lördag, januari 14, 2012

Urlakad


Igår gjorde jag en tenta och jag var helt slut både före och efter den. Herr Pusselbit hade snarkat rejält hela natten och inte ens hörselsuddar och skyddslurar utanpå det hjälpte mot ljudet. Ibland är inte snarkningarna det värsta, utan det är när det blir uppehåll mitt i en snarkning och han slutar andas. Det gör att jag inte vågar somna. Så fort det händer, brukar jag putta till honom så att han börjar andas igen.

Jag har nämnt detta för honom några gånger och bett honom att söka hjälp för det, eftersom det är bevisat att det inte är bra för någon. Han kommer aldrig att känna sig tillräckligt utvilad så länge detta pågår och inte jag heller. Fast om man beräknar att det tog flera år innan han sökte hjälp för sin dåliga hörsel, trots dagliga påminnelser från min sida, så misstänker jag att det blir samma sak i detta fall. Eftersom jag nämnt det för honom i flera år, hoppas jag att han så fort som möjligt tar sitt förnuft till fånga och snarast uppsöker vårdcentralen... hoppas kan man ju...

Dotter Pusselbit är borta hela helgen med kompisar på särcon och vi andra ska röja i lägenheten. Igår snöade det ca 2 cm, men det ligger inte jämnt över marken, då det blåser alldeles fruktansvärt och kallt, så att snön har drevat.

Idag känner jag mig, trots en lång sovmorgon, något urlakad. Ska försöka samla ihop mig så mycket som möjligt och göra en hel del här hemma som blivit eftersatt vid studierna inför tentan under veckan.
Till kvällen tänker jag baka en äppelpaj och ta det mycket lugnt med tända ljus...

2 kommentarer:

MICKAN sa...

Dom säger att man sover bättre om man inte snarkar.

Jag säger att jag inte snarkar men andra säger att jag gör det ... haha.


Gick det bra på din tenta? Och vad tentade du i för ämne?

Fru Pusselbit sa...

Jag omtentade i tysk översättning och det är svårt att veta om det gick bra eller dåligt. Översättning är så lurigt från svenska till tyska, speciellt på den här nivån...

Ett exempel på några meningar:
"Med Herta Müller på scenen fick bokmässan i Göteborg en invigning i Nobelklass. Sin skarpa formuleringskonst riktade hon mot världens diktatorer och alldeles särskilt mot regimen i det moderna Kina. ... I sitt tal målade hon en bildrik odyssé över världens maktmissbrukare, från Mao i Kina till Honeckers änka, på besök hos familjen Castro på Cuba. Den gamla kvinnan som vinkade till folket är samma person som bär ansvaret för tvångsadoptioner av alla barn till föräldrar, som fängslades som statsfiender i DDR, sade Herta Müller."