lördag, juni 27, 2009

Middag, båttur och en synundersökning...

(foto av Fru Pusselbit)

Igår var jag och maken på en god middag med båttur med hans chef + fru och deras son + sonhustru, alla mycket trevliga. Det var så skönt och rogivande och det har inte varit så ofta i mitt liv som jag varit så vid vatten. Det har varit mest skogen för min del ;)

Båtens gungande är mycket avkopplande och det var så varmt och skönt i går, också under kvällens gång, så det var nästan som en semesterkväll =)

I dag är det ca 27 grader varmt i skuggan och jag och dotter Pusselbit har hunnit vara på en var sin synundersökning i la Stada. Det visade sig att dotter Pusselbit behöver ha glasögon när hon ska sitta vid datorn eller läsa böcker. Inte konstigt att hon haft så ont i huvudet under våren...

Min syn har förändrats till det sämre (åldern tar ut sin rätt...) och jag behöver nu progressiva glas, vilket innebär att det blir lite dyrare. Vi köper vår glasögon på Specsavers och då får vi två glasögon var till priset av en + att synundersökningen kostar 1 krona. Dotter Pusselbit fick välja precis de hon ville ha, medan jag försökte hålla mig i den lägsta prisklassen på grund av att progressiva glas är så mycket dyrare... och jag funderar på att fortsätta med linser. Avskyr glasögon väldigt mycket, men ibland måste man ju ha dem även om man har linser.

I så fall kommer jag att kunna se på långt håll med ett öga och med det andra ögat kommer jag att kunna läsa saker och ting. Vi får väl se hur det blir... Tillsammans för mig och dotter Pusselbit kommer hela glasögonkalaset att gå på 5292 kronor och då har vi ändå försökt att hålla oss så lågt i pris som möjligt. Dessutom behöver Herr Pusselbit nya glasögon också... fast son Pusselbit anser att han inte behöver det och det är ju tacksamt.

Jag hoppas att ni alla har en trevlig lördag! =)

11 kommentarer:

Eva-Marie sa...

Visst är det dyrt med progressiva glasögon - men de är BRA! Har du helt slutat att kommentera? Jag saknar dig. KRAMAR

Anonym sa...

Vi ska ut på sjön en tur imorgon. Är bjudna till dotter 2 till deras stuga. Den ligger på en ö. Ha det bra. Kram från Sita

Anonym sa...

Försök med agressiva glas istället
det har jag 3 par jättebilliga!!!
Svägerska med huvudvärk!

Jag vet inte hur man stavar till
agressiva kanske det är med 2 g???

Fru Pusselbit sa...

Jag kommer att kommentera mera när jag fått mina nya glasögon, det är lite svårt nu när ögonen får anstränga sig så mycket...

*tingeling* sa...

God morgon i stugan! vad härligt med en båt tur :) ja det är synd att glasögong kostar så förbaskat.. men måste man ha dom så måste man ju.. ha en fin fin dag :)

Eva-Marie sa...

Du har en nalle hos mig. KRAM

Pockethexan sa...

Jag ska nog inte säga vad mina läsglasögon kostade men bara ena "glaset" gick på över 2500 kr o då kan de ändå inte rätta till mitt synfel helt o nu måste jag nog också skaffa progresiva...

får nog bli efter semestern!

Kramis från Hexan själv!

Mollan70 sa...

Hoppas att du hittade ett par glasögon som du gillade.
Hiskligt dyrt är det.
Barn borde få betala mindre men det gäller ju bara tills de fyller 8 år.

syren sa...

Det är ju dyrt med glasögon.Har själv så jag vet. Härligt med båttur. kram

Ninja sa...

Mina ögon har också blivit sämre men klarar mig ännu utan...vill önska dig en skön sommar!

starling sa...

Det här jättedyrt med glasögon och linser. Jag ska köpa nya glasögon snart. Linser har vi köpt till 3 av 4 personer. Swisssss så försvann massa pengar. Jag har en award till dig på min sida. =)