onsdag, december 31, 2008

GOTT NYTT ÅR!!

(Is på bergvägg, foto av Fru Pusselbit)
När jag städat undan efter oss och vattnat alla mammas torra blommor, åkte vi iväg till min kära svägerska så att hon och hennes man fick se oss lite grand. Sedan åkte vi till Ica Maxi och köpte vår färdkost och sedan körde jag raka vägen hem till oss. Resan på 40 mil gick bra och jag lade mig ca 03.00 i natt, men vi kom fram vid ca 01.15.

Idag är det ett fantastiskt soligt nyårsväder och jag ska snart dra igång med maten. Det kommer att bli potatis, hemgjorda köttbullar och kantarellsås. Min man mår fortfarande inte så bra...

Nu önskar jag er alla en underbart Härlig NYÅRSAFTON och ETT GOTT NYTT ÅR!!!

tisdag, december 30, 2008

En mulen onsdag och mera is...

(Mera is på berget, foto av Fru Pusselbit)
Nu vet jag varför bilderna blev så fruktansvärt mörka. Min man hade mig ovetandes varit framme och pillat lite på MIN kamera... grrr! ;)

Nu ska vi få i ordning allt och sedan åka hemåt. Jag önskar er alla en underbar dag! =)

Is och istappar! =)

Maken mår fortfarande rätt så dåligt, men nu kan vi inte vänta längre. Vi måste åka hem under tisdagen! Som tur är har han bara mått dåligt och inget mera jobbigt har hänt idag. Han ligger just nu med min kudde på sin mage och läser Brisingr...

Förut idag var jag ute och tog en hel del kort vid 13.30, trots att solen försvann bakom en hel del moln och det blev rätt så mörkt. Här kommer några av dem;

Is på berget

En bit av en istapp som ramlat ned. Det är min hand som syns på bilden.

Min son har hittat en issköld och ett issvärd till sig själv! ;)

Nu önskar jag er alla en riktigt god natt! =)

måndag, december 29, 2008

En vacker och solig tisdag

(Foto av Fru Pusselbit)
Idag tar vi det lugnt, eftersom maken ännu inte är riktigt bra. Jag har varit inne i duschen och ska försöka ta lite kort, innan det blir för mörkt. Sonen har hämtat mina föräldrars post och i eftermiddag ska vi åka över till systra mi och äta skinkpaj. Jag är inte riktigt säker på att min man vill följa med... i vilket fall som helst har han börjat på Brisingr nu, så han har lite att göra! ;)

Den här dagen har varit solig och fin, men solen syns snart inte alls längre. Den försvinner så snabbt nu för tiden och man hinner knappt njuta av den när den väl kommer fram.

Och sedan håller jag med Oscar Wilde:
"Arbete är tillflykten för dem som inte har något bättre att sysselsätta sig med!" ;)

Ha det så gott idag! =)

söndag, december 28, 2008

God natt

(Ett av min systers fönster, foto av fru Pusselbit)
Min man pratade med sin chef och det visade sig att han var i Dalarna och hade det trevligt och inte tänkte jobba i morgon heller, så vi kan ta det rätt så lugnt med allt och inte stressa! ;)

Efter att ha läst ut Brisingr på 763 sidor alldeles nyss, måste jag säga att jag otåligt längtar efter den fjärde och sista boken. Eftersom Brisingr tydligen blev färdig först i september 2008, får jag nog vänta ett tag... ;)

Utan mina barns vetskap, har jag tillbringat dagen ensam i ett rum med bok och Werther´s Original. Om de vetat om godiset, hade de hängt på låset för längesedan...

Idag åt vi lagad middag för första gången på någon dag. Sonen var väldigt hungrig och åt en hel del. Herr Pusselbit åt mycket försiktigt, med tanke på allt.

Min syster Spindelmamman med familj, var över och lånade några filmer av oss för att ha en filmkväll tillsammans. Hoppas att de har haft det trevligt! =)

Nu önskar jag er alla en god natt och hoppas att ni vaknar utvilade i morgon bitti! =)

En avslagen söndag

(Ett julfönster hos min syster, foto av Fru Pusselbit)

Vi mår alla lite bättre idag, men är något avslagna. Vi ska ta det lugnt, men samtidigt börja plocka undan och packa så smått, så att vi kan åka i morgon. Jag har bett min make ringa sin chef så fort som möjligt, så att han kan börja planera upp hur jobbet ska fungera när min man inte är där. Det är ju bara hans chef, min man och nu snart också chefens son som jobbar där...

Här är det väldigt dimmigt och frosten ligger över nejden. Det är någon minusgrad, men inte så mycket och det brinner en eld i öppna spisen. Jag önskar er alla en trevlig söndag! =)

Vi kan nog inte åka hem under söndagen...

(En av min systers katter, foto av Fru Pusselbit)
Hela familjen Pusselbit är vaken och på benen. Herr Pusselbit mår ännu inte bra och jag bad honom att han ska ringa sin chef i morgon om att han omöjligt kan börja jobba på måndag. Och jag vill inte åka 40 mil med någon som har magsjuka, så jag sa att vi stannar här tills alla mår så bra att vi kan åka hem utan några problem.

Han håller med helt och fullt... och tittar just nu på science fictionkanalen han upptäckte tidigare idag. Vi har inte den kanalen själva, så just nu njuter han så mycket han kan, förutom när han måste bege sig till badrummet...

Son Pusselbit mår för första gången bra på flera dagar och är också uppe och springer omkring och dottern sitter och chattar för fullt. Jag har läst "Brisingr" hela dagen och är nu på sidan 458 och det är så fruktansvärt spännande. Dessutom har jag kommit på att det inte är den sista boken i denna serie. Det kommer att komma en fjärde bok, antagligen nästa år. Hur ska jag kunna vänta på den så länge! ;)

Tyvärr måste man också sova och det är verkligen på tiden att gå från datorn och släcka lampan. Det är bara att önska att söndagen blir en bättre dag, än vad lördagen blev. Många kramar från mig till er, de smittar i alla fall inte över bloggen! ;)

(Nu är det bara 131 inlägg kvar att komma igenom på bloglovin. När jag började gå igenom dem förut, var det över 300 stycken...)

lördag, december 27, 2008

Herrarna Pusselbit fortfarande lite ynkliga...

(Ett av min syster Spindelmammans fönster, foto av Fru Pusselbit)

Vi trodde att Son och Herr Pusselbit skulle vara helt bra idag, men tji fick vi. Son Pusselbit ligger fortfarande och är ynklig i sin säng. Han har ont i huvudet och halsen och är glad om han bara får vara i fred. Herr Pusselbit är fortfarande lite orolig i magen, men annars är det bra. Just nu sitter han och äter försiktigt vid köksbordet och läser en av sina julklappsböcker...

Jag själv har tagit in mina migräntabletter och väntar på att de ska börja verka. Lingonveckan började igår, så migränen är lite jobbig just nu... ;)
Dottern var uppe till klockan 03.00 i natt och ligger och drar sig och jag misstänker att hon mår bäst av oss alla just nu...

Min kära, underbara svägerska... jag är så besviken över att vi inte har kunnat träffas! Jag har ju sett fram emot det så mycket!! Vilken tur att det finns telefoner... Vi åker hemåt rätt så tidigt i morgon, för Herr Pusselbit börjar jobba på måndag igen.

Jag önskar er alla en trevlig, härlig och underbar lördag! =)

En härlig kväll med systra mi! =)

(Ett fönster hos min syster, Spindelmamman. Foto av Fru Pusselbit)

Det blev en underbar kväll med min syster. Först åt vi på en Thairestaurang och sedan gick vi och såg på "Australia" på bio. Hon hade fribiljetter som betalade bion åt oss båda! =)

"Australia" var klart sevärd och jag vill gärna se den igen! Som ni ser är det mycket sent och jag ska vara som folk senare i dag, så det är allt dags att jag kommer i säng! ;)

fredag, december 26, 2008

Det har blivit bättre... =)

(Novemberfoto av Fru Pusselbit)
Min make var på benen redan klockan 08.00 i morse och tände eld i spisen. Han verkar ha återhämtat sig helt och hållet från allt! Jag själv har tagit in migräntabletter och hoppas på att det ska bli bra under dagen.

Sonen bad om en huvudvärkstablett för att kunna somna i natt. När han ber om det är han verkligen riktigt dålig, för han brukar aldrig vilja ta in medicin. Jag misstänker att han också är rejält förkyld och hade feber. Idag är han bättre och ska vila upp sig. Min man tänker åka in till närmaste stad och inhandla mer toapapper, coca-cola och blåbärssoppa.

Ute är det mulet och grått, men vad gör väl det. Huvudsaken är att man inte har fått magsjuka! ;)

Jag och min syster Spindelmamman ska bege oss ut ensamma till en restaurang ikväll. Vi brukar alltid göra det när vi träffas och det kanske blir 1-2 gånger per år. Då kan vi få prata ostört och njuta av lugnet utan andra familjemedlemmar ett tag... ;)

Jag önskar er alla en underbar fredag! =)

torsdag, december 25, 2008

Juldagskvällen! =)

(Foto av Fru Pusselbit)
Jag tror att dottern har varit allra piggast av oss idag. Hon tog med sig vedkorgarna ut till vedboden och samlade ihop ved och har haft en brasa tänd i öppna spisen för att få upp värmen på bottenvåningen. Sedan har hon suttit där och njutit, medan hon surfat runt på internet med sin bärbara dator. Hon börjar känna sig så smått hungrig, för hon har bara ätit nudlar och godis idag.

Herr och Son Pusselbit har knappt rört sig från sina sängar och ligger och sover. Det kan de behöva. Jag har ställt ett glas avslaget julmust hos båda, för jag vill ju inte att de ska bli uttorkade. Har precis varit inne hos sonen och förklarat vikten av att få i sig lite vätska, även om det bara är en liten klunk då och då. Han är inte så pigg på det, för sist han drack idag, fick han upp allt igen...

Jag själv har suttit i sängen och läst "Brisingr", men sedan somnade jag även om boken var oerhört spännande. Det kommer att ta lite tid att läsa ut den, eftersom den är på 763 sidor... Ska nog ta in en huvudvärkstablett och sedan ska jag och dottern smaska i oss lite risgrynsgröt som finns i kylen! =)

Jag önskar er alla en trevlig kväll! =)

Sjuka!

(Is, foto av Fru Pusselbit)
Herr och son Pusselbit har precis spytt rejält, så här åks ingenstans idag. Jag pratade nyss med min kära svägerska och hon vill inte se oss så länge denna farsot hemsöker vår familj! ;)

Jag och dottern får hoppas på att vi inte blir smittade och samtidigt kommer att hämta oss från förkylningen så fort som möjligt. Snuvan rinner och huvudet bankar... Den som vill äta, kommer inte att svälta ihjäl. Vi har risgrynsgröt och bröd och nudlar. Dessutom kanske vi kan ta lite från mina föräldrars stora frys och skafferi... men, det känns inte som om vi kommer att vara särskilt hungriga idag.

Då är det skönt att julklapparna är öppnade. Jag kan sitta och läsa "Brisingr" hela dagen om jag vill. Eller ta mig igenom 223 nya inlägg på bloglovin ;)

Ha det så gott idag! =)

Juldagen, vacker och solig! =)

(Två av min systers katter, foto av Herr Pusselbit)
Idag är det strålande solsken och molnfri himmel och det riktigt spritter i benen för att gå ut i detta fantastiska väder! Klockan 14.00 dukar min kära svägerska fram middagen hemma hos sig och då kan det vara bra att ha kommit dit i tid! ;)

Dotterns förkylning börjar bli bättre, men jag tror att jag blivit smittad av henne. Ett tag trodde vi att hon var allergisk mot Spindelmammans alla 3 katter, men hon drog en lättnandens suck när hon insåg att det faktiskt var en förkylning och inget annat.

Just nu tar vi i min familj det lugnt. Det har blivit sena nätter på sistone... Jag önskar er alla en fin och trevlig Juldag! =)

En underbar julafton!

(Dagens julaftonsväder, foto av Fru Pusselbit)

Då var julaftonen över för denna gången. Det var en hel del som hann göras!
 • Grötfrukost hos Spindelmamman med familj
 • Julevangelium + julklappsutdelning
 • Fika med glöggte
 • Julmiddag
 • En tur in till närmaste bankomat ;)
 • Kvällsfika med Ris á la malta, olika nötblandningar, glögg och julmust
 • Pratade med mor och far i USA via Skype
 • Såg på "Mumien, drakkejsarens grav" som Herr Pusselbit fick i julklapp
 • Vi åkte hem till mors och fars hus
 • Ungarna spelade också Wii under hela dagen, eftersom spindelbarnen fick det i julklapp
 • De yngsta spindelflickorna fick en varsin dockvagn som de gick omkring med hela tiden
Av min käre make fick jag ett 2-gigabitesminne till min mobiltelefon, så nu kan jag ta en hel del fotografier på samma gång! Dessutom fick jag också "Brisingr", som jag hade önskat mig.

Min man fick "Mumien, drakkejsarens grav" av mig, samt Christer Fuglesangs bok "13 dygn i rymden efter 14 år på jorden". Av Spindelfamiljen fick han "Framåt Mars!" av Ella Carlsson (en bok som handlar om Mars...) och jag fick Heroes III + IV of Might and Magic Complete av dem.

Dotter Pusselbit fick en chokladkartong, Gi, pengar och lite godis och Son Pusselbit fick ett Premium account på Tibia, en chokladkartong, lite godis och pengar. Jag tror att vi alla kan se tillbaka på en mycket trevlig och underbar Julafton! =)

onsdag, december 24, 2008

God Jul!

(Foto av Fru Pusselbit)

engelska: Merry Christmas
tyska: Gute Weihnachten
spanska: Feliz navidad
kinesiska: 圣诞快乐
danska: Glædelig jul

finska: Hyvää joulua
grekiska: Καλά Χριστούγεννα
arabiska: عيد ميلاد مجيد
franska: Joyeux noël
hebreiska: חג מולד שמח

italienska: Buon natale
japanska: メリークリスマス
polska: Wesołych świąt
portugisiska: Feliz natal
koreanska: 즐거운 성탄절 되세요

ryska: С Рождеством
hindi: क्रिसमस की शुभकामनाएँ
vietnamesiska: Giáng sinh vui vẻ
holländska: Vrolijk kerstfeest
kroatiska: Čestit Božić

God Jul! =)

(Foto av Fru Pusselbit)
Innan vi åkte ifrån Spindelfamiljen, åt vi "nattamat" med en alldeles nyfärdig julskinka med julvörtsbröd till. Vi drack också lite julmust! Mmmm... =)

På beställning gjorde jag lite tzatziki. En liten skål för de laktosintoleranta och en stor skål för de andra. Spindelpappan tog hand om Janssons frestelsegratängerna och Spindelmamman julskinkan.

Dotter Pusselbit hade tagit med sig sin bärbara dator som hon fått låna ifrån sitt gymnasium och Son Pusselbit satt i Spindelsonens rum med vår laptop hela dagen idag. Och det var full fart på alla tre Spindelflickorna! ;)

Spindelmamman dricker gärna te med mig, men annars tycker hon också väldigt mycket om kaffe. För tillfället blir det mycket kokekaffe för Spindelpappan och Herr Pusselbit.

Nu ska jag alldeles strax i säng, för i morgon ska vi äta frukost hos Spindelfamiljen. Sedan kommer det att bli ett rejält julfirande! ;)

Sov så gott och God Jul på er!! =)

tisdag, december 23, 2008

Dagen före dopparedagen! =)

(Foto av Fru Pusselbit)
Nu tänker jag upplysa mor och far "over there" att alla deras klockor går rätt. Det var inte lätt att ställa om alla klockor till vintertid och jag vet inte om vi har hittat alla ännu... Men...

Klockan :
 • i hallen
 • i köket
 • på toan där nere
 • på toan där uppe
 • i rummet med playstation där uppe
 • väckarklockan i ert sovrum
 • en annan väckarklocka vi hittade
Om vi har missat någon, var vänlig då att meddela oss detta! ;)

Dotter Pusselbit har blivit rejält förkyld och mår inte så bra. Vi hoppas att det ska bli bättre till i morgon. I natt var min make uppe och pysslade lite med en MacIntosh som han fått av min syster. Han är helt överlycklig och har inte kunnat sova så bra i natt. Om det beror på datorn, eller något annat, må vara osagt! ;)

Jag ska alldeles strax slå in några julklappar som senare ska tas med till min syster Spindelmamman. Om de får vara i fred till i morgon är det bra! Vädret här på västkusten idag är mulet och solen syns inte till... Ojdå, nu har den tydligen kommit fram och molnen börjar försvinna! =)

Idag ska vi göra en del julmat och julgodis och sedan blir allt färdigt för julafton! Hoppas att ni alla får en trevlig dag före dopparedagen! =)

God natt och sov gott!

(Foto av Fru Pusselbit)
Son och Herr Pusselbit är nu välklippta och snygga och vi är nyss hemkomna ifrån Spindelmamman, min syster. Vi har hunnit handla hem allt inför julen, dricka mycket te, äta middag, umgås och baka goda dumlekakor, varav en blev snodd av en av deras busiga katter vid namn Nisse (från catpower). Vi såg till att han inte åt upp den, eftersom choklad inte är så bra för djur. Receptet kommer att läggas ut någon dag fram över...

Dotter Pusselbit, samt Herr Pusselbit har lekt och myst med Spindelfamiljens tre underbara katter en hel del! Sedan har vi också pratat via Skype med mor och far som hälsar på hos en syster med familj i USA.

Nu är det dags att sova här och i morgon ska jag gå igenom alla inlägg på Blogglovin, just nu är det ca 159 stycken...

Sov så gott allihopa!! =)

måndag, december 22, 2008

Ett fantastiskt soligt väder här nere! =)

(Foto av Fru Pusselbit)
Vi kom i väg väldigt sent igår och det hann börja bli ett riktigt snöoväder. Det försvann vid Västerås, då det började ösregna istället. Efter Örebro var det sedan uppehåll och det var inte mycket trafik och vi fick i stort sett ha hela vägen för oss själva!

Vid klockan 03.00 var vi framme och min kära syster hade satt ut nyckeln till mina föräldrars hus på ett avtalat ställe och bäddat i ordning våra sängar, så det var bara att gå och lägga sig. Gulle henne!! =)

Klockan 05.00 väckte min mans mobiltelefon oss. Han brukar ju i vanliga fall gå upp den tiden för att hinna till jobbet... ;) Efter det snarkade han som en galning, trots påputtning, så när min svägerska ringde vid 10.55, var jag ganska mör. Hon försökte beskriva vägen till frisören, men det kan inte ha varit lätt när jag var helt borta! ;)

Jag lyckades få upp min man och son vid 11.00, så att de hann äta frukost och duscha innan de åkte iväg. Nu ska jag snart själv in i duschen och sedan bär det iväg med apostlahästarna ca 3 kilometer till min syster. Vädret är fantastiskt soligt och jag tänkte försöka fotografera lite på vägen...

Jag önskar er alla en trevlig måndag och stressa inte för mycket nu!! =)

söndag, december 21, 2008

Snart så åker vi! ;)

(Foto av Fru Pusselbit)
Herr Pusselbit kom på att han inte köpt min julklapp ännu och har precis stuckit iväg till La Stada för att införskaffa den så fort som möjligt. Middagen är äten och jag har satt barnen på disken.

Alldeles strax skall jag packa ned kläderna och allt annat. En lista på allt som ska med, har skrivits och nu ska jag gå efter den och pricka av allt eftersom... och vattna blommorna, så att de fortfarande lever när vi kommer hem igen!

Julklapparna är ihopsamlade, jag hittade till och med julklappspapperet som var kvar från förra året! ;)

Vi kommer att ta med oss våra bärbara datorer, så att jag bland annat kan hålla er á jour med vad som händer oss och dessutom se hur ni alla har det... Dottern har packat ned playstation och Guitar Hero, så det kanske blir några trevliga tävlingar över jul ;)

Herr Pusselbit vill komma iväg senast klockan 18.00 ikväll... då blir det väl närmare klockan 20.00 om jag känner oss rätt! ;)

Nu är snart mitt glöggte uppdrucket och jag önskar er alla en underbar kväll! =)

Fjärde advent (Cuarto de Adviento)

(Foto av Fru Pusselbit)
Här är det soligt och fint ute, men den trista migränen är kvar. Eftersom det måste gå 24 timmar mellan varje intag av migränmedicin, är det några timmar kvar till dess. Om det blir för outhärdligt, tänker jag fuska och ta in dem tidigare!

Vi alla, utom min man, sov länge idag. Sonen är "görförkyld" och jag försökte sova bort migränen. Dottern är alltid trött på morgnarna...

Snart ska jag gå igenom alla kläder och få ihop julklapparna till ett ställe. Dessutom ska räkningarna gås igenom... Ja, nu är i stort sett bara packningen kvar, det börjar bli lite resfeber här! ;)

När Maken gjorde middagen igår, gjorde han extra mycket gratäng som vi ska äta utav innan vi åker. Då behöver vi inte stanna under vägen, utan kan köra hela tiden ned till västkusten!

Nu har jag druckit upp glöggteet och det är dags att sätta igång. Ha en så trevlig fjärde advent! =)

Kakbak och god natt! =)

(Nötkakor, foto av Fru Pusselbit)
Japp, då var bakningen färdig för i kväll! Det blev kokoskakor, russinkakor med havresmak och nötkakor. Nötkakornas recept hittar du i Mollans blogg. Recepten till kokoskakorna och russinkakorna med havresmak hittar du i min receptblogg. Nu ska allting svalna och sedan ska de stoppas ned i olika lådor.

Julklapparna får slås in när vi kommer fram till västkusten, ikväll ska jag inte göra så mycket mera än att varva ned med lite bokläsning. Jo förresten, en tvätt behöver tas om hand också! ;)

Jag önskar er alla en god natt! =)

lördag, december 20, 2008

Lite paus...

Mr. Migrän dök upp alldeles nyss och min familj skickade mig ifrån köket för att ta det lite lugnt. Fast snart ska jag ta hand om tvätten... ;)

Tror ni att Son Pusselbit är mycket glad över att ha fått en frisörtid på måndag? ;)

Alla ljusen tända och mycket att göra! ;)

(Foto av Fru Pusselbit)
Jag är nu hemkommen från La Stada, har tagit det lite lugnt med en mugg nyss införskaffad glöggte och ska snart sätta igång här. Dottern fick en snygg Gi som passar henne bra och innan vi åkte med bussen hem från staden, träffade hon en skolkamrat från tredje året. De är med i samma teatergrupp...

Maken är och handlar det sista på Willys, ordnar med sina mediciner på apoteket och ska tanka bilen full och kolla däcken... Tonåringarna har fått i uppdrag att ta hand om disken och skräpet och jag ska ordna med middagsmaten. Antagligen blir det någon sorts köttfärssås, blandat med pasta som gratinerats i ugn. Efter det blir det bakning för hela slanten.

Klockan 19.00 börjar "Harry Potter och fången från Azkaban" och då bör vi vara färdiga med det mesta, så att vi kan se på den. Efter det blir det nog julklappsinslagning... fast man kan ju ta med sig julklapparna oinslagna och slå in dem på Västkusten också... ;)

Vädret är fortfarande trist, så i vår lägenhet är alla ljusen tända! ;)

Snart bär det iväg till La Stada!

(Foto av Fru Pusselbit)
En tvättmaskin är på, sonen kom upp vid klockan 07.00 i morse och sitter och spelar "Go", dottern är väckt och här sitter jag med en mugg rooiboste med apelsin och kaktus. Ute är det mulet, vått och regnigt och maken kom precis lite halvsovandes upp ur sängen.

Så fort vi gjort oss i ordning, bär det iväg fram till La Stada. Eftersom sonen inte har några ärenden där, har han valt att stanna kvar hemma och jag tror att det är lugnast för honom. Vi ska bland annat prova ut en Gi-dräkt till dotter Pusselbit som hon ska ha på karaten och det får bli en julklapp som hon känner till. Det är svårt att köpa en sådan om den inte är utprovad...

Vi får väl se vad som mer blir gjort, men vi måste sedan hem så fort som möjligt. Jag har en hel del tvätt att få ordning på idag och sedan ska vi göra de allra sista inköpen på Willys. Dessutom hade jag tänkt hinna baka lite grand och ta med mig ned till Västkusten och det måste göras med laktosfria produkter, för två av mina systerbarn är laktosintoleranta.

Ha en så härlig lördag och stressa inte för mycket! =)

fredag, december 19, 2008

Sov så gott! =)

(Foto av Fru Pusselbit)
Tja, det blev ingen god bok, men "En förtrollad romans" på kanal 3 istället. Till det blev det faktiskt glöggen, filten och tända ljus. =)

Min man gick ut för någon timma sedan för att se om han snabbt kunde få ordning på bilen. Då slipper han hålla på med den i morgon. Vi får väl se hur det går.

Eftersom jag ska upp någorlunda tidigt i morgon, önskar jag er alla en god natt och hoppas att ni vaknar utvilade i morgon bitti! =)

En fröjdefull fredagskväll! =)

(Foto av Fru Pusselbit)
Efter att ha tagit ett underbart och vilsamt bad, gick jag och tonåringarna iväg till närmaste köpcentrum. Vi började inköpsturen med att äta på Burger King, för det värsta som finns är att gå omkring i affärer och vara hungrig! Dessutom har vi som sed i vår familj att så fort man fått skollov, ska man äta ute någonstans för att fira det... ;)

På intersport hittade vi en fleecetröja till dem var för 100 kr./st. och sedan kom min man från jobbet. Han hade i och för sig hunnit mellanlanda på skroten och köpt viktiga saker till vår bil som han ska laga. Annars skulle vi inte kunna åka någonstans under julen... På KappAhl hittade vi en snygg mössa till dottern och sportbh:ar. Hon har haft det lite jobbigt på karaten utan dem i höst...

Sedan köpte vi två par skjortor till Herr Pusselbit och en skjorta till son Pusselbit på dressman med 40% rabatt på priset. Det är alltid bra att få lite snygga och fräscha kläder till jul.

På BR Leksaker fick jag nästan en chock. Det är tydligt att det var mycket länge sedan jag köpte leksaker, för priserna var hutlösa!!! Trots allt hittade vi julklappar till min systers yngsta flickor och på Guldfynd hittade jag ett par snygga silverörhängen till hennes 9-åriga dotter. Hennes son ska få en Kemi-låda.

I morgon bär det av in till staden för att köpa återstående julklappar. Dotter Pusselbit ska få... hm, det är bäst att inte skriva mera nu... ;)

Jag köpte också hem vinglögg producerad av Herrljunga. Har aldrig smakat det och är lite nyfiken och tänkte prova det i kväll. Ni vet, lägga upp fötterna på en pall, dricka lite glögg, tända några ljus och läsa en god bok... för i morgon ska vi stressa runt rejält och det är många saker som ska bli färdigt.

Så, vad ska ni göra? Hoppas att er fredag blir en fröjdefull kväll! =)

Något att se fram emot?

Ute är det ett oerhört trist, regnigt, blött, blåsigt och mulet väder. Det känns verkligen inte som om det snart är julafton!

Jag har fått i mig lite värmande rooiboste med kaktus och apelsin och ska snart tända lite ljus. Jag hade tänkt att gå igenom lite tyska, för under tiden vi är nere vid västkusten, ska jag ta ledigt från studierna. Sedan när jag kommer hem igen måste jag börja förbereda mig för några omtentor i januari...

Min man är lite orolig inför operationen i mitten av januari. Speciellt när det gäller försäkringskassan. Och det som skrivs om dem i Aftonbladet "Försäkringskassan sjabblade bort trebarnspappan Peters pengar" och "Försäkringskassans chef avgår efter kaoset", gör honom inte lugnare. Jag nämnde hans oro lite försiktigt för kuratorn på hörcentralen igår och hon sa genast att blir det problem, ska hon se till att hjälpa oss ordentligt!

Herr Pusselbit tänker på hur det blev senast han var sjukskriven. Det var några år sedan och jag studerade tyska på universitetet. Läkarna ansåg att han var för deprimerad att fungera i vardagen och sjukskrev honom. Efter ca 2 månaders handläggning sa försäkringskassan att de inte ansåg att han var sjuk och skulle ut och arbeta. Eftersom det var omöjligt, fick jag avsluta studierna och snabbt hitta ett jobb och försörja familjen. Det blev till att arbeta nätter på ett cateringföretag...
Vi sökte hjälp på soc. men de sade att de inte kunde hjälpa oss, eftersom han vägrade arbeta. Efter överklagande på beslutet från försäkringskassan, informerades vi efter ett halvår om att han hade fel och försäkringskassan rätt. Han var sjukskriven i ett år och vi levde då bara på det jag drog in...

Jag försöker trösta honom denna gång med att nu har vi lite fler personer som kan hjälpa oss och de första 14 dagarna ska hans företag som han jobbar på betala sjukskrivningen. Han var arbetslös förra gången...
Han tror fortfarande bergfast på att det kommer att bli problem, han har nämligen INGA bra erfarenheter från försäkringskassan. Han har redan varit i kontakt med dem och berättat att han ska opereras den 15 januari och frågat om de kan börja kolla nu om han kan få ersättning... de sade att det kan de ju inte göra förrän han sjukskrivs och då kan det ta MINST 5 veckor innan han får reda på om han får ersättning eller ej.

Jag vet, det är en massa byråkrati, regler och föreskrifter som ska följas av försäkringskassan och de som jobbar där har det inte alltid så lätt. Men jag ser på min man hur han oroar sig för det här. Själva operationen och det att de ska ta bort båda sköldkörtlarna och att han kommer att må fruktansvärt dåligt innan de inom sjukvården kunnat ställa in hormonmedicinen efteråt på ett tillfredsställande sätt är inte lika oroande, som försäkringskassan självt... Han pratar redan nu om att inte alls bli sjukskriven, att han ska kämpa på, för att ha med försäkringskassan att göra kommer bara att få honom att bli ännu sjukare. Redan innan allt har hänt.

Sleep well! =)

(Ett novemberfoto av Fru Pusselbit)
Då har jag sett på CSI - Miami och hängt upp en tvätt. Alldeles strax ska jag äntligen få sova! ;)

Det hände något märkligt i kväll. Nu när jullovet har börjat, gick båda tonåringarna och lade sig tidigt. Varför gjorde de det inte förut under veckan, då de hade skoldag efteråt?

torsdag, december 18, 2008

Julmust...


... är en svensk läskedryck, som är svart i färgen och mycket mustig i sin bubblighet och smak. Apotekarnes must tillverkades förr före jul och lagrades ett år innan den såldes under beteckningen julmust.

1910 startade Roberts AB i Örebro tillverkning av musten och Harry Roberts hade fått receptet till musten från Tyskland. De tillverkar idag essensen till merparten av all must. Endast Göran Roberts, fjärde generationens ägare till företaget, känner till julmustens kryddblandning och receptet sägs vara inlåst i ett kassaskåp. Det är också han personligen som blandar samman de extrakt som sedan säljs till bryggerierna.

De olika leverantörernas drycker smakar olika på grund av att de använder sig av olika extrakt och sötningsmedel, bland annat malt och humle.

Musten lanserades som ett alkoholfritt alternativ och fick namnet "julmust" under 1920-talet. Under resten av året kallas drycken för must och under påsken kallas den för påskmust.
 • Det dricks ca 60 000 000 liter julmust per år.
 • Drygt 45 000 000 liter dricks i december, det blir nästan 7 liter per person.
 • 45 000 000 liter läsk motsvarar halva läskförsäljningen i december.
 • Försäljningen av Coca-Cola har alltid minskat i Sverige under december, men ökat i andra länder.
Skillnaden mellan ölet och musten är att musten endast lagras, medan ölet får jäsa.

(Googlat på foto, fakta från Wikipedia, susning.nu och jul i Sverige)

Mycket att göra...

(Foto av Fru Pusselbit)
Nu har jag precis kommit innanför dörren och sitter och njuter av en mugg äppel- och kanelte. Det blåser lite kallt ute, men det är 3 grader varmt. Gräsmattan är grön och fin och jag tror inte att vädret riktigt har bestämt sig än om det ska vara lite halvsoligt eller bara mulet, men det verkar som om det mulna vädret vinner. =(

Klockan 08.00 kom jag till kuratorn, men skulle inte vara där förrän klockan 09.00. Hon hade skrivit fel på tiden till mig, men det gjorde inget. Tänk, vad underbart att få sitta ned i ett folktomt väntrum med en mugg svart te med lime och några pepparkakor och läsa en massa tidningar i lugn och ro! =)

Vi kom överens om att jag för att kunna klara av mina studier, måste börja gå hemifrån och sätta mig på ett bibliotek eller liknande och studera under dagen. När man är hemma ser man all disk, tvätt osv. som måste göras och alla andra tror att man bara går hemma och drar benen efter sig om man inte tar sig an hushållsarbetet. Vi måste hjälpas åt lite mera med det, jag är inte ensam om att bo här!!

Dessutom måste tonåringarna komma i säng mycket tidigare än vad de gör nu, för då kan jag också lägga mig tidigare. Min man måste också i säng i tid, det går inte att han sover så lite som han gör nu! Nu ska jag bli lite tuffare mot dem!! ;)

På vägen hem från kuratorn köpte jag blandköttfärs från scan för 40 kronor/kg på Lidl. Det tycker jag var ett överkomligt pris. Idag måste jag få undan en hel del och börja tänka på vad vi ska ha för kläder med oss ned till västkusten på söndag och se till att de är rena och hela. Diskhögen i köket bör också försvinna... det finns lite att göra! ;)

Ha en så underbart trevlig och härlig torsdag, det kommer mina barn att ha. Det är deras sista skoldag innan lovet! =)

onsdag, december 17, 2008

Blandat...

(Foto av Fru Pusselbit)
Dottern kom hem mycket sent ikväll, då hon och hennes japanska grupp efter skolans slut hade haft en japansk afton med sin japanska lärare. De hade stått och lagat japansk mat och sedan njutit av rätterna som blivit till. Hon var så mätt när hon kom hem, att hon inte ville äta något av den pizza vi hade haft till kvällsmat här hemma! ;)

Nu vet jag vad jag ska ge alla i julklapp, men inte till min man. Det är lite svårt, det måste jag medge. Det har ibland förr om åren hänt att vi köpt våra egna julklappar, eftersom vi själva vet vad vi allra helst vill ha! ;)

Just nu slutar "The League" på 6:an, min man har suttit och sett på den. Dottern tar det lite lugnt med sin laptop och är glad över att ha hittat sin borttappade sladd till den. Det visade sig att en klasskompis i går ville skämta med henne och "tog hand om" hennes datorsladd, vilket gjorde att dotter Pusselbit undrade om hon tappat den på vägen hem, om den kommit bort här hemma, eller om vi bara råkat ta den av misstag... Det var ett rejält letande här hemma igår kväll och lite i morse också...

Maken fick ett brev från kirurgen idag där de meddelar att han ska läggas in den 14:e januari och operera bort sköldkörtlarna den 15:e. Det var riktigt snabbt! =)

Jag har också lyckats få en tid hos en hårfrisör på måndag klockan 13.30 åt Herr och Son Pusselbit. Det behövs verkligen, så långhåriga som de är!! Hårfrisören är en mycket god vän till min kära svägerska i Västsverige, så då får man bara hoppas att vi hinner dit i tid. ;)

Nu ska jag alldeles strax se på "CSI Miami" på kanal 5 och sedan blir det raka vägen i säng! God natt på er!! =)

Pepparkakor, 姜饼, Gingerbread...

 • Pepparkakor åts i Mesopotamien redan 1800 f.Kr. och den hållbara kakan skickades till fältsoldater.
 • De första svenska beläggen för pepparkakans existens är noteringar från Vadstena kloster. Där åt nunnorna pepparkakor för att kurera magbesvär.
 • På den tiden ingick förutom de traditionella kryddorna kanel, ingefära och kryddnejlika även peppar, kardemumma, anis, fänkål, cederolja, citron- och pomeransskal i degen. Honung användes som sötningsmedel.
 • Svensk-norsk-danske kungen Hans, som regerade 1497-1501, blev ordinerad pepparkakor av sin doktor. Man ansåg att man blev glad av pepparkakor och kungen var ofta på ett uselt humör.
 • Av deg som blev över vid pepparkaksbaket rullades förr små kulor som gräddades och kallades pepparnötter. På medeltiden var dessa en populär godissort bland barnen.
(Fakta från Annas pepparkakor och foto från Wikipedia)

Grått och mulet...

(Foto av Fru Pusselbit)
Nu ska jag alldeles strax ge mig ut på en långpromenad och jag ser inte fram emot det. Det är grått, vått och regnigt med ca 4 plusgrader och rätt så blåsigt ute... Hua!!

Har precis druckit grönt te med vilda körsbär och läst lite tidnigar på nätet och gått igenom e-mailen. Dessutom har jag 38 nya inlägg i blogglovin att gå igenom, men det får göras senare idag.

Jag har en hel del att göra denna onsdag. Lite brev skall skickas iväg, några telefonsamtal ska ringas, tvätt skall tvättas och helst skall jag hinna köpa lite julklappar och städa också. Dessutom skulle det sitta fint med lite bakning...

Vi får väl se hur det går med allting! ;) Ha en underbar onsdag!! =)

tisdag, december 16, 2008

Gradering(Foto av Fru Pusselbit, visserligen ett suddigt sådant, men jag kunde inte låta bli att visa er hjärtat på björken... visst är naturen rolig ibland?)

Det var inte förra gången min dotters karategrupp hade gradering. Jag hade fått allt om bakfoten. Dotter Pusselbit sa att hon till och med hade skrivit in i almanackan att hon hade gradering ikväll och att vi gärna fick följa med och titta på...

Min man var inte så pigg på att åka direkt från jobbet och sätta sig där i arbetskläderna, så jag fick försöka göra mig så presentabel som möjligt och följa med henne dit. När jag kom in i deras träningsrum, höll gruppen innan på att träna jujutsu och det var inte en sådan jujutsu som min dotter höll på med för några år sedan, utan det här var lite tuffare. Eleverna var så mycket äldre också...

Det visade sig att jag var den enda mamman där, resten var pappor. Jag är en stor anhängare av olika kampsporter och tycker mycket om att se på när de utövas. Därav min stora förkärlek för Kung Fu-filmer. Jag minns hur det var när jag läste kinesiska (mandarin). Vi studenter satt och pratade om olika asiatiska filmer, serieböcker osv. En del av studenterna var själva kineser och pratade antingen kantonesiska eller mandarin hemma och de kunde det flytande. Orsaken till att de studerade mandarin var att de ville lära sig tecknen och grammatiken. Uttalet och själva det muntliga språket hade de oftast redan och därför läste de för det mesta också en annan kurs på heltid samtidigt...

I vilket fall som helst, när min dotter och de andra visat upp sina kunskaper i karate, var många helt våta i håret och en del till och med röda i ansiktet. De höll i gång ca 1 timma och tre kvart i sträck och träningen var riktigt tuff och man blev helt slut bara man såg dem. Jag kan med glädje meddela att alla klarade sina graderingar och min dotter har nu ett rött bälte i karate. Vi skämtade med Son Pusselbit när vi kom hem om att Dotter Pusselbit inte var att leka med förut, men nu efter graderingen är hon mycket farligare och man måste se upp med henne ordentligt! ;)

Nu ska jag se på CSI - Miami och sedan hoppa i säng! Hoppas att ni alla får sova riktigt gott och skönt i natt!! =)

Jordbävning, väder och vind

(Foto av Fru Pusselbit)

Jag sov riktigt gott och skönt i natt. Fast jag tänker på de stackare i Skåne som vaknade av jordbävning. Det är inte direkt den naturkatastrof man tänker på kan hända här i Sverige i första hand... I Expressen kan man läsa om andras berättelser utav det som hände.

Här är det lugnt, mulet och ca 3 grader varmt, men mina systrar med familjer i Oklahoma hade igår ca 8 minusgrader och mycket is hos sig, så alla skolor var inställda för dagen till min äldsta systerdotters stora glädje. Hon hoppas på att det ska bli likadant idag! De bor på ungefär samma breddgrad som Kreta och brukar annars ha det riktigt varmt och skönt hos sig, men förra året fick de ju en fruktansvärd isstorm och i stort sett alla träd bröts av...

Min son har nu kommit hem från skolan, det här är den kortaste dagen i veckan för honom. Han sitter och småfnittrar framför datorn, så lite roligt verkar han ha! ;)

Jag fick precis ett sms från min man om att dotter Pusselbit har en tandläkartid i morgon klockan 12.00, det hade vi totalt missat. Vilken tur att tandvården brukar sms:a sådant till en förälder om detta en dag i förväg!

På torsdag ska jag träffa kuratorn på Hörcentralen klockan 08.00 och min man ska klockan 15.30 träffa en sjuksköterska angående sina tabletter...

På fredag har tonåringarna sin första jullovsdag och vad de har sett fram emot det! Varje dag förra veckan frågade jag dem om de har något prov eller någon läxa att läsa på denna vecka och de tycker att jag bara är dum. Klart att man varken har prov eller läxor den sista veckan... i alla fall inte enligt dem! ;)

CSI i väntan på att sova...

(Foto av Fru Pusselbit)

Medan jag väntade på att alla skulle somna, passade jag på att se "CSI - Miami" på kanal 5. Miamis CSI har så härliga färger och man njuter så utav dem under seriens gång. Det verkar också ofta vara solsken i den staden, det är mycket sällan man ser att det regnar där, åtminstone gör det inte det i CSI-serien! ;)

Nu önskar jag er alla en god natt och sov så gott och jag hoppas att ni vaknar pigga och utvilade i morgon!! =)

måndag, december 15, 2008

Vårt vardagsrumsfönster

(Foto av Fru Pusselbit, vårt vardagsrumsfönster inifrån)
Det var härligt med en riktig långpromenad, även om det mulnade på och mörkret snabbt föll. Riktigt underbara solskensbilder fick jag inte, men det blev i alla fall några så att jag är nöjd!

När jag kom hem började jag ta kort på vardagsrumsfönstret utifrån och till slut upptäckte jag min son som undrade vad det var för en jobbig fönstertittare som stod där utanför... ;)

Nu ska jag alldeles strax dricka mitt äppel- och kanelte och så smått börja fundera på vad vi ska ha till middag... En trevlig måndagskväll tillönskas alla! =)

Långpromenad

(Foto av Fru Pusselbit, i fredags)
Nu har solen nästan försvunnit och Fru Pusselbit har ännu inte varit utanför dörren...

Jag somnade i soffan av ren utmattning, hade bara sovit 3 timmar i natt och min man snarkade värre än någonsin. Han brukar vända på sig vid påputtning, men denna natt vände han sig emot mig och snarkade etter värre. När jag försökte få honom att vända sig åt andra hållet, ilsknade han till ordentligt... ja, nattlivet här är väl inte alltid så kul! ;)

Fast, än finns det lite ljus kvar och jag ska ta mig en långpromenad innan mörkret sänker sig över nejden. Ska bara sätta på tvättmaskinen först...

Ha en så trevlig eftermiddag! =)

Sömniga tonåringar

(Foto av Fru Pusselbit)

Det är nästan omöjligt att förstå hur svårt det kan vara för familjen Pusselbits tonåringar att komma upp i tid på morgnarna. Efter en halvtimmas hot om att Fru Pusselbit skulle komma och handgripligen dra sonen Pusselbit ur sängen, kom han äntligen ut ur rummet. När det gäller honom, måste man ta det lite försiktigt, annars låser sig allt och han kommer iväg mycket senare...

Dotter Pusselbit börjar skolan 10.10, men har inte masat sig upp ännu trots flera tillsägelser och hårda knackningar på dörren. Hon bör hinna med 09.20 bussen för att komma till skolan i tid. Snart går jag in och sjunger för henne, hon hatar det så mycket att hon kanske kommer upp lite snabbare! ;)

Det mulna vädret som varit i stort sett sedan september, har försvunnit och idag tittar solen försiktigt fram. Här gäller det att passa på medans det är ljust och gå ut med mobilkameran i högsta hugg för att försöka fånga några bra bilder som kan användas på bloggen de andra gråtrista dagarna...

Och här kommer en förteckning över den järnrikaste maten:
 • Blodpudding - stekt 20 mg/100 g
 • Lever - från gris 19 mg/100 g
 • Vetekli - 11 mg/100 g
 • Nässlor - 10 mg/ 100 g
 • Renkött - rökt 7,9 mg/100 g
 • Leverpastej - 7,7 mg/ 100 g
Ha en så underbart härlig måndag! =)

Dröm söta drömmar! (dulce sueño sueños!)

(Foto av Fru Pusselbit)

Tonåringarna har lagt sig, men paret Pusselbit sitter träget kvar vid var sin dator.

Den sista halvtimman har Fru Pusselbit frågat Herr Pusselbit: "Ska du inte gå och lägga dig snart? När ska du sova? När ska du upp i morgon? Är du inte trött?"

Han svarade alldeles nyss, innan han drog sig tillbaka till badrummet: "Jag borde redan ligga och sova, jag ska upp vid 05.30 och jo, jag är trött, men jag ska bara... bara spela färdigt här först!"

Ack, ja vad dataspel är fördärvligt, inte bara för den stackars ungdomen, utan också för den i stort sett rekorderliga och skötsamma delen av den vuxna befolkningen... och då ska vi inte tala om bloggandet heller. Att blogga drar ut på tiden och gör att man blir en nattsuddare utan dess like. Men, vad gör man inte för att ens kära svägerska ska veta lite om vad som händer ca 40 mil ifrån henne!

Det är nu bara att önska att alla där ute i hela Svea Rikes land nu ligger och sussar sött i sina sköna sängar!

söndag, december 14, 2008

Awards och Nobelpris! =)


"Denne bloggen investerer i och tror på närhet, närhet i rum, tid och forhold! Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og söte og föremålet er att finne og att vare vänner. De er icke opptatt av utmerkelser og selvhävdelse. Vår håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet vill ena mere vänskap fortplante sig. Var venlig och giv lite extra oppmerksamhet till disse. Giv denne utmerkelse till åtta bloggare och inkludera texten i deras utmärkelse."

Detta award har jag fått inte mindre än från fyra stycken som gillar min blogg:

Myntdrottning skriver "
För att du får mig att känna det som att jag sitter med dig vid ditt köksbord och dricker te som jag aldrig annars gör. Du har t.om fått mig att köpa löste bara för att jag ville ha det lika mysigt som du har det! Du har en hemtrevlig blogg!"

Den tatuerade mamman skriver "
för att hon delar min förkärlek för språk!"

Erika skriver "
Fru Pusselbit - som jag helt enkelt inte kan leva utan."

Mickan
skriver "Som alltid är så trevlig på alla sätt och vis, skriver bra gör hon också."

Om jag ska ge detta award vidare till 32 bloggar, blir det lite svårt... så jag ger det vidare till dem som läser här!

Jag har också fått ett Nobelpris från Fröken Sparsmart:

"Man brukar säga att bakom varje framgångsrik man, finns där en kvinna. Vilket är sant, utan tvekan! Men ännu sannare är att bakom varje trygg liten Guldklimp (barn) finns en mamma! En mamma som lägger ner hela sin själ i att fostra, trygga och skapa kärleksfulla förutsättningar för sina barn.
En mamma som så ofta får dubbeljobba med att få vardagen att gå ihop... som efter först en lång dag på jobbet, kommer hem, lagar middag, läsor läxor, tvättar, stryker, städar, handlar och inte minst ger sina barn kvalitetstid! När väl kvällen och natten närmar sig, stupar hon i säng av ren utmattning... för att få ork att ta sig igenom ännu en ny dag... med ett leende på läpparna!

Vi alla mammor som lyckas med den här bedriften är UNIKA! Utan tvekan är vi värda ett Nobelpris inom ämnet Mammakunskap!

Det är med en stor ära jag tilldelar Dig det här Nobelpriset! Jag beundrar Dig för Din styrka, för Din glöd och för Ditt engagemang! Var STOLT över Dig själv!"

Jag känner mig väldigt glad, rörd och lite chockad över att vara så uppskattad och det är som en fin och trevlig julklapp nu innan jul!

3:e advent (tercero de Adviento)

(Foto av Fru Pusselbit)

Dottern kom hem oskadd från karaten och maken som skjutsade henne dit och hem, passade på att handla några nödvändiga saker från Willys under tiden. Samtidigt diskades en disk och tvättades en tvätt här hemma. Bara så där av sig självt! ;)

Nu sitter maken och ser på Alienfilmerna från första början. Jag har fortfarande hörselsuddarna på...

"Vi lever i en historisk tid där förändringar sker så snabbt att vi börjar uppfatta nuet i samma ögonblick som det försvinner."
(Robert D. Laing)

Söndagseftermiddag (Domingo por la tarde)

(Foto av Fru Pusselbit)

Till frukost åt jag något så juligt som en smörgås med god rödkål på och drack äppel- och kanelte. Underbart gott!

Just nu ligger herr Pusselbit i soffan med en filt över sig och ser på "Final Fantasy". Eftersom han hör lite dåligt, är ljudet på väldigt högt, så jag sitter med hörselsuddar...

Sonen sitter och spelar "Go" med andra över internet och dottern har surfat runt på internet inifrån sitt rum. I eftermiddag ska hon vara på karaten och man får väl hoppas på att hon inte får för många skador av träningen. Nu har vi i alla fall många meter kirurgtejp hemma, så att vi kan ta hand om dem om det skulle uppstå...

Och här kommer min önskelista inför julen (man kan ju alltid hoppas på att maken läser den):
 • Julte
 • Brisingr - tredje boken i Eragon-serien av Christopher Paulini (På engelska)
 • Choklad
Och en miljon sekunder är ca 12 dagar. En miljard sekunder är ca 32 år och en biljon sekunder är ca 32 000 år. Det ni!! ;)

lördag, december 13, 2008

Lördagskväll (El sábado por la noche)

(Foto av Fru Pusselbit)

Nu har maken åkt iväg till julfesten med sina kompisar, synd att de bara blir 3 stycken som ska dela på en massa godsaker... Eftersom han gjorde två stycken Janssons frestelse, åt jag och sonen lite av en av dem innan maken tog med sig dem. Problemet är bara att sonen har en mycket stor, hungrig mage, så ena halva gratängen försvann och jag tror att herr Pusselbit var lite upprörd över det här... men han hade ju gett oss tillåtelse att ta utav allt detta! ;) Dottern gillar inte ansjovisen i dem...

Här har vi precis enats om hur kvällen ska bli. Först blir det "Harry Potter och hemligheternas kammare" på 5:an klockan 19.00 och sedan ser vi på vad som återstår av Kung Fu-filmen "Ong Bak: The Thai Warrior" på 6:an. Efter det kommer nästa Kung Fu-film på 6:an, "Dragons forever" med vår allas favoritskådespelare Jackie Chan.

De nötkakor som jag bakade inför julen, kommer att ta slut ikväll. Det kan inte hjälpas, något gott vill vi ha! Vilken tur att jag köpte hem fler nötter här om dagen! ;)

Japp, nu börjar alldeles strax Harry Potter, jag önskar er en underbar och härlig lördagskväll!! =)

Nyårstävling hos TeFrossa

Nu är jag med i ännu en te-tävling hos TeFrossa och man kan vinna ett champagne-te.

"Och vad är nu det? Jo, gult te är ett mellanting mellan grönt och vitt te. Teet har fått vissna och sen torka i stackar, alternativt inslaget i papper eller hudar. Detta ger ett te med en mild och inte så gräsig smak. TEFROSSAs gula te är smaksatt med champagne, cantaloupemelon och päron. Ett mycket exklusivt te! Visst låter det gott? Ett alternativ till alkoholhaltiga drycker på Nyårsafton, kanske? Det är väl värt att prova och ganska svårt att få tag på. Såhär ser teet ut:


En vacker påse champagne-te kan man alltså vinna. Och hur gör man? Enkelt: skriv några rader samt länka till tävlingen och butiken i din egen blogg. Har du ingen egen blogg är du välkommen ändå - du tipsar istället minst tre vänner om tävlingen och lämnar en kommentar. Tävlingen pågår t o m juldagen den 25 december."

Det här kan man ju inte missa, när man inte får köpa hem mer te, är det bara att försöka vinna hem det istället! ;)

Luciadagen

(Foto av Fru Pusselbit, gårdagen)

Jag har sovit underbart gott hela natten, som en riktig stock och jag hörde inte min man snarka någon gång! ;)

Sonen var uppe redan klockan 5.30, han brukar vara den mest morgonpigge av alla oss i familjen, men det märks tyvärr inte längre när det är skoldagar! ;)

Maken håller nu på att göra en janssons frestelse och en janssons frestelse utan ansjovis i. Eventuellt ska han på en julfest med sina kompisar ikväll och ta med sig dem, men just nu hänger allt i luften och många kan inte komma. Det är vinterkräksjukan och andra sjukdomar som spökar...

Ute är det som vanligt mulet, men det är uppehåll och ca 3 minusgrader. Jag ska snart sätta i gång med lite tvätt, disk och städ. Dessa göromål återkommer alltför ofta för min smak! ;)

Ha en så trevlig Luciadag! =)