måndag, juni 25, 2012

Regn, regn och åter regn


Herr och dotter Pusselbit är på sina arbeten och utanför öser regnet ned och träden böljar i blåsten. Jag sitter med mitt morgonte och njuter av tystnaden, den tystnad som kan vara i en lägenhet i la stada under en sommar, samtidigt som fåglarna kvittrar utanför fönstren.

Enligt många har vi aldrig haft en sådan regnig juni förut, inte sedan mätningarna började utföras på 1780-talet. Har inte juni varit rätt så regniga och svala de senaste åren? Sedan har jag något svagt minne av att juli och augusti brukar vara rätt så varma och soliga... det kan ju stämma, jag hoppas på det i alla fall nu när det regniga juni snart är slut...

Midsommarhelgen blev en lugn historia. Vi åt färskpotatis, sill och kryddade korvar med gräddfil, dill och persilja. Dessutom gjorde jag en potatissallad på färskpotatis, gurka och rädisor med vit balsamico, olja, färskpressad citron, lite senap, lite salt och peppar, persilja, dill och gräslök som dressing över alltihopa. På självaste midsommarafton gjorde jag en björnbärspaj med vaniljsås på kvällen och det blev mycket uppskattat.

Dotter Pusselbit hade åkt bort till Dalarna med en kompis, så vi andra firade för oss själva här hemma med midsommarmaten, genom att umgås, ta långa promenader med boxer pusselbit och sitta framför våra datorer.

På evony har vi gått samman med en annan allians och nu är jag bara en vanlig medlem igen och det är skönt. Det går inte att komma ifrån att om man är en ledare tar det liiiite mera tid i anspråk att spela spelet och man har kontakt med fler människor i och utanför den allians man är med i och det kan vara lite besvärligt när man har migrän, speciellt om man också får afasi med migränen. Min alt (i mitt andra account) har däremot blivit den högste ledaren i vår gamla allians. Den gamla alliansen är till för att alla som har alts kan vara med där och använda sina alts som de vill, vilket innebär att det inte är en aktiv allians där man behöver hålla på med diplomati med andra allianser och så vidare. Det betyder också att det inte kommer att vara särskilt betungande att vara högste ledaren där och det känns väldigt bra just nu.

Idag ska jag ta det mycket lugnt. Jag började känna av migrän redan igår och den börjar visa sitt fula tryne alltmer eftersom dagen går...

Jag önskar er alla en så härlig dag som möjligt i regnet!

1 kommentar:

Anonym sa...

Här är regn hela tiden tycker jag men visst minns jag att det varit
mycket regn i juni många ggr men
jag är ju ganska gammal så det kan ju vara 1780 jag tänker på!
Svägerskan