torsdag, juli 05, 2012

Soligt och härligt


Idag är det soligt, varmt och ett underbart härligt väder. Snart ska jag och son Pusselbit ta en långpromenad med boxer Pusselbit och samtidigt handla hem lite mjölk.

När jag nyss var ute i trädgårdstäppan blommade potatisen och åtminstone ett smultron är nästan helrött, så son Pusselbit kan nog få ett smultron innan han reser hemifrån på lördag. Igår märkte vi att en igelkott flyttat in under balkongen och boxer Pusselbit är alldeles till sig. Vi försöker att störa denna igelkott så lite som möjligt, men samtidigt måste vi också kunna vara ute på balkongen och i trädgårdstäppan.

I la Stada igår hittade vi allt utom sandaler till dotter Pusselbit och hon är rätt så nöjd med livet idag. Innan jag träffade dotter Pusselbit i la Stada klippte jag son Pusselbits hår och det var välbehövligt - det försvann ca 1 dm lockar från hans huvud. Jag tror att han är mycket glad och nöjd över att äntligen ha fått kortare hår i värmen.

När jag nämnde att vi idag ska gå igenom de kläder han behöver ha med sig, särskilt shortsen, sa han skämtsamt att det aldrig skulle bli så varmt att han behövde dem, men han höll med om att badbyxorna är viktiga, för han älskar att bada ute.

När vi beställde bussbiljetten kunde man själv för några kronor extra bestämma var i bussen man skulle sitta. Eftersom jag vet vad son Pusselbit tycker om att åka buss och andra offentliga färdmedel, tog vi den kostnaden och nu ska han sitta vid ett fönster i en enkel stolsrad. Det var så lyckat att den buss han ska åka med har två stolar på ena sidan gången och en stol på andra sidan. Dessutom kunde han se en ritning över bussen så att han i förväg kunde se var hans sittplats är någonstans, var toaletten är och alla dörrar.

Vi ska också tillsammans göra hans matsäck som han ska ha med sig och kan äta när han blir hungrig. Ibland brukar dessa bussar ha försäljning eller stanna någonstans där man kan köpa mat, men det brukar vara rätt så dyrt och tar man med sig mat kan man äta det man själv vill och när man vill mycket billigare.

Tvätten igår gick bra och nästa första tvättid jag hittade var fredagen den 13 juli... ett intressant datum - det är tur att jag inte är skrockfull. ;)

Inga kommentarer: