måndag, augusti 24, 2009

Ett förtydligande om min migrän

Jag fick en kommentar om min migrän i förra inlägget som lyder så här:

"Den migränen kan inte vara så svår
om man kan springa i affärer och
gå ut med kompisar. Du vet nog ej
vad ett riktigt migränanfall är
tro mig jag vet!!!
Marie"

Jag brukar ha migrän ungefär hälften av dagarna i månaden och det är inte alla gånger som jag ligger helt utslagen i sängen, men det händer oftare än jag vill och önskar. Power King tar inte bort migränen, men det gjorde att jag kunde ta mig hem... om jag har lågt blodsocker blir migränen så oerhört mycket sämre, men socker och mycket koffein kan hjälpa något ett litet tag, specielllt om jag har en dotter att luta mig emot. Jag var nämligen TVUNGEN att gå till min dotters tandläkare med henne... det är inte så lätt att få en ny tid hos en specialisttandläkare... och affärerna var på vägen hem. De vill att en förälder är med och min man var tvungen att göra något annat, annars hade han blivit av med sin a-kassa.

Mina migräntabletter kan inte köpas i Sverige, jag importerar dem olagligt från ett annat land, eftersom de jag provat här i Sverige inte hjälpt mig. De tabletter jag har tar oftast bara bort själva huvudvärken, men inte alltid. Första dagens migrän är den värsta och den hade jag igår. Då kan jag knappt ta mig upp ur sängen. Idag sov jag till klockan 12.00 och det gjorde att jag inte mådde illa och spydde och mina 24-timmars tabletter hade hunnit börja verka rätt så bra... men nu är jag rejält skakig, ljud- och ljuskänslig och yr. Migränanfallen är olika svåra och jobbiga och jag är glad över att jag kunde göra det jag behövde göra idag, även om det inte var lätt.

Min läkare som jag går hos är mycket bekymrad över min migrän, eftersom hela min familj blir otroligt lidande av detta och att jag heller inte kan hålla allt jag lovar att göra eller kan sköta ett riktigt jobb. Denna gång tänkte jag SLÄPA mig till mina kompisar, eftersom det är så fruktansvärt sällan vi kan träffas. Jag VILL inte vara ett offer, men blir det ändå! =(

När jag har migrän får jag bara ta in mina tabletter en gång/dygn, men ibland gör jag faktiskt det två gånger/dygn för att över huvud taget stå ut. Jag har haft turen att inte spy så ofta, bara mått väldigt illa. Om jag hade spytt fler gånger hade jag inte fått behålla tabletterna och då hade jag nog tillbringat hälften av månaden i min säng.

Eftersom jag har migrän så ofta, får jag inte heller alltid ta in tabletterna... det för att inte bli beroende av dem... (men jag gör det i alla fall, utan tabletterna skulle mitt liv vara ett riktigt helvete!!)

Döm inte förrän du har hela bilden klar för dig. Ibland har man migrän oftare och ibland mer sällan. Ibland ser man bara en enda utväg under ett migränanfall - att få dö. Andra gånger kan man ligga i soffan och se på tv med hörselsuddar och rätt så nedsläckt i rummet. Ibland kan tabletterna hjälpa såpass mycket att man kanske kan ge sig av hemifrån några timmar, men är halvdöd när man kommer hem igen (som nu). Jag och mina kompisar var inte på någon krog eller något sådant, vi träffades bara på ett lugnt och tyst ställe och fikade lite... det är som sagt MYCKET sällan vi träffas och därför vill jag inte missa det.

Jag brukar inte vilja skriva här på bloggen om hur hemskt allt är när jag har migrän, då skulle jag skriva det i stort sett varje dag. Jag vill koncentrera mig på det ljusa i livet, det är så jag orkar med allting!!

10 kommentarer:

Mollan70 sa...

Jättebra skrivet! Nu kanske det blir mer uppenbart för en del bloggare hur hemskt det faktiskt är med migrän.
Kramiz

Sita sa...

God morgon. Min kompis blev av med sin migrän först när hon blev av med sin mens. Hoppas det för dej oxå. Kramar från Sita

*tingeling* sa...

God morgon i stugan ! Min skalle bankar ju varge dag, och jag är så glad varge dag det inte blir migrän och jag får spy som en räv, därför fick jag ju ta sprutor för pillren dom åker ju upp, blä.. Jag hade min värsta tid när ungarna var små... man kröp fram vissa dagar och gick ständigt me solglasögon.. och man måste få ha ett liv å göra nått annat än ligga i sängen även om det är förjävligt.. och det är bra att få göra nått som är roligt i eländet.. så du gör rätt att försöka komma dig ut i allafall :) Hade jag inte haft pojkarna när de var som värst hade jag helt klart tagit bort mej, men nu är jag ju super... önskar du fick bort migränen så pass så du fick känna dig som jag gör idag.. Ha en fin fin dag :) kram kram

Lena sa...

Bra skrivet!
Tänk att det finns folk som stör sig på allt och inte tror att man mår dåligt bara för att man kämpar på och döljer det värsta.
Sådana människor blir man trött på!

Hoppas att du har en bra dag idag!
Kram på dig!

Nett sa...

Bra skrivet, det var en klumpig person som lämnade den kommentaren!

Gealach sa...

Men herregud, du vet väl vad du klarar och inte, vem är hon att avgöra det? *suck*

dian sa...

Förstår precis vad du menar. Jag har också migrän, fast bara en gång i månaden och så fibromyalgin jämt. Det finns alltid folk som tror sig veta eller förstå bättre. Jag tror att man ska försöka göra det man kan, även om det är svårt. Vad har man annars för val? Tyna bort så dessa människor blir nöjda eller?

ejmis sa...

Jag har tyvärr också migrän och det är fruktansvärt!
Vissa dagar kan det hjälpa att släpa sig upp och t ex ta en promenad medans andra dagar bara går att tillbringa i sängen.
Tråkigt när personer lämnar sådana där kommentarer...speciellt en som borde förstå problemet. Kram!

Anonym sa...

I inclination not acquiesce in on it. I regard as warm-hearted post. Expressly the appellation attracted me to be familiar with the intact story.

Anonym sa...

Genial fill someone in on and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thank you seeking your information.