måndag, januari 09, 2012

Lite av varje


Idag var dotter Pusselbit borta hela eftermiddagen och kvällen hos en kompis. Hon tog till och med sig sitt favoritte dit, roibooste med caramel. ;)

Son Pusselbit var extra sällskaplig av sig och vi pratade lite om olika saker och han ansökte om csn-bidrag via internet för våren nu när han ska läsa in de sista ämnena på komvux.

Det blev stekt kyckling i ugn med ris till middag när maken kom hem och sedan tog vi en långpromenad med boxer Pusselbit. Eftersom vi behövde köpa hem mera mjölk, bar det iväg till coop extra. Där kunde man köpa hem 1 kg. färdig risgrynsgröt på tub för 5.45 och vi köpte två av dem. Man kunde också köpa 4 st. lambitoarullar för 10 kronor, så vi köpte 3 paket där. Olika sorters julglögg såldes för 5 kr./styck och 2 stycken köptes in och det blev också 4 och en halv liter mjölk inköpt. Vi brukar köpa de mjölkpaket som är på en och en halv liter för här dricks det en hel del... son Pusselbit måste få sin mjölk till sin müsli varje morgon och dotter Pusselbit har alltid mjölk i sitt te.

Ikväll ska jag testa ett recept som jag fått på att göra egen yoghurt:

1 portion
2 dl mjölk
2 tsk yoghurt


Koka mjölken och låt det bli ljummet
Häll det i termos och lägg i yoghurt
Sätt på lock och låt stå över natt

Om det fungerar, kan man göra så varje kväll eller varannan kväll och det här blir billigare än att köpa yoghurt i affären.


1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant med egen yoghurt.

/Svägerskans son.