måndag, februari 20, 2012

Solsken


Igår hittade vi några fynd på vårt närbelägna coop extra. Bakmargarin 500 g för 5 kr/pkt, hot dog 5 kr/pkt och 1 kg brieost för 15 kr. Det är bara dotter Pusselbit som inte gillar brieost, så för oss andra blev det fest. 1 kg kan tyckas mycket att bara ha som pålägg, så idag ska jag också frysa in lite av den, samt ha kycklingfilé i ugn med brieost i.

Klockan 6.40 ringde herr Pusselbits arbetstelefon och en arbetskompis undrade var han var någonstans. Då berättade maken att avdelningschefen hade bett honom vara hemma den här veckan på grund utav arbetsbrist. Arbetskompisen skulle då  prata lite med chefen och vid 8.30 ringde telefonen igen och de bad honom komma in och arbeta. Hoppas att det håller i sig hela veckan. Herr Pusselbit fick också med sig en av de godaste smörgåsar han haft med sig till eftermiddagsfikat där; en dubbelsmörgås med brieost och tomater. Deras lunch brukar ätas vid 09.00, så den hade han redan fått i sig när han åkte iväg.

Efter denna helg är nu alla våra äpplen infrusna i portionspåsar och underskåpen är städade. Det behövdes, för det var ca ett och ett halvt år sedan sist och en hel påse med plastsaker slängdes. Det är ju ingen idé att ha kvar en massa plastlock till lådor som på ett konstigt sätt "försvunnit" och inte går att hitta.

Gårdagens middag var lax. Jag klappade in citronpeppar och salt på rubbet och lade det i en smord ugnsfolie och sedan pressade jag över lite citron, strödde över skuren gräslök (som jag frös in i somras), strödde över hackad vitlök, lade några citronskivor på det och några smörklickar och hällde över ca en halv dl vatten, nöp ihop ugnsfoliet och sedan fick det vara i ugnen ca 25 minuter i 200 celciusgrader. Efteråt lade jag laxen på ett serveringsfat, hällde i skyn i en kastrull med lite mera vatten och ca en och en halv dl grädde och gjorde en god sås. Med ris till var det fantastiskt gott och det var så otroligt enkelt att göra!! =)

Just nu sitter boxer Pusselbit i fönstret och tittar ut på det soliga vädret. På en liten trädgårdsyta mellan cykelstället och skräphuset finns det två fågelbord och där håller en äldre pensionerad herre på att ordna med lite fröer och mat till fåglarna i kylan. Man märker att områdets pensionärer är extra måna om fåglarna och det är trevligt. När det var så otroligt kallt förra vintern, hade någon till och med satt ut en stor kärve i vår närbelagda park för att de skulle ha det så bra som möjligt.

Inga kommentarer: