torsdag, juni 21, 2012

Magnesium mot migrän


Har hunnit med att ha lite mera migrän och vara migränfri igen. Jag har köpt hem magnesium från apoteket (Gevita Magnesium 100 tabletter). Har läst i olika engelska migränforum att en del får färre migränattacker om de äter ca 600 g magnesium/dag. En tablett är på 300 g, så man kan ta en morgon och kväll och man ska hålla på att äta dem i minst 2 månader innan man vet om de hjälper eller ej. Jag vet att magnesium inte hjälpt för alla som testat det, men man vet ju inte hur det är för en själv om man inte provar.

Enligt någon undersökning som gjorts visade det sig att man har ca 20 % mindre magnesium i hjärnan efter ett migränanfall och att det är rätt så vanligt att de med migrän har magnesiumbrist. En biverkning om man äter för mycket magnesium kan vara att man blir lös i magen, men får man mindre migrän gör det absolut ingenting. Magnesium sägs också ta bort kramp i benen (vilket jag faktiskt har lite då och då). Har hört att en del som åkt in akut för sin migrän har fått magnesium och då har anfallet lugnat ned sig. 


Jag vet att om det nu vore så att en dos magnesium varje dag gjorde så att man inte fick några migränattacker igen och att det vore så för alla, skulle ingen längre ha så hemska migränattacker som många har. Men... när man har mycket migrän griper man efter varje halmstrå man hittar och hoppas att det åtminstone hjälper lite och att migränattackerna faktiskt blir färre. Vi får väl se hur det går... tänkte i alla fall prova det här i minst 2 månader framöver. Om det så blir bara en dag mindre med migrän, är det värt det!

Inga kommentarer: