måndag, februari 02, 2009

En trevlig måndagskväll

(Foto av Fru Pusselbit, pasta-grönsaks-kött-chilisoppa!)

Nu är grönsakschilisoppan på spisplattan och kokar och barnen har varit hemma från skolan ett tag. Tvätten skall strax hängas upp och jag tar en liten paus.

I DN kan man läsa att det är en liten ljusning i ekonomin. Raset i konjunkturen har tydligen tillfälligt avstannat, både i USA och Europa. Fast de räknar tydligen med fler arbetslösa framöver...
Enligt LO kommer ca 100 000 jobb att försvinna under de kommande 2 åren och LO-ekonomerna spår en mera återhämtning i tillväxten under 2010, än vad tex. Konjunkturinstitutet gör.

Expressen skriver om att föräldrar är upprörda efter matskandalen i Lundby centralkök och konstigt vore väl annars! Vem vill äta mat som varit på golvet?

Och sist men inte minst:
Rynkor går i arv.
Föräldrar får dem av sina barn...

Ha en underbar måndagskväll! =)

9 kommentarer:

Anonym sa...

å grått hår brukar man väll säga :)

Anonym sa...

Det ser ju så gott ut din soppa! Inte skulle jag äta mat som varit på golvet. Klart att rynkor går i arv.kram

Anonym sa...

Och försäkringskassan ligger alltid rätt i tiden. Nu går de ut till de som har sjukersättning (sjukpension) med budskapet att de kan pröva jobba utan att förlora sin sjukersättning. Lön+sjukersättning är alltså moroten. Tja, när nu arbetslösheten slår i taket - hur har man då tänkt att de ska få jobb?

Anonym sa...

Ja jag skulle då rakt inte äta någon mat som legat på golvet, tyckte att det där var riktigt vidrigt. Men din mat såg jättesmaskig ut :)

Anonym sa...

Det där med rynkorna var roligt. *S*

Anonym sa...

Man blir då sugen på din goda soppa! Önskar dig en bra tisdag. Gå in och tävla i min lilla tävling vet jag! (Inlägg 2/2)KRAMAR

Anonym sa...

ja i dessa tider får man vara glad att man har jobb att försörja sej med... jobbigt när så mkt mer försvinner :(
ha en fin månda..

Anonym sa...

hej..å.. soppa är verkligen gott..värmer gott i magen en dag som denna när det är tio grader kallt. ha en bra tisdag! kram

Anonym sa...

soppa är underskattad mat.
Hej då från gullan!