tisdag, maj 15, 2012

Längtar efter sommaren


Solen skiner, fåglarna kvittrar och det är en härlig vårdag, eller har varit det, för gråa moln hopar sig och det har börjat blåsa lite mera än vad det gjorde förut.

Det har varit någorlunda lä på balkongen och idag sådde jag lite persilja och dill. Vi får se hur de tar sig. Boxer Pusselbit fick sin förmiddagspromenad och när jag satte persiljan och dillen på balkongen stod han och smågruffade på alla grannkatter som hade fräckheten att gå förbi...

Körsbärsträden vid cykelstället blommar för fullt och många blomblad ringlar ned vid varje vindpust. En del körsbärsblomblad har hittat vägen in till de två pallkragarna i trädgårdstäppan. När jag skulle gå och lägga mig igår kväll och hade släckt alla lampor och tittade ut mot körsbärsträden, kändes det som om det var vinter igen och träden täckta av snö.

Pilträden nära oss får alltid sina löv före de andra lövträden på våren. Tyvärr tappar de också sina löv först av alla träd på hösten. Nu när det är vår tänker man inte så mycket på hösten - i stället njuter man av färgerna som vårblommor, grönskande och blommande träd och buskar ger, den begynnande värmen, alla vårdofter och vårljud. Det är en försmak av den efterlängtade sommaren.

Inga kommentarer: