onsdag, februari 23, 2011

AF och kyligt, men soligt


Igår var jag och son Pusselbit på AF och fick lite info. Nästa vecka ska han få träffa en studievägledare och göra några tester och därefter ska han få träffa arbetsförmedlaren igen. Kanske att han kommer att läsa lite på hermods i 20 veckor via arbetsförmedlingen, då kan han få en individuell studieplanering och börja lite när han själv känner för det, för nya studier startar varannan måndag. Då kommer han också kunna få aktivitetsstöd från FK, eftersom han inte är berättigad för någon A-kassa. Efter det kan han fortsätta på komvux och ta det som behövs innan högre studier... fast då måste han ju förstås veta vad han vill studera först! ;)

Sedan pratade vi också om arbetspraktik. Det kan vara bra innan högre studier att få pröva på olika arbeten så att man vet att man hamnar rätt när man väl börjar studera. Det vore ju så dumt att läsa allt och sedan inse att man valt fel...

I förmiddags var det -19 grader kallt, men strålande solsken. Nu är det något varmare (-12 grader kallt) och fortfarande oerhört soligt. Maken tog på sig massor av klädlager innan han gick till jobbcoachen, för han vill verkligen inte frysa.

Dotter Pusselbit har sportlov och har redan hunnit med att vara på lan-spel. Hon och en kompis blev oerhört täta pga kattallergi (de hade katt där de var), så vi såg till att de fick allergitabletter att inta mot det. Nu är hon i la Stada och träffar massor med kompisar. Hon tog också på sig rejält med kläder innan hon gick iväg...

Boxer Pusselbit sitter i fönstret och har koll på allt som händer utanför, samtidigt som han hoppas på att alla familjemedlemmar blir samlade snart. Han och son Pusselbit var ute en sväng i förmiddags och de såg inga andra ute. Det var antagligen för kallt... ;)

Jag hoppas verkligen att det snart blir vår, längtar redan efter sommaren...

1 kommentar:

Zita sa...

Hej! Kom in på din blogg av en händelse och då jag började att läsa i den så berörde den mig.

Styrkekramar
Zita