torsdag, juli 28, 2011

Grillfest


Min kameramobil har lagt av och dött, så jag kommer att lägga ut några gamla bilder framöver när jag skriver här på bloggen...

Igår kom min norska syssling förbi och plockade upp mig med sin bil och vi åkte iväg och inhandlade det vi skulle ha till kvällens grillfest. Sedan åkte vi hem och förberedde allt och vid 17.30-tiden dök min kusin från norrland med familj upp utanför dörren och vi gav oss iväg ut till grillområdet. Vi grillade marinerade karréer och vanlig korv, på spett hade vi paprika och gul lök och i folie delade majskolvar. Vi drack lite läsk till och pratade om ditt och datt. Boxer Pusselbit var fastbunden vid det bord vi satt och han fick också några godbitar som han slukade rätt så snabbt!

När vi skulle börja på efterrätten, var kusin med familj tvungna att ge sig iväg till det ställe där de skulle sova över natten. De verkar ha ett rätt så digert schema framöver...

Vi andra började grilla bananer med choklad invirade i folie som vi hade vaniljglass till när vi åt dem. Det var fantastiskt gott!! =)

Tyvärr träffade inte dotter Pusselbit några släktingar, för hon hade tidigare stämt träff med kompisar i huvudstaden och kom hem när alla hade åkt, men det fanns rester kvar som hon gärna åt utav. När hon var i huvudstaden hittade hon den färg som hon vill måla sin nya cykel med, så nu är den inköpt och det ska hon syssla med idag, samt sy på sin cosplaydräkt till det mangakonvent som snart går av stapeln.

måndag, juli 25, 2011

En intensiv och social vecka


Underbare boxer Pusselbit ligger och snusar och jag har druckit förmiddagste och läst runt på olika internettidningar. Det som hänt i Norge är oerhört ofattbart och det kommer nog att ta ett tag innan man förstår, om man ens någonsin kommer att göra det.

I vilket fall som helst är en kär syssling till mig från Norge med sin äldste son här i la Stada och vi träffades igår kväll på ett möte. Under den här veckan kommer det att vara en hel del kristna möten och vi ska träffas varje dag.

På onsdag kommer en kusin från Norrland förbi la Stada på väg till huvudstaden och då ska vi äta middag tillsammans hemma hos oss. Syssling med son från Norge ska också vara närvarande och det ska bli så fantastiskt roligt!

Jag har också stämt träff med en gammal kompis på tisdag som jag bara träffat sporadiskt de senaste 15 åren av olika orsaker. Hon har haft sina problem och jag mina...

Sedan vet jag om flera andra vänner som är här under veckan och det finns många att träffa ~ frågan är bara hur jag ska hinna med allt...

Igår klippte jag son Pusselbits hår och det tog ca 2 timmar allt som allt. Hur kan någon ha så tjockt och krulligt hår? Han var i alla fall glad över att bli klippt och satt tålmodigt på en stol i badrummet under hela tiden medan jag använde mig utav hårklippningsapparaten. Jag rakade av hans hår och lämnade ca 3 cm kvar av det, men det blev ofta stopp i apparaten pga hans tjocka hår och jag fick rensa den mest hela tiden...

Son Pusselbit har varit väldigt social på sistone. I fredags åkte han och badade med några kompisar och igår cyklade han till mötet och träffade kompisar. Han kommer antagligen att bege sig till olika möten under veckan och träffa fler kompisar och det är jag så glad över.

Dotter Pusselbit har fått en cykel av en kompis och ska idag köpa ett rejält cykellås så att det blir svårare att stjäla den, än vad det var med den förra cykeln som blev stulen förra året. Sedan ska hon köpa tyg för att sy en dräkt till ett nytt mangakonvent som är i antågande.

Det är ett väldigt mulet och fuktigt väder, men det är okej, så länge man slipper ösregn och åska. Nu ska jag sätta i gång med att röja lite, innan jag ger mig iväg till några möten. Önskar er alla en underbart härlig dag! =)

torsdag, juli 21, 2011

Sommar


Det blir inte mycket skrivet här inne just nu... men jag njuter av solen när den skiner och när det är lågtryck ligger jag i migrän. Maken arbetar extra på sin obetalda semester, vilket ger oväntade pengar. Varje dag plockar jag lite jordgubbar från vårt lilla jordgubbsland och delar ut till hela familjen och när vi kan plockar vi lite körsbär från körsbärsträden i området som efterrätt. Hoppas att alla bloggläsare njuter av sommaren, vintern är här snart nog!