måndag, augusti 08, 2011

Intensiva dagar


I torsdags förmiddag åkte dotter Pusselbit till en annan stad för att vara borta på ett anime- och mangakonvent under fyra dagar och på torsdagskvällen kom min syster från västkusten med sina fyra vilda barn hit och hälsade på och åkte hem igår, söndag. Under fredagen åkte vi och tittade på Uppsala högar, lite andra "gamla" saker, badade på en närbelägen badplats dit också boxer Pusselbit var välkommen och under kvällen grillade vi mellan gårdshusen där vi bor. Under natten kom en massa regn, men under lördagen var det inte så mycket regn längre, även om det var mulet.

Under lördagen åkte jag, min syster och hennes tre döttrar hem till en kompis till mig och plockade gröna krusbär och röda vinbär, sedan handlade vi och på eftermiddagen åt vi hemgjord pizza och sedan hade vi filmkväll.

I söndags handlade vi lite också (regn under hela söndagen) och efter det gjorde vi kyckling- och baconpaj. Innan min syster med alla barnen hann åka hem, kom dotter Pusselbit hem igen, så att de fick träffas lite grand. Jag insåg när de åkt, att mina kära systerbarn nog lyckats se ca fem videos bara under söndagen ;)
Dessutom har de passat på att varje dag bada i vårt badkar, det verkar vara lika roligt och trevligt som att åka till Liseberg eller Gröna Lund! =)

Dotter Pusselbit vann första pris tillsammans med sin grupp i en cosplaysketch de gjorde på konventet, så hon hade en hel del spännande "paket" att packa upp när hon var hemma. Natten till söndagen sov hon bara tre timmar, men under de andra nätterna sov hon ca sex timmar, så det var faktiskt rätt så okej.

Nu ska jag se om jag kan få upp henne ur sänghalmen, det börjar bli dags att ta tag i livet efter all semester, helg och ledighet...

2 kommentarer:

Siita sa...

Jag gjorde mej illa under min sem. Sjukskrev mej o har fortfarande ont. Doktorn svarar ej på telfontid så jag är riktigt arg. Ha det gott. Kram från Sita

Tant Greta i Afrika sa...

Hej igen, jag blir alldeles matt när jag läser om dina intensiva dagar. Semester kan vara jobbigt. Själv har jag laddat mina batterier igen under tre månader i Sverige och är nu beredd att ta nya tag i livet här på den Afrikanska kontinenten. Sköt om dig och säg stopp ibland.