torsdag, maj 31, 2012

Syskonbus


Son Pusselbit är just nu och gör ett prov i matte E som tar fyra timmar. Hoppas att det går bra för honom, han var lite nervös när han gav sig av.

Dotter Pusselbit ligger hemma i migrän, men hon blev väldigt glad när ett paket från Shanghai levererades med DHL express. Det var jag som fick skriva under alla papper och ta emot det och jag gissar på att det är en svart- och långhårig peruk som hon beställde här om dagen, som hon ska använda när hon cosplayar.

Maskeradfesten tog slut - färgen satt kvar... denna artikel får mig att tänka på mina kära barn när de var små.

Jag och min syster var iväg och skulle sola i ett solarium på mammas arbete. Herr Pusselbit skulle vara hemma och ta hand om de kära, lugna och välartade barnen Pusselbit.
När vi kom ut ur solariet, träffade vi på mammas arbetskompisar som småfnittrade och berättade att herr Pusselbit ringt och försökt få tag i oss och när det inte gått hade han desperat frågat dem hur man kunde få bort knallrött läppstift från barn. Jag insåg inte hur mycket de fått på sig förrän jag kom hem.

Både son och dotter Pusselbit var fulla av rött läppstift som satt som berget. De hade använt TVÅ av mina helt nya läppstift och haft väldigt roligt, ända tills herr Pusselbit försökte skrubba bort det i badkaret (vilket inte fungerade). Det satt kvar i två hela veckor och varje gång vi lämnade dem på dagis, vek sig dagispersonalen dubbla av skratt.

Ja... det var bara en av alla de "roliga" saker syskonen Pusselbit hittade på tillsammans när de var små... men jag måste erkänna att jag var väldigt lycklig och glad över att de målat på sig själva och inte på väggarna i hela lägenheten.

onsdag, maj 30, 2012

Jag ~ en stolt moder


Det är lite mera kyligt och mulet mot vad det varit, men det växer så det knakar ute i trädgårdstäppan.

Dotter Pusselbit nämnde igår efter sitt arbete att hennes chef inte vill mista henne och därför vill ge henne en fast anställning. Hon har ju hittills bara praktiserat på hunddagiset och det verkar ha fallit väl ut. Eftersom dotter Pusselbit har olika funktionshinder som migrän emellanåt, hörselnedsättning och adhd, ska de prata med arbetsförmedlingen och se om hon kan bli anställd med lönebidrag.

Just nu är son Pusselbit och pratar med en studievägledare i kommunen angående sina studier. Antagligen blir han färdig och godkänd i allt utom svenska b och biologi b. Det är inte så pjåkigt för någon som inte klarar stress så bra, har migrän emellanåt och kämpar med sin dyslexi och dessutom har aspergers syndrom. Jag är mycket stolt över mina båda ungdomar, när man tänker på hur mycket mera de får kämpa i sina liv med sina olika funktionshinder och hur bra det går för dem trots allt de har emot sig.

måndag, maj 28, 2012

Veckan som gick


Under de senaste tio dagarna har jag bara haft tre dagars migrän och där hjälpte migräntabletterna fullt ut, så jag har kunnat göra det jag föresatt mig.

Det har blivit långa och härliga promenader med boxer Pusselbit i solskenet, arbete ute i trädgårdstäppan och på balkongen. Det verkar som om vi får en hel del jordgubbar runt midsommar och smultronen växer så det knakar. Potatisen har skjutit i höjden och man börjar se lite av persiljan jag satte för ett tag sedan.

I fredags kom en kompis till dotter Pusselbit för att stanna kvar hela helgen. Herr Pusselbit åkte iväg på fredagen och hade roligt med sina arbetskamrater och kom inte hem förrän vid 01.30 på natten. De åt god mat och åkte båt på Mälaren och njöt av livet.

 På lördagen kom ytterligare en kompis till dotter Pusselbit och hjälpte till lite i en vårstädning-storröjning-möbelomflyttning innan resten av deras kompisar kom hit för att sedan vara i vardagsrummet hela helgen och ha roligt tillsammans.

Eftersom vi har över 2000 böcker och skulle flytta på alla 10 bokhyllor, var det ett rätt så stort jobb... men nu är det gjort och det blev mycket bättre mot vad det var förut. Och jag har fått ett nytt skrivbord (dotter Pusselbits gamla), vilket känns fantastiskt bra. Vi har delat av rummet med hyllor och bakom dem finns våra sängar, så nu känns det som om vi har fem rum och kök och inte fyra rum och kök i lägenheten. Visserligen är det ett "lite mindre rum" som vi har som bibliotek och kontor, men i alla fall. Herr Pusselbit skämtade om att vi nu måste meddela hyresbolaget om att vi ska betala för fem rum och kök och inte för de fyra rum och kök som står på kontraktet...

Några grannar till oss har gjort sig av med sina fyra svarta köksstolar med vita stolsdynor. Vi tog reda på tre av dem (den fjärde stolen var oåterkalleligen förstörd) och maken lagade två av dem innan vi kunde använda dem. Den siste av dem behövde vi bara skruva åt skruvarna på och stolsdynorna ska vi tvätta på den tvättid vi har den här veckan. Sedan slängde vi våra gamla, rangliga, snart pinnlösa köksstolar från makens gamla föräldrahem. Måste erkänna att vi ibland varit oroliga för att de skulle falla isär när vi satt på dem... Efter det köpte vi en ny köksduk (grön- och vitrutig) och då kändes det som om vi hade fått helt nya möbler till vårt kök. Eftersom vi har en kökssoffa räcker det alldeles utmärkt med tre köksstolar, fyra skulle blivit alldeles för mycket och för trångt.

Veckan som gick har Coop Extra nära oss firat 8 år, så varje dag reade de ut en vara för 8 kronor. I lördags reade de ut 12 bullar från frysdisken för 8 kronor, men vi kom dit alldeles för sent för att få tag på några av dem, frysdiskarna där de legat ekade tomma. Igår sålde de 2 liter gammaldags gräddglass från Triumf  för 8 kronor styck och då kom vi dit tidigt för att vara säkra på att kunna köpa några. Jag köpte två och maken två, så nu har vi en hel del god glass i frysen. Naturligtvis åt vi lite också för att fira Mors dag.

Idag är både maken och dotter Pusselbit på sina arbeten och snart ska son Pusselbit iväg och göra ett fruktat prov i E-matten. Han lyckades flytta på provet från förra veckan till idag, för då kunde han i lugn och ro läsa på D-matteprovet till i torsdags och sedan koncentrera sig på det här.

Vi har införskaffat myggnät på Claes Ohlson, för de två senaste nätterna har vi hittat mygg på väggen ovanför våra kuddar när vi ska gå och lägga oss. Det är inte så trevligt, men hittills har jag lyckats slå ihjäl varenda en av dem vi sett. Maken var imponerad över att jag lyckades pricka rätt och slå ihjäl dem så snabbt med den pappersmapp jag använde... hur man nu ska tolka det...

måndag, maj 21, 2012

Vår, värme och solsken! =)


Son Pusselbit sitter och läser inför ett matteprov i E-matte i morgon och ett annat matteprov i D på torsdag. Egentligen ska de läsa D före E, men nu får de läsa matten parallelt eftersom läroplanen till hösten ändras och det gör det lite svårt med E-matten, men han kämpar på.

Herr Pusselbit ringde hem i eftermiddag och berättade att han arbetar över och inte riktigt vet när han kommer hem igen.

Dotter Pusselbit tar igen sig efter att ha tagit långa hundpromenader och blivit solbränd i solskenet på sitt jobb.

Jag själv började dagen med te och frukost på den härligt soliga balkongen. Efter det blev det en långpromenad med boxer Pusselbit och senare lite tidningsläsning på internet. Efter det blev det en mugg te med lite bokläsning. Sedan röjde jag här hemma och efter att ha fått hem reklamen och sett att de säljer 800 g potatissallad för 10 kr på coop extra, gick jag dit och köpte två stycken som vi senare hade till middag, som vi åt på balkongen. (Måste erkänna att jag köpte 2 stycken fazer choklad för 8 kr/styck också. Under denna vecka firar de att de varit där i 8 år och varje dag kostar något bara 8 kronor...) Efter det gick jag en lång eftermiddagspromenad med boxer Pusselbit, som just nu ligger och snusar bredvid mig på golvet. Under dagen hann jag också med några telefonsamtal. En härlig och lugn dag har det varit! =)

Runt om i vårt bostadsområde har folk börjat vakna till liv efter vintern. Det är alltid någon som grillar mellan husen, har picknick eller solar i parken. En massa barn är ute och leker, springer omkring och klättrar i träden. Alla gräsmattor lyser gula av maskrosorna och snart har alla träd slagit ut sina löv helt och fullt. Och potatisen växer bra i vår lilla trädgårdstäppa.

söndag, maj 20, 2012

Härliga dagar


Solen skiner, det är varmt och skönt, fåglarna kvittrar, områdets barn är ute och leker, många är ute och flanerar i det underbara vädret och grannarnas musik hörs över gården. Jag själv har suttit en hel del på balkongen de senaste dagarna, druckit te och läst Sagan om Ringen av Tolkien.

Vi har också hunnit med att göra en hel del i utetäppan, handla mat, tvätta ute i tvättstugan, göra god äppelpaj, baka massor av gott bröd, göra färskost på två liter filmjölk med två olika sorters kryddning (1. Paprikapulver och hackad färsk paprika och 2. hackad basilika, gräslök, persilja, citronmeliss och vitlök) - mycket gott! =)

Dessutom har vi röjt lite i lägenheten, diskat, tagit långpromenader med boxer Pusselbit, ätit goda pannkakor med sylt... och helt enkelt njutit av migränfria dagar.

I morgon kommer vardagen igen, men jag hoppas att regnet håller sig borta. Då är också chansen större att herr Migrän inte är på besök.

onsdag, maj 16, 2012

En "mörk" dag


I går eftermiddag började det mulna på och när maken kom hem från sitt arbete började det regna. Under dagen hade dotter Pusselbit varit hemma från sitt arbete på grund utav migrän och son Pusselbit stapplade in efter skolan med migrän. Därför var det ingen överraskning när migränen slog till under kvällen hos mig också...

Idag är dotter Pusselbit på jobbet, son Pusselbit är ledig med migrän och jag har fortfarande migrän. Månadens räkningar har börjat ramla in genom lägenhetsdörrens brevinkast, det är grått och mulet och regnet hänger i luften. Den stora förhoppningen från min sida är att regnet, om det nu måste regna, ska börja strila ned först när maken kommit in genom dörrarna här hemma. Jag tycker alltid synd om honom som måste arbeta ute när det är oväder, det är alltid så mycket lättare med utomhusarbete vid fint väder.

På evony har de fyra största allianserna förklarat krig mot oss under natten, men om vi flyttar till en annan stat med hjälp av cityteleporters, får vi vara en träningsallians (ta hand om och undervisa nybörjare) till en av de största allianserna (som ännu inte förklarat krig mot oss). Problemet är att de flesta i vår allians redan använt upp de cityteleporters vi en gång hade och för att få nya måste vi köpa dem för riktiga pengar eller hoppas på att vinna dem på ett "dagligt lotteri" i själva spelet. Ingen av oss tänker köpa dem och att vinna dem är inte lika svårt som att vinna på lotto, men ibland känns det så...

Eftersom jag har migrän, fryser jag en hel del och dricker massor av hett te utan att få upp värmen. Efter att jag skrivit här kommer jag antagligen att krypa upp i soffan under två täcken och se om jag kan läsa lite i en bok och samtidigt drömma mig bort ifrån verkligheten... ibland gör jag det för att klara av livet. När jag gjort det, brukar jag komma tillbaka starkare än någonsin. Och hoppas på att migränen är borta i morgon då jag har tvättid och ska tvätta i några timmar och en massa annat måste bli gjort.

Jag önskar er alla en härlig onsdag, det ska jag försöka ha trots allt.

tisdag, maj 15, 2012

Längtar efter sommaren


Solen skiner, fåglarna kvittrar och det är en härlig vårdag, eller har varit det, för gråa moln hopar sig och det har börjat blåsa lite mera än vad det gjorde förut.

Det har varit någorlunda lä på balkongen och idag sådde jag lite persilja och dill. Vi får se hur de tar sig. Boxer Pusselbit fick sin förmiddagspromenad och när jag satte persiljan och dillen på balkongen stod han och smågruffade på alla grannkatter som hade fräckheten att gå förbi...

Körsbärsträden vid cykelstället blommar för fullt och många blomblad ringlar ned vid varje vindpust. En del körsbärsblomblad har hittat vägen in till de två pallkragarna i trädgårdstäppan. När jag skulle gå och lägga mig igår kväll och hade släckt alla lampor och tittade ut mot körsbärsträden, kändes det som om det var vinter igen och träden täckta av snö.

Pilträden nära oss får alltid sina löv före de andra lövträden på våren. Tyvärr tappar de också sina löv först av alla träd på hösten. Nu när det är vår tänker man inte så mycket på hösten - i stället njuter man av färgerna som vårblommor, grönskande och blommande träd och buskar ger, den begynnande värmen, alla vårdofter och vårljud. Det är en försmak av den efterlängtade sommaren.

måndag, maj 14, 2012

Vad är en bra ledare?


Jag har de senaste månaderna börjat spela på evony (ett nätbaserat krigsstrategispel) igen. Först tänkte jag bara spela och inte bli någon ledare, men det slutar alltid med att jag blir det ändå, eftersom jag kan så mycket om spelet, det går bra för mig och jag alltid är lojal mot den allians jag hamnar i och hjälper alla dem som behöver hjälp att komma vidare i sitt spel, vilket i slutänden är bra för alliansen.

Just nu är jag vice host, (vi är två stycken direkt under den högste ledaren - hosten) och vi håller på att bygga upp en allians med nybörjare och en del folk som är under 18 år och inte betalar för saker i spelet. Många allianser på evony idag kräver att medlemmarna de tar in är vana spelare, över 18 år och betalar saker i spelet för att alliansen snabbt ska kunna vara nr. 1 på hela servern och att de ska kunna sopa mattan med de övriga spelarna och ta deras slott, göra en koloni av dem eller anfalla dem lite då och då för att ta deras resurser (mat, ved, järn, guld och sten).

Andra ledare i spelet är presbyters och officers. De är alla underställda host och vice host. Sedan kommer själva medlemmarna som utgör stommen i hela alliansen.

När jag spelar det här spelet tänker jag ofta på vad som egentligen gör en ledare till en bra ledare. Många har olika svar på det. En del tror att ledarskap handlar om att bestämma allt och den som är under en bara ska lyda och göra det man bestämt, oavsett om det är bra eller dåligt.

När jag läste gruppsykologi och ledarskap på den datavetenskapliga linjen på en av Sveriges högskolor var jag kursetta, för jag tyckte att det var så självklara saker som man lärde sig på den kursen. Tydligen är inte många saker så självklara för den gemene ledaren ute på olika arbetsplatser runt om kring i Sverige, för jag har haft oturen att möta på väldigt många märkliga och dåliga ledare som förstört själva arbetsplatsen i stället för att bygga upp den.

På den senaste arbetsplatsen jag var på, trodde jag i början inte mina ögon och öron. Alla fel som man kan göra som ledare gjordes av mina chefer. Det är märkligt att säga det, men jag lärde mig mycket utav det också. Av hur det blir när man inte har bra chefer och hur det går för företaget ekonomiskt.

Så... vad är en bra ledare? Är ett sorts ledarskap det enda rätta? Ja, det kan man ju undra. För mig har det i alla fall hjälpt att vara mänsklig, att lyssna på dem som är under en och inte köra över dem, att låta alla utvecklas lite i sin egen takt (men ändå så snabbt som möjligt, det är en balansgång), att hjälpa dem som behöver hjälp, att ge goda råd i olika situationer och uppmuntra dem i vad de gör. Om det krisar sig ska man kunna hantera det också och inte överge det sjunkande skeppet. Man ska vara en sådan ledare som folket följer, eftersom de litar på att man gör det rätta. Man ska också kunna motivera varför man gör en sak, så att de under en förstår varför. Man ska kunna nå fram till både dem som kan uttrycka sig och är framåt och till dem som är tillbakadragna och har svårt för att tala om vad de tycker - innerst inne. Och det här fungerar enbart eftersom jag vet vad jag gör, jag har spelat detta spel i några år nu, samtidigt som jag själv är rätt så blyg och vet ungefär hur jag ska försöka nå fram till de andra blyga.

Jag är mera en fåordig ledare än en talför. Många tror att ledare måste vara pratsamma, men så är inte fallet. Det viktigaste är att man säger det som för det gemensamma arbetet vidare och att det är från hjärtat.

Förr om åren har jag fått höra att jag inte är en ledare och aldrig skulle kunna vara det. Jag har ingen karisma. Jag står inte i centrum. Och jag är inte särskilt pratsam. Men jag har lärt mig att när jag är passionerad i en sak, när jag vet vad jag pratar om och är villig att dela med mig av vad jag vet och är hjälpsam i olika saker och är vänlig, samt ser till och bryr mig om människan som jag ska hjälpa, så känner de det och följer mig vart som helst. Och jag vet att jag inte är ensam om det här. Många goda ledare finns i olika dataspel på nätet och jag har också lärt mig av dem jag haft där.

Var finns sådana ledare i det verkliga livet, de ska väl inte finnas bara i dataspelsvärlden?


söndag, maj 13, 2012

Trädgårdstäppetankar

Förra årets jordgubbar

Herr Pusselbit sov lite under gårdagkvällen, för han trodde att han skulle kunna vara uppe och tvätta sina arbetskläder ute i tvättstugan under natten. När klockan var 03.00 gav han upp. Tydligen hade fler tänkt samma sak och hunnit ta tvättstugan före honom. Eftersom han druckit mycket te för att kunna hålla sig vaken, behövde han besöka toan varannan timma efter det, så nattsömnen blev inte så stor. Jag misstänker att det blir jag som får försöka tvätta hans arbetskläder denna natt...

Just nu skiner solen och det vore nog en bra idé att göra några saker i vår lilla trädgårdstäppa. Som att så sallad, spenat och ärtor till exempel och rensa undan lite fjolårslöv och klippa gräsmattan som vuxit sig kämpahög av veckans regn. Egentligen är det väl mera maskrosorna som vuxit rejält...

I många av veckans tidningar har man kunnat läsa om hur man kan odla olika saker på sin lilla balkong och för några veckor sedan kunde man läsa i tidningen metro om hur man odlar saker inomhus i petflaskor i fönstren. I stadens gratistidning står det om hur storstadskommuner börjar släppa till mark som man ska kunna odla på inne i staden. Allt för att man ska kunna dryga ut sitt eget matkonto och få saker och ting så närodlat som möjligt.

Jag själv lär mig fortfarande odlingens konst och det går upp och ned med det. Jordgubbslandet går fantastiskt bra, men det skulle gå bättre om grannens katt lät bli kragpallen som jordgubbarna är i. Den lilla smultronplantan vi köpte här om året har brett ut sig till dotter Pusselbits stora förtjusning. Citronmelissen är mycket tacksam och lättodlad, i höstas flyttade vi på rabarbern och hoppas på att den trivs bättre där den är nu. Sallad är väldigt lättodlat och i år ska jag försöka ha den, även när det blir frost. Jag glömmer aldrig ett program jag såg där de i Canada odlade sallad i en vanlig kragpall med ett fönster som de lagt på kragpallen. Då kunde de odla sallad, trots att det var snö. Tydligen ska salladen vara frosttålig...

Nu är mitt förmiddagste urdrucket och jag får sätta igång. Vem vet när migränen kommer tillbaka igen?


lördag, maj 12, 2012

Det är härligt att göra fynd!


Idag har det regnat till och från och emellanåt har solen tittat fram bakom molnen. Eftersom migränen har farit sin kos och jag därför svävat på lätta moln, passade jag och maken på att gå till Willys och köpa hem osten de säljer för 39.90 kr/kg. Vi köpte hem ris som ska räcka för en månad, brödkryddor och en hel del heinz ketchup som kostade 10 kr/kg och lite annat.

När vi kom hem började maken på maten och jag gick iväg till coop extra för att köpa hem bordsmargarin för 10kr/st, men det slutade med att jag i stället köpte scans falukorv för 5kr/styck, bacon 2kr/paket och hot dogs för 5kr/pkt för det var kort datum på dem. Det är verkligen fantastiskt att göra fynd! =)

Nu ska vi snart äta middag och som kvällsmys äta popcorn. Dotter Pusselbit är hos kompisar och vi ska snart (18.15) se på Kung Fu Panda på kanal 5. Jag och ungdomarna har sett den förut, men inte maken och han ser väldigt mycket fram emot den.

Jag önskar er alla en härlig och underbar lördagskväll, det är jag säker på att vi får!

fredag, maj 11, 2012

Några punkter

  • Regnet det bara öser ned
  • Migränen är fortfarande kvar
  • Fredagen är här! =)
  • Tidningen "Skriva" nr. 4 kom med posten idag. (Tack min underbara och älskade svägerska för prenumerationen!)

torsdag, maj 10, 2012

Regn och migrän


Jag har njutit av några solskensdagar utan migrän, men igår dök den upp igen så smått. Det regnade och son Pusselbit hade med sig paraplyet till skolan för att inte bli alltför blöt. Boxer Pusselbit fick ha sitt förhatliga regntäcke på sig när vi var ute, men det gick bra.

Idag sov jag ovanligt länge för att förhoppningsvis bli av med migränen och det började någorlunda bra. Solen sken och där fanns inte så mycket huvudvärk, men efter att ha varit ute med boxer Pusselbit kom migränen tillbaka helt och fullt. Det gjorde också regnet...

I alla fall så firade jag och herr Pusselbit att vi varit gifta i 23 år den 6 maj genom att göra en fantastiskt god hemgjord pizza. Tomaterna var billiga på Lidl och svampen var billig på coop extra. Denna vecka är bordsmargarinet Lätta billigt på coop extra (10 kr/pkt) och osten kostar 39.90 på Willys, så jag behöver köpa hem en hel del så att det räcker i minst en månad.

Nu måste jag ta det lugnt, på grund utav migränen. Ha det så gott!

fredag, maj 04, 2012

Fredag! =)


Maken står i köket och gör vår middag och det blir karréer, en av hans favoriter. Dotter Pusselbit kommer inte hem på hela helgen, utan åkte till en kompis direkt efter sitt jobb och hon tog med sig i stort sett alla allergimediciner jag köpt hem. Hon lämnade kvar en karta med tabletter till mig så att det inte ska bli alltför hemskt, men förutom tabletterna tog hon ögondropparna och näsdropparna med sig. Vi insåg rätt snabbt att bara tabletter inte hjälper, så ögondroppar och näsdroppar köptes hem så raskt som möjligt.

Som fredagsmys har vi lite godis som vi köpte hem här om dagen för 29.90 kr/kg. Det är trevligt att få lite godis ibland, om man äter med måtta, annars blir det bara för sötsliskigt.

Igår gick jag på en långpromenad med boxer Pusselbit efter att ha tagit in allergimedicin och vi mötte på sex hundar inom ca tio minuter och han skötte sig alldeles utmärkt, men han iakttog dem mycket noggrant. Efter ett tag satte vi oss ned i en hage och tittade på alla som gick förbi på gångvägarna och njöt av solskenet.

När vi kom hem igen, band jag fast honom vid balkongen så han kunde vara med mig när jag arbetade lite i utetäppan. Jag hällde ner två säckar jord i en pallkrage och sedan satte jag 4 potatisar (ska se om det blir något av dem) och sedan rensade jag runt lite och tog bort en hel del maskrosor. Till min glädje såg jag att rabarbern är på väg upp! =)

Sedan slog migränen till och det var intressant att ha migrän och vara allergisk på en och samma gång. Jag lade mig extra tidigt och sov till idag och det verkar som om migränen beslutat sig för att hålla sig borta nu, trots det mulna vädret utanför fönstret.

Nu ska familjen Pusselbit njuta av att det är fredag och alla som läser denna blogg önskas en härlig och underbar fredagkväll! =)

onsdag, maj 02, 2012

allergi


Det blev en lugn och trevlig 1:a maj hos oss. Idag jobbade både dotter Pusselbit och herr Pusselbit och det har varit ett underbart vårväder, vilket gjort att vi har massor av björkpollen. Eftersom dotter Pusselbit är allergisk mot det och allergitabletterna var slut, gick hon och jag och köpte fler tabletter på apoteket när hon kom hem. Jag provar dem också för att se om jag blir av med klådan i ögonen och snuvan i näsan, eftersom jag misstänker att jag antagligen också är allergisk mot något, vad vet jag inte. I morgon måste jag ringa läkaren för att kolla upp mig själv, så jag vet säkert. Om de inte hjälper mig eller henne, måste vi pröva speciella ögondroppar och nässpray, förutom tabletterna...

När vi gick in på coop extra, hittade vi stora karréstekar för 29.90 kr/kg. Man fick bara köpa 2 stycken och det gjorde vi... om vi skivar dem och fryser in, kan vi längre fram ha dem när vi grillar...

På vägen hem åt jag och dotter Pusselbit en varsin stor chokladstrut som coop extra reat ut för 5 kr/st. De räckte hela vägen hem! =)

Igår ordnade jag med jordgubbarna och tog bort vissna löv osv. Har vi tur, kanske vi har några jordgubbar redan till midsommar. I vilket fall som helst har vi massor av gräslök. Påskliljorna blommar för fullt och tulpanerna är på gång. Eftersom vår trädgårdstäppa bara har sol på förmiddagarna, tar det lite längre tid där än någon annanstans här i området. Många i detta område har redan utblommade påskliljor och fullt blommande tulpaner.

På vägen till köpcentret såg vi blommande plommonträd och de var så vackra! Nu väntar vi bara på att alla andra träd ska ta sig, särskilt körsbärsträden... =)

Nu ska jag hugga in på en lite sen middag... önskar er alla en trevlig kväll!