torsdag, februari 03, 2011

Ekonomi


Det är ett riktigt töväder ute och vi har tvättid. Det är så kallt och blåsigt när man ska till tvättstugan att man tar på sig rejält med kläder, fast det egentligen bara är ca 3 plusgrader.

Igår tog jag och maken en långpromenad med boxer Pusselbit närmare en större väg, för att han ska vänja sig vid mycket trafik och mycket folk. Han är inte helt färdigtränad med hundmöten, men det går så otroligt mycket bättre nu än när vi tog över honom för ca ett och ett halvt år sedan.

Samtidigt pratade jag och herr Pusselbit om vår ekonomiska situation och vi bestämde oss för att nu är det dags att göra sig av med vår bil, för den gräver ett för djupt hål i vår kassa. I stället ska vi satsa lite mera på våra cyklar och eventuellt skaffa oss en cykelvagn som vi kan ha när vi storhandlar. Först ska vi bara se till att bilen går igenom besiktningen så att vi kan få så mycket pengar som möjligt för den. När vi ska till västkusten får vi väl hyra en bil... vi har räknat ut att sammanlagt med bilskatt, försäkring, reparationer, bensin och parkering går det på ca 2000 kr. /månad, så vi kommer att spara en del genom att bli av med den.

För ett tag sedan fick vi min systers gamla tjock-tv, vilket innebär att vår gamla tjock-tv bara står och tar plats. Ibland har vi använt den till playstation och dvd-tittande, men nu är det dags att sälja av den. Sedan ska vi se om vi inte hittar fler saker att sälja också...

Sedan har vi pratat om att eventuellt slå ihop makens 45-årsdag med dotterns studentfirande i juni. Maken fyller år i slutet av mars och dotter Pusselbit tar studenten i juni och det är rätt så tätt inpå varandra och vår ekonomi skulle må bättre om vi slog ihop dem. Vi får se hur det blir...

2 kommentarer:

Tant Greta i Afrika sa...

Hej igen, gott att läsa att allt är bra med er. Jag har haft en bloggpaus på flera månader nu, men skall försöka komma igång igen. Ge inte upp d ina studier!!! jag har en väninna som bott utomlands sedan hon var 18 år. hon har ingen familj och inga barn. En dag bestämde hon sig för att återvända till Sverige, då 56 år gammal. Hon började studera, tog gymnasiekompetens och läser nu tredje året på juridiklinjen och trivs. Hon jobbar i vården för att försörja sig och studerar heltid. Det är aldrig försent. Stor kram till dig och hela din goa familj.

Heidi sa...

Håller tummarna så ni får så mycket som möjligt från försäljningen. Det finns en och annan grej ofta hemma som man kan sälja. Du brukar vara så ekonomisk med allting. Det är bra det.
Ha det gott!
KRAM