söndag, februari 05, 2012

Förkylning och bokläsning


I fredags kom maken instapplande genom ytterdörren efter sitt arbete. Han var svart runt ögonen och hans läppar och ansikte var kritvita och han klagade på ryggont. På jobbet hade han börjat blästra något under torsdagen och sedan fortsatt med det under fredagen. Jag skickade ner honom i ett mycket varmt bad och förklarade att han behövde få lite mera färg i ansiktet och slappna av i varmt vatten för att få bort lite värk från ryggen. Sedan fick han vila rejält och en förkylning dök upp rätt så snabbt.

Igår var han superförkyld och låg inlindad i filtar i vardagsrumssoffan och drack massor av muggar med te och eftersom jag läst ut första boken i "Hungerspelen" av Suzanne Collins, kunde han börja läsa den.

Idag läste jag ut den tredje och sista boken "Revolt" och måste erkänna att jag gråtit en hel del och känner mig märkligt tom. "Hungerspelen", "Fatta Eld" och "Revolt" är en trilogi som tar andan ur en och författaren har verkligen lyckats skriva en gastkramande, verklighetstrogen bokserie. När man läst färdigt alla böcker i serien kan man inte sluta tänka på allt som hänt i dem och jämföra med hur det är i dagens samhälle. Hon har verkligen lyckats ta fram många av de mörka sidor som finns i mänskligheten, vilket gör det extra skrämmande.

Jag tänker inte berätta så mycket om det hela, eftersom det finns många som gjort det bra före mig, men jag anser att det är en av de mest tänkvärda böcker som skrivits och rekommenderar böckerna varmt... fast samtidigt måste jag varna lite. Det är inga böcker för känsliga personer och även om de anses vara ungdomsböcker kanske de är lite för skrämmande för att läsas av de riktigt unga. Sedan kanske man måste läsa böckerna några gånger för att helt förstå alla nivåer. I vilket fall som helst kom jag igenom alla tre böckerna på tre dagar och nu måste jag börja diska undan den stora diskhögen i köket som bildats under tiden! Fast det kommer att bli många tankar på det jag läst medan jag diskar...

2 kommentarer:

Siita sa...

Jag är förkyld oxå. Hoppas det går över snart. kram

MICKAN sa...

Det är många som är förkylda nu. Hoppas det inte blir för långvarigt bara.