söndag, augusti 23, 2009

Lagrad hushållsost och min lilla trädgårdstäppa


Här om dagen hade vi Sushi á la dotter Pusselbit och kladdkaka med glass á la herr Pusselbit. Det var oerhört gott. Måste erkänna att dotter Pusselbits Sushi var mycket godare än det jag smakat på restaurang. Hon anser att det beror på att det var helt hemmagjort och det kan nog stämma!

För några veckor sedan öppnade vi den hushållsost som vi lagrat sedan ett halvår tillbaka. Den var MYCKET god! =) så nu ska vi köpa fler hushållsostar från Arla (de har inget konserveringsmedel i sig) och börja lagra ordentligt... fast vi tänkte ha en ost för varje månad. Vi hade den på en särskild plats i vårt sovrum i rumstemperatur och vände på den en gång/månad. Om man gillar vällagrad ost (som prästost eller västgötaost, för det är ungefär så den smakar när den väl öppnas), men tycker att det är oerhört dyrt, är detta ett alternativ. Fast man får ju vänta ett tag på det goda... ;)

Salladen jag sådde i våras verkar aldrig ta slut. Vi har ätit en hel del, jag har gett bort massor och ändå finns det kvar. De var verkligen tacksamma att så!

Tomaterna har det varit lite annorlunda med och jag tror att jag snart måste ta in de få stackare som överlevt och ha i mitt sovrumsfönster. De har börjat blomma först nu...

Rädisorna kunde vi inte äta så mycket av, det var en otäck mask som hemsökte dem...

Morötterna och ringblommorna frodas för fullt och dahliorna jag sådde är underbart vackra. Just nu blommar också stockrosorna för fullt och det är så trevligt där ute i min lilla trädgårdstäppa! =)

Jag önskar er alla en underbar söndag! =)

5 kommentarer:

Vicke sa...

Det ser gott ut och masken är ju en extra krydda på den råa maten

Sita sa...

Går det verkligen att lagra hushållsosten i sovrummet? Har aldrig provat. Kram från Sita

Herta sa...

Lycka till med lagringsprocessen av postarna. Verkar vara ett prisvärt alternativ, om man nu kommer ihåg och får ruljans på det hela.

diana sa...

Bra osttips ;)

Nett sa...

Ahh, vad häftigt med att lagra egen ost, det har jag inte haft en tanke på. Sushi har jag inte smakat än och jag får ingen att vilja gåoch testa det med mig (på resturang) Må så gott *kram*