lördag, september 26, 2009

Kantareller


Hade lite tid över och tittar in här som hastigast...

Det är ett fantastiskt och underbart höstväder ute och man blir väldigt glad över solen!

Nu har skolsköterskan ordnat så att dotter Pusselbit får busskort resten av terminen och dottern är mycket tacksam över detta. Det tar annars ca 30 minuter att cykla till skolan och vi bor precis på gränsen för att hon tidigare ska ha fått det. Har fortfarande haft många telefonsamtal och e-mail-skickande mellan olika personer rörande dotter Pusselbit.

Igår lämnade jag och min man tonåringarna ensamma hemma (de hade ingen lust att följa med) och åkte iväg ut på landet och plockade ca 30 liter kantareller på ungefär 2 timmar med en kompis. Vi blev därefter bjudna på en trevlig samvaro och en mycket god rödbetssoppa!

Idag vet vi vad vi har att göra... och det blir nog också några goda smörgåsar med stekta kantareller på.

Önskar er alla en underbar och härlig lördag! =)

fredag, september 18, 2009

Hänt i veckan... ;)


Det blir aldrig riktigt som man tänkt... jag har haft fullt upp och beundrar alla som jobbar och samtidigt bloggar flitigt.
Här kommer lite av det som hänt:
  • Har haft fler migrändagar och kommit på att jag gått ned ca 2 kg de senaste tre veckorna på grund av det.
  • Har haft flitig kontakt med dotter Pusselbits psykolog, skolsköterska och klassföreståndare och vi ska träffas allihopa så fort som möjligt...
  • Skolsköterskan har hjälpt mig att prata med dotter Pusselbits nye rektor, annars skulle studiebidraget dras in på grund utav för hög bortovaro från skolan.
  • Vi ska så fort som möjligt ordna en tid med skolans syokonsulent för att höra om möjligheten att få en individuell studieplan för dotter Pusselbit. Det finns inga möjligheter för henne att orka ta igen allt hon missat det senaste halvåret...
  • A-kassan vill att herr Pusselbit ska komplettera med fler papper.
  • Försäkringskassan vill att jag lite närmare skall förklara allt merarbete jag har med dotter Pusselbit på grund utav bland annat hennes hörselnedsättning. De kan inte annars bevilja vårdbidraget jag sökte redan i juni. Funderar på att komplettera med ett utlåtande från dotter Pusselbits psykolog också...
  • Vi har ställt av en bil och den andra ska vi snart sälja som bildelsbil...
  • Har varit i kontakt med en av son Pusselbits lärare som önskar mera information om vad Aspergers syndrom är och hur man på bästa sätt ska kunna lära ut något till honom. Det är ju sista året han går på gymnasiet och det är viktigt att bli godkänd i alla ämnen.
  • Måste erkänna att jag är glatt förvånad över att son Pusselbit självmant har åkt på ungdomsmöte för tredje fredagen på raken ikväll. Han har tagit ett eget initiativ till att uppsöka kompisar!! =)
Nu ska jag passa på att ta det lugnt och ha en mysig fredagskväll. Hoppas att ni får det mysigt ikväll också! =)

torsdag, september 10, 2009

Den "riktiga" torsdagen ;)


Tittar in här som hastigast medan jag dricker lite Söderte...

Idag ska en hel del pappersjobb bli gjort och ikväll ska jag träffa vänner redan vid 17.15. Solen skiner och det är 16 grader varmt och vi går mot kallare tider. Mina tomatplantor har växt till sig och blommat, men inte mer, så jag kommer att de närmaste dagarna försöka ordna plats åt dem här inne...

Morötterna är fortfarande för små för att skördas, men det betyder inte att vi inte dragit upp några och smakat på dem. De är underbart goda! ;)

Persiljan och dillen funderar jag på att ta in över vintern och likaså gräslöken. Undrar om vi då kommer att få ha dem över hela året... ?

Så vitt jag vet kommer jag att vara hemma i morgon och då kommer jag att titta in till er alla. Har några inlägg i bloglovin att gå igenom... ;)

Hm... nu kan jag äntligen säga att jag hoppas att ni får en härlig torsdag! ;D

onsdag, september 09, 2009

Underbart soligt! =)


Idag är det ett fantastiskt soligt och vackert väder ute och redan ca 15 grader varmt. Snart ska jag träffa en kompis som jag inte sett på flera månader och det ska bli så roligt! =)

Dotter Pusselbit får vara hemma idag också, men i morgon ska hon till skolan. Då kan hon ta hem lite böcker över helgen och läsa i kapp... det kan man i alla fall hoppas på att hon gör.
I vilket fall som helst har vi blivit beviljade 20 timmar till hos psykologen för henne och det är oerhört skönt. Hoppas att det också ger ett bra resultat!

Önskar er en underbart härlig torsdag, det kommer jag att ha! =)

måndag, september 07, 2009

Lite förkylt


Sitter just nu och tar det lite lugnt med min temugg. Son Pusselbit har inte många timmar i skolan idag, så han njuter av ett bad just nu. Dotter Pusselbit är fortfarande mycket trött och förkyld och hemma ifrån skolan. Det är ingen idé att skicka henne till skolan och att hon somnar på lektionerna...

Herr Pusselbit är bättre ifrån förkylningen, men otroligt trött. Han somnar så fort han sätter sig. Jag börjar känna av det också och det är inte bra.

Ute är det växlande molnighet och ca 14 grader varmt, men det verkar som om regnet håller sig borta och det är mycket skönt. Här inne börjar blommorna i fönstren sloka, så det är väl dags att ge dem en massa vatten så att de håller sig vid liv.

Idag och ikväll har jag en hel del jobb att göra, så jag får allt se till att hålla mig pigg. Ska se om jag hinner med en långpromenad också...

Önskar er alla en härlig måndag! =)

söndag, september 06, 2009

Söndag


Snart blir det te och scones, men innan sconesen tas ur ugnen hinner jag skriva lite här...

Ute regnar det... ungdomarna lade sig sent i natt och sover fortfarande... idag ska maken och ungdomarna iväg och kolla på Budo-uppvisning... jag ska göra en massa här hemma...

Och för att göra min svägerska nöjd, har jag satt in en bild på en dahlia... (fast bilden togs förra året)

Önskar er alla en trevlig söndag! =)

lördag, september 05, 2009

Strålande solsken


Tar en paus med te och försöker ladda upp inför det som ska göras. Min man njuter av kaffe och en varm kupévärmare som blåser på honom. Han verkar vara lite frusen av sig idag. ;)

Son Pusselbit har varit uppe ett tag och gör det han älskar att göra, spelar Tibia på internet. Igår var han på ungdomsmöte i kyrkan och träffade kompisar och en del gamla klasskompisar. En av dem gör tydligen lumpen nu och man märkte att sonen tyckte att det var roligt att åka dit och träffa dem och vi var glada över att han åkte hemifrån en fredagskväll, för det händer ju inte så ofta. Hoppas att det blir mera av den varan, för han behöver gå ut och träffa lite fler folk...

På vägen hem cyklade han förbi en park och plockade några äpplen som fanns på ett äppelträd och de var väldigt goda. Han riktigt njöt av att kunna bjuda oss på det.

Idag ska en massa tvätt tas om hand, mera disk diskas, middag göras, gärna våttorkning av golv i hela lägenheten... bakning av bröd får väl göras i morgon. ;)

Ute är det strålande solsken och ca 17 grader varmt, så då blir humöret lite mera på topp också!
Önskar er alla en underbart härlig lördag!! =)

fredag, september 04, 2009

En regnig, men underbar fredag! =)


Sitter just nu med ett nyinköpt te, Söder Te. I det finns det bland annat apelsinskal, rosenknoppar, fläderbär, vanilj, jordgubbar och ringblommor. Mycket gott! =)

När jag var och handlade igår köpte jag också hem mera äppel- och kanelte, speciellt till dotter Pusselbit. Det är hennes favorit...

Ute regnar det och är ca 15 grader varmt just nu och inget roligt väder alls. Hoppas att det blir bättre framöver.

Snart ska jag dra igång med den stora och "trevliga" disken i köket, vi har snart inget att äta på eller med ;)

Son Pusselbit har precis kommit upp, han har en rejäl och underbar sovmorgon på fredagar och det tror jag han är nöjd med.

Hoppas att ni alla får en underbart härlig fredag! =)

torsdag, september 03, 2009

Trött...


Sov länge idag och sedan har jag försökt att göra allt jag inte orkat med den sista veckan. Det var en hel del och jag kunde sätta mig ned först för någon halvtimma sedan... Man får passa på medan man mår helt bra.

Dotter Pusselbit har varit hemma idag på grund av förkylning och trötthet. Hon har också mens och har ätit tabletter hela veckan...

Mina ögon börjar falla ihop... ska försöka titta in till er i morgon och önskar er nu en riktigt god natt!

onsdag, september 02, 2009

Helt urlakad


Jag är helt urlakad... men själva migränen verkar vara borta just nu. Har gått ned några kilon och måste försöka få i mig lite mat och dryck.

Här öser regnet ned och himlen är nästan svart...

Önskar er en trevlig onsdag! =)