måndag, oktober 31, 2011

Höstlov

Det är höstlov och det verkar bli en av de varmaste höstloven någonsin. Ingen snö så långt ögat når, men massor av fallna solbelysta höstlöv på de gröna gräsmattorna och gångvägarna.

Denna månad har vi lite mera pengar än vanligt... Under helgen gick jag och maken med våra cyklar till Lidl, Ica och Willys. Bland annat inköptes 10 kg. potatis på Lidl för ca 26 kr., 3 st. helgskinkor för 29.90kr/kg på Ica och 3 kg champinjoner på Willys, som nu är rensade och infrusna. Ovanför våra köksskåp ligger nu 10 kg ris som ska räcka ett tag, för det kommer att bli dyrare pga alla översvämningar i Asien.

Den 30 november kommer boxer Pusselbit att kastreras. Han är ännu lyckligt ovetande om detta. Idag ska dotter Pusselbit träffa en kontaktperson, i morgon kommer en kompis till henne hit och ligger över i två dygn och på onsdag ska hon träffa en person på arbetsförmedlingen. Eventuellt kommer min syster med familj på fredag och stannar över helgen och samtidigt ska jag träffa min kompis M. på fredag.
Son Pusselbit har höstlov och ska bland annat läsa på ett kemiprov som han kommer att ha samma dag han börjar skolan igen..

Den 18 november och 25 november har jag tentor som ska göras. Det är dags att börja läsa på dem.
Idag har jag hunnit tvätta, ta en långpromenad med boxer Pusselbit, äta en stor frukost, dricka massor med te och snart ska jag fortsätta med annat smått och gott.

lördag, oktober 22, 2011

Livet går sin gilla gång...

Dotter Pusselbit är just nu och träffar kompisar i la Stada och jag vet inte när hon kommer hem igen. Vädret är fantastiskt vackert och soligt och de har fått snö runt Lycksele... så vi får väl se när snön drar sig nedåt till oss.

Jag mår bättre idag än igår, men är fortfarande väldigt yr. Illamåendet är borta och jag kan äta utan att bli av med maten. Jippie! Son Pusselbit var hemma i slutet av veckan pga sjukdom och mår något bättre idag också.

Annars har jag inte så mycket skrivlust. Tänker väldigt mycket på vad som hänt och läser alla tidningar på nätet som jag kommit över. Har också "flytt" vardagen genom att läsa ut två böcker - kunde inte göra så mycket annat när jag inte mådde så bra att jag kunde stå på benen. Idag ska jag få undan lite disk och baka inför "myslördagen" med den familj som är kvar hemma och maken ska göra veckans brödbak.

torsdag, oktober 20, 2011

Hemska saker händer...

Idag är det strålande solsken, men blåsigt. Herr Pusselbit är på jobbet, men son Pusselbit är hemma och mår inte särskilt bra.

Igår anmälde jag mig till två tentor i november på universitetet, så nu får jag läsa väldigt mycket för att klara dem, då de är rätt så tuffa, särskilt översättningen. Där fanns också tidningar som gavs bort skrivna på kinesiska, så när jag får tid ska jag läsa dem. Efter universitetet följde jag med dotter Pusselbit till skattemyndigheten och sedan till biblioteket och efter det begav vi oss av hemåt. På vägen hem åt vi på varsin rågrussinbulle vi köpt på Hemköp inne i la Stada. Vi hade köpt 4 stycken för 10 sek. allt som allt och de var värda varenda krona!

Jag tänker väldigt mycket på dubbelmordet som skett... det är extra hemskt då jag vet vilka de är och många gånger har hört mannen sjunga och spela dragspel på olika kristna möten och att det skedde i den bygd som jag känner så väl och växte upp i. Familjen och dess bekanta är i mina tankar och böner!

tisdag, oktober 18, 2011

Den mörka, kalla, regniga och blåsiga hösten är här

"Bevor es Weihnachten werden konnte, musste man erst den kalten und regnerischen dunklen Herbst überstehen und der ist wohl nirgendwo besonders lustig." Innan det kunde bli Julafton, måste man först stå ut med den kalla, regniga och mörka hösten och den är väl inte särskilt lustig någonstans. Taget ur "Immer dieser Michel" (En tysk översättning av Emil i Lönneberga) av Astrid Lindgren.

Denna dag är just kall, regnig och mörk, samt blåsig och inte särskilt lustig. Herr Pusselbit fick magsjuka igår kväll och är hemma från arbetet idag. Hans chef hoppas att han snabbt skall tillfriskna eftersom han behövs på jobbet.

Jag själv misstänker att jag både är förkyld och har migrän, men måste ändå ta mig till universitetet för att ordna upp olika saker som väntat alldeles för länge.

En av dagens stora nyheter är detta: Många "blodiga händer" i fångbyte. Jag har en gammal klasskompis som gift sig med en israel och nu bor i Israel och hon skrev på fb "Den största nyheten här i Israel idag! Utan konkurrens...... Kan också ge en vink om hur mycket ett liv värdesätts här i detta land. Över 1000 fångar kommar att friges för att få hem Gilad Shalit, och vi pratar inte direkt om ficktjuvar utan terrorister med många israeliska liv på sitt samvete."

lördag, oktober 15, 2011

En städlördag


Dotter Pusselbit har åkt bort med kompisar till en stuga utanför la Stada och kommer hem först i morgon igen. Solen har börjat titta fram och det blåser en hel del och jag tar mig en tepaus medan disken torkar av sig själv i diskstället.

Son Pusselbit sitter framför sin dator på sitt rum och tar det mycket lugnt. Han mår inte särskilt bra och det kan nog bero på att han stressat väldigt mycket genom att läsa på alla prov han haft de senaste 3 veckorna. Jag sa tidigare idag till honom att han kan ta det lugnt hela helgen, för vi ska inte göra något särskilt... men han kanske bör tänka på vissa svenskauppgifter som han har släpandes efter sig.

Den här veckan har jag hittat tre olika sorters arbeten inom mitt kompetensområde som jag tänker söka så fort som möjligt och det ska bli spännande att se hur det går. Eftersom min man ett tag gick hos en arbetscoach, ger han mig olika råd...

I morse tog maken och jag en härlig långpromenad med boxer Pusselbit, våra promenader tillsammans är alltid trevliga och framför allt - helt gratis.

Igår eftermiddag bakades det bröd och idag ska jag baka något gott som vi ska ha till lördagsmyset. Fast först ska det städas och diskas...

tisdag, oktober 11, 2011

En solig höstdag! =)


Idag har det varit en fantastiskt solig höstdag och balkongen och trädgårdstäppan är vinterstädad, det som fattas är gräsklippningen. Mattan som jag haft på balkongen hänger för en sista vädring innan den tas upp i vindsförrådet över vintern.

Son Pusselbit sitter böjd över sina svenskaböcker och ska snart åka iväg och göra provet. I övermorgon har han ett prov i biologi som han ännu inte hunnit läsa på och han är nu rätt så stressad...

Dotter Pusselbit har varit hos sin kurator idag och jag och kuratorn har skickat några e-mail till varandra. E-mail är en fantastisk uppfinning! Tänk hur det var på den tiden den inte fanns... och tänk att man är så gammal att man minns hur det var att ha svartvit tv, när videon kom, när man skrev på en vanlig skrivmaskin, hur stolt man var när man kunde "programmera" en elektrisk skrivmaskin och hur fascinerad man var över att man kunde använda en dator till ordbehandling och slapp använda tippex varje gång man skrev fel... visst var det lite problematiskt att försöka glömma ordningen på skrivmaskinstangenterna när man gick över till datortangentbordet, men det var ingen stor skillnad. Fast det har hänt, även på senare tid, att jag helt plötsligt skriver efter hur skrivmaskinstangenterna satt på datortangentbordet! ;)
LP-skivor, kassettband... ja, det finns en del gamla saker att minnas... =)

söndag, oktober 09, 2011

Mycket har hänt

Här har det hänt massor av saker... och det är omöjligt att nämna allt. Men... har suttit och läst väldigt mycket om det som rör olika fosterhemsplaceringar från Samhällets Styvbarn bland annat, samt om resandefolket och suttit lite med släktforskning.

Son Pusselbit har haft en hel del prov och fler prov är på gång nästa vecka. Han fick bland annat MVG på Naturkunskapsprovet och är väldigt glad för det. På tisdag ska han ha läst ut Hemsöborna och sedan i skolan efter svenskaprovet, skriva en essä över boken. De får ha med sig ett papper med stödord för att klara det och just nu sitter han böjd över boken.

Dotter Pusselbit ska få hjälp med att hitta en praktikplats av AF inom hennes intresseområde. Över helgen har hon varit hos en kompis i huvudstaden.

Och migränen har kommit och gått... denna natt var särskilt hemsk, men jag överlevde den och nu är det något bättre. Herr Pusselbit har bakat tre limpor bröd, snart blir det middag och en banankardemummakaka måste bakas så fort som möjligt då vi har en del väldigt mogna bananer.

Ute har hösten kommit på allvar och vi väntar bara på att snön ska komma, men den får gärna vänta ett tag till...