måndag, maj 30, 2011

En fantastisk Mors Dag-present


Den här helgen har varit något utöver det vanliga. I fredags fick vi reda på att man kunde skaffa en iPhone på 3 för 99 sek/månad och med fri surf i 24 månader framöver och man kunde bara skaffa den under fredagen. Eftersom min mobil höll på att falla ihop och började krångla, så var jag väldigt intresserad. Likaså son Pusselbit, han har haft makens gamla mobiltelefon hur länge som helst (tror att mobilen är runt 7 år) och han var otroligt intresserad.

Sagt och gjort, vi gick till närmaste köpcentrum med boxer Pusselbit och medan jag och sonen var inne och ordnade med våra iPhones var maken utanför med vår rare hund. Sedan var vi med boxer Pusselbit och maken gick in.

Boxer Pusselbit var inte bekväm med det hela. Han lutade sig väldigt mycket mot mig och satt på mina fötter. Det var alldeles för mycket folk, bilar och kundvagnar och han skakade lite grand. När regnet kom och vi ställde oss under ett tak närmare två ingångar, skakade han rejält och helst ville han inte vara där, men när vi varit under taket i ca 10 minuter och jag hållit om honom och klappat honom ordentligt, började han lugna ner sig lite. När maken kom var han mycket lycklig över att äntligen få ta sig därifrån.

I eftermiddag kommer dotter Pusselbit hem. Då får vi också veta hur hon haft det... fast hon var ute lite på fb i fredags och i lördags, så jag vet att de dagarna hade hon det bra! =)

torsdag, maj 26, 2011

Trädgårdstäppan


För någon timma sedan vinkade jag av dotter Pusselbit på hennes väg till Dublin. Jag hoppas att hon får riktigt roligt tills vi ses igen.

Förra året köpte jag 8 jordgubbsplantor som jag satte in en pallkrage ute i min lilla trädgårdstäppa. De har varit duktiga på att skjuta skott och 12 av skotten ska jag sätta i den andra pallkragen så fort som möjligt.

Min nya granne höll på ute i sin trädgårdstäppa och berättade att hon idag skulle köpa sig en liten gräsklippare. Jag lånade omedelbart ut vår, så hon så fort som möjligt kunde hänga upp sin våta tvätt. Sedan fick hon den stockros som växt i en av odlingslådorna och hon ska få mera av den varan när maken kommer hem och kan gräva upp dem. Hur mycket jag än hoppar på spaden går den inte ner såpass att man kan få upp hela stockrosen med rot och allt. Jag misstänker starkt att stockrosor har lika långa rötter som de är långa över jord...

Min nya granne ska också få så mycket citronmeliss hon vill ha, jag sa att hon kunde gräva upp det när hon ville. Fast jag rådde henne att sätta det i en kruka först, så att hon inte blir invaderad av citronmeliss i sin trädgård nästa år. Sedan ska hon få hälften av det jag skördar och torkar. Hon tyckte det lät bra att kunna dricka det under vintern!

Den nya grannen undrade också om jag stördes av hennes tvättmaskin i köket som ligger precis bredvid vårt nuvarande vardagsrum och det gjorde jag inte. Sedan undrade jag om hon stördes av vår tv och det gjorde hon inte. Vad skönt!

Under tiden vi höll på i våra trädgårdstäppor, satt boxer Pusselbit på balkongen med blicken fastklistrad på grannens söta lilla vitsvarta och mjuka katt. Speciellt när jag klappade och gullade med den lite... ;)

Kläder till dotter Pusselbit är inköpta och hon kommer inte att vara helvit på studenten. Hon kommer att ha en vit kjol och en mossgrön enkel blus som matchar hennes ögonfärg och som också passar bra till hennes blonda hårfärg. Den blusen kommer hon senare att ofta kunna ha till jeans, shorts och så vidare.

Igår hann jag vara med på hennes eftermiddagsföreställning på teatern och sedan skyndade jag mig hem för att vara med boxer Pusselbit medans herr och son Pusselbit gick på kvällsföreställningen.

Jag har gått med i den andra största alliansen i evony på min server. Just nu håller jag på att se om jag trivs, annars kanske jag vill gå till systeralliansen dit de flesta från min gamla allians gick. Medlemmarna i den här alliansen har alla över en miljon i prestige... de flesta faktiskt runt 2,5 miljoner eller mera. Jag själv har bara ca 1,8 miljoner i prestige och känner mig liten jämfört med dem, men i min förra allians var jag en av de med mest prestige.

De flesta tycker att jag är stor och stark, men jag själv ser mig inte som det. Många tycker att det är ett krigs- och strategispel och anfaller de flesta som de inte är vänner med utan urskillnad. Jag har mest anfallit dem som slutat spela, för jag vet hur trist det är att bli krossad av någon större och sedan ha svårt att resa sig igen. Jag har också satsat på mitt eget försvar och att anfalla städer som "datorn" har och som ingen spelare i riktiga livet har. Och jag har som bekant inte lagt ut en enda krona på det här spelet som många av de riktigt stora spelarna har gjort. Det tänker jag inte göra heller, det enda jag lägger på spelet är en massa tid...

tisdag, maj 24, 2011

Liiite stressigt ;)


I helgen anföll en person i en av de största och starkaste allianserna i min Evonyserver mig. Jag lyckades försvara mig alldeles utmärkt och han förlorade alla trupper och scouter han sände mot mig =)

När jag vaknade i morse fanns inte min allians längre och jag är nu utan allians. De i min tidigare allians ska tydligen gå ihop med den största och starkaste alliansen och vill ha med mig där "för jag är en av deras starkaste krigare", samtidigt som den vice host vi haft genom en hel del alliansbyten vill att jag ska gå med honom till en annan allians i en annan delstat på samma server. Det lutar nog att jag går med i den största alliansen, där är ju alla mina vänner. Fast vice hosten är också en bra vän... och om jag skulle flytta till den andra delstaten kan jag bara ta med två av mina slott, för jag har bara 2 cityteleporters. Det här är svårt och tål att tänkas på ;)

I verkliga livet ligger jag i migrän och det är trist och regnigt väder ute. Son och dotter Pusselbit har också migrän. Samtidigt måste jag läsa på inför en tenta som närmar sig med stormsteg, ordna med studentfestmat (dotter Pusselbit tar studenten nästa vecka), hitta fina och trevliga kläder till både dotter Pusselbit och mig inför nästa veckas student och också storstäda hela lägenheten, samt göra något åt den lilla trädgårdstäppan.

Igår, idag och i morgon spelar dotter Pusselbit med sina andra kompisar upp sin pjäs och i slutet av veckan åker hon till Dublin på skolresa. Direkt efter studentfesten nästa vecka ska hon till "Upcon" och ska då också ha sytt sin cosplay-dräkt, vars tyg ska inköpas på Ikea så fort som möjligt.

Hm, jag tror att det är dags för en mugg te just nu... önskar er alla en lugn och skön tisdag! =)

fredag, maj 20, 2011

Fredagkväll


Maken har en kickoffdag på jobbet idag och kommer att komma hem sent i natt. Jag och ungdomarna ska festa loss på pizza och chips ikväll...

Det senaste dygnet har det varit storkrig på min server i Evony. Mina slott står kvar och har inte blivit anfallna, men många av mina trupper är döda då jag hjälpt många i min allians att försvara sina slott. Som tack har jag stigit i graderna. Den högste ledaren ansåg också att jag var oerhört bra på försvar, så jag kommer snart att få överta ett av alliansens bästa slott och försvara det. Först ska jag bara erövra ett slott på lvl 10 och få min kung och sedan bär det iväg.

Problemet är att jag bara hittat 7 honor-medaljer och jag behöver 10 honor-medaljer för att kunna bli en viscount och ha 5 slott. Nu kan jag bara ha 4... om jag lägger ut pengar på spelet kommer jag kunna få det snabbare än vad jag får nu genom "farmning", men jag har spelat spelet på olika servrar i över 2 år utan att ha lagt ut pengar på det och jag tänker inte börja nu.

Son Pusselbit ska alldeles strax ta dagens långtur med boxer Pusselbit och han såg nog inte fram emot det, men det regnar i alla fall inte ute idag. Det är strålande solsken och mindre blåsigt än vad det var igår.

Dotter Pusselbit är och handlar några viktiga förnödenheter och när hon kommer hem igen ska vi ordna med allt vi ska äta ikväll. Önskar er alla en härlig fredagkväll! =)

torsdag, maj 19, 2011

Försök med att missa en dag...


Idag är det oerhört blåsigt ute och mulet. Dotter Pusselbit har gått till skolan, men igår var hon hemma på grund utav migrän. Son Pusselbit hade det också och var inte särskilt glad över det.

Om du inte tycker att varje dag är en bra dag, försök med att missa en dag. (Cavett Robert)

(Med tanke på att en migrändag är en bortslösad dag, den bara försvinner och vi är bara "borta" under tiden)

Det är taget från "Migraine Sufferers" på fb och beskriver väl rätt så bra vad jag känner inför migränen och dess verkningar. Många dagar med migrän = många dagar som bara försvinner från mitt liv. Ett sådant slöseri!! =(

Sedan ska man hinna med allt på de återstående få dagarna som man inte har migrän, allt som man missat på grund utav den. Det är inte lätt och kräver en mycket noggrann planering, som kan gå i stöpet (pga ytterligare migrän) och så behövs det ännu en noggrann planering och så fortsätter det.

Hm... det här blir inget roligt inlägg... och det har börjat regna ute också ;)

Jag ska nog fortsätta med tyskastudierna (nu när jag kan läsa och förstå) och skriva här när jag är lite "gladare" ;D

tisdag, maj 17, 2011

Åskoväder och migrän =(

måndag, maj 16, 2011

Grått och regnigt


Idag fyllde son Pusselbit i sin ansökan till höstens komvuxkurser. När han cyklade iväg för att lämna in den var det uppehåll, men just nu öser regnet ned. Hoppas att han inte blir alltför våt!

Dotter Pusselbit har egentligen studiedag, men eftersom hon är med i skolans teater är det repetitioner hela dagen. Jag kunde för någon timma sedan läsa på facebook "Vi är fyra stycken här just nu. En musiker och 3 skådespelare. Min lärares lösning: Jag (dotter Pusselbit) spelar mig själv, T. kommer att vara alla älskarna, alla på en gång, O. ska spela alla de vackra damerna och R. ska spela alla hantverkare. Problem? :D"
De ska snart spela upp ett stycke av Shakespeare och håller på att hårdrepetera in för det just nu...

Boxer Pusselbit har fullt upp att vakta lägenheten. Han tittar ut genom varje fönster och emellanåt står han vid dörren och lyssnar. Lite då och då kommer han och ser till att jag är där jag ska vara och inte har försvunnit någonstans ;)

söndag, maj 15, 2011

Lite om migrän


Den här veckan har många saker blivit gjorda och blogger har också haft små problem som de servat och som gjort att jag inte alltid kunnat gå ut på bloggen. Nu verkar i alla fall allt vara fixat.

Veckan som gått har varit solig och underbar, men igår kom molnen och sedan har det regnat. Nu har det börjat klarna upp och man kan ju alltid hoppas på att nästa vecka blir solig och fin den också.

På facebook är jag med i en grupp som heter "Migraine Sufferers". Medlemmarna där är från olika länder i hela världen och det är verkligen intressant att få höra hur de har det med sjukvården och behandlingen av deras migrän. Jag har suttit hela helgen och läst igenom allt och lärt mig mycket, men är samtidigt så ledsen över all smärta som finns och där det är svårt att hitta något som hjälper mot allt. Tänk, vad mångas liv som slagits i spillror på grund av den hemska migränen. När man har den är det så svårt att göra något över huvud taget...

Jag har läst igenom vilka mediciner många använder och hur ofta de tar den och hur ofta de får ta den för sina läkare så att det inte blir för ofta och så att kroppen förstörs utav den. Många läkare anser till exempel att man inte får ta triptaner mer än två gånger/vecka... eller att de som tagit många triptaner väldigt länge har problem med sina blodådror och att ådrorna blir tunnare än de ska vara. Att många mediciner påverkar levern negativt, att en del med migrän har svåra problem med tarmar och magar på grund utav alla mediciner de vräker i sig. Alla "migränare" var överens om att de äter alldeles för mycket medicin, men vad ska man göra när man hela tiden vill bli av med sin fruktansvärda smärta vid migrän?

En del börjar med Excedrine Migraine och massor av cola, fungerar inte det tar de in olika triptaner bland annat, fungerar inte det tar de in något med kodein (till exempel fiorinal i USA). Naturligtvis äter de också något varje dag som ska förebygga migränattackerna så att de inte kommer så ofta. En del tar botoxsprutor för att migränen inte ska komma alltför ofta och en del tar betablockerare, andra lägger om sin kost helt och hållet och äter inte vissa saker. Många har också lärt sig mindfulness för att helt enkelt lära sig att stå ut med smärtan. Många tror att det sker så lite forskning inom detta område bara för att läkemedelsföretagen ska tjäna så mycket pengar som möjligt på dem som har migrän. Medicinerna är inte särskilt billiga...

Här kommer en länk till en kvinna som hade migrän mitt i en nyhetssändning och som många nu pratar om i den engelsktalande världen:

fredag, maj 06, 2011

Nattresa


Idag är det strålande solsken och värmen börjar komma. Dotter Pusselbit är i skolan och jag hör att son Pusselbit just nu tar sin lunchpaus och att boxer Pusselbit ligger och snarkar. Och det är min och herr Pusselbits 22-åriga bröllopsdag...

Jag och maken tänker åka över natten upp till norrland, för att han inte ska känna sig alltför stressad. Vi har också handlat hem särskilt god mat till ungdomarna och jag hoppas att de får det trevligt tillsammans.

Min kära svägerska... om du läser det här vill jag säga att jag har försökt få tag på dig i flera dagar!! Hälsa dina barn att studentfesten inte blir av lördagen den 4 juni, utan torsdagen den 2 juni i stället! Dotter Pusselbit har något annat för sig den 3-5 juni och det skulle vara så svårt att ha studentfest utan henne! ;)

Nu ska jag fortsätta att göra några viktiga saker innan vi ger oss iväg i kväll... ha en underbar helg! =)

torsdag, maj 05, 2011

Läkarbesök


Igår kunde jag inte ta mig hemifrån utan behövde vara nära en toalett den mesta tiden... men idag verkar migränen ha lugnat ned sig och jag mår riktigt bra och får passa på att göra allt idag det jag inte kunde göra igår i stället.

Min läkare på vårdcentralen har kontakt med den neurologläkare jag träffat angående min migrän, så i förmiddags bestämdes det att jag ska pröva en ny medicin eftersom den förra inte hjälpte. Visserligen kan man köpa Zomig Nasal receptfritt, men det jag får på recept blir billigare och fler doser. Medicinen ska tydligen hjälpa redan inom 10 minuter och man kan inte spy upp den. Vi får se hur det går. Dessutom ska jag fortsätta med mina betablockerare, Behepan och Folacin.

Jag måste erkänna nu när jag gått igenom almanackan för att sammanställa alla dagar under de sista månaderna jag haft migrän, att jag faktiskt verkar ha ca 5 färre migrändagar per månad än under samma tid förra året. Vissa månader har jag bara 10 migrändagar mot 15-20 migrändagar förra året, så visst hjälper det med betablockerare. =)

Min migrän är ju också hormonell och det kan jag inte påverka särskilt mycket. Något mera som är svårt att påverka är lågt lufttryck, vilket också ger mig jobbig migrän.

Jag har förut aldrig haft problem med mat, men har nu märkt att migränen blir sämre om jag äter väldigt starka ostar eller dricker apelsinjuice under ett migränanfall.

Nu har jag druckit dagens fjärde mugg citronmelisste och ska göra fler saker som måste bli gjorda...

onsdag, maj 04, 2011

Solen finns bakom molnen...


När jag gick upp innan klockan 06.00 i morse var det riktigt kyligt och grått ute, men nu börjar solen titta fram så smått. Herr Pusselbit är på sitt jobb, dotter Pusselbit ska snart iväg till skolan och son Pusselbit ska om någon timma vara på sin kurs. När han kommer hem igen ska jag iväg till arbetsförmedlingen med en del papper och samtidigt försöka få en del papper av dem. Om jag inte äter något alls, kanske jag klarar det utan att spy (har fortfarande migrän...).

I morgon ska jag till läkare angående min migrän och samtidigt få nya mediciner. Vet inte om det kommer att bli helt nya, eller en kombination av gamla och nya eftersom de jag haft inte fungerar.

Igår gick jag in på Studentportalen och anmälde mig till en tenta i början av juni. Klarar jag den, är det bara en tenta kvar på C-kursen i tyska och uppsatsen och examen hägrar äntligen vid horisonten. I januari slog migränen till när jag skulle göra tre tentor på raken, så det gick inte så bra. Den här gången tänkte jag ta dem en i taget... ni som känner mig vet att jag inte ger upp i första taget, i alla fall inte när det gäller studier. När man har csn-skulder är det bäst att ta en examen så att man kan få ett bra arbete för att kunna betala av dem.

Till helgen ska jag och maken åka upp till norrland och hälsa på tjocka släkten. Det blir väl trevligt, med tanke på att jag och maken samtidigt firar 22 år tillsammans som gifta. Vår bröllopsresa som nygifta gick på en endagsresa till Liseberg, så det artar sig. När vi har 25-årsjubileum kanske det blir en annan resa, vem vet?
Ungdomarna + boxer Pusselbit får stanna kvar här hemma och njuta av varandra! =)

Nu ska jag se till att de trevliga ungdomarna gör det de ska...

tisdag, maj 03, 2011

Migrän och dåligt väder


Dotter Pusselbit kom hem från skolan igår med en av de värsta migränattackerna på länge och hon ligger fortfarande trots intagen migränmedicin.

Herr Pusselbit hade problem med magen natten till måndagen och natten till idag mådde inte boxer Pusselbit särskilt bra i sin mage... och jag fick min migrän idag och son Pusselbit har också problem med migrän.

Det är ett uruselt lågtrycksväder ute och det är väl därför vi mår som mår...

måndag, maj 02, 2011

En blåsig måndag


Herr Pusselbit ligger och sover efter ett fruktansvärt dygn. Han har nämligen en rejäl magsjuka... boxer Pusselbit ligger vid hans fötter och värmer dem. Son Pusselbit är på kurs och på hemvägen ska han köpa några saker som står på vår inköpslista. Dotter Pusselbit är i skolan, men det är ingen lång dag för henne och hon kommer att vara hemma igen tidig eftermiddag.

När hon kommer hem ska hon ringa läkare och ordna tid för att se vad hon kan vara allergisk mot. Vi har kommit på att hon antagligen är allergisk mot katter, damm och pollen, men det kan ju vara trevligt att veta om det verkligen stämmer och om hon är allergisk mot något mera.

Ute blåser det rejält och det är också lite kyligt, även om solen är framme då och då.

Jag deklarerade via nätet i morse och efter att jag skrivit här på bloggen ska jag sätta igång med massor av viktigt pappersarbete och några telefonsamtal. Först ska jag bara dricka dagens andra mugg te! ;)