fredag, december 17, 2010

Fredag!! =)


Efter att ha fått många undrande telefonsamtal från min oroliga svägerska, vill jag bara meddela att vi faktiskt mår rätt så bra just nu. Fast det har varit lite tufft...

Dotter Pusselbit ska gå vidare i sin magutredning, de hittade ingenting i hennes prover. Just nu har hon dessutom halsfluss och äter penicillin mot det.

Jag klarade inte min tenta, faktum är att 50 % av dem som gjorde översättningstentan inte klarade den och jag kände inte heller igen många av dem som gjorde den, så jag misstänker att det var en omtenta för de flesta av dem...

Så... den 11 januari blir det en grammatiktenta, den 12 januari omtenta i översättning och den 14 januari (min och min makes förlovningsdag) blir det en tenta i språkvetenskap. Det blir en intressant jul... ;)

Herr Pusselbit håller fortfarande träget på att söka en massa olika arbeten och son Pusselbit har varit rejält trött och förkyld, men verkar ha sluppit halsfluss.

Idag lämnade jag tillbaka en hel del böcker på biblioteket och lånade "Hur ska det heta?" av Gösta Åberg, "Samlade grodblad" av Arne Ericsson och "Stilblommor och grodor" av Albert Holmkvist. De är lånade bara för mitt höga nöjes skull! =)

Vad sägs om dessa "grodblad" ur "Samlade grodblad":

"När människan blivit vuxen, slutar hon växa i båda ändarna men inte på mitten."
"Svanen har fått sin långa hals för att den inte ska drunkna, när vattnet stiger."
"Kon har det arbetsamt för den har så många magar att mätta."
"Kräldjuren har mycket små ben, t ex ormarna som inte har några ben alls."

"Det är de många morden som gör en deckare så levande."
"Nyheterna i TV borde egentligen förbjudas om de inte blir bättre."
"Många människor tycker så illa om TV att de bara sitter och blänger på den hela kvällen."
"Den medicinska forskningen har faktiskt kommit så långt att det egentligen inte finns en enda människa som är riktigt frisk nu för tiden."

2 kommentarer:

Siita sa...

Hejsan fru pusselbit. Om du skollar ner bland mina inlägg så har jag två söta lucior. Nu är jag julledig till den 11 jan då jag börjar jobba igen. Kram

Anonym sa...

Bloggläsning är vanebildande
det är därför jag undrar så mkt
Om du vill gör jag gärna tentan
i julklapp åt dig!!!!
Svägerskan