lördag, augusti 29, 2009

En envis mr. Migrän... =(


Min dotter kom hem vid 00.00-tiden och var lycklig. Hon hade haft väldigt roligt, trots att det andra laget vann över hennes lag. Nu är hon ute med en kompis i la Stada igen. Hoppas att hon har trevligt!

Son Pusselbit har inte sovit bra de senaste dygnen och tycker nog att det i stort sett inte är någon idé att lägga sig när han är så tät. Om han inte hade haft så ont i halsen, hade jag gjort i ordning chilite åt honom, för det gör att man kan andas bra igen.

Vi sov alla länge och migränen är tillbaka. Kan ju bero på att mensen också är här... =(

Ska nu ta det lugnt och hoppas på att tabletterna hjälper någorlunda bra denna gång. I så fall kanske jag kan läsa en bok... Min man får försöka hålla ställningarna och ordna med disken och maten.

Önskar er alla en härlig lördag! =)

fredag, augusti 28, 2009

Härliga fredagskväll! =)


Dotter Pusselbit är ute och roar sig, son Pusselbit sitter och småskrattar framför datorn, vi har ätit ugnspannkaka med bacon som herr Pusselbit gjort och snart tas min äppelkaka ur ugnen. Den ska tillsammans med glass ätas upp till storfilmen "Sagan om Ringen - Härskarringen" på 3:an som börjar klockan 20.00 ikväll. Det artar sig till en trevlig och underbar fredagskväll och jag önskar att ni också får en härlig fredagskväll! =)

Fredag! =)


Sitter med min "frukost" framför datorn med hörselsuddar. Har legat många timmar denna vecka och hoppas att allt snart blir bättre... Herr Pusselbit har äntligen ordnat med vissa papper som fattats för att han så småningom ska kunna få pengar ifrån a-kassan. Nu får vi bara hoppas på att det inte drar ut på tiden alltför mycket.

I Juni lämnade jag in vårdbidragsansökan för dotter Pusselbit och i september kommer vi att få reda på hur det blir. En aktivitetsansökan för son Pusselbit ska också lämnas in, han går fyra år istället för 3 år på gymnasiets naturvetarlinje på grund utav sin Asperger... Då kan han ta allt i sin egen takt och slippa stressa och hans schema som han fått för det sista året är helt underbart! =)

Son Pusselbit satt i går kväll och log stort vid sin dator när jag frågade honom när han skulle börja skolan idag. Tydligen skulle lärarna på skolan iväg på något gemensamt, så alla elever är lediga. Helgen började tidigt för honom! Fast han har blivit rejält förkyld och nu har han en chans att hinna bli bättre innan måndagen... vi är lite elaka och skämtar om svininfluensan. =)

Dotter Pusselbit drar iväg till lasergame med sina kompisar efter skolan. En av hennes kompisar har en biljett "betala för en person, spela två stycken" och bjuder henne. Hon har helt underbara vänner och jag är så glad för hennes skull!

Det gick bra hos psykologen igår och hon vill att dotter Pusselbit ska få fortsätta att gå dit. Det vill vi också, men det är Hörcentralens chef som bestämmer och som vi alla vet är det ont om pengar överallt. Hur som helst så märker vi i alla fall att hon mår mycket bättre av de tre gånger hon fått gå dit och det är underbart härligt som förälder att se det!
Vi har också utifrån det som pratats, kommit fram till hur vi på bästa sätt ska kunna hantera framtida situationer som dyker upp. Det är också guld värt!! =)

På vägen hem åkte vi förbi Jula. Jag satt och dåsade i bilen, orkade inte gå någonstans. Maken och dottern passade på, för i dagarna ska jag ställa av bilen. Den är så dålig att vi inte riktigt vet om vi ska komma hem igen när vi kör iväg med den... De hittade en härlig mössa åt henne med kinesiska tecken för ca 40 kronor. Den hör till blåkläder och det var ganska häftigt. Hela mössan är kolsvart med vita tecken på och det var något jag själv skulle kunnat köpa... men nu är det nog bäst att låta bli. Dotter Pusselbit skulle inte uppskatta att vi gick omkring i likadana mössor... ;)

Önskar er en härlig fredag! =)

torsdag, augusti 27, 2009

Haha, migrän igen... =(

(En dahlia från min trädgårdstäppa)

Migränen kom tillbaka med större kraft igår och jag tog in migräntabletterna och tog det mycket lugnt. Sedan sov jag till 12.00 idag, för att snart orka ta mig till dotter Pusselbits utvärdering hos psykologen. Efter det blir det väl hem och lägga mig i sängen igen...

Det regnar i alla fall inte ute och herr Pusselbit kanske ska få praktikplats på ett ställe som han kommer att trivas bra på och där han ska få greja med datorer. Som han sa: "Det är ju min hobby och kommer inte att kännas som ett jobb..."

Han ska också via AF få träffa en arbetsterapeut och lära sig hur han ska strukturera upp sin vardag på grund utav sin adhd-problematik. Egentligen är det väl mer add han har, vilket betyder att han har så oerhört svårt med att komma igång med saker och ting... Han är fantastisk på att göra listor på det som ska bli gjort, men sedan händer ingenting. Det kan göra mig väldigt frustrerad! ;)

Vår diskmaskin är trasig och disken i köket är överfull. Jag kommer inte att orka något mer än dotter Pusselbits psykolog, så jag hoppas att lite disk blir gjord av andra familjemedlemmar. Någon annan får också göra maten... jag är inte så hungrig idag, men jag vet att jag måste äta något, annars blir allt bara värre. Är åtminstone glad att jag bara mår illa och inte spyr, men ena ögat har velat ut det sista dygnet och jag är rejält skakig... tabletterna tar inte lika bra denna gång, så huvudvärken är inte att leka med, men det är ändå bättre än om jag varit utan mina räddande tabletter... =(

Kan man sitta hos psykologen med solglasögon över glasögonen och med hörselsuddar?

Önskar er en trevlig och härlig torsdag. Tänk på att det snart är helg!! =)

onsdag, augusti 26, 2009

Frukost


Sitter nu och äter min "frukost". Mår mycket bättre nu efter att ha sovit väldigt mycket och har hunnit prata med både svägerskan och min kära moder. Man får passa på medans det går.

Fast jag måste hålla fast mig och helst ta det otroligt lugnt, för jag måste orka iväg till dotter Pusselbits psykolog i morgon. Det ska bli utvärdering av de gånger hon varit där och vi ska se om hon kan få gå fler gånger eller inte. Håller tummarna för att hon ska få det, för det behövs verkligen.

Dotter Pusselbit har nu också börjat med en huvudvärksdagbok, för hon har också jobbig huvudvärk emellanåt, oftast vid mens. Son Pusselbit vägrar, men han har faktiskt haft ont i huvudet och spytt emellanåt och det har inte varit magsjuka. När det händer går han och lägger sig och sover till nästa dag och mår oftast bättre då och det är skönt. Det som är jobbigt med honom är att han i princip vägrar ta in en enda tablett, hur dålig han än är. Den enda gången som han kan ta in något är när en läkare sagt åt honom att göra det och få honom till en läkare är heller inte lätt.

Däremot har jag börjat föra en huvudvärksdagbok åt honom. Jag frågar honom varje dag hur det är med honom och hans huvud. Han är ju inte en sådan person som annars säger något... och jag misstänker att han tycker att jag är otroligt jobbig! ;)

Min man är just nu på arbetsförmedlingen och jag är helt ensam hemma... vilken känsla!! ;)
När han kommer hem, ska han få göra något med älgköttet jag tog fram ur frysen här om dagen. Vilken tur för oss andra att han är en underbar kock!! Om jag skulle göra maten idag, vet jag inte hur det skulle bli ;D

Nu ska jag gå och läsa några bloggar, för idag hoppar inte bokstäverna omkring!

Onsdag morgon


Igår blev det 5 stycken knäckebröd under dagen, 2 muggar te och lite vatten, inte mycket film då det gjorde för ont i ögonen... och ljudet var avstängt hela tiden. Vilken tur att min familj nästan viskar (trots mina hörselsuddar) och tassar på tå och använder hörlurar när de sitter framför datorn. Jag lämnade bara soffan för att gå på toa och tog bara emot min systers samtal en gång. Visste inte om det var något viktigt, eller inte... Andra telefonsamtal fick vara. Ville också prata lite med min kära svägerska, men orkade inte.

Sedan var jag också extra yr och allt snurrade runt. Det brukar kännas väldigt konstigt, ungefär som om man åkt virvelvinden flera gånger på raken...

Just nu är jag bara uppe för att se till att barnen vaknar, kommer upp och sedan ger sig iväg till skolan. Det kan annars bli lite si och så med det... speciellt dotter Pusselbit har en viss tendens att somna om och sova vidare. ;)

Tydligen har de också bestämt sig för att klippa bostadsområdets häckar idag och ljudet håller på att göra mig vansinnig, trots hörselsuddarna. Har ibland funderat på att köpa stora och rejäla hörselskydd som inte släpper in något ljud över huvud taget. Det vore underbart!! Fast jag hade sådana ett tag och det är lite jobbigt tillsammans med glasögon, för det brukar göra lite extra ont där glasögonkarmarna ligger mot ansiktet, speciellt ovanför öronen. Jag har ju också linser, men det är omöjligt att ha dem vid migrän... Att sova med hörselskydden är inte så lätt heller, tro mig, jag försökte med de gamla!

Det här stället läser jag mycket på, bara för att orka när det är som värst!
Svenska Migränförbundets Diskussionsforum
Nu är barnen uppe och på väg, det är dags att sova vidare och ta igen krafterna!
Ha en så underbar och härlig onsdag!! =)

tisdag, augusti 25, 2009

Migrän


Eftersom jag gav mig i väg ut igår och kom hem vid 22.00-tiden, trots att jag hade migrän, blev jag totalt sängliggandes till 12.30 idag. Nu sitter jag lite försiktigt vid datorn och tänker ta det MYCKET lugnt. Det slår aldrig fel och det är något jag får räkna med när jag gör något så här, migränen blir mycket sämre av det.

Persiennerna är fördragna, lamporna släckta, hörselsuddarna i öronen och pyjamasen är fortfarande på... stackars min familj som kommer att få se mig i den hela dagen. ;)

En nybliven vän ringde mig vid 9.30 i morse och väckte mig. Hon blev helt förskräckt över att jag lät så hemsk i telefonen, men avbröt samtalet väldigt snabbt när hon förstod hur det låg till... sedan är det väl ingen idé att prata med mig då heller, för jag brukar vara helt väck! ;D

Jag vill berätta för er om min underbara familj. När jag har migrän har de en underbar omsorg om mig. De har alla sett hur jag har det och när de tycker att jag är för enveten och försöker göra saker som jag egentligen inte bör vid migrän, tvingar de mig till soffan och hotar om vissa saker om jag ger mig av därifrån. Speciellt när jag har yrsel och vinglar omkring! ;)

De tycker att jag är en idiot som gett sig den på att migränen inte ska styra över vad jag kan göra i mitt liv. Därför ger jag mig ut ibland, även om det blir surt efter...

Nu ska jag luta mig tillbaka och se på film och jag önskar er alla en underbart härlig tisdag! =)

måndag, augusti 24, 2009

Ett förtydligande om min migrän

Jag fick en kommentar om min migrän i förra inlägget som lyder så här:

"Den migränen kan inte vara så svår
om man kan springa i affärer och
gå ut med kompisar. Du vet nog ej
vad ett riktigt migränanfall är
tro mig jag vet!!!
Marie"

Jag brukar ha migrän ungefär hälften av dagarna i månaden och det är inte alla gånger som jag ligger helt utslagen i sängen, men det händer oftare än jag vill och önskar. Power King tar inte bort migränen, men det gjorde att jag kunde ta mig hem... om jag har lågt blodsocker blir migränen så oerhört mycket sämre, men socker och mycket koffein kan hjälpa något ett litet tag, specielllt om jag har en dotter att luta mig emot. Jag var nämligen TVUNGEN att gå till min dotters tandläkare med henne... det är inte så lätt att få en ny tid hos en specialisttandläkare... och affärerna var på vägen hem. De vill att en förälder är med och min man var tvungen att göra något annat, annars hade han blivit av med sin a-kassa.

Mina migräntabletter kan inte köpas i Sverige, jag importerar dem olagligt från ett annat land, eftersom de jag provat här i Sverige inte hjälpt mig. De tabletter jag har tar oftast bara bort själva huvudvärken, men inte alltid. Första dagens migrän är den värsta och den hade jag igår. Då kan jag knappt ta mig upp ur sängen. Idag sov jag till klockan 12.00 och det gjorde att jag inte mådde illa och spydde och mina 24-timmars tabletter hade hunnit börja verka rätt så bra... men nu är jag rejält skakig, ljud- och ljuskänslig och yr. Migränanfallen är olika svåra och jobbiga och jag är glad över att jag kunde göra det jag behövde göra idag, även om det inte var lätt.

Min läkare som jag går hos är mycket bekymrad över min migrän, eftersom hela min familj blir otroligt lidande av detta och att jag heller inte kan hålla allt jag lovar att göra eller kan sköta ett riktigt jobb. Denna gång tänkte jag SLÄPA mig till mina kompisar, eftersom det är så fruktansvärt sällan vi kan träffas. Jag VILL inte vara ett offer, men blir det ändå! =(

När jag har migrän får jag bara ta in mina tabletter en gång/dygn, men ibland gör jag faktiskt det två gånger/dygn för att över huvud taget stå ut. Jag har haft turen att inte spy så ofta, bara mått väldigt illa. Om jag hade spytt fler gånger hade jag inte fått behålla tabletterna och då hade jag nog tillbringat hälften av månaden i min säng.

Eftersom jag har migrän så ofta, får jag inte heller alltid ta in tabletterna... det för att inte bli beroende av dem... (men jag gör det i alla fall, utan tabletterna skulle mitt liv vara ett riktigt helvete!!)

Döm inte förrän du har hela bilden klar för dig. Ibland har man migrän oftare och ibland mer sällan. Ibland ser man bara en enda utväg under ett migränanfall - att få dö. Andra gånger kan man ligga i soffan och se på tv med hörselsuddar och rätt så nedsläckt i rummet. Ibland kan tabletterna hjälpa såpass mycket att man kanske kan ge sig av hemifrån några timmar, men är halvdöd när man kommer hem igen (som nu). Jag och mina kompisar var inte på någon krog eller något sådant, vi träffades bara på ett lugnt och tyst ställe och fikade lite... det är som sagt MYCKET sällan vi träffas och därför vill jag inte missa det.

Jag brukar inte vilja skriva här på bloggen om hur hemskt allt är när jag har migrän, då skulle jag skriva det i stort sett varje dag. Jag vill koncentrera mig på det ljusa i livet, det är så jag orkar med allting!!

Hemma en snabbis...


Kom lite för sent till tandregleringen, men dotter Pusselbit var i tid och det är huvudsaken. Efter det gick vi iväg till Clas Ohlson och köpte en optisk mus till dotter Pusselbit, samt pennor som hon behöver ha i skolan.

När jag började få känning av migränen, drack jag upp en Power King och det lugnade ned sig lite grand (innehåller en hel del koffein...). På vägen hem gick vi förbi en nyöppnad affär som heter "Orienthuset", där det finns en massa intressant mat och godsaker från "orienten". Tror faktiskt att det är där jag ska köpa ris framöver...

Nu är jag hemma en snabbis och dricker te med gott bröd som herr Pusselbit bakade igår. Sedan ska jag iväg till la Stada och träffa några kompisar, så snart ska jag in i badrummet och fixa till mig. Har också tagit in migräntabletterna så att jag inte blir alldeles väck när jag ska ut och ha roligt! ;)

Jag önskar er alla en underbart trevlig måndagskväll! =)

God morgon! =)


Ute är det strålande solsken och 12 grader varmt, men inne är det väldigt segt att få upp dotter Pusselbit. Son Pusselbit börjar skolan MYCKET senare idag och det är bra för honom.

Idag ska dotter Pusselbit till tandregleringen vid 14.00. Hon var där förra veckan och någon sorts gummisnoddar sattes in i överkäken och vad som händer idag, vet vi inte riktigt.

Herr Pusselbit ska ta blodprov vid en valfri tidpunkt under dagen och det är väl tur, med tanke på hur sent han kom i säng och hur trött han är just nu. Vad bra att han kan sova lite till! ;)

Jag själv var trött i natt, men kunde inte riktigt somna förrän vid 02.30, så bara dotter Pusselbit kommer iväg, ska jag krypa ned under täcket och sova lite till... Det brukar oftast bli så första kvällen/natten med migrän, jag vet inte varför.

Önskar er alla en underbart härlig måndag! =)

söndag, augusti 23, 2009

Helt plötsligt händer det...


Oftast brukar jag känna av att ett migränanfall är på väg, men idag tänkte jag inte på alla varningstecken som varit det senaste dygnet...

Nu ska jag ta det myckte lugnt och läsa en bok och senare också luta mig tillbaka i soffan och titta på tv. Med mina hörselsuddar går det alldeles utmärkt! ;)

Herr Pusselbit har varit flitig och har satt in bröd i ugnen som håller på att gräddas och vi alla ser fram emot att få smaka det när det väl är färdigt.

Ha en så trevlig söndagskväll! =)

Lagrad hushållsost och min lilla trädgårdstäppa


Här om dagen hade vi Sushi á la dotter Pusselbit och kladdkaka med glass á la herr Pusselbit. Det var oerhört gott. Måste erkänna att dotter Pusselbits Sushi var mycket godare än det jag smakat på restaurang. Hon anser att det beror på att det var helt hemmagjort och det kan nog stämma!

För några veckor sedan öppnade vi den hushållsost som vi lagrat sedan ett halvår tillbaka. Den var MYCKET god! =) så nu ska vi köpa fler hushållsostar från Arla (de har inget konserveringsmedel i sig) och börja lagra ordentligt... fast vi tänkte ha en ost för varje månad. Vi hade den på en särskild plats i vårt sovrum i rumstemperatur och vände på den en gång/månad. Om man gillar vällagrad ost (som prästost eller västgötaost, för det är ungefär så den smakar när den väl öppnas), men tycker att det är oerhört dyrt, är detta ett alternativ. Fast man får ju vänta ett tag på det goda... ;)

Salladen jag sådde i våras verkar aldrig ta slut. Vi har ätit en hel del, jag har gett bort massor och ändå finns det kvar. De var verkligen tacksamma att så!

Tomaterna har det varit lite annorlunda med och jag tror att jag snart måste ta in de få stackare som överlevt och ha i mitt sovrumsfönster. De har börjat blomma först nu...

Rädisorna kunde vi inte äta så mycket av, det var en otäck mask som hemsökte dem...

Morötterna och ringblommorna frodas för fullt och dahliorna jag sådde är underbart vackra. Just nu blommar också stockrosorna för fullt och det är så trevligt där ute i min lilla trädgårdstäppa! =)

Jag önskar er alla en underbar söndag! =)

lördag, augusti 22, 2009

Jag - en alliansledare


Måste erkänna att jag börjat spela ett strategiskt medeltida spel via internet. Det är riktigt spännande och jag lär mig mycket varje dag. Det liknar bland annat "Age of Empires", men ändå inte.

En dag upptäckte jag att min allians valt ut mig som deras ledare, mycket på grund av att det gått bra för mig och jag hade den högsta poängen av alla 18 stycken i alliansen. Det var inte lätt, då jag helt enkelt är en novis inom detta område. Hur ser man till att behålla alliansmedlemmarna i alliansen, hur ser man till att hålla fred med de andra allianserna runt omkring en, hur får man de nya att inse att de kanske måste be om hjälp om de blir anfallna av andra alliansmedlemmar?

Det var också jobbigt att vi som spelar spelet är utspridda i olika tidszoner i hela världen. När den ena är vaken, kanske den andre sover. Det försvårar också kommunikation och diplomati...

Det var för mycket arbete och efter en vecka bad jag någon annan ta över ledarskapet. Allt som allt har vi nog haft ca 5 stycken alliansledare på lika många veckor... nu har vi slagit ihop två allianser för att bli starkare och avskräcka andra allianser att anfalla oss och det känns mycket skönare.

Spelets namn är Evony...

Konsten att måla sina naglar


Jag har aldrig varit den typen som har haft långa och välvårdade naglar som varit målade. De har alltid varit kortklippta, omålade och funktionella... kanske målade med genomskinligt nagellack några enstaka tillfällen. Har jag sparat dem lite, nog har de genast skivat sig, eller gått av...

Här om dagen tänkte jag att jag åtminstone får försöka lite mera än vad jag gjort hittills... och dessutom hade jag lyckats få mina naglar längre än vad jag brukar. Sagt och gjort, jag köpte mig de saker som behövs för att göra fransk manikyr. Med en medföljande mall till. För det kan ju inte gå fel då, eller hur?

Jag satt hela kvällen framför tv:n och först målade jag på det genomskinliga lacket och sedan två tunna rosa... sedan började det roliga! Jag klistrade på mallarna för att måla på det vita längst upp på nageln och det gick riktigt bra. När det torkat och jag skulle dra bort mallarna... följde lacken under mallarna med. Det var inte roligt alls! Då hade jag faktiskt suttit med det i några timmar...

Jag tog bort allt och började om med ett klarlack, sedan två rosa strykningar och sist men inte minst, två strykningar med klarlack igen. Då var klockan 01.00 på natten... min åsikt är att fransk manikyr är överskattad!

fredag, augusti 21, 2009

Nya tag igen


Nu är sommarlovet över och det är dags för nya tag igen.

Dotter Pusselbit har haft en hektisk sommar. Hon har bland annat hälsat på en kompis i Stockholm, varit på Närcon i Örebro med ca 1000 andra manga, anime och datorspelsfantaster, varit på cykelsemester och tältat i regnoväder (min man fick hämta några våta tonåringar efter 2 dygn), varit på läger på västkusten, varit lite hos mina föräldrar (också på västkusten), umgåtts med en massa kompisar i la Stada och tältat på sin skola med en kompis, natten till första skoldagen.

Hon har också börjat gå till en psykolog och nästa gång är det utvärdering för att se om det kommer att bli fler gånger. Jag hoppas det, hon behöver all hjälp hon kan få för att må bättre och klara av skolåren som ligger framöver.

Son Pusselbit har haft en mer lugn sommar och var först hos mina föräldrar på västkusten och sedan följde han med min ena syster med hennes fyra barn upp till Norrland och träffade släkten där uppe, samt fiskade lite grand.

Jag själv har haft en hel del jobbiga migränattacker och har fått tänka på hur jag ska göra med mitt liv. Vi får se hur det kommer att bli, men att ha ett heltidsarbete dagtid är nog i stort sett omöjligt... Bara i Juli månad hade jag ca 14 migrändagar... =(

Dessutom har jag blivit vän med väldigt många släktingar på facebook och det är så underbart roligt! Tänk att till och med min mamma och en moster till mig nu är där ute också. Sedan hittade jag och blev vän med mina norska släktingar som jag ofta umgicks med när jag var liten... Nu väntar jag bara på att min kära och underbara svägerska ska inse hur bra det är och också vara där! Jag minns väl vad hon tyckte om datorer och internet, när det begav sig... och sedan var hon otroligt fast vid datorn när jag installerade spelet Mahjong! ;D

Min man är nu arbetslös och försöker få ordning på alla papper som ska ordnas när det gäller a-kassan och det är inte lite arbete med det! Och vilken tid allt tar... Nästa vecka ska han till arbetsförmedlingen igen och vi får se hur allt går framöver...

I höst kommer det en massa nya kurser via habiliteringen för personer med olika funktionshinder + anhöriga till dem här i la Stada. Jag tror att det äntligen är dags för mig att gå på dem och försöka få både min son och man att gå på några... speciellt de föreläsningar som handlar om vilken hjälp och stöttning det finns i vardagen med det funktionshinder man har.

Detta inlägg blev lite långt, men det är ungefär det som hänt i sommar och några av de tankar jag har haft. Och jag har faktiskt saknat att skriva av mig och också saknat de bloggvänner jag har!

Ha en så underbar fredagkväll!! =)