fredag, juni 19, 2009

En underbar gårdag och glad midsommar på er alla! =)

(En mycket rörlig humla, foto av Fru Pusselbit)

Igår så åkte jag först buss i tio minuter, sedan tåg ca 50 minuter, sedan ett pendeltåg i ca 20 minuter och sedan gick jag i en halvtimma innan jag kom fram till min kompis.

Mitt chiliträd, som jag hann sätta om på samma morgon innan jag for iväg, såg lite slokande ut när jag kom fram, så jag hoppas att den tar sig. De blev väldigt glada för den och ser fram emot hösten då den kanske bär lite chilifrukter.

De bor i ett hus i underbart gröna omgivningar och har en lite hund sedan 2 månader tillbaka. Vi åt mat och pratade om allt som hänt sedan vi sist träffades och det var för nästan två år sedan när vi jobbade tillsammans.

Hon kommer att försöka se till att det gamla "jobbgänget" ska träffas någon gång framöver och det skulle vara riktigt roligt. Där vi förut jobbade tillsammans går det inte så bra. De har sagt upp ca 150 personer och tänker behålla ungefär 50 personer. Sedan hyr de in folk från olika bemanningsföretag. En av mina inhyrda före detta arbetskamrater jobbar nu hos konkurrenten, men de som var anställda i själva företaget kan inte söka jobb hos konkurrenten, beroende på någon konkurrentsklausul i lagen... Just nu går de flesta anställda hemma med lön, medans de som arbetar är de som hyrs in från bemanningsföretagen. Det kan omöjligt vara en bra affär för företaget!

Jag fick också lära känna hennes man och son och det var trevligt. Hennes son blev imponerad över att jag läst kinesiska, så jag fick sitta och skriva en massa mandarinkinesiska ord (på pinyin = latinska bokstäver så att man ser hur de ska uttalas) som han tänker memorera. Han spelar också gitarr väldigt vackert och han har lärt sig det alldeles själv genom gehör. Hennes dotter lärde jag känna redan på mitt förra jobb, för hon jobbade extra där via ett bemanningsföretag. Hon har sökt in till socionomlinjen i höst och vi får väl se hur det går...

Min man hämtade mig vid 00.00-tiden på stationen i natt och allt som allt var gårdagen väldigt rolig med trevlig samvaro och god mat!

Idag önskar jag er alla en underbart härlig midsommarafton där ute i regnet!! =)
(I alla fall så regnar det här...)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Trevlig midsommar på dej. Här är det ganska skapligt. Solen tittar fram småstunder mellan molnen. Kram från Sita

Ecstasy sa...

Chiliträd låter spännande! :) Här är det soligt än så länge, men regnmolnen är på väg.. Så blir nog att sitta inne och käka jordgubbar!

Ha det fint!

Krmar :)

Barnens Hjältar sa...

Hoppas du hade en fin dag igår! Fin bild på humlan :-)

Heidi sa...

Önskar dig en fortsatt skön midsommarhelg. Hoppas det är bra med din dotter nu.
Kram!!!

Maddo sa...

Du verkar haft en super midsommar! Härligt att höra! Vi hade en mobil midsommarstång. Riktigt lyckad. Och uppskattad.

Eva-Marie sa...

Så roligt att du fick komma iväg och bara ha det bra! Det är alltid upplöyftande att umgås med trevliga människor. Hoppas midsommar var bra trots regnet.... kRAM

*tingeling* sa...

God morgon i stugan! Här har vi fått fin väder denna helg, såg lite oroande ut från början men nu fortsätter solen och stråla, hoppas även ni fick en fin midsommar med mycke sol och värme :)

Mollan70 sa...

Vad roligt att få åka o hälsa på en gammal vän.

syren sa...

Det låter spännande med chiliträdet.Hoppas ni har haftentrevlig midsommar. kram