onsdag, februari 23, 2011

AF och kyligt, men soligt


Igår var jag och son Pusselbit på AF och fick lite info. Nästa vecka ska han få träffa en studievägledare och göra några tester och därefter ska han få träffa arbetsförmedlaren igen. Kanske att han kommer att läsa lite på hermods i 20 veckor via arbetsförmedlingen, då kan han få en individuell studieplanering och börja lite när han själv känner för det, för nya studier startar varannan måndag. Då kommer han också kunna få aktivitetsstöd från FK, eftersom han inte är berättigad för någon A-kassa. Efter det kan han fortsätta på komvux och ta det som behövs innan högre studier... fast då måste han ju förstås veta vad han vill studera först! ;)

Sedan pratade vi också om arbetspraktik. Det kan vara bra innan högre studier att få pröva på olika arbeten så att man vet att man hamnar rätt när man väl börjar studera. Det vore ju så dumt att läsa allt och sedan inse att man valt fel...

I förmiddags var det -19 grader kallt, men strålande solsken. Nu är det något varmare (-12 grader kallt) och fortfarande oerhört soligt. Maken tog på sig massor av klädlager innan han gick till jobbcoachen, för han vill verkligen inte frysa.

Dotter Pusselbit har sportlov och har redan hunnit med att vara på lan-spel. Hon och en kompis blev oerhört täta pga kattallergi (de hade katt där de var), så vi såg till att de fick allergitabletter att inta mot det. Nu är hon i la Stada och träffar massor med kompisar. Hon tog också på sig rejält med kläder innan hon gick iväg...

Boxer Pusselbit sitter i fönstret och har koll på allt som händer utanför, samtidigt som han hoppas på att alla familjemedlemmar blir samlade snart. Han och son Pusselbit var ute en sväng i förmiddags och de såg inga andra ute. Det var antagligen för kallt... ;)

Jag hoppas verkligen att det snart blir vår, längtar redan efter sommaren...

torsdag, februari 17, 2011

Lite olika möten...


Det är ca 10 minusgrader, men underbart soligt ute. Vi har varit på ett möte på dotter Pusselbits skola och vi får se hur det går framöver. Hon mår väldigt dåligt just nu (mycket migrän och magproblem) och kommer inte att klara av de mål vi satt upp, pga av för lite närvaro i skolan. Fast vi är alla ense om att hon kommer att klara sig bra i livet, bara man får bukt på det hon har. De vi pratade med ansåg att hon skulle satsa på att bli skådespelare, för hon har utmärkt sig i skolans teatergrupp alla år hon gått i skolan och vi vet också hur mycket hon älskar teaterlivet. Hon själv anser att det vore väl kul, men det är svårt att leva på det och hon tror att hon måste ha ett yrke att falla tillbaka på också.

Herr Pusselbit söker fortfarande en massa arbeten och ska åka till en jobbmässa idag. Där finns många olika företag som han söker arbete hos. Han var på en arbetsintervju senast igår.

Nästa vecka ska son Pusselbit träffa en arbetsförmedlare på arbetsförmedlingen. Jag ska följa med honom dit och hjälpa honom, han önskar det själv... han själv har ingen riktig aning om vad han vill arbeta med, men just nu vill han bara arbeta halvtid och den andra halvtiden studera. Vi får se vad hon säger om hans möjligheter...

Nu ska jag fortsätta med städningen inför helgen och fundera på vad vi ska göra för mat till middag. Ha det så gott!

måndag, februari 14, 2011

Kallt och soligt


Herr Pusselbit måste vara minst 8 timmar hos jobbcoachen varje vecka (oftast är han där mer än så) och i morse gick han tidigt upp ur sängen för att göra sig i ordning och gå iväg. En blick på utetermometern fick honom att gå och lägga sig igen och lova sig själv att inte gå någonstans idag ~ det var -23 grader kallt. Nu vid 11.00-tiden är det "bara" -17 grader kallt. En kusin till mig norröver har skrivit på facebook "-35, varför?".

Annars är det strålande solsken ute och väldigt vackert och jag skulle behöva gå ut och ta några fina vinterbilder, men samtidigt tror jag inte att min mobiltelefon, som jag tar bilderna med, skulle klara kylan...

Igår fick jag reda på att min kompis M:s släkt i Chile mår bra och att deras hus står kvar efter jordbävningen. Fast hon sa också att hon tänker på de fattiga som kanske inte har haft råd att laga sina hus ordentligt från förra årets jordbävning... vi kom i alla fall överens om att nu är det på tiden att hon hälsar på mig och den 22 februari ska hon komma! =)

söndag, februari 13, 2011

En trevlig söndag! =)


Idag kom fyra kompisar till dotter Pusselbit över till oss och intog vardagsrummet med sina gitarrer och bas och vi fick höra lite av deras spel. Hon hade poppat popcorn till dem och de hann göra mycket på de fyra timmar som de höll på.

De har nämligen bildat ett band och en "förening" och då kan de skriva upp sig och få olika tider på en replokal i kommunen, samt 3000 sek de kan lägga på olika saker som rör deras instrument. När vår kardemummakaka i ugnen var färdig att tas ut, hade alla hennes kompisar redan hunnit gå hem...

Son Pusselbit var på sitt rum och när de gick kom han ut och hjälpte oss att äta av kardemummakakan, samtidigt som vi alla tittade på ett program om vargar och hundar. Nu är fyra brödlimpor i ugnen som jag snart ska ta ut och herr Pusselbit är ute på långpromenad med boxer Pusselbit.

Ikväll/natt ska jag ringa min kompis från Chile, för hon arbetar natt och kan prata lite medan hon gör det hon ska. Jag vet ännu inte hur det gått för hennes mor och syster med familj, de bor nära Santiago och det var jordbävning där här om dagen.

Och jag vill här på bloggen tacka min underbara och kära svägerska för att hon står ut med att prata med mig via telefon så mycket!! Ett stort hurra för dig!!!! =)

onsdag, februari 09, 2011

Migrän


Idag är det strålande solsken, men det är andra dagen med migrän. I måndags följde jag med son Pusselbit till arbetsförmedlingen och nu är han äntligen inskriven där. De brukar kalla alla ungdomar och informera dem i grupp, men eftersom son Pusselbit har aspergers syndrom kommer han att bli kallad till en speciell arbetsförmedlare som informerar honom enskilt och det tycker både jag och min son är bra.

Dotter Pusselbit har varit hos läkare igen och gjort en del undersökningar på grund utav sina magbesvär. Om det inte blir bättre inom en månad kommer den läkaren att se till att hon får genomgå en ultraljudsundersökning. Vi får väl se hur det blir med allt, man börjar bli ganska luttrad nu för tiden.

Idag ska jag ta det lugnt, så kanske migränen försvinner snabbare...

lördag, februari 05, 2011

En lugn lördag


Idag har vi i stort sett bara tagit det lugnt, men herr Pusselbit har varit flitig och gjort fyra härligt goda brödlimpor med vetekross och linfrön i. Dotter Pusselbit har varit tillsammans med kompisar och ikväll ska hon på bio. Hon svarade på några frågor för ett tag sedan och fick biobiljetter som tack, så för henne är det alldeles gratis! =)

Igår kväll gjordes äppelpaj med vaniljsås och ikväll funderar jag på om vi ska ta lite glass med sylt eller kanel på. Det är så oerhört gott att blanda ut jordgubbssylt i vaniljglass, eller om man hellre vill det, kanel i vaniljglass. De äpplen vi plockade i höstas och frös in finns fortfarande kvar att ta av! =)

Son Pusselbit var rätt så social igår och var tillsammans med oss en hel del och skämtade och skrattade och det var så roligt. Idag har han varit instängd på sitt rum och spelat spel på internet och man har knappt kunnat få ur honom två meningar på raken sedan han vaknade i morse...

Hm, ja... jag är väl inte social själv mot min familj just nu. Jag sitter också vid datorn och läser tidningar, spelar 2 spel, skriver här på bloggen och hm... försöker diska på samma gång. Tänk, vad man lär sig att göra många saker samtidigt med åren... ;)

torsdag, februari 03, 2011

Ekonomi


Det är ett riktigt töväder ute och vi har tvättid. Det är så kallt och blåsigt när man ska till tvättstugan att man tar på sig rejält med kläder, fast det egentligen bara är ca 3 plusgrader.

Igår tog jag och maken en långpromenad med boxer Pusselbit närmare en större väg, för att han ska vänja sig vid mycket trafik och mycket folk. Han är inte helt färdigtränad med hundmöten, men det går så otroligt mycket bättre nu än när vi tog över honom för ca ett och ett halvt år sedan.

Samtidigt pratade jag och herr Pusselbit om vår ekonomiska situation och vi bestämde oss för att nu är det dags att göra sig av med vår bil, för den gräver ett för djupt hål i vår kassa. I stället ska vi satsa lite mera på våra cyklar och eventuellt skaffa oss en cykelvagn som vi kan ha när vi storhandlar. Först ska vi bara se till att bilen går igenom besiktningen så att vi kan få så mycket pengar som möjligt för den. När vi ska till västkusten får vi väl hyra en bil... vi har räknat ut att sammanlagt med bilskatt, försäkring, reparationer, bensin och parkering går det på ca 2000 kr. /månad, så vi kommer att spara en del genom att bli av med den.

För ett tag sedan fick vi min systers gamla tjock-tv, vilket innebär att vår gamla tjock-tv bara står och tar plats. Ibland har vi använt den till playstation och dvd-tittande, men nu är det dags att sälja av den. Sedan ska vi se om vi inte hittar fler saker att sälja också...

Sedan har vi pratat om att eventuellt slå ihop makens 45-årsdag med dotterns studentfirande i juni. Maken fyller år i slutet av mars och dotter Pusselbit tar studenten i juni och det är rätt så tätt inpå varandra och vår ekonomi skulle må bättre om vi slog ihop dem. Vi får se hur det blir...