fredag, juli 13, 2012

Fortfarande ostadigt väder...


Igår försvann migränen, trots att det var lite åskoväder (om det beror på all magnesium jag börjat äta vet jag inte ännu, men jag misstänker det). Vi hann handla hem lite nödvändiga saker på boxer Pusselbits långpromenad och dotter Pusselbits födelsedagspresent. Hon fyller år i morgon, men vi firade henne redan igår, eftersom hon är borta hela helgen.

Just nu har vi tvättid och springer mellan disken här inne och tvätten i tvättstugan. Nyss var dotter Pusselbit hemma och hämtade tårta inköpt av henne, som ska ätas på hennes jobb. När hon senare kommer hem blir det mexikansk mat och igår blev det pannkakor med jordgubbar och glass. Vi köpte också hem tre chokladwienerbröd för 10 kronor och tre mandelwienerbröd för 10 kronor vilket blir 20 kronor tillsammans.

I vårt bostadsområde har de anställt en del ungdomar över sommaren som bor här. De arbetar med att göra grönområdena fina och man kan se hur de arbetar i grupp på olika ställen när man går ut med boxer Pusselbit. Det finns också småkillar som arbetar för glatta livet med sina storasyskon som fått jobb. Ibland tycker man nästan att de arbetar mycket mera energiskt och flitigt än de som är anställda... ;)

I vilket fall som helst tycker jag att det är väldigt positivt att de får arbeta över sommaren, även om det bara gäller 3 - 4 veckor/person. Och att de yngre barnen får vara med och hjälpa till, även om de inte får betalt. Det hela gör att de får göra något för det bostadsområde de bor i.

Inga kommentarer: