lördag, maj 30, 2009

Ett getingbo och en award! =)

(Ett litet getingbo, foto av Fru Pusselbit)

Idag har maken röjt en hel del på balkongen, på något konstigt vänster har olika saker från bilen hamnat där...

Jag har över vintern förvarat mina blomkrukor i en bananlåda där ute och maken och sonen hittade ett litet intressant getingbo i lådan. Som tur var bodde det bara en drottning med blivande getingar där, så det var inte så stort. Nu är boet borta och sönderdissekrerat av både herr Pusselbit och son Pusselbit + att en massa kort är tagna.

Sedan har jag också fått göra en ny bekantskap, grannens 5-åriga lilla dotter och hennes söta lilla katt! Vad vi alla i familjen har klappat denna katt idag och jag tror att maken och dotter Pusselbit njöt allra mest av det...

Disken är snart helt borta och tvätten är snart torr och färdig. Jag har sått lite mera ringblommor i blomsterlandet och njutit av trädgårdstäppan.

Sedan kan jag också glädja mig åt att ha fått en award av en av mina äldsta bloggvänner, Eva-Marie (EMO), tack så väldigt, väldigt mycket för den! =)



Hon skriver:
"Sen finns det en bloggare jag läst väldigt länge och tycker mycket om Det är Fru Pusselbit. Hon har ett liv som verkligen består av mängder pusselbitar och på nåt märkligt sätt verkar hon få ihop sitt livspussel. Fru Pusselbit känns som en god vän fastän jag inte ens vet hennes namn..."

Jag håller med om att det känns som om Eva-Marie och jag är vänner fastän vi aldrig träffats!

Nu önskar jag er alla en underbart härlig Pingstafton, det ska vi ha! =)

Soligt och varmt! =)

(Kastanjeblom, foto av Fru Pusselbit)

Igår var son Pusselbit på studentfest med sina kompisar och de höll till vid en sjö och grillade lite smått och gott. De hade det riktig roligt med bland annat olika lekar...

Här är det ett fantastiskt soligt och varmt väder och vi ska försöka få gjort en hel del. Vi har vänner som flyttar in på vår gård och maken lovade att hjälpa dem. Jag själv måste få ordnat med alla 70 busktomatplantor... det är faktiskt en hel del och det blir trångt här inne om jag inte hittar en bra hylla att ha dem på på balkongen, men om jag behövs så hjälper jag till med flytten också...

Disken har vuxit till ett högt berg i köket och när gick vi egentligen ut med skräpet sist? Tvätten... jag vill inte tänka på den och alla saker som ligger överallt...

Var uppe i förrådet i förmiddags och insåg att det kommer att ta minst en dag att rensa ut det och jag vet inte om jag vill göra det just idag...

Egentligen vill jag bara vara ute i trädgårdstäppan och dona i det underbara vädret och om man får hem grillkol, kanske man kan grilla till middag. Det vore en hit...

Ajdå, kom just på att det ekar rätt så tomt i kyl och skafferi och att det behövs månadshandlas också... Det är väl bara att börja göra allt eftersom och bocka av och jag önskar er alla en underbart härlig lördag! =)

fredag, maj 29, 2009

En härligt solig fredag! =)

(Nyponros, foto av Fru Pusselbit)

Igår kom jag och dotter Pusselbit först till dagkirurgen där hon skulle få lite lugnande innan operationen. De var väldigt trevliga där och bjöd mig på te och frukost, vilket var välbehövligt då jag inte hunnit äta innan jag gick hemifrån.

Eftersom jag inte fick följa med till operationen, satt jag kvar och drack lite mera te och läste en massa intressanta tidningar.

Efter ca 1 1/2 timma kom hon tillbaka med blå operationsmössa i rullstol och fick vila lite grand i en säng innan vi tog bussen hem. Hon fick med sig ett provrör av plast med hennes tre utopererade och stora tänder i och var rätt så medtagen hela dagen igår.

Hon har nu legat i vardagsrumssoffan med täcke och kudde ett dygn och också fått i sig en hel del youghurt och glass + alvedon. Idag ska vi mixa hennes mat och sedan får vi se... hon är i alla fall väldigt, väldigt hungrig! ;)

Här är det ett underbart och fantastiskt väder och jag ska se om vi inte kan ta en promenad och få lite sol på oss. Önskar er alla en härlig fredag! =)

torsdag, maj 28, 2009

Lite stressigt

(Äppelträd, foto av Fru Pusselbit)

Gårdagen blev mycket lyckad, men stressad. Jag var på ett förmiddagsseminarium med lunchmingel i La Stadas ena bankhus och det började klockan 8.15. Jag blev så glad när jag såg en annan startaegetkursare där och vi höll ihop.

Där fick jag två nya kontakter som är bra för mitt företag. Den ena kontakten kan trycka upp snygga etiketter till mina kartonger där jag har varorna som skickas hem till kunderna. Den andra kontakten har kontakter inom den bransch jag vill in i och kan hjälpa mig med hur jag ska importera det jag vill sälja...

Det var också sista gången starta eget kursen var i går och vi skulle alla stå inför varandra och berätta om vårt blivande företag på 5-8 minuter på ett bra och intressant sätt. Mellan förmiddagsseminariet och kursen lyckades jag få ihop något presenterbart i Powerpoint och också köpa en ny väska på rea på Åhlens. En stor och bra väska för 149 kronor är inte fy skam... särskilt inte då min gamla väska hade ett hål i det ena hörnet och jag var rädd för att sakerna en dag skulle ramla ut.

Jag hann också med att kontakta käkkirurgen angående dotter Pusselbits ångest inför tandoperationen. De var förstående och nu ska vi vara där en timme tidigare idag för att hon ska få rejält med lugnande... det blir nog intressant när jag ska ta med henne hem på bussen, för maken har bilen! ;)

Nu ska vi snart iväg till sjukhuset och jag önskar er alla en underbart härlig torsdag och hoppas på att det inte blåser lika mycket som det gjorde igår!

tisdag, maj 26, 2009

Så trött, så trött...

(maskros, foto av fru Pusselbit)

Jag är oerhört trött och långt ifrån bra. Det är i alla fall varmt och soligt ute och snart ska jag sätta om alla mina 70 busktomatplantor. Jag tänkte ta med mig dem ut och göra det och samtidigt få lite frisk luft.

Efter det ska jag ta det mycket lugnt. Jag vill vara så frisk som möjligt när jag ska mingla runt bland en massa folk i morgon...

Jag önskar er alla en riktigt härlig tisdag...

måndag, maj 25, 2009

En härlig och solig måndag! =)

(Dahlia, foto av Fru Pusselbit)

Det var mest jag och son Pusselbit som dukade under i denna förskräckliga farsot... och när jag ringde min kära moder i går (och som är på besök i norrland) funderade hon allvarligt på att inte besöka oss på vägen hem. Hon vill inte ha det som vi haft. Fast hon och min kära fader ska nog åka förbi här om en vecka och då bör vi vara riktigt friska!

Idag känner jag mig tillräckligt bra för att besöka kuratorn på Hörcentralen. Solen skiner utanför fönstren och ett trädgårdsföretag är här och klipper alla lägenhetshäckar.

Igår åt vi rabarberpaj och rabarbern kom från vår egen lilla trädgårdstäppa. Jag måste erkänna att jag är lite orolig för rabarbern. Den verkar inte trivas riktigt bra på sin plats och den kanske behöver lite mera vatten och gödsel... vi får se hur jag ska lösa det på bästa sätt.

Det har kommit upp ännu mera växtlighet i kragpallarna och ogräset har börjat ta över i blomsterrabatterna. Det är dags att bli helt frisk och ta hand om allt där ute...

Son Pusselbit tar inte studenten i år, men många av hans kompisar gör det och i morgon samlas han och många andra för en brunch på ett hotell och sedan studentbal. Dotter Pusselbit kommer att åka till en annan stad och spela upp sin pjäs med sin teatergrupp en sista gång.

På onsdag kommer jag på förmiddagen att vara på en föreläsning och brunchmingel om "hur kan företag utveckla sina affärer under krisen?" och på kvällen kommer startaegetkursen att vara för sista gången. Då ska vi alla redovisa vår affärsidé inför alla kursdeltagare och kursledare. Det blir verkligen "nervöst värre"!

På torsdag ska dotter Pusselbit operera bort tre av sina tänder i vaket tillstånd och hon har en sådan stor ångest inför det. Jag har lovat henne att ringa till käkkirurgen och se vad vi kan göra åt det, för hon ska inte behöva ligga där och lida alltför mycket. Min man ska också den dagen träffa en person på arbetsförmedlingen och vi får hoppas på att besöket blir lyckligt och positivt.

På fredag är den sista stora studentfesten son Pusselbit ska bevista och sedan har vi Pingstafton och Pingstdagen med mors dag. Ni ser, det är lite att göra den här veckan också!! =)

Nu ska jag snart iväg till Hörcentralen och innan dess ska jag ha kört dotter Pusselbit till hennes skola. Jag önskar er alla en underbart härlig måndag! =)

fredag, maj 22, 2009

Alla är sjuka...

(snöbärsblom, foto av Fru Pusselbit)

Här är vi alla sjuka och igår hade vi filmmaraton, vi orkade inte göra något annat. Vi såg på "Apocalypto", "Nyckeln till frihet" ("The Shawshank Redemption" på engelska) och sedan en B-film som gick på tv:n och inte är värd att nämnas...

Son Pusselbits aptit verkar inte ha avtagit trots förkylningen och han var lite upprörd över att ingen av oss tyckte det var viktigt med middag, vi tyckte att det räckte med smörgåsar om man nödvändigtvis ville äta något. När min man kom hem från jobbet i onsdags, hade han köpt hem en massa blåbärssoppa, halstabletter och varma koppen. Vilken tur att det är firande av Kristi Himmelfärdsdag och att vi är lediga i 4 dagar för att kunna bli friska på...

Jag sov också i soffan i natt. Inte för att jag och Herr Pusselbit är ovänner, utan för att jag behövde sitta och sova och då är det skönt med en hörnsoffa... fast jag vaknade i alla fall några gånger av att jag behövde näsdroppar och att det var lite obekvämt! ;)

När jag vaknade vid 12.00 (ni ser hur sjuk jag är...) insåg jag att dotter Pusselbit frisknat till och inte är hemma och son Pusselbit sa att hon tog sig hemifrån under förmiddagen. Just nu vet vi inte riktigt var hon är, men hon är säkert med några kompisar framme i staden. Jag ska snart ringa henne och ta reda på mera...

Här snyts det för fulla muggar och vi använder de hushållsrullar vi köpte innan jul. Vi köpte massor av dem i tron att det var toarullar, men nu kommer de till stor användning. Förutom näsdroppar, dricker jag en hel del te med massor av chili i. Visserligen är det mycket starkt, men då hålls andningsvägarna lite mer öppna.

Jag måste erkänna att den person som är jobbigast att umgås med i min familj när den är sjuk är jag. Att vara sjuk är något jag verkligen avskyr och jag blir så väldigt dålig, det finns ingen annan som blir lika sjuk som jag...

Nu ska jag alldeles strax placera mig i hörnsoffan och titta på tv. Man orkar inte så mycket mera just nu. Samtidigt önskar jag er alla en underbart härlig fredag...

onsdag, maj 20, 2009

Tistlar i halsen...

(maskros, foto av Fru Pusselbit)

Idag ligger jag och son Pusselbit i en fruktansvärd förkylning. Jag avskyr Fisherman's Friend, men har ätit dem i ett dygn för att överhuvudtaget klara av att svälja. Att säga något är tortyr...

Maken är på jobbet och dotter Pusselbit är och spelar upp sitt teaterstycke i en annan stad och ikväll ska hon spela upp det här i La Stada igen.

Jag hoppas att ni mår bättre än vad jag gör, nu ska jag ta in tabletter och sova igen...

tisdag, maj 19, 2009

En mulen och regnig tisdag

(Mina kragpallar, rabarbern syns lite bakom dem. Foto av Fru Pusselbit)

Dotter Pusselbit gjorde en strålande rolltolkning av den "vite knekten" och hela pjäsen framfördes på engelska. Eftersom jag satt en bit bak och inte kunde ta bilder med blixt, blev de oerhört suddiga... Efter framförandet fick hon en röd, långstjälkad ros utav oss och som nu står i en vas på hennes skrivbord.

Här är det mulet, regnigt och förkylt. Son Pusselbit kämpar på, men han är oerhört trött, hostig och snuvig... Antagligen kommer vi att under helgen bara orka se på en massa filmer i tv-soffan! ;)

Nästa vecka ska jag på startaegetkursen lägga fram hela min affärsplan inför kursledare och medkursare. Det är lite nervöst, speciellt då jag ännu inte gjort så mycket på den...

Salladen och ringblommorna har börjat komma upp ute i kragpallarna och snart behöver jag sätta om busktomaterna. Chiliplantorna har börjat förgrena sig ordentligt...

Jag önskar er alla en underbart härlig tisdag! =)

söndag, maj 17, 2009

God natt!

(Pensée, foto av Fru Pusselbit)

Dotter Pusselbits karategradering gick vägen och nu är hon farligare än någonsin! ;)

I morgon ska jag vara på hennes skola redan vid 09.00, så jag ska alldeles strax lägga mig så att jag kommer upp i tid. Jag har också ordnat med biljetter till hennes teaterföreställning vid 19.00 i morgon och sonen tyckte att det var självklart att vi alla skulle dit och titta på henne.

Nu önskar jag er alla god natt och sedan en underbart härlig måndag! =)

En härlig söndag! =)

(Rönnbären just nu, foto av Fru Pusselbit)

Sitter här med dagens andra mugg kardemummate och är glad över att jag gjorde två potatisgratänger igår och att den ena är kvar och blir dagens middag. Till den kommer det att bli en sallad och korv som går ut i morgon och därför måste ätas upp...

Vädret är omväxlande soligt och mulet, der verkar som om det inte riktigt kan bestämma sig.

Dotter Pusselbit är på genrep inför morgondagens teaterpremiär och ska hämtas klockan 14.00 och sedan ska hon på karategradering vid 15.30 och vi tänker vara med och hoppas på det bästa.

Son Pusselbit kopplar för närvarande av med lite go-spel över internet...

Naturligtvis såg vi på Eurovision Song Contest och njöt av vaniljglass med en underbar hemmagjord och varm chokladsås till som herr Pusselbit gjorde! =)
Vi var överens om att Norge var bäst och gillade hans låt skarpt. Vi tyckte också om Islands och Azerbadjans bidrag... Här kan man gå in och läsa om allt och också lyssna på alla bidrag: www.eurovision.tv

Nu önskar jag er alla en underbart härlig söndag! =)

lördag, maj 16, 2009

En solig och arbetsam lördag...

(lite suddig, men ändå vacker! foto av Fru Pusselbit)

Japp, då ska här snart sättas igång. Solen skiner utanför fönstret och maken ska ut och greja med bilen, dotter Pusselbit ska upp ur sängen och läsa lite samhällskunskap innan lasergamet i eftermiddag och dessutom klippa gräset i trädgårdstäppan, son Pusselbit ska börja läsa på inför alla prov som kommer nästa vecka och jag själv ska titta till alla plantor jag har här inne (busktomater och chiliplantor) och ute. Dessutom ska jag också diska, städa, tvätta och ta hand om maten och det lutar nog åt potatisgratänger. Potatisen börjar se lite skamfilad ut i påsarna... ;)

Det känns som en bra dag idag, trots lite förkylning. Huvudvärken är borta och det gör att man nästan flyger av glädje! =)

Innan jag druckit färdigt mitt te, vill jag dela med mig av ett visdomsord sagt av en okänd:
"Ett hårt jobb är ett som gör att man är lika trött före veckändan som efter..."
Hoppas att ni känner er pigga och friska och får en härlig dag! =)

fredag, maj 15, 2009

Veckoplanering och soligt utanför fönstret

(Så här ser syrenen ut hos oss just nu, foto av Fru Pusselbit)

Migränen kom igen efter röntgen igår och jag vågade inte ta mina migräntabletter, för de är blodförtunnande. Antagligen var det därför jag blödde extra på röntgen efter att jag fått kontrastvätskan i mig... jag har ätit en hel del migräntabletter den här veckan och tänkte faktiskt inte på det när jag gick dit.

Det är ett underbart härligt och soligt väder ute och det skulle vara perfekt om det inte blåste så förskräckligt. Jag sitter med mitt rabarber- och gräddte och ska planera upp framtiden. Det är mycket på gång nu...

Fredag (idag): Ska försöka få ungdomarna att börja läsa på sina framtida prov och röja lite...
Lördag: Dotter Pusselbit ska på Lasergame
Söndag: Dotter Pusselbit gör sin gradering i karaten och vi planerar att gå dit hela familjen och heja på henne...
måndag: Klockan 09.00 ska jag träffa dotter Pusselbits skolläkare, 09.45 ska jag träffa hennes idrottslärare, Hon själv har premiärdag för sin pjäs som spelas i La Stadas stora samlingshall och vi ska ordna biljetter och gå på 19.00-föreställningen. Maken ska träffa en sjuksköterska klockan 11.00 - 12.00...
Tisdag: Jag ska till kuratorn på Hörcentralen klockan 10.30 och Dotter Pusselbit har samhällskunskapsprov
Onsdag: Son Pusselbit har tyskaprov och någon gång denna vecka har han också filosofiprov, jag själv ska denna kväll på startaegetkursen...

Dessutom håller herr Pusselbit på att få ordning på bilen i stort sett varje kväll (T.ex. igår skruvade han åt ett hjul som satt lös och som jag åkt med under dagen...) och på fredag nästa vecka kommer min kära syster Spindelmamman förbi. Sedan brukar det ju alltid tillkomma något... så jag känner att det här blir nog den mest lugna dagen den närmaste veckan... ;)

torsdag, maj 14, 2009

Blodet droppar...

(Foto av Fru Pusselbit)

Klockan 08.00 var jag på röntgen och fick i mig lite kontrastvätska genom en nål i höger arm där jag låg. Allt gick bra och när jag sedan stod vid hissarna och skulle åka hem, märkte jag helt plötsligt hur min högra hand var rött av blod. Det droppade en hel del och jag insåg att jag var tvungen att snabbt uppsöka en reception där det kunde finnas vårdpersonal. Jag fick av mig min mörkgråa ylletröja och hela armen var röd...

När jag kom fram till två undersköterskor satte de mig raskt på en stol och tvättade av mig och sedan fick jag ett rejält förband. Sedan bad de mig ta det lugnt idag och inte bära någonting med min högra arm. Om ungefär en vecka kommer jag att få reda på vad som hittades eller inte hittades med hjälp av datortomografin.

Sedan åkte jag iväg till Willys och köpte en massa apelsinjuice som jag ska dricka för att få ut all kontrastvätska. Då snubblade jag över en massa köttfärs som det var halva priset på och laxen var också nedsatt, så nu får det bli lite fisk framöver! ;)

Efter sjukhusbesöket har jag medvetet försökt att inte använda höger arm till någonting, men det är mycket svårare än man tror... fast jag tror nog att användandet av en datormus inte ska orsaka några stora problem... ;)

Nu ska jag ta det mycket lugnt med en bok och dricka mycket juice... och jag önskar er alla en underbart härlig torsdag! =)

onsdag, maj 13, 2009

Soligt men mycket blåsigt!

(Foto av Fru Pusselbit)

I morse körde jag dotter Pusselbit till skolan, men hon får åka inlines hem för maken hämtade bilen vid 10.00-tiden och ska ha den i jobbet. Ute är det ett underbart soligt väder men förskräckligt blåsigt, så när jag tog min dagliga promenad höll jag på att blåsa bort...

Det är meningen att jag ska studera och ordna med det blivande företaget, men hittills har jag inte gjort så mycket. Fast ibland behöver man ta det lite lugnt också... speciellt med mitt nyinköpta matete med mango, ananas, papaya och blomkronblad. Bara jag får gjort det jag ska till kursen ikväll är det lugnt.

Imorgon ska jag vara på röntgen klockan 08.00 där jag ska göra en datortomografi av huvudet. Lite stressande är det allt...

Son Pusselbit kom precis hem ifrån skolan. Tydligen är det väldigt många som är med i en musical som snart ska spelas upp och eftersom de som är med i den är borta så mycket från skolan, får de andra eleverna lite ledigt också... =)

Önskar er alla en underbart härlig onsdag! =)

tisdag, maj 12, 2009

Många affärer på en dag... =)

(Foto av Fru Pusselbit)

Just nu är jag bara och mellanlandar här hemma. På sex timmar har jag hunnit med att vara på Dotter Pusselbits skola och träffa några lärare + skolpsykolog, gå runt på Jysk, Rusta (inhandlade shampoo och hårbalsam där), Plantagen, en seconhandshop (inlines + inlinesskydd till dottern inhandlades), Chilli, Åhlens (hårfärg till dotter Pusselbit), H&M (byxor + t-shirt till dottern), Stadium (4 linnen till dottern), KappAhl, Lindex (Läppstift till mig), MQ, Vero Moda, Gina Tricot, Din Sko och äta på Subway! Måste passa på medans jag har tillgång till bilen... ;)

Snart ska jag köra dotter Pusselbit till karateträningen. Vädret idag har varit mycket omväxlande, både soligt och regnigt... och maken som jobbat i den stora huvudstaden idag kom precis hem.

Igår öppnade jag en av de två glöggflaskor jag sparat sedan i julas. Jag tyckte att jag var värd det efter all hemsk migrän jag haft! ;)

Japp, då var det dags att sticka iväg igen... och jag önskar er alla en underbart härlig kväll! =)

måndag, maj 11, 2009

Mr. Migrän

(Foto av Fru Pusselbit)

Hahahaha.... igår eftermiddag kom migränen, så gårdagen blev en mycket lugn och fridfull söndag!

Idag ska jag som tur är ingenstans, så jag jag kan ta det så lugnt som möjligt och hoppas på att mr. Migrän försvinner till i morgon då jag ska vara på dotter Pusselbits skola.

Ute är det lite ostadigt väder, men just nu skiner solen och fåglarna kvittrar för fullt.

Ni får ha det så gott och härligt, jag ska ta det mycket, mycket lugnt... (ordet lugn och lugnt dyker visst upp i var och varannan mening idag...)

söndag, maj 10, 2009

En "trött" söndag...

(En fluga på bilens vindruta, foto av Fru Pusselbit)

På spindelfronten är det inget nytt... och skönt är väl det! Nu har jag städat badrummet ordentligt så att man åtminstone kan tro att sådana djur inte finns där inne... ;)

Dotter Pusselbit har extra karateträning den här helgen och nästa helg är det gradering. Då ska vi åka dit hela familjen och se på när hon kämpar för att få en annan färg på sitt bälte. I morgon ska hon lämna in en programmeringsuppgift på skolan, så efter karaten har hon inga fritidsproblem. På tisdag ska vi träffa lärare, sjuksköterska, rektor och skolpsykolog för att få höra hur det har gått med det psykologtest hon gjorde för ett tag sedan. Det är riktigt spännande!

På torsdag ska jag till röntgen och göra en datortomografi av mitt huvud. Vi får väl se vad de kommer fram till...

Vädret är trist. Det blåser och är mulet. I morse sken solen, men den bara försvann bakom en massa moln...

Lingonveckan började för mig igår, men Mr. Migrän har hållit sig borta! Det är lite på gränsen, men jag slipper ta tabletterna och bädda ned mig och det är jag så tacksam över!! =)

Jag hoppas att ni alla har en härlig söndag! =)

lördag, maj 09, 2009

Spindelskräck

(Foto av Fru Pusselbit)

Min man har haft ett besvärligt dygn. Jag råkade nämna att jag sett en spindel inne i badrummet och han vägrade gå in dit. Han ville att jag skulle döda spindelkräket med insektsspray, men hur ska det gå till när man inte hittar den?

Dotter Pusselbit fick ta ut alla hans mediciner, tandborste, tandkräm + andra viktiga saker så att han kunde använda den lilla toan istället. Sedan gick hon på spindeljakt och lyckades hitta och döda den. Nu är spindeln totalt mosad och nedspolad. Fast Herr Pusselbit är fortfarande upprörd. Hur kom spindeln in i badrummet från första början och tänk om det finns hemska spindelsläktingar som dyker upp där inne...

Det är inte lätt att ha en rejäl spindelfobi och en fru som skrattar bort det hela...

Ha en härlig lördag, det ska vi försöka ha trots regnandet...

fredag, maj 08, 2009

Fredag

(Foto av Fru Pusselbit)

Det var ingen rolig dag igår. Det började blåsa rejält och regna och jag behövde köpa hem en hel del för det ekade tomt i kylskåp och skafferi. Med hjälp av son Pusselbits cykel lyckades jag få hem en del viktiga varor från affären. För att trösta mig lite grand köpte jag ett Matete (yerbaträdslöv från Brasilien) smaksatt med mango, ananas, papaya och blomkronblad. Mycket gott! =)

Maken låg under vår bil och idag innan jobbet gjorde han det sista på den och lyckades få den igenom besiktningen. Så underbart skönt, för då kan vi köpa hem allt det som inte fick plats på cykeln...

Dotter Pusselbit är hemma idag med en varmvattenflaska på magen och intagna tabletter. Det är den roliga tiden på månaden igen...

Igår blev också min man uppsagd från sitt jobb. Vi får se hur det går framöver. Vilken tur att vi ska få tillbaka väldigt mycket på skatten...

Just nu är det soligt och fint, vi får bara hoppas på att vädret är lika vackert i eftermiddag. Jag önskar er alla en härlig fredag! =)

torsdag, maj 07, 2009

Regn och solsken

(På vägen hem från La Stada igår, foto av Fru Pusselbit)

Efter läkarbesöket igår gick jag och maken och åt kinesisk lunchbuffet. Eftersom han ändå måste äta lunch innan han skulle tillbaka till jobbet igen och vi dessutom ville fira vår 20-åriga bröllopsdag på något sätt, så passade vi på! ;)

När han efter lunchen skyndade iväg till arbetet, gick jag runt och tittade på böcker i över 1 timma på akademiska bokhandeln. Det var så länge sedan jag var där och det är svårt att förstå hur tiden kan rinna iväg så snabbt när man har roligt... Naturligtvis passade jag också på att titta in på Indiska. Kan fortfarande inte begripa att ingen mer i min familj tycker om att gå in i den där affären...

På vägen hem öste regnet ned, det var som om någon hällde ut en massa vatten från en outtömlig hink. I en gångtunnel stannade jag och ca 20 andra upp och väntade på att regnet skulle avta något och det var riktigt trevligt. Sedan försökte jag också ta bilder, men det är inte lätt då man inte vill att mobilen ska bli alltför våt! ;)

Väl hemma hann jag dricka lite te innan jag skull ge mig iväg till kursen och jag måste erkänna att när kursen led mot sitt slut satt fru Pusselbit och hade fullt upp med att inte somna. När jag kom hem höll herr Pusselbit på att försöka förklara fysikens mysterium för son Pusselbit, samtidigt som han gjorde deras kvällsmat (blodpudding och bacon). Dotter Pusselbit låg och sov i soffan (enligt henne själv hade hon somnat redan 19.30) och jag själv snubblade isäng vid 23.00...

Idag verkar det bli en alldeles underbart solig dag och så vitt jag vet ska jag inte iväg någonstans mera än att tvätten ska tvättas ikväll. Däremot är det en hel del som ska göras här hemma och jag måste också sitta en hel del med det blivande företaget. Den 27 maj ska hela affärsidén och affärsplanen presenteras inför kursmedlemmarna...

Ha en så härlig torsdag! =)

onsdag, maj 06, 2009

Guten Morgen! =)

(Foto av Fru Pusselbit)

Jag somnade vid 01.00 och vaknade 06.00 och sitter just nu och äter rostade mackor med rabarbergräddte. Ute är det ett fantastiskt soligt och underbart väder, men ca 7 grader varmt. Ska snart göra i ordning makens lunch som jag ska ta med mig när vi träffar hans läkare vid 11.00 och eftersom jag ska gå in till la Stada, kommer jag att bege mig hemifrån vid 10.00. Ska också ta med mig hans nycklar som han glömde hemma i morse.

Ungdomarna är glada över att regnet är över, då de cyklar och åker inlines till och från skolan. De önskar bara att det också vore lite varmare ute...

Till helgen kommer dotter Pusselbit att vara på ett träningsläger på karaten. Igår åkte hon inlines till karaten, hade ett hårt träningspass och sedan var det inlines hem igen. Hon börjar få en riktigt bra kondition med trevliga muskler...

Ikväll är det startaegetkursen igen och som läxa har vi att komma på en riktigt bra marknadsföringsslogan för vårt blivande företag. Det är inte så lätt som man tror...

Önskar er en underbart härlig onsdag! =)

tisdag, maj 05, 2009

Regn, regn, regn!

(Körsbärsträd på gården mellan lägenhetshusen, foto av fru Pusselbit)

Det var regnigt hela dagen igår och det verkar bli likadant idag. Det är ca 9 grader varmt ute och det är väldigt fuktigt. När jag väckte dotter Pusselbit i morse efter att ha sovit med öppet fönster, såg jag att hon hade strumpor på fötterna för att inte frysa under natten... ;)

Igår deklarerades det via internet och vi kommer att få tillbaka en hel del på skatten och det är bra. Vi har många hål att fylla! Vi retades med dotter Pusselbit om att jag och maken skulle åka till Thailand för pengarna medans hon och sonen skulle få vara kvar hemma i Svedala. Hon blev lite upprörd! ;D

På torsdag har son Pusselbit ett prov i Fysik, ellära. Ni skulle ha sett glöden i Herr Pusselbits ögon när han fick reda på detta, för fysik är hans favoritämne och ellära i synnerhet... stackars son Pusselbit... ;)

I morgon är det herr och fru Pusselbits 20-åriga bröllopsdag. Den ska vi tillbringa hos herr Pusselbits läkare och sedan ska fru Pusselbit på kurs. Det kanske blir så att vi får fira till helgen i stället...

Nu har jag snart druckit upp mitt rabarbergräddte och önskar er alla en trevlig och härlig tisdag! =)

måndag, maj 04, 2009

Regnet det bara öser ned...

(Tulpan i min rabatt, foto av Fru Pusselbit)

Fåglarna kvittrar, men regnet öser ned och det är ca 6 grader varmt... Son Pusselbit ligger i badet just nu och börjar inte förrän 12.15.

Dotter Pusselbit stack hemifrån vid 8.30 på sina inlines och jag hoppas att regnet började först efter att hon kom fram till skolan.

När jag druckit upp mitt Lapsang Souchongte (rökt te) ska jag ta en liten promenad och sedan börja med operation lägenhetsstädning och diskning. Det har blivit lite dåligt med det den senaste tiden, för man har ju passat på att vara ute i det underbart vackra och soliga väder vi haft.

Sedan måste jag också deklarera. Förra året var jag ute i god tid och hade tänkt vara det i år också, men dagarna springer iväg väldigt snabbt... och idag är det ju sista inlämningsdagen.

Jag önskar er alla en underbart härlig måndag! =)

söndag, maj 03, 2009

God natt! =)

(Körsbärsträdet på gården utanför lägenheten... Foto av Fru Pusselbit)

Dotter Pusselbit åkte inlines till karateträningen och hem. Sedan har hon spelat playstation på sitt rum...

Bilen blev inte färdig idag heller. Herrarna Pusselbit har haft stora problem med den gamla spindelleden som vägrat förflytta sig från sin plats. Även fast maken till och med borrade i den (om jag förstod honom rätt)... men elen och vindrutespolningen fungerar perfekt numera.

Jag själv har nu fått kragpallarna på plats med dubbla lager markduk. Det tuffaste var att få i 450 liter jord = 9x50 liters säckar. Jag är inte så stor och stark, så det var lite styrketräning! ;)
Jag kommer att så först när jag hittat några trevliga stenar att lägga på kanterna av den vita duken jag ska ha över sådden, jag vill inte att den ska blåsa bort...

Eftersom jag måste komma upp i morgon också, är det nog dags att sova nu. God natt på er! =)

Varmt och soligt!! =)

(Till vänster; citronmeliss, till höger; stockrosor i krukor, längst ned; penséer. Foto av Fru Pusselbit)

Herr och son Pusselbit fortsätter oförtrutet vidare med bilen, för herr Pusselbit behöver den i jobbet i morgon...

Dotter Pusselbit har nu klippt gräset och jag har grävt upp alla stockrosor jag hittat i häcken och i gräsmattan. De brer nästan ut sig som ogräs... men de är väldigt vackra och blommar hela sommaren.

Det är mycket soligt och varmt ute och det är så oerhört skönt och avslappnande, samt att man blir så glad! =)

Vid 14.00 kommer herrarna Pusselbit hem för lite mat, så att de orkar fortsätta med bilen. De har också med sig vattenflaskor i värmen så att de håller tills de kommer hem igen...

Ha en så härlig söndag! =)

lördag, maj 02, 2009

En underbart härlig lördag! =)

(Min rabarber, foto av Fru Pusselbit)

Igår var jag helt slut och fick inte mycket gjort, men jag satt med några excelfiler från Almi och lekte med. Naturligtvis gör man bara glädjekalkyler, för det blivande företaget ska ju bli en dundrande succé! ;)

Ute är det ett underbart vackert väder och efter att ha tagit bamyl (är förkyld) och mina vitamintabletter, ska jag gå ut och pyssla i min lilla "trädgård". Igår oljade jag in kragpallarnas "underdelar" färdigt (vände på dem) och grävde upp 4 stockrosor och satte dem i krukor, för min kära mor och min kära syster Spindelmamman ska få några av dem och de brer ut sig alldeles förskräckligt (det finns mer som jag ska gräva upp till dem, men visste ni att de har oerhört långsmala rötter?)... de ska få lite grand av min citronmeliss också.

Herr Pusselbit och son Pusselbit ska byta spindelled på bilen idag och jag tror inte att någon av dem ser fram emot det...

Dotter Pusselbit har kommit in i den åldern då hemmet i stort sett är ett hotell och dagarna tillbringas med vänner i La Stada eller någon annanstans... ;)

Jag har också kommit på att det är så överfullt i vårt förråd att de saker som brukar vara där uppe, börjat komma ned till vår lägenhet. Det gör att städningen här i lägenheten inte är så lätt... därför måste vi så snart som möjligt börja med operation förrådsstädning och det är nog ingen som egentligen ser fram emot det... ;)

Nej, nu ska jag dricka upp mitt Lapsang souchongte (rökt te) och gå ut i min lilla trädgårdstäppa. Ha en så härlig lördag! =)