lördag, januari 21, 2012

Nyheter och Aliens


Pudersnö, 4 minusgrader och mulet utomhus, men inomhus är granen borta, teet urdrucket och stearinljus tända. Snart ska de sista julsakerna plockas bort och dammsugaren fram...

Son Pusselbit åt nyss upp gårdagens pizzarester och dotter Pusselbit har haft en mycket lååååång sovmorgon. Jag har hunnit läsa igenom de flesta dagstidningar på nätet (svenska) och kan konstatera att det händer en hel del saker ute i världen och i lilla Sverige. Ska snart börja läsa några engelska, amerikanska och tyska för att få reda på lite fler saker. Igår såg jag en hemsk övervakningsvideo från ett italienskt äldreboende som man kunde hitta i VG (norsk tidning). De som misshandlade de äldre är nu arresterade och det med rätta!!! Efter att själv ha arbetat med äldre dementa i över 4 år, mådde jag riktigt illa efter videon... jag vet ju hur ömtåliga och sköra äldre människor är.

Här hemma ska tydligen Juholt avgå som partiledare för socialdemokraterna och Jämtin ska under tiden de hittar en ny partiledare, vara en ställföreträdande partiledare. Vi får se hur det blir framöver, presskonferensen hålls om ca 1 timma. Jag måste erkänna att jag inte tror att det kommer att bli bättre för dem om de byter ledare, så länge som de har sådana slitningar inom partiet och i ledningen som de verkar ha. Fast man vet ju aldrig.

Herr Pusselbit sitter vid sin dator, men nämnde nyss att vår lägenhet nog är full av en massa aliens. Han påstår att när man går in i ett rum och letar efter en sak, men inte minns vad man letar efter eller om man tappar ord som man skulle säga, har man blivit utsatt av dem. De dyker nämligen upp med en sak och "blixtrar" med den framför ens ögon (precis som i "Men in Black") så att man ska glömma det man tänkte på... Vi kom överens om att dessa aliens var nog fler i vår lägenhet än i andra bostäder... ;)

2 kommentarer:

Ninja sa...

Det är bra att man kan läsa ikapp på nätet..

MICKAN sa...

Man kan ju inte riktigt förstå hur de kan göra så mot de gamla :(


Du är duktig som pluggar så mycket!