lördag, december 18, 2010

En mycket lugn lördag


Lördagen har gått i lugnets tecken och vi hade en lååång och härlig sovmorgon. Den första som faktiskt vaknade och gick upp var dotter Pusselbit och det hör till ovanligheterna. Det var soligt väder ute och ca 6 minusgrader och väldigt vackert.

De sista veckorna har varit lite besvärliga, för jag har på något sätt lyckats få muskelinflammation i höger arm, axel och lite ned på ryggen på höger sida. Denna inflammation brukar komma när jag diskat för länge, tagit mer än ett fönster, lyft och burit för tunga saker, eller "gnuggat" för mycket på något vid städning. Det brukar gå över efter ett tag, bara jag låter bli att göra speciella rörelser eller ovanstående.

Allt började när jag vid 22 års ålder städade heltid inom kommunen och till slut förbjöd mig företagsläkaren att städa vidare, då han ansåg att jag var alldeles för liten och klent bygd för städjobb som faktiskt kan vara riktigt tungt, beroende på var man städar. (Jag städade på ett dagis och deras stengolv i köket var rätt så tungrott att svabba av.) På den tiden fanns inte de städhjälpmedel som finns idag och det var också tyngre... så då fick jag till slut muskelinflammation på muskelinflammation och kunde inte fortsätta arbeta och var nästan ständigt sjukskriven, tills FK ansåg att det var lika bra att förtidspensionera mig. Eftersom jag bara var 22 år, ville jag inte bli förtidspensionär och sa att jag kunde arbeta med något annat i stället och då behövde de inte förtidspensionera mig och så blev det och jag försökte byta yrke, vilket inte var så lätt, trots humanistisk linje på gymnasiet och sekreterarutbildning efter det... men det är en annan historia.

Eftersom min familj hatar disk något alldeles oerhört mycket, växer diskhögen snabbt. Jag mutar med godsaker om de bara diskar, fast det hjälper inte något vidare. Det kan bero på att vi alla varit rätt så förkylda under en längre tid, men allra mest tror jag på att det är det hushållsgöra som de avskyr allra mest.

Herr Pusselbit har i alla fall tänkt göra köttfärspaj till middag och jag hade tänkt göra äppelkaka till kvällsmyset. Vi har frysen full med äpplen vi fick av en vän i höstas och det är sannerligen välsignat! =)

3 kommentarer:

MICKAN sa...

Äpplekaka sitter in helt fel. Hoppas nu att din värk släpper. Det tar emot ordentligt med sån värk. Ha en bra advent!

Anonym sa...

kolla wwww.yourlife.se
God Jul

JL sa...

Oj vad jag känner igen mig!
Har också arbetat sönder kroppen åt kommunen när jag var ung. Ungdomspraktik, fick inte ens ordentligt betalt utan fick leva på soc trots heltidsarbete. Städade gympasal, omklädningsrum, kontor, toaletter, verkstad, matsal. Ingen visade hur man skulle städa för att skona kroppen. Inga maskiner till hjälp i stort sett. Liten och späd. Ensam städare för alla utrymmen på återvinningsområdet. Fick mer och mer problem med värk, cheferna lovade att jag skulle få träffa kiropraktor, massör osv men tiden gick och inget hände och jag fick bara värre och värre värk. Idag spökar värken fortfarande och dyker upp precis som du beskriver det. Min man städar hellre än bra. Så om inte jag städar blir det svinstia. Han är inte noga med disken så även om han diskat brukar jag vara tvungen att diska om eftersom det till exempel kan vara flottigt på undersidan av tallrikarna. Om han dammsuger soffan så dammsuger han PÅ kuddarna istället för att dammsuga ordentligt genom att lyfta undan alla kuddar... osv. Känns inte värt att tjata om det, misstänker att jag skulle kunna tjata hål i huvudet på honom isf och ändå inte se någon förändring.