tisdag, mars 30, 2010

En lång vinter


Vi har fortfarande snö och tycker att vintern har varit ovanligt lång i år. Vi är glada över att bo i lägenhet och slippa snöskottandet, men det är lite tufft med Boxer Pusselbit som behöver en hel del motion. När det varit som kallast har vi försökt hitta på fler saker inomhus med honom i stället. Även om han har ett täcke att ta på sig, förfryser han tassarna så lätt...

Dotter Pusselbit är snart färdig med sin adhd-utredning och det har visat sig att hon har många fler migrändagar än vad vi först trodde. Nu måste jag kontakta läkaren om det, för hennes skolgång blir lidande en hel del.

Hittills i mars har jag haft migrän i ca 14 dagar och hon har haft ca 11 dagars migrän. De nya migräntabletterna gör att man blir oerhört sömnig och sover bort dagarna. Om man försöker göra något blir migränen sämre och man svimmar nästan. Det enda tabletterna gör är att illamåendet försvinner och att man kan äta. Ca hälften av huvudvärken försvinner ibland, ibland försvinner det inte alls och ibland försvinner det helt och hållet. Det är olika gånger som medicinen hjälper, men oftast slipper man illamåendet och det är verkligen värt en hel del! Vi läste här om dagen om en ny migränmedicin som är på gång och ska säljas om något år. Vi ser väldigt mycket fram emot det. Om den hjälper, vill säga...

Jag har skrivit in mig på arbetsförmedlingen igen, men har ännu inte kunnat gå på något infomöte... har haft migrän då och infodagen är bara på onsdagar, så det är lätt att "pricka" in den dagen med migrän. När jag skrev in mig där, ansåg den personen som jag pratade med att jag antagligen skulle hamna på den avdelning där de hjälper personer med olika funktionshinder och det är helt okej från min sida. Med min migrän är det lättast att ha ett prestationsinriktat arbete hemifrån och det ska man väl kunna hitta. I så fall kan jag arbeta när som helst på dygnet när jag inte har migrän.

I år har jag funderat på att bara odla morötter, spenat och olika sorters örter. Det kan man frysa in, så det blir inget som förfars. Förra året hann vi faktiskt inte äta upp all sallad, även om det kändes som om vi åt det till frukost, lunch, middag och kvällsmat... ;)
Sedan känner jag mig inte heller lika inspirerad att börja odla så mycket i år som jag gjorde förra året. Det kan ju bero på att det fortfarande ligger en hel del snö utanför fönstren...

5 kommentarer:

Artlover sa...

Hej! Kul att du dyker upp igen. Ja, vintern har varit ovanligt lång i år. Men några vårtecken har jag redan fångat med kameran. Kom in och titta:-)
Migrän är ingen hit. Du verkar ha en svår sådan. Jag hoppas att du genomlever den.

ejmis sa...

Kul att du är tillbaka men tråkigt att höra om er besvärliga migrän.

Sita sa...

Hejsan fru pusselbit. Roligt att höra från dej igen. Har ni köpt boxern utanför Södertälje? Må gott. Kram

Anonym sa...

Vad kul att du bloggar igen! Och tack för kommentaren hos mig :-)

Gullig vovve ni har!

Tant Greta i Afrika sa...

Välkommen tillbaka igen.Jag har SAKNAT DIG! Men var sak har sisn tid och jag är glad att ni har hittat en bra bostad. Det där med migränen är ju helt fasansfullt. Undrar hur mycket det forskas på migrän och dess orsaker. Skulle vara intressant att veta vad som händer rent fysiologisskt i kroppen när migränen är i antågande och hur man eventuelt skulle kunna förebygga. STOR KRAM TILL DIG OCH HELA FAMILJEN.