fredag, april 20, 2012

Aprilväder


Igår var herr Pusselbit och jag och handlade på vårt närbelägna coop extra. Där kunde man köpa edamerost för 39.90 kr/kg, golden deliciousäpplen för 5 kr/kg, bananer för 9.90 kr/kg, nötköttfärs 10% för 39.90 kr/kg, flytande handtvål 5 kr/styck och risgrynsgröt 5 kr/kg. Det kändes bra att göra lite fynd...

I natt gick herr Pusselbit upp mycket tidigt och åkte iväg vid 03.45 och han hade med sig 2 kg risgrynsgröt. Han vet inte när han kommer hem igen. De senaste 14 dagarna har han arbetat ca 10 timmar/dag och det börjar kännas i kroppen. Han har inget överflödigt fett, utan börjar bara ha en massa muskler. Han själv anser att han inte mått så bra på länge och är i god form, även om han som skrivet är, börjar bli något trött av allt arbete den senaste tiden. Fast samtidigt tänker han väldigt mycket på alla extrapengar han tjänar och det håller honom uppe.

Just nu är det väldigt blåsigt och snöregn ute, så jag undrar hur herr Pusselbit egentligen har det. Son Pusselbit kom hem genomblöt från skolan och han bytte genast kläder och lade sig under sitt sängtäcke för att få upp värmen igen. Hans ytterkläder kändes som om de tagits ut ur en tvättmaskin och droppar över badkaret i badrummet.

Jag var ute rejält påklädd med boxer Pusselbit i ovädret och han hade sitt vintertäcke på sig. På den lilla korta stund vi var ute hann vi träffa på 4 småhundar och en väldigt stor och svart hund med sina ägare. Annars såg man inte till så många ;)

Idag mår jag som jag brukar göra precis innan migränen brukar slå till, så jag misstänker att den kommer igen idag eller i morgon och att det helt enkelt beror på vädret. Dotter Pusselbit har haft migrän de senaste 2 dagarna, men har ändå gått till sitt arbete och sedan sovit när hon kommit hem. Hon har klarat det tack vare migränmedicin, men jag tror att hon längtar efter helgen då hon kan ta det riktigt lugnt.
På ett migränforum jag brukar vara ute på är det många som ligger i migrän just nu på grund utav vårt "härliga april-väder".

Nu ska jag dricka lite eftermiddagste, fundera ut vad vi ska ha till middag, diska lite grand och njuta av att det är fredag. Jag önskar alla bloggläsare en härlig och underbar fredag! =)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur mycket är 2 kg risgrynsgröt
alltså i volym, som han har med
sig.
Undrande

Fru Pusselbit sa...

2 stora/hela tuber risgrynsgröt. (Det finns 500 gram = en "halv" tub och det finns 1 kg = en "hel" tub).

Anonym sa...

Är din migren inte en kronik
spänningsverk tror du.
Du verkar spänt dej mycket på
det arberet du hade.
Bloggkolaren

Fru Pusselbit sa...

Svar till Bloggkollaren:

Nej, det är kronisk migrän jag har. En neurolog har koll på mig och ställde diagnosen basilarismigrän för några år sedan...

Det är en lite tuffare migrän än vanlig migrän. Man kan läsa mest om basilar migraine på engelska när det gäller nyare forskning, på svenska är det bara skrivet om den äldre forskningen.

Skillnaden vid spänningshuvudvärk och migrän är ofta att spänningshuvudvärken blir bättre om man rör på sig i frisk luft, medan migränen blir sämre när man rör på sig.

Jag vet skillnaden på spänningshuvudvärk och migrän och det är sällan jag har spänningshuvudvärk. Vid migrän får jag aura (ungefär som om det snöar eller blixtrar framför ögonen), yrsel, illamående, diarré, har lätt för att svimma, ont i ögonen (det är som om det är knivar som skär i dem), problem med för mycket ljus och ljud, tinnitus och afasi (får svårt att säga rätt ord, att bilda en rätt grammatiskt mening.) blir väldigt trött av allt och är helt slutkörd upp till någon dag efter ett anfall. Man brukar säga att ett basilarismigränanfall är som om man får en stroke, fast det är migrän. I USA och Canada måste de som har basilarismigrän ha en lapp på sig där det står att de har det så att de inte blir behandlade för stroke om de hamnar på sjukhus, utan för migrän.

Här finns länkar att läsa om denna migrän:

http://www.healthcentral.com/migraine/types-of-headaches-40278-5.html

http://www.relieve-migraine-headache.com/basilar-migraines.html