måndag, maj 28, 2012

Veckan som gick


Under de senaste tio dagarna har jag bara haft tre dagars migrän och där hjälpte migräntabletterna fullt ut, så jag har kunnat göra det jag föresatt mig.

Det har blivit långa och härliga promenader med boxer Pusselbit i solskenet, arbete ute i trädgårdstäppan och på balkongen. Det verkar som om vi får en hel del jordgubbar runt midsommar och smultronen växer så det knakar. Potatisen har skjutit i höjden och man börjar se lite av persiljan jag satte för ett tag sedan.

I fredags kom en kompis till dotter Pusselbit för att stanna kvar hela helgen. Herr Pusselbit åkte iväg på fredagen och hade roligt med sina arbetskamrater och kom inte hem förrän vid 01.30 på natten. De åt god mat och åkte båt på Mälaren och njöt av livet.

 På lördagen kom ytterligare en kompis till dotter Pusselbit och hjälpte till lite i en vårstädning-storröjning-möbelomflyttning innan resten av deras kompisar kom hit för att sedan vara i vardagsrummet hela helgen och ha roligt tillsammans.

Eftersom vi har över 2000 böcker och skulle flytta på alla 10 bokhyllor, var det ett rätt så stort jobb... men nu är det gjort och det blev mycket bättre mot vad det var förut. Och jag har fått ett nytt skrivbord (dotter Pusselbits gamla), vilket känns fantastiskt bra. Vi har delat av rummet med hyllor och bakom dem finns våra sängar, så nu känns det som om vi har fem rum och kök och inte fyra rum och kök i lägenheten. Visserligen är det ett "lite mindre rum" som vi har som bibliotek och kontor, men i alla fall. Herr Pusselbit skämtade om att vi nu måste meddela hyresbolaget om att vi ska betala för fem rum och kök och inte för de fyra rum och kök som står på kontraktet...

Några grannar till oss har gjort sig av med sina fyra svarta köksstolar med vita stolsdynor. Vi tog reda på tre av dem (den fjärde stolen var oåterkalleligen förstörd) och maken lagade två av dem innan vi kunde använda dem. Den siste av dem behövde vi bara skruva åt skruvarna på och stolsdynorna ska vi tvätta på den tvättid vi har den här veckan. Sedan slängde vi våra gamla, rangliga, snart pinnlösa köksstolar från makens gamla föräldrahem. Måste erkänna att vi ibland varit oroliga för att de skulle falla isär när vi satt på dem... Efter det köpte vi en ny köksduk (grön- och vitrutig) och då kändes det som om vi hade fått helt nya möbler till vårt kök. Eftersom vi har en kökssoffa räcker det alldeles utmärkt med tre köksstolar, fyra skulle blivit alldeles för mycket och för trångt.

Veckan som gick har Coop Extra nära oss firat 8 år, så varje dag reade de ut en vara för 8 kronor. I lördags reade de ut 12 bullar från frysdisken för 8 kronor, men vi kom dit alldeles för sent för att få tag på några av dem, frysdiskarna där de legat ekade tomma. Igår sålde de 2 liter gammaldags gräddglass från Triumf  för 8 kronor styck och då kom vi dit tidigt för att vara säkra på att kunna köpa några. Jag köpte två och maken två, så nu har vi en hel del god glass i frysen. Naturligtvis åt vi lite också för att fira Mors dag.

Idag är både maken och dotter Pusselbit på sina arbeten och snart ska son Pusselbit iväg och göra ett fruktat prov i E-matten. Han lyckades flytta på provet från förra veckan till idag, för då kunde han i lugn och ro läsa på D-matteprovet till i torsdags och sedan koncentrera sig på det här.

Vi har införskaffat myggnät på Claes Ohlson, för de två senaste nätterna har vi hittat mygg på väggen ovanför våra kuddar när vi ska gå och lägga oss. Det är inte så trevligt, men hittills har jag lyckats slå ihjäl varenda en av dem vi sett. Maken var imponerad över att jag lyckades pricka rätt och slå ihjäl dem så snabbt med den pappersmapp jag använde... hur man nu ska tolka det...

Inga kommentarer: