tisdag, oktober 11, 2011

En solig höstdag! =)


Idag har det varit en fantastiskt solig höstdag och balkongen och trädgårdstäppan är vinterstädad, det som fattas är gräsklippningen. Mattan som jag haft på balkongen hänger för en sista vädring innan den tas upp i vindsförrådet över vintern.

Son Pusselbit sitter böjd över sina svenskaböcker och ska snart åka iväg och göra provet. I övermorgon har han ett prov i biologi som han ännu inte hunnit läsa på och han är nu rätt så stressad...

Dotter Pusselbit har varit hos sin kurator idag och jag och kuratorn har skickat några e-mail till varandra. E-mail är en fantastisk uppfinning! Tänk hur det var på den tiden den inte fanns... och tänk att man är så gammal att man minns hur det var att ha svartvit tv, när videon kom, när man skrev på en vanlig skrivmaskin, hur stolt man var när man kunde "programmera" en elektrisk skrivmaskin och hur fascinerad man var över att man kunde använda en dator till ordbehandling och slapp använda tippex varje gång man skrev fel... visst var det lite problematiskt att försöka glömma ordningen på skrivmaskinstangenterna när man gick över till datortangentbordet, men det var ingen stor skillnad. Fast det har hänt, även på senare tid, att jag helt plötsligt skriver efter hur skrivmaskinstangenterna satt på datortangentbordet! ;)
LP-skivor, kassettband... ja, det finns en del gamla saker att minnas... =)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag började som kontorist den
15 juni 1965, då fanns inget
tipex!! Man skulle skriva en bok.
Svägerskan

Artlover sa...

Länge sedan man var här, så jag passar på att hälsa på:-) Visst är det kul med gamla ting? Jag funderar på att plocka fram min analoga systemkamera och plåta med film igen. Det bästa med den är att jag kan plåta med mina nuvarande objektiv som jag har till den digitala kameran. Tänka sig att vaska fram något som man bara har sett i sökaren:-) Hade gott i det fina höstvädret.

Mollan70 sa...

Vad roligt att se att det fortfarande är liv i bloggen.Jag har börjat skriva igen efter långt uppehåll.