måndag, februari 13, 2012

320 soldagar...


Nu är jag den enda som inte varit förkyld de senaste två veckorna. Den som råkade mest illa ut var dotter Pusselbit och hon hade feber i några dagar och stora problem med sin röst. Idag var det första dagen på länge hon gick till sitt jobb, men hon fick gå därifrån lite tidigare eftersom hon också skulle till tandläkaren.

I helgen som gick låtsades jag att jag vunnit flera miljoner och ville köpa ett åretruntboende någonstans efter Spaniens soliga Medelhavskust. Jag var inte så petnoga och krävde inte att det nya huset skulle ligga precis på stranden, men ville inte att det skulle ligga mer än ca 2 mil från kusten. En villa, ett radhus eller en lägenhet, det spelade ingen roll, huvudsaken var att jag skulle få den rätta känslan när jag tittade runt i det. Det finns många och trevliga boenden där nere (man hittar dem på www.hemnet.se) och det var ju tur att jag var låtsasmiljonär när jag spanade in dem, för det var svårt att hitta något under miljonen som dög till att vara bofast i. Man måste ju betänka att man måste ha något extra sovrum till alla släktingar som helt plötsligt vill komma och hälsa på eller så kanske det är en bra idé att ha en liten extra lägenhet som man kan hyra ut och få lite extra inkomster av.

En del fastighetsfirmor skryter med att det är ca 320 soldagar där nere och för en som har migrän när det är lågtryck, mulet och regnigt verkar det vara himmelriket. Jag älskar värme och solsken och blir det för ljust kan man ha solglasögon. Herr Pusselbit skulle också må bättre, tänk vad alla dessa 320 solskensdagar skulle göra med honom när han tycker att det är så jobbigt med den mörka hösten och vintern. Egentligen skulle han behöva några timmars ljusterapi när det är så mörkt för att må bättre.

Det bästa av allt var väl ändå att man kunde ha ett eget citron-, apelsin-, avokadoträd eller något annat exotiskt. Och egen pool... jaaa... jag får väl komma tillbaka till verkligheten och börja med middagen...

1 kommentar:

Ninja sa...

Men det går att hyra lägenhet under vintern.....det kanske skulle vara något för er?