fredag, augusti 21, 2009

Nya tag igen


Nu är sommarlovet över och det är dags för nya tag igen.

Dotter Pusselbit har haft en hektisk sommar. Hon har bland annat hälsat på en kompis i Stockholm, varit på Närcon i Örebro med ca 1000 andra manga, anime och datorspelsfantaster, varit på cykelsemester och tältat i regnoväder (min man fick hämta några våta tonåringar efter 2 dygn), varit på läger på västkusten, varit lite hos mina föräldrar (också på västkusten), umgåtts med en massa kompisar i la Stada och tältat på sin skola med en kompis, natten till första skoldagen.

Hon har också börjat gå till en psykolog och nästa gång är det utvärdering för att se om det kommer att bli fler gånger. Jag hoppas det, hon behöver all hjälp hon kan få för att må bättre och klara av skolåren som ligger framöver.

Son Pusselbit har haft en mer lugn sommar och var först hos mina föräldrar på västkusten och sedan följde han med min ena syster med hennes fyra barn upp till Norrland och träffade släkten där uppe, samt fiskade lite grand.

Jag själv har haft en hel del jobbiga migränattacker och har fått tänka på hur jag ska göra med mitt liv. Vi får se hur det kommer att bli, men att ha ett heltidsarbete dagtid är nog i stort sett omöjligt... Bara i Juli månad hade jag ca 14 migrändagar... =(

Dessutom har jag blivit vän med väldigt många släktingar på facebook och det är så underbart roligt! Tänk att till och med min mamma och en moster till mig nu är där ute också. Sedan hittade jag och blev vän med mina norska släktingar som jag ofta umgicks med när jag var liten... Nu väntar jag bara på att min kära och underbara svägerska ska inse hur bra det är och också vara där! Jag minns väl vad hon tyckte om datorer och internet, när det begav sig... och sedan var hon otroligt fast vid datorn när jag installerade spelet Mahjong! ;D

Min man är nu arbetslös och försöker få ordning på alla papper som ska ordnas när det gäller a-kassan och det är inte lite arbete med det! Och vilken tid allt tar... Nästa vecka ska han till arbetsförmedlingen igen och vi får se hur allt går framöver...

I höst kommer det en massa nya kurser via habiliteringen för personer med olika funktionshinder + anhöriga till dem här i la Stada. Jag tror att det äntligen är dags för mig att gå på dem och försöka få både min son och man att gå på några... speciellt de föreläsningar som handlar om vilken hjälp och stöttning det finns i vardagen med det funktionshinder man har.

Detta inlägg blev lite långt, men det är ungefär det som hänt i sommar och några av de tankar jag har haft. Och jag har faktiskt saknat att skriva av mig och också saknat de bloggvänner jag har!

Ha en så underbar fredagkväll!! =)

11 kommentarer:

*tingeling* sa...

Hej hej hej så roligt du är tillbaka, du är saknad bara så du vet det :) oj har även din man blivit arb.lös.. ja de är så många nu som är utan jobb, min ena son blev också utan till slut... inte är det lätt att hitta nått nytt heller, kan ju kanske vara bra å gå nån av dom där kurserna du skrev om :) Ja nog har ni haft fullt upp alltid... Sådär hade jag det också förr med min jäkla migrän, fasiken så less man var.. nu har jag ju bara huvudvärk varge dag och imellanåt migrän, phu... får verkligen hoppas du blir bättre nu, kramar om.. ha en fin fin kväller :)

Anonym sa...

Välkommen tillbaka!!!!!

Svägerskan

Maddo sa...

Härligt att du är tillbaka! Sommaren är skön på många sätt men ibland är det skönast att ha det som det "ska vara". Välkommen tillbaka! =) Kramar

Anonym sa...

Hej, du är välkommen tillbaka! Ja visst är det så, olikheter kan vara berikande. Jag kämpar för att inte vara fullt så frispråkig.
stor kram och skön helg
Hej då från Gullan!

Eva-Marie sa...

Käraste Pusselbiten - du kan tro att du också varit saknad. Trist att du haft såpass mycket migrän. Finns det verkligen ingen lindring att få? Hoppas din man klarar av att vara arbetslös utan att bli deprimerad och att det finns ett jobb han kan få. Önskar dina barn ett bra skolår - de går väl fortfarande i skolan... Till dig vill jag bara säga. VÄLKOMMEN tillbaka. KRAMAR

Mollan70 sa...

Hallå!
Vad kul att se dig här igen!!!
Det har ju hänt en hel del hos er i sommar.
Finns det inget att göra med dina migränattacker?
Vet de säkert att värken beror på det?
Hoppas att de har kollat upp dig ordentligt i vården.
Måste vara ortoligt jobbigt att ha så ont och så ofta.
Önskar dig nu en bra helg utan attacker!
Kram

Anonym sa...

God morgon. Kul att du är här igen. Så dotter Pusselbit har varit nära mej. Bara 7 mil bort. Jag var i Örebro i torsdag o beställde barnvagn till min dotter. Ska bli mormor i dec. Ha det bra o kramar från Sita.

*tingeling* sa...

God morgon i stugan! Ha en fin fin dag :)

*tingeling* sa...

Härligt :) de är skönt få sitta i godan ro och ta de lugnt innans hela huset vaknar till liv :)

Anonym sa...

Härligt att du är tillbaka igen!

Hoppas att allt löser sig och att alla pusselbitar faller på plats!

Många kramar!

diana sa...

Kul att du är tillbaks igen ;)