torsdag, januari 19, 2012

Tillbaka till "livet" igen efter migrän...


Hela veckan har varit full av migrän, men idag verkar det vara lugnt på den fronten. Solen har strålat från klarblå himmel och disken är hög på diskbänken...

Dotter Pusselbit börjar praktisera på en snickeriverkstad den 23 januari och hon ser mycket fram emot det. Hon var och skrev på kontraktet här om dagen och hon ska börja med deltid på eftermiddagar och sedan gå över till heltid. Eftersom dotter Pusselbit är uppe så länge på nätterna, fick hon sköta makens arbetstvätt i natt. Nu har det nästan blivit stört omöjligt att få en tvättid ute i tvättstugan... alla eftermiddags- och kvällstider mer än 14 dagar framöver är upptagna och bara en del morgontider är kvar.

Son Pusselbit är nöjd med sitt schema och jagar böcker för fullt på blocket. Han har hittat några, men måste köpa dem i andra städer och betala frakt. Det blir ändå mycket billigare än om han skulle köpa dem nya i en bokaffär.

Jag och maken var och handlade lite på Lidl när vi ändå var ute på boxer Pusselbits långpromenad. Vi köpte 4 st. pasta XL 750 g/4,50 st, ett vitkålshuvud för 2,55/kg, 3 liter mjölk, 2 kg lök för ca 5 kronor, 2 krossade tomatburkar för 4,50 kr/styck, en paprika (21 kr/kg), müsli 12,90/kg, 2 kg vetemjöl för ca 11 kr,  lite hundgodis för ca 15 kronor till boxer Pusselbit och christstollen marzipan för 15 kr. Det sista var inte nödvändigt, men ack så humörhöjande. Vi har levt på 500 kronor denna månad och det var så skönt att köpa något gott och "lyxigt"!. Det är också skönt att veta att lönen kommer den 24:e och att vi har ca 70 kronor kvar till mat... I helgen köpte vi också en säck med hundmat, för en stor hund äter rätt så mycket jämfört med en liten hund. Denna vecka är det också billigt med bordsmargarin och ketchup på willys, så vi måste ta oss dit innan helgen är slut. Jag brukar köpa bordsmargarin när det är billigt och frysa in, så är det bara att ta fram allt eftersom. När det gäller bakmargarin var det mycket billigt innan jul på coop extra, 10 kronor för 1 kg, så jag har paket i frysen så att det antagligen räcker ända till Påsk! ;)

På grund utav migränen har jag ännu inte fått bort alla julsaker, men i morgon tänkte jag städa bort julen. Det ska bli oerhört skönt och det bästa utav allt är att vi har en plastgran och det är bara att plocka ihop den. Förut har vi haft riktig gran och det barrar alldeles oerhört och är svårt att göra sig av med när man bor i lägenhet.

Sedan måste jag erkänna att jag längtar alldeles kolossalt mycket tills nästa "Skriva" kommer ut. Det är en tidning för mig! =)

Inga kommentarer: