tisdag, oktober 18, 2011

Den mörka, kalla, regniga och blåsiga hösten är här

"Bevor es Weihnachten werden konnte, musste man erst den kalten und regnerischen dunklen Herbst überstehen und der ist wohl nirgendwo besonders lustig." Innan det kunde bli Julafton, måste man först stå ut med den kalla, regniga och mörka hösten och den är väl inte särskilt lustig någonstans. Taget ur "Immer dieser Michel" (En tysk översättning av Emil i Lönneberga) av Astrid Lindgren.

Denna dag är just kall, regnig och mörk, samt blåsig och inte särskilt lustig. Herr Pusselbit fick magsjuka igår kväll och är hemma från arbetet idag. Hans chef hoppas att han snabbt skall tillfriskna eftersom han behövs på jobbet.

Jag själv misstänker att jag både är förkyld och har migrän, men måste ändå ta mig till universitetet för att ordna upp olika saker som väntat alldeles för länge.

En av dagens stora nyheter är detta: Många "blodiga händer" i fångbyte. Jag har en gammal klasskompis som gift sig med en israel och nu bor i Israel och hon skrev på fb "Den största nyheten här i Israel idag! Utan konkurrens...... Kan också ge en vink om hur mycket ett liv värdesätts här i detta land. Över 1000 fångar kommar att friges för att få hem Gilad Shalit, och vi pratar inte direkt om ficktjuvar utan terrorister med många israeliska liv på sitt samvete."

Inga kommentarer: