söndag, december 05, 2010

2:a advent


Idag är det andra advent. Veckan som gått har varit både kall och händelserik. Bland annat var jag med dotter Pusselbit på vårdcentralen och läkaren ansåg att nu har hon haft sina besvär så länge att vi måste hitta problemet, så dotter Pusselbit fick ta massor av olika prover, samt ska lämna in tre olika avföringsprover nästa vecka och på fredag ska läkaren tala om för oss vad de fann, eller inte fann. Om inget hittats ska de gå vidare med gastroskopi, eventuellt endoskopi... vi får väl se hur allt blir.

En del julkakor har bakats (de blev uppätna i helgen) och herr och son Pusselbit har tillsammans bakat fyra limpor vörtbröd och de är fantastiskt goda!

Igår kväll gick jag och herr Pusselbit fram och tillbaka till Willys (40 minuter dit och 40 minuter hem). Vi tog med oss en pulka och låste fast den med cykellås i ett cykelställ och hade en IKEA-påse i matvagnen när vi handlade. När vi handlat färdigt, lyfte vi bara över IKEA-påsen till pulkan och drog den hemåt. Eftersom de inte sandat gångvägarna så bra, var det perfekt pulkaföre.

Även om det var ca -13 grader kallt ute, frös vi inte - jag hade dubbla par byxor och raggsockor på mig, samt dubbla långärmade tröjor under jackan och när man går en längre stund blir det inte så kallt. Herr Pusselbit hade sin orangea arbetsjacka på sig och sina 4 nummer för stora arbetsskor och många strumpor och långkalsingar.

Det var en tyst och stilla kväll och det var så vackert. Vi gick genom vår park och över en åker och sedan på en längre gångväg och sedan var vi framme...

I morgon är det 6 december, S:t Nikolaus dag. I Tyskland brukar då många barn vakna till en skål med godis, kakor och frukt som ligger utanför deras dörr och godsakerna är tänkta att räcka fram till julen. Det lärde jag mig när jag var au-pair i Tyskland för ett antal år sedan och har försökt ha den traditionen för mina barn också, fast det har till min skam ofta glömts bort...

I år tänkte jag inte glömma bort det, så vi får väl se vad jag ska fylla skålen med...

I kväll ska jag och ungdomarna iväg på en julkonsert och maken stannar hemma med boxer Pusselbit. Herr Pusselbit gör det helt frivilligt och är nog bara glad över känslan att få vara alldeles ensam hemma i några timmar... ;)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Milde tid, det låter ju som
Barnen från Frostmofjället i
snöstorm!!!
Hoppas att det nånstans i hela
stan finns ett par rejäla vinter-
skor i rätt storlek.
S.

Tigris Predikantan sa...

Med svans och morrhår tassar jag in och hälsar!

Anonym sa...

Vill bara meddela att det är
3:e advent i morgon.
Här regnar det idag och inga
trafikljus funkade i stadens
rondell, inte heller där vi bor!!
Jag är välbehållen hemma efter en
handling i "Den stora affären"
ni vet!!!
Kram allihop från
svägerskan

Tigris Predikantan sa...

Vill önska dig en trevlig helg!
PS. Glöm inte min utlottning! DS