lördag, mars 05, 2011

Internetstrul


Min man är en hjälte! Han har tålmodigt försökt få ordning på vårt internet under veckan som gått. Vi bytte internetleverantör vid månadsskiftet och det gick inte så bra som vi beräknat och en sak som de missat att skicka oss kommer i slutet av nästa vecka... men min man har fått internet att fungera på ett bra sätt för oss alla ändå (sin egen dator under veckan och våra andra datorer från och med igår)! =)

Ute är det strålande solsken och det känns att våren är på väg, för det har varit plusgrader på dagarna under veckan som varit och takdropp. Boxer Pusselbit har till och med kunnat vara ute några gånger utan sitt hundtäcke och igår kväll haglade det! Annars har vi fortfarande en hel del snö kvar, men det smälter, smälter och smälter!

Jag har redan börjat tänka på uteplatsen och hoppas att jordgubbarna klarat sig bra över vintern. Jag och herr Pusselbit köpte hem Märgärtsfrön och Spenatfrön som vi ska sätta så fort vi kan. Spenaten kan man använda som sallad när den är färsk och man kan också frysa in den och den är bra till soppor, pajer och så vidare. Märgärtorna var min makes önskan och jag gissar på att de aldrig kommer att hitta fram till något matbord eller frys, utan kommer att ätas upp på plats när de är mogna... de är ju så underbart goda när de är färska.

Dotter Pusselbit är just nu på sjukhuset och hälsar på en kompis som ligger där och som har stelopererat ryggen. Son Pusselbit är nog rätt så lycklig över att kunna komma ut på internet igen en längre tid åt gången, jag vet att åtminstone jag är det. Under veckan som gått har jag insett hur beroende vi är av internet. Jag har bara varit ute ca en halvtimma per dag... alldeles för lite för mig! ;)

Förutom att spela Travian och Evony, är jag en del på facebook, läser alla viktiga tidningar (Aftonbladet, Expressen, DN, SVD, GP, UNT och några fler...). Jag brukar läsa många ledar- och debattartiklar, det är väldigt intressant. För att bli lite gladare, brukar jag också läsa några serier, bland annat Nemi på DN. Berglins är också väldigt rolig och tankeväckande... sedan kan man också se en del tv-program via internet, då är man inte heller så bunden av själva tv:n och dess tider. Skype är viktig för mig, då kan jag prata "gratis" (bara internetkostnaden...) med mina två systrar i USA och också se dem och deras familjer genom en webcamera. Jag brukar också ibland lyssna på musik via spotify och youtube. Jag brukar också surfa runt på en del sidor om hundar och lite annat som jag är intresserad av. Internet kan man använda till så många saker... betala räkningar, gå ut på ams.se och titta efter vilka arbeten som är lediga. En favorit är att gå ut på ams.se och göra några test och se vad man är intresserad av och för vilka arbeten man passar att ha. Enligt alla test skulle jag passa som journalist, författare, fiskeritjänsteman eller jägarmästare... de tycker alltid att min man skulle passa som husfru på ett hotell, han kanske inte alltid är så förtjust i det, men han är väldigt duktig när det gäller matlagning, bakning och allt som hör ihop med hushåll... ;)

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha!! Internet, den där flugan kommer snart att försvinna!!
Inez Usman