tisdag, oktober 06, 2009

Inte så bra...


Ville bara skriva och tala om att vi lever, men att det är rätt så tufft just nu. Har suttit i olika möten hela dagen i dotter Pusselbits skola.

Nu är det i alla fall bestämt att hon ska få läsa i 4 år, för det är trots allt omöjligt att ta igen allt hon missat, dels det i våras dels det under denna höst då hon varit så mycket sjuk.

Herr Pusselbit har ännu inte fått något ifrån a-kassan och ekonomin tär otroligt på oss. Dotter Pusselbits skolsköterska och psykolog är mycket oroliga för oss som familj... och de kommer att nu hjälpa oss att få hjälp av socialen. När vi tidigare under de gångna åren varit i kontakt med soc. har vi inte fått någon hjälp av olika orsaker, så vi har inte tyckt att det varit någon idé att söka hjälp den här gången. Fast nu måste vi försöka igen... kanske att det går bra, hoppas kan man ju...

Förr om åren har jag alltid hoppat av studierna när herr Pusselbit inte haft någon inkomst. Jag har tagit vilket jobb som helst och jobbat ca 200 timmar/månad, men nu orkar jag inte göra så längre. Jag har för mycket migrän för att kunna sköta något jobb... Ett tag försökte jag till och med jobba natt heltid och studera heltid samtidigt. Nu vet jag att det faktiskt är totalt omöjligt, särskilt om man också har familj.

Just nu känns allt så nattsvart. Jag vill inte ha det så här. Jag har läst i så många år, men aldrig kunnat avsluta studierna. Dels har jag fått försörja familjen till och från med de arbeten jag kunnat hitta, dels har jag på senare år fått så svår migrän... Jag kan inte längre sova ordentligt, jag tänker ständigt på vad vi har som vi skulle kunna sälja och jag har svår ångest över hela situationen.

Det känns som om det fattas för många pusselbitar för att jag ska få ihop pusslet och jag orkar inte längre leta efter dem. Inför andra människor måste jag låtsas vara stark, för det är ju något jag alltid har varit. Om jag brakar ihop, rasar allt... men sanningen är att jag just nu bara är alltför svag och lyckas med nöd och näppe hålla en någorlunda fasad utåt. Helst vill jag bara krypa ned i sängen och dra täcket över huvudet och komma fram igen när allt ordnat upp sig... men jag vet ju att inget är så enkelt.

Så... just nu försöker jag få ordning på ekonomin, ska ta kontakt med min läkare för att eventuellt bli sjukskriven och få ordning på migränen (även om jag inte kommer att få några pengar för det) och jobba på att både jag och familjen ska må bättre. I vilket fall som helst får jag försöka att lita på Gud, Han har hittills aldrig låtit oss svälta eller vara utan tak över huvudet även om det sett riktigt mörkt ut många gånger förr. Vi får se om jag någon gång då och då tittar in här... kanske att jag inte orkar göra ens det.

Men fram till att jag orkar mer och mår bättre önskar jag er alla en underbart härlig höst!

49 kommentarer:

Sita sa...

God morgon. Så tråkigt för dej att inte må bra. Hoppas det rättar till sej. Hur länge har han väntat på A-kasse pengarna? Hörde igår en som väntat sen i april, men i fredags fått 61 000 kr. Kramar

Nina sa...

Vad jobbigt ni har det :(
Önskar det fanns nån enkel lösning..
Skickar iaf styrkekramar!
Nina

Gealach sa...

Ojojoj, allt på en gång!

Håller tummarna för att det snart vänder för er!

Peter Olofsson sa...

Hej Kompis! Jag skriver kompis för du är ju en "riktig blogg kompis" du! (ler) Minns när jag började blogga hur jag dagligen fick en uppmuntrande kommentar ifrån dig, tackade självklart då men gör det igen nu!
Vet inte riktigt vad jag ska säga, men det kanske inte behövs sägas så mycket, för det här med bloggandet är ju att "skriva av" sig och sedan ha kommentarerna som kommer som något slags "bollplank" för sina egna tankar!
För står verkligen att ni har det jobbigt och besvärligt, när sedan ekonomin rasar så blir ingenting lättare, jag om någon vet hur det kan vara att sitta fast i ekonomifällan. Jag är nu mot min vilja långtidsarbetslös och med en sjukpensionerad fru som blev det vid 27 års ålder. Hade fyra års helvete, när vi fick låna sammanlagt 70 000 kronor bara för att kunna äta och betala hyra när barnen var små. Ingen ens idag i vår närhet har fattat hur vi hade det under småbarnsåren, som tur var så höll jag mig djävligt frisk och stark under de nästkommande åren och kunde jobba utav helvete, så tuffa år så jag minns dem knappt. Hade ett bilburet arbete natte tid och jag minns hur jag många gånger kräkte ut genom fönstret av utmattning, sedan var det bara att åka hem efter nattpasset och ta hand om tre små barn. Enda avlastningen var min Mamma som kom då och då, påsåvis kunde jag vila ut! Ja, livet är hårt, så när Major Björklund säger att människor slår dank då får jag blodlukt i näsan, mer än så vill jag inte skriva här!
Sitter dagligen och svarar här på Jernsaxen på mail som beskriver liknande saker som du gör i ditt fina och öppenhjärtliga inlägg idag. Vet inte om dessa rader är till någon slags "tröst" men en tanke sänder jag till dig iallfall, hoppas det känns!
Kram ifrån Peter!

sannof sa...

Fy vilken vardag ni har.. känner verkligen sorgen i det du går igenom... Hoppas verkligen ni får hjälp att komma på fötter och att allt ordnar till sej.. tänker på dej och kommer kika in här då och då.. Kram på dej

Bittan sa...

usch ja vet hur ekeorrhjulet bara snurrar på och migränen är ständigt närvarande i stället för tidigare som i bland. Det tär så mycket på både kropp och själ. Skickar en stor kram till dig o de dina.../ Bittan

TEFROSSA sa...

Åh stackars er! Jag hoppas det löser sig och att du orkar kämpa!

kram,
Lena

Tant Greta sa...

Men älskade käraste vän, önskar att jag vore i närheten och kunde ge dig en hjälpande hand. Jag vet också hur det känns när man upplever att man sitter på botten av en svart plastsäck och bara anar e strimla ljus däruppe - onåbart. Men det är en dag i morgon också och ingenting är beständigt, inte ens eländet. Du verkar ha en fin familj, beståendes av olika individer med olika behov. Jag tror inte hela världen rasar om du krachar ett litet tag. Låt dig bli omhändertagen en stund, låt det bara ske. Skickar dig ett stort knippe solstrålar av det varma sköna slaget. Stor kram

Familjen Arejfalk sa...

Vi ska be för er.Kram Ellen

Pockethexan sa...

Jag vill bara säga;
-"Här kommer en STOR kram till DIG!!! för att du håller på att slå knut på dig själv för att få allt att fungera i er familj men nu behöver DU en stund för dig själv o en STOR kram på vägen"

Jag vet vad jag talar om för i vår fam. är det jag som är handikappad o min kära make (läs ovan P. Olofsson kom.) som har skött allt under 15 år o jag har fått se på utan att kunna göra något hur han har fått slita för att få allt att fungera.

Sagt av en medsyster här i bloggvärlden som också ser hur kämpigt våra tonåringar har det med sig själva o hur de ska förhålla sig till omvärlden så en liten kram till dottern också!

Kramis/från Hexan själv

Lillian sa...

Hej vännen
Inte roligt att ni har de så kämpigt.Jag önskar verkligen att de var annorlunda för er.De är inte lätt när livet är så fullt med jobbiga saker.
Jag hoppas innerligt att de snart,snart blir mycket bättre för er.
Kram vännen från Lillian

starling sa...

Jag hoppas verkligen ni får den hjälp ni behöver. Det är ni värda efter alla års kämpanede.
Jag har hört att kyrkan kan hjälpa, tyvärr vet jag inte vad eller hur.
=)

Rhode sa...

Hej.
Det är länge sedan jag gjorde någon bloggrunda och har missat lite vad som händer i ert liv. Jag ser att ni kämpar på och jag hoppas att ni kan få den hjälp ni behöver. Man når en punkt då man till slut inte orkar hålla alla trådarna själv och hålla tillvaron på plats. Tycker det är bra att ni söker hjälpen, man kan inte få någon hjälp eller stöd om man inte samtidigt förmår att ta emot den. Det är ok att inte orka, det är ok att bryta ihop, det är ok att lägga en del av bördan ifrån sig. Önskar er styrka och kraft att fortsätta kämpa i motvind. Tänker på er. Kramar Rhode.

Myntdrottning sa...

Fan, vad ledsen jag blir - för er skull, för din skull.. Jag hoppas innerligt att ni får hjälp av soc. Det är ju till människor i er situation som pengarna SKA gå! Egentligen vet jag inte vad jag ska skriva alls, känns som om allt blir fel och jag bara raderar.. Jag skickar dig en STOR kram istället och en spark i arslet, som lycka till :)

maria sa...

Allrakaraste syster, jag onskar vi kunde sitta och ta en kopp te tillsammans och bara prata strunt...och sedan vi skrattat ordentligt, prata allvar och komma upp med losningar till alla världens problem! Jag saknar dig enormt och ber for er alla! Manga kramar fran din syster i Alaska

Mollan70 sa...

Hallå Pusselbit!'Vilken prövning ni går igenom.
Jag tänker på er och hoppas att det ordnar sig nu.'Kram

Artlover sa...

Ja, i ett sjukt samhälle som det här blir man sjuk själv och nu ska de jävla pissråttorna vaccinera oss mot svininfluensa också. Dessa svin borde prioritera pengarna till nya jobb istället. Som ni har det dåligt ställt borde få hjälp från samhället. Jag är själv arbetslös nu och väntar på A-kassa och har inte ens fått besked. Jag går som på nålar nu. Det märks att man blir värdelös om man varken har jobb eller pengar, I den här fuckin´kulturen prioriteras första hand vad du har och inte på individen, av dig som människa. Så du är inte ensam.
Nåja, du får mitt stöd och tankar samt att det kommer lösning för er.
Kram

Anonym sa...

å lilla pusselgumman, jag känner såå med dig. du förstår varför.
för varje dag som går kommer du en dag närmare när livet är bra igen.
stor kram
Hej då från Gullan!

Nnja sa...

Stackars dig......och nu förstår jag varför du lider av migrän så ofta......dålig ekonomi frestar på...jättetråkigt att behöva ta hjälp från soc. men i det här landet har man inget medlidande med sjuka längre...

Fingerfärdig sa...

Jag har läst de kommentarer, som redan sänts till dig. De innehåller så mycket bra, så det jag tänkte skriva känns bara futtigt i jämförelse. Hade jag vetat vem Du är, hade jag försökt hjälpa. En stor kram till hela "pusslet".

oumberligating sa...

Hmmm......ser att jag är inloggad som Jernsaxen, självklart så kommer det en önskan om en trevlig helg ifårn Oumberliga Bloggen också!
Förstår att det är lite besvärligt...men vill skriva en rad i allafall!
Ha det så bra som det bara går!
Kram ifrån Peter!

Tuta sa...

Skickar all styrka till er. hoppas hjälpen kommer snabbt och att allt lättar till slut. stor kram till er!

Veiken sa...

Hej vännen.Det var så tråkigt att läsa att ni inte har det bra just nu. Om jag visste något sätt att hjälpa er.Jag hoppas av hela mitt hjärta att det snart finns ett ljus i tunneln och att det växer sig allt starkare, det är ni värda. Kan migränen komma av den stresssituation du befinner dig i? Jag håller tummarna för att du blir bönhörd och att det finns en bra lösning för hela familjen Pusselbit! Kramar om dig!

Eva-Marie sa...

Kärast Pusselbiten - läste inte detta förrän nu. Har jobbat och slitit de senaste veckorna. Det låter som en helt otroligt svår sits ni hamnat i. Inget jag skriver kan hjälpa er heller MEN du ska veta att jag tänker på dig ofta. Nu när du skriver att du litar på att GUD ska hjälpa er på nåt sätt, så vill jag gärna tro att det stämmer. Jag ska be en extra bön för dig och din familj. Om du bara ville skicka din adress så jag kunde skriva mer personligt till dig. Men det har du inte velat förut, så kanske inte nu heller. All kärlek till dig! KRAM

Anonym sa...

Hoppas att det har eller vänder för er snart. Förr eller senare brukar det vända, men i ert fall har det dröjt lite väl länge.Önskar er allt gott i framtiden och håller tummarna för er.

Tant Greta sa...

Tittar in ibland för att se hur det går. Tag din tid, det behövs. Stora kramen från södra halvklotet

starling sa...

nget nytt sen sist, men jag hoppas det har gått bra för er. Här är det stressigt och nu har Barn1 hamnat i något riktigt jobbigt. Stress och tre jobbiga saker på det. Vet inte hur jag ska hjälpa. Jätte jobbigt. Kram på dig tills vi hörs igen. =)

Lotta sa...

Jag hoppas verkligen att allt löser sig för er.
Skickar lite styrke kramar
// Lotta

Bittan sa...

heeej..jag hoppas att allt är oekj med dig o familjen. Skickar en stor kram i alla fall....och titta gärna in hos mig på min "nya adress" om och när du orkar.KRAAAAM!

Eva-Marie sa...

Käraste Pusselbiten - hur går det för er?? Ge inte upp hoppet - allt brukar lösa sig till det bästa. Tänker på dig och din familj! KRAM

Lillemor sa...

Hoppas verkligen att det har börjat ljusna för er. Vi är många som blir berörda över hur jobbigt ni har det. Önskar er all lycka i framtiden

elle sa...

Hej på Dej! Längesedan jag var in på din blogg.... Så besvärligt Ni har fått det.. men Du ska se att så småningom ordnar sej allt även om det justn nu är hemskt.... Tänker på Er och sänder en varm kram i höst mörkret ... Kram, Elle

Eva-Marie sa...

Snälla fina Pusselbiten - ge oss et nytt livstecken! Tänker ständigt på hur det går för er. KRAMAR

Pixi sa...

vad tråkigt att höra att det e kämpigt för er ,men hoppas o håller tummen för att allt ska bli bra o bli så som ni hoppas på !!Stor kram till dej =)

starling sa...

Hur går det för er? Hur mår ni? Kramar till er. =)

Myntdrottning sa...

Hej vännen! Jag vet ärligt sagt inte vad jag ska skriva, annat än att jag plötsligt inser att jag är priviligerad som har ett jobb som ger mig mat för dagen och betalar mina räkningar. Vad som än händer och sker med er så har ni varandra, glöm aldrig det. Det finns dom som inte har en familj och det är nog den största förlusten.. Kram till dig!

Livet med autism sa...

Vill bara titta in och ge dig en en stor styrkekram! Hoppas du hitta kraft att komma tillbaka till din blogg... Vi saknar dig!

Kram Liv

Bittan sa...

Hej..hoppas att det är bra med dig o de dina. Skickar här mina nya bloggadress. Ha nu en underbart skön jul.
Puss o kram Bittan

Ecstasy sa...

Här är en till som vill meddela att hon lever!!

Hoppas verkligen att du mår bättre snart! Och ha en strålande fin jul!!

Stor kram!

Mollan70 sa...

Hej! Nu var det länge sedan du skrev något och jag hoppas att det har ljusnat för er.
Skickar en massa kramar och önskar er alla en fin juloch ett gott nytt år.
Kram

oumberligating sa...

Nu har jag exakt en timme på mig innan den "stora Julbataljen" brakar igång i det Olofssonska hemmet, så den timmen ska jag nu ägna mig åt att önska alla mina gamla och nya Vänner i Bloggvärlden en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Kram ifrån Peter!
Som sagt ha det som bra som det bara går och var rädd om dig och de dina!

eva-marie sa...

Kæraste Pusselbiten. Hoppas du læser min julhælsning till dig. KRAM.

Ninja sa...

Hej! Nu kan du tjuvtitta på min nya blogg!

Ninja sa...

Hej! Jag kommer att använda min gamla Mina speglar blogg privat som testblogg för olika bloggverktyg och designer....du är hjärtligt välkommen att följa min nya Mina speglar blogg på adressen www.nordtellus.blogspot.se
Kram Ninja

Anonym sa...

Hej lilla pusselfrun,
det gör ont att läsa ditt inlägg. jag känner verkligen med dig, samtidigt vet jag av egen erfarenhet att det är till föga hjälp... jag bara önskar och hoppas att allt ordnar sig. tänk på att ni har varandra. ni är en familj!!!
jag lindar en gullkram runt hela dig nu, en gullkram som skyddar och gör dig lite starkare och som hjälper dig att hålla modet uppe.
Ge inte upp.
Hej då från Gullan!

Frogprincess sa...

Hej vännen!
Tittar in för att se om jag har missat några inlägg i från dig på sistone. Har inte själv varit så duktig på att läsa bloggar.
Önskar att allt har börjat gå mot ljusare tider för dig och att det börjar ordna upp sig för dig och din familj.
Vill också tala om att jag har bytt bloggportal och numera skriver på http://frogprincess2.blogspot.com om du vill fortsätta läsa hos mig den dagen du återvänder till bloggvärlden.
Många kramar i från Frogprincess

starling sa...

Hej på dig, hoppas allt är bättre hos er nu. Jag saknar dig. Dina inlägg och dina kommentarer.
Jag hoppas du hade en bra jul och att det nya året är erat bästa år hitills. Kram =)

Tussegumman sa...

Hoppas din man får jobb snart och att det ordnar sig för er. Jag ber för er om det är okey. Sverige kommer snart att vända så vi får hoppas på att det lättar. Om du inte orkar arbeta så tycker jag att det är rätt att du blir sjukskriven. Du orkar inte med hur mycket som helst. Önskar er fina familj allt gott och skickar styrkekramar till er från Tussegumman

Lillemor sa...

Hej ! Hoppas det blir en vändning till något positivt till er under 2010. Det är ni verkligen värda. Känner er inte, men efter att jag började läsa din blogg någon gång i höstas så förstår jag att det är riktigt svårt för er nästan jämt. Jag lider själv av många och långa migränanfall (ofta med synruppningar) som varar i upp till tre dygn. Det är lättare att räkna de dagar man inte har huvudvärk än de då man känner sig helt utslagen. Jag är dock ganska skonad från många andra problem som drabbar din familj och dig.Hoppas verkligen på en bra framtid för er.

Lillemor