tisdag, augusti 30, 2011

Åska igår, solsken idag


Igår blev det wokgryta på resterna av sushi-ingredienserna från söndagen. Idag blir det gratinerad köttfärs i ugn med tomater och ris och i morgon blir det köttfärssoppa. På torsdag blir det kycklinggryta, fredag blir det exotisk fläskytterfilé och på lördag blir det pasta med laxsås. (När de skulle göra sushi, hade de köpt rå lax och tänkt göra sushi på det utan att ha fryst in det i ca 3 dygn för att ta död på eventuella bakterier som kan finnas i dem, samtidigt som ingen av dem egentligen gillar lax... vi fick laxen och det kommer att bli pastalaxsås utav det...) På söndag blir det en köttgryta av någon av köttbitarna vi har i frysen som antingen är älgkött eller fläskkarré.

Dagens morgonpromenad med boxer Pusselbit var härlig, det var solsken och trevligt. När jag kom in blev det en stor och underbar mugg med te... då tänker jag på stackars son Pusselbit som fick en otrevlig morgon.

Han lyckades komma iväg i tid till skolan, men efter halva vägen trillade bakdäcket av och han kom hem med både cykeln och bakdäcket igen. Han mumlade något om att han skulle gå till skolan och leta efter muttern som höll fast däcket på vägen dit... vilket gjorde att han kom för sent. Han slutar vid 12.00 och sedan kommer han att ha svenska kl. 18.00 - 21.00. Klockan 17.30 börjar vår tvättid här hemma, men då ska han träffa en tjej på en utvald plats och köpa svenskaböckerna till svenskakursen.

Igår hade han självmant gått in på akademiska bokhandeln och köpt sig en ny blyertspenna och suddgummi. Han visade upp hur hans gamla penna och suddgummi såg ut som han hade haft under hela gymnasietiden och jag förstår att han var glad över de nyinköpta sakerna.

Det som är bra på de kurser som han går på, är att han inte behöver göra några egna anteckningar om han inte vill. Läraren skriver på en sak och då visas anteckningarna som läraren gör på en whiteboardtavla på väggen, samtidigt som det också läggs ut på en plats på internet där studenterna senare kan ladda ned anteckningarna och läsa på inför proven. Det passar min son väldigt mycket.

Igår upptäckte dotter Pusselbit att hon fått mail från en person på AF som hjälper ungdomar med olika funktionshinder att komma ut i arbetslivet. Hon fick den kontakten med hjälp av studievägledaren medan hon gick på gymnasiet. De ska träffas någon gång i September och föräldrar är välkomna att vara med och det ska bli intressant.

Igår kväll åskade det en hel del, men det var bara mysigt, fast jag hoppas att åskan och regnet håller sig borta nu, annars blir det jobbigt att springa mellan lägenheten och tvättstugan under tvättiden ikväll...

Inga kommentarer: