tisdag, januari 31, 2012

Strålande solsken


Igår var det strålande solsken, vilket det också är idag. Det är bara 3-4 minusgrader och ett fantastiskt väder att ta en promenad i. Igår kväll var det 9-10 minusgrader och boxer Pusselbit tog väldigt snabba steg för att slippa ha tassarna nere i kylan alltför länge. När han började halta var det dags att gå in igen. Vår boxer tål mera värme än kyla och när det är riktigt kallt kan han inte vara ute så länge, trots vintertäcke.

Dotter Pusselbit ligger i migrän idag, så hon är nu sjukskriven från jobbet. Son Pusselbit är i skolan och herr Pusselbit är på jobbet. Jag själv ska snart diska lite och sedan sätta igång med maten. Ikväll klockan 18.00 ska jag och maken vara i en närbelägen lokal och lyssna på vad vårt bostadsbolag tänker göra framöver med vårt bostadsområde. Inte långt härifrån höjde de hyrorna med 60% efter en likadan renovering som våra lägenheter står inför, så vi har våra bistra föraningar... Hyresbolaget fick rätt att höja så mycket och de gick ända upp i domstol med det. Enligt stadens tidning kommer ca hälften av hyresgästerna inte ha råd att bo kvar och de letar nu lägenhet någon annanstans, vilket inte är så lätt... Här kommer ett inlägg i tidningen från en av mina grannar: "
Många är väldigt oroliga


hmmm planerar att göra samma slags lyxrenovering i hmmm som man gjort i hmmm och planerar att höja hyrorna med 45 %. När vi först hörde det trodde vi att det var ett missförstånd. När vi har gått på möten med hmmm har vi förklarat att hyrorna blir omöjliga att klara för många. Vi och många andra har försökt få dem att gå med på att man kan få välja bort lyxiga inslag om man inte har råd. Men de är inte intresserade av detta. Många visste inte att det gick till så här. De trodde att de var trygga i sina hem. Därför stod de inte i bostadskö till andra områden. Nu har de inte råd att bo kvar, och när de söker lägenhet i andra områden är det flera hundra i kö före dem. Många är panikslagna. "

Från och med idag kan döva, tal- och hörselskadade som har svårt att använda nödnumret 112 på vanligt sätt nå SOS Alarm med ett sms. Det känns väldigt bra för mig som mamma till en hörselskadad dotter som är mycket ute i farten. Annars är det oftast jag som får ringa viktiga myndighetspersoner osv. och föra hennes talan, eftersom hon i stort sett aldrig hör personen som hon ska prata med. På det här sättet vet jag att om något skulle hända kan hon kontakta SOS Alarm både för sig själv och andra. (Hörselskadade kan sms:a SOS).

Inga kommentarer: