fredag, oktober 31, 2008

Sjuk

Jag har inte mått så bra, har mest slumrat i soffan och druckit lite te + tagit in en del tabletter. Det är i alla fall skönt att Mr. migrän inte har dykt upp! Ute har det blåst ordentligt och det kom lite snö förut idag, men det har regnat bort.

Maken är och handlar, dottern är ute och har roligt med kompisar och sonen spelar spel på datorn. Som ni ser har inget särskilt hänt här och jag önskar er alla en underbar och härlig helg!

God natt! =)

(En arapapegoja med sin skötare i Tulsa Zoo, foto av Fru Pusselbit)
Ikväll blev det lugnt och skönt med pizza och i morgon ska maken ha med sig det som blev över i sin matlåda.

Det är ett riktigt hemskt oväder ute och när jag och dottern nyss flyttade på bilen höll vi på att blåsa bort med våra paraplyer. Ändå är det 3 grader varmt, så det är fortfarande bara regn som faller ned i från skyn. Vi tycker i alla fall att vi har rätt så roligt på våra nattliga promenader, även om det finns trevligare saker att göra än att ge sig ut i det här vädret...

Nej, det finns en hel del att göra i morgon, så det är bäst att dra sig tillbaka. Jag hoppas verkligen att ni nu alla ligger och sover er Törnrosasömn och vaknar pigga och utvilade!! =)

torsdag, oktober 30, 2008

Snörvel...

(Foto av Fru Pusselbit)
Det är ingen bra dag i dag. Sitter här och skakar under två filtar och är rejält snuvig och har ont i halsen. Är mycket trött och tung i huvudet... Hoppas bara att det snabbt går över och att inte resten av familjen får det. Vet i alla fall att sonen har en jobbig hosta.

Ute har det mörknat igen och jag undrar om en ny migränattack är på gång. I vilket fall som helst verkar snön vara på väg...

Jag vet, det är kanske inte så roligt att titta in här just nu och jag är inte så uppåt, men man kan inte vara på topp jämt... sköt om er!

God middag! =)

(Foto av Fru Pusselbit)
Tar en liten paus ifrån allt med en mugg rabarbergräddte. Tvätten tvättas i tvättmaskinen och ute är det mulet, dimmigt och regnet hänger i luften och det är två grader varmt.

Har hunnit läsa mycket lite i tidningarna, men snubblade över detta: Spelade Harry Boy för 32 kr. - vann 2,1 miljoner. De pengarna hade jag gärna velat ha!! ;)

Dottern är vaken, men ännu inte uppe... sonen sitter just nu och spelar stepmania på datorn och innan dess spelade han Go med en motspelare över internet. När jag känner att jag har tid, brukar jag koppla av med lite Mahjong...

Ha nu en fortsatt trevlig torsdag! =)

Guten Morgen! =)

(Nattfoto av Fru Pusselbit)
Då var det en ny dag. Ute är det kolsvart, men det börjar ljusna så smått och det är 0 grader varmt/kallt. Maken har satt på kaffet och försöker vakna till innan han sticker i väg till jobbet. Tonåringarna sover sött i sina sängar och kommer nog att ligga där ett tag till. Jag önskar er alla en riktigt god morgon och hoppas att ni alla får en härlig torsdag!! =)

onsdag, oktober 29, 2008

Mulet, dimmigt och duggregn hela dagen!

(Foto av Fru Pusselbit)
Idag har vi tagit det rätt så lugnt och vi åt chilisoppan från igår. Ljusen är tända i ljusstaken och maken har plockat isär Surrburk, vår äldsta laptop. Han vill rengöra den ordentligt och jag misstänker att han samtidigt vill titta på alla delar också! ;)

Ute har det varit mulet, dimmigt och lite duggregn mest hela dagen och ca 4 grader varmt. Nu är det ca 3 grader varmt och vi får se när snön behagar komma. Det sägs att den kan dyka upp till helgen, så vi får snabba på med vinterdäcken ...

Jag och sonen tog en promenad tillsammans tidigare idag och jag passade på att ta några bilder samtidigt. Det var inte roligt att senare betala räkningarna, hur kan det bli så mycket som vi ska ut med? Den här månaden kommer det att få bli mycket bakning och chilisoppa... fast i morgon har dottern lovat att göra sin berömda och mycket goda pizza! =)

Nu önskar jag er alla en fortsatt trevlig kväll!

Vad du består av...

(Foto av Fru Pusselbit)
 • Runt 60 procent av dig är vatten, varav det mesta finns inne i de celler som din kropp är uppbyggd av.
 • Proteiner finns i alla kroppens vävnader och är bland annat det material som bygger upp kroppens celler.
 • Kroppens bränsle är fett. De flesta av oss har fett i reserv, vi behöver bara ungefär ett kilo fett för att överleva medan vi i regel bär omkring på runt 11 kilo.
 • En del av din energireserv är kolhydrater, men de spelar också en viktig roll för kroppens uppbyggnad.
 • Små mängder mineralämnen finns i kroppen. Ungefär fyra procent av din kroppsvikt består av olika mineralämnen, det mesta i form av kalcium som bygger upp ditt skelett.
(Ur Amelia Nr. 11 2002)

Det hade kunnat vara jag...

Fyra hjul föll av bilen - samtidigt! Han hann bara åka några hundra meter från däckverkstaden innan alla de nya fyra vinterdäcken föll av på samma gång. Vilket skräckscenario, det finns en orsak till varför min man får sätta på däcken på vår bil. Om jag gör det skulle det säkert bli som ovan...

Även om Norwegian undsätter Sterlingkunder nu när Sterling gått i konkurs, är jag ändå glad över att mina föräldrar åkte med ett annat flygbolag. Även SAS och Fritidsresor hjälper till så gott det går. Det här måste vara hur stressande som helst, särskilt om man sitter fast utomlands...

Holmes-Rahés stresskala poängsätter hur vi påverkas av allt från att bli av med jobbet till att fira jul. Mer än 300 poäng under en tvåårsperiod anses vara mycket hälsovådligt, 150 poäng kan leda till allvarliga, stressrelaterade sjukdomar och mellan 20 och 50 poäng räcker för att vi ska påverkas negativt.
 • 100, partners död
 • 73, skilsmässa
 • 63, familjemedlems död
 • 47, förlora arbetet
 • 47, giftermål
 • 36, byta jobb
 • 35, gräl med partner
 • 23, problem med chef/överordnad
 • 20, flytta till ny ort
 • 12, jul
(Ur Hennes Nr. 25 2001)

Sagan om ringen i siffror:

 • Sju år använde regissören, manusförfattaren och producenten Peter Jacksson för att förbereda inspelningen.
 • Över 100 olika inspelningsplatser användes.
 • 10 000 000 meter film gick åt.
 • 20 602 statister användes totalt.
 • 95 procent av inspelningsteamet var kiwi eller födda Nya Zeeländare.
 • 800 luncher serverades som mest samtidigt.
 • 5 000 kubikmeter grönsaker och blommor planterades i Hobbiton ett år före inspelningsstart.
 • 350 inspelningsmiljöer byggdes för filmen.
 • 100 vapen, 200 masker och 300 peruker handgjordes speciellt för triologin.
 • 250 hästar användes i en scen, 70 av hästarna var specialtränade.
 • 3 filmer spelades in på samma gång, "Sagan om Ringen"(premiär dec 2001), "Sagan om de två tornen"(premiär dec 2002) och "Sagan om konungens återkomst" (premiär dec 2003).
(Ur Hennes Nr.25 2001)

tisdag, oktober 28, 2008

Mulet och grått

(Foto av Fru Pusselbit)
Jag pratade med båda mina kära systrar i USA igår. Mina föräldrar kom fram vid 22.30 och jag hoppas att deras resa gick bra, trots språkförbistringen. Jag hann få tag på min ena syster ca 2 timmar innan hon skulle hämta dem på flygplatsen och sedan gick jag i säng, för det var sent här i Sverige...

Ute är det mulet och jag längtar så efter solen. Sonen sitter och lyssnar på musik, samtidigt som han spelar WoW och han njuter för fulla muggar av sin efterlängtade ledighet.

Vår gode vän "kocken", som skulle kommit idag, har fått förhinder och tänker titta förbi under helgen istället. Han arbetar väldigt mycket, sist jag fick tag på honom hade han jobbat 200 timmar på en månad. Jag är glad över att han har ett jobb att gå till och att han trivs bra där.

Min svägerskas son har tagit sin licentiatexamen med bra betyg. Hon skickade flera e-mail med bilder på det och andra bilder på hur hennes dotter bor i Barcelona + lite annat. När jag och min man gifte oss, var hennes barn så små och nu helt plötsligt ligger världen för deras fötter. Tiden går så fruktansvärt snabbt!

Eftersom tiden drar i väg, är det bäst att jag fortsätter med allt här... ha det så gott idag!!

God natt!!

(Foto av Fru Pusselbit)
Nu ska jag och sonen alldeles strax gå och flytta på bilen och sedan ska vi sova. Maken ska ta bilen till jobbet i morgon, så jag slipper flytta på den då och det är så skönt!

Nu önskar jag er alla en riktigt god natt och sov så gott! =)

måndag, oktober 27, 2008

Pip, pip, pip

Ojojojoj... nu slog det gnistor ute i köket. Min man steker blodpudding och brandvarnaren gick igång. Han blev väldigt upprörd... nu ligger brandvarnaren slängd i vardagsrumssoffan och är helt avstängd...

Matrester

Vad sägs om en fluga? Foto av Fru Pusselbit

Maken är just nu och köper lite medicin på apoteket och sedan ska han köpa hem lite ost, mjölk och bröd. Sonen äter en hel del och det är ju höstlov! ;)
Jag åt kantarellrester på varma smörgåsar och männen i familjen ska äta blodpudding, de är de enda här som gillar det. Dottern sover ju över hos en kompis.

Den nya hälsotrenden i USA är tydligen att äta rester. Gammal mat, som de säger och de anser att man går ned i vikt av det. Dessutom är det ju också ekonomiskt att frysa in rester och ta med sig matlådor till jobbet.

Nu ska jag fortsätta här och önskar er alla en riktigt god måndagskväll! =)

Måndagseftermiddag

(Foto av Fru Pusselbit)
Det vackra vädret har försvunnit och det är återigen mulet. Nyss kom ett brev från röntgen och min man ska vara där på onsdag. Vad skönt, då har remissen i alla fall inte kommit bort!

Ska snart börja med middagen och vi får se vad det blir. Nu när sonen är hemma på höstlov, kan jag ju sätta honom lite i arbete också! ;)

Ska hinna läsa lite tyska dessutom, det har varit så mycket med olika saker den senaste tiden, så det har varit lite svårt att få tiden att räcka till just det...

Sedan hoppas jag att ni inte känner några islänningar, för nu betraktas de tydligen som terrorister allihopa! (Otroligt, eller hur?)

God Morgon! =)


Dottern ska vara hos tandläkaren klockan 10.00 och efter det åker hon och hälsar på en kompis i en annan stad och kommer hem i morgon. Ute är det strålande solsken och ca 7 grader varmt. Jag trodde att jag skulle behöva gå upp och flytta på bilen, men min man har den i jobbet idag och det är så skönt att slippa det. Jag var uppe i natt och tog hand om hans arbetskläder. Det kan ju vara skönt att ha torra kläder på sig till jobbet och han kom på rätt så sent att de behövde tvättas...

Just nu är mina föräldrar på väg till USA och jag hoppas att allt går bra för dem. De tycker att det är lite jobbigt med engelskan, men eftersom mina systrar bott i USA några år nu, börjar mina föräldrar bli riktiga veteraner när det gäller att resa dit och hälsa på dem.

Tro det eller ej, men jag hade min mobiltelefon på laddning hela dagen igår och glömde ställa om klockan på den. Det resulterade i att den ringde kvart i åtta istället för kvart i nio i morse. Så nu ska jag gå och lägga mig och sova ca en timma till! Man får passa på att göra det, medans man kan! =)

söndag, oktober 26, 2008

Söndagskväll och onödigt vetande =)

(Foto av Fru Pusselbit)
Jag blev så less på den förra designen, så nu provar jag den här istället. Det är trots allt höst och lite annat kan vara skönt ett tag! ;) 

Ser just nu på "Mord och inga visor" på kanal 4+ och både jag och barnen är glada över att inte behöva gå upp så tidigt imorgon. Mannen däremot... ;)
 • En elefantsnabel kan rymma mer än 15 liter vatten.
 • På en vanlig fotbollsplan får det plats 51000 människor - om de står tätt.
 • På Haiti har endast en av 200 invånare bil.
 • Ett annat uttryck för hicka är "hyperneuroakustiska diafragmakontraktioner".
 • Blodtyp O förekommer hos 46% av jordens befolkning.
(Onödigt vetande hämtat från Onödig information.)

söndagseftermiddag

(Foto av Fru Pusselbit)
Det är fortfarande mulet och grått ute och här inne sitter vi med tända ljus i vardagsrummet. Bredvid mig har jag en mugg med lapsang souchongte (rökt te) och det är väldigt gott. Det är en av de få teerna som min man tycker om att dricka.

Min dotter är på väg till karaten och snart ska jag, maken och sonen börja med middagen tillsammans. Det blir inget avancerat, men det är alltid roligt att göra något ihop! Tvätten ska hängas upp och disken ska tas ur diskmaskinen. Det är tur att man ibland har maskiner som gör grovjobbet åt en ;)
Förut idag snubblade jag över en sådan intressant blogg, Jojos Garden. Hon lägger ut så vackra bilder och dessutom skriver hon också en hel del på tyska, men också svenska. Titta in på hennes blogg och njut av hennes naturbilder! =)

Morgonbråk...

Har fått en extra sovtimma inatt, men det känns inte som det. Fryser, snörvlar, har ont i halsen, har grus i ögonen, huvudet bankar och har redan bråkat lite med maken.

För några veckor sedan lyckades han komma till vårdcentralen pga sin förstorade sköldkörtel. Hittills har han inte fått någon uppföljningstid, remissen som sändes till röntgen verkar ha kommit bort, för vi har inte hört av dem. Min man är inte oroad och nyss kom det också fram att det verkar som om detta började för ca ett år sedan.

Han är fruktansvärt trött och somnar i tid och otid, men nej, det kan inte bero på detta. Han måste sova mera, han ... ja, han blir väldigt upprörd om jag antyder att jag ska ta kontakt med alla läkare och se till att han får den hjälp han behöver. Det här kan ju vara något riktigt allvarligt! Inte då, säger han. Han tror absolut inte att det är något alls och det verkar som om han tror att denna stora utväxt på halsen ska försvinna utav sig själv!!! Han tycker att jag är löjlig, negativ och jag vet inte allt. Åh, vad jag ibland blir frustrerad på honom!

Nu ska jag dricka lite kardemummate och försöka lugna ned mig...

lördag, oktober 25, 2008

En myslördag

(En Dahlia bakifrån. Foto av Fru Pusselbit)
Då har mina föräldrar varit här och vi har festat på bla köttfärslimpa, kokt potatis, kantarellgräddsås och lingonsylt. Efter det blev det kaffe, te, bullar, mariekex och tre olika glassar. jag hann packa två resväskor som de ska ha med sig till mina systrar i Oklahoma och nu har Abbe följt med dem hem. Fast när föräldrarna åker till USA, ska Abbe vara hos en faster och farbror till mig. 

Förutom röjningen i lägenheten, hann jag och dottern med att städa Abbes bur också, så att den är ren och fin de 40 milen ned till Västkusten.

Just nu sitter sonen och spelar Go med en annan över internet och dottern ser en anime på sin dator. Jag sitter vid min blogg och maken pustar ut på toan i lugn och ro ;)

Veckan som kommer har båda barnen höstlov och det ser vi alla fram emot. Vi har inte bestämt något särskilt, men dottern ska träffa en kompis i en annan stad på måndag, på tisdag kommer vår vän "kocken" hit (det ska bli väldigt roligt) och sedan har vi inte så mycket inbokat, mer än att jag måste till universitetet en dag. Dessutom måste sonen klippa sig. Han har ett mycket märkligt hår. Det verkar som om det bara växer framåt och det är samtidigt väldigt lockigt. Tar man i något i hans hår och får det att stå rakt upp, ja då blir det riktigt högt! Och det är supertjockt och växer lika snabbt som ogräs. Förstår inte var han har fått det ifrån... ;)

Jag hoppas att ni alla får en trevlig lördagskväll, här har den börjat bra. Ljusstaken med fem ljus är redan tända...

En glad nyhet! =)

(En sköldpadda på Tulsa zoo. Foto av Fru Pusselbit)
Har som hastigast hamnat framför datorn med en mugg kardemummate. Just nu är det mulet ute, men när jag kom upp ur sängen var det solsken.

Ville bara förmedla en glad nyhet, 31-årig man fick konstgjort hjärta. Vad underbart när vetenskapen går framåt och man kan rädda fler personer än innan!

Nu måste jag fortsätta röja här! Ha en så härlig lördag!! =)

Äppelkaka och fredagsmys

(Foto av Fru Pusselbit)
Min man åkte förbi Willys på vägen hem från jobbet och köpte hem röd mjölk och vaniljsås. Äpplen hade vi redan hemma. Budskapet från honom var tydligt och klart, så ikväll blev det äppelkaka med vaniljsås och det var otroligt gott. Abbe festade på äppelskruttarna! ;)

Dottern hade tydligen en mycket härlig dag i skolan och när hon satte sig i soffan med sin dator, somnade hon och sov riktigt sött. Min man är och flyttar på bilen och jag ska hänga upp en färdig tvätt alldeles strax. Sedan blir det nog sängen för oss alla, för mina föräldrar kommer ju och hälsar på under morgondagen.

Nu har min syster i Sverige också börjat blogga och hon kallar sig för "Spindelmamman".

fredag, oktober 24, 2008

Äntligen fredag! =)

(Foto av Fru Pusselbit)
Ute är det mulet och lite halvdimmigt. Sonen är just nu hemma på en håltimma och jag tar lite paus ifrån allt som behöver göras. I morgon kommer mina föräldrar förbi på en snabbis och hämtar ett vitrinskåp vi har ståendes här, samt deras underbare och sällskapssjuke papegoja, Abbe. När de dyker upp, vet jag inte ännu, men jag får väl försöka få tag på dem igen. De har inte svarat när jag ringt dem... ;)

Sedan får vi väl se vad vi ska ha till middag idag också. Antagligen blir det någon sorts chilisoppa...

Egentligen skulle jag släpat mig till Universitetet idag, men det får vara, för jag måste få ordning här. Mina föräldrar åker iväg till USA och mina systrar, antingen på söndag eller på måndag. Minns inte riktigt när... och jag vill skicka med lite saker dit och allt måste göras idag, för i morgon har vi fullt upp med annat.

Till höger finns nu två klockor inlagda. En visar Oklahoma-tid och den andra visar Sverige-tid. Mina systrar bor i Oklahoma, USA, så nu ska det bli lite lättare att veta hur mycket klockan är där, när vi är här! ;)

Jag önskar er alla en trevlig och härlig fredag!! =)

torsdag, oktober 23, 2008

En härlig torsdagskväll!

(Foto av Fru Pusselbit)
Abbe, mina föräldrars blåpannade amazonpapegoja, är alldeles till sig. Vi har ätit majs till middag och han verkar ääääälska det. Vad han har suttit i sin bur och tiggt! Det gör han fortfarande, fast det är slut.

Alla på dotterns gymnasium ska vara utklädda i morgon. Dotter Pusselbit har letat fram sina svarta byxor, svarta blus och så ska hon ha min mans svarta kängor. Hon har mörkt hår, svarta solglasögon och vampyrtänder till det. Dessutom ska hon få låna en svart slängkappa ifrån teatergruppen på skolan. Jag tror att hon kommer att bli en alldeles ypperlig vampyr. Det skulle hon kunna vara utan leksakständer, för hon har faktiskt riktiga vampyrtänder som specialisttandläkaren ska titta på i november... ;)

Förra veckan glömde vi av "Fringe", men det ska vi inte göra ikväll. Jag ska ta fram nya ljus och sätta i ljusstaken, för här brinner ljusen upp på löpande band, så snart måste jag köpa nya igen. Fast, det är verkligen mysigt och lugnande och något vackert måste man få se på ibland.

Jag hoppas att ni har en trevlig torsdagskväll, vi har det i alla fall! =)

Helt migränfri, jippie!! =)

(Foto av Fru Pusselbit)
Nu är det bara dottern som ännu inte kommit hem. Min man kom hem med en påse kantareller som han fått av en arbetskamrat, så ikväll blir det något med det till middag. Mums!!

Abbe har inte varit på bra humör idag. Han har gapat och skrikit och jag har haft fullt upp med honom. Måste tänka på alla stackars grannar runt omkring oss. Mina barn stack iväg till skolan utan att säga god morgon till honom, så dagen började väldigt dåligt. Annars har det varit ett fantastiskt soligt väder utomhus och ca 9 grader varmt.

Jag har också njutit i fulla muggar av att vara helt migränfri. Det är märkligt vad man blir glad och vill dansa omkring av glädje när den är borta! Min man tycker också att det är skönt! ;)

Kläder

Kläder är ett evigt problem. Judith, 21, tvingas gå i barnkläder. Hon är inte ensam om det. För något år sedan älskade jag Lindex, för de hade strumpbyxor i min storlek 34. (Har skostorlek 34). Sedan kom klåfingriga EU och bestämde att alla vuxenstorlekar när det gäller strumpbyxor, ska börja från 36. Haha, vet ni hur jag ser ut i den storleken?

Jag är 154 cm lång och när jag fick mina barn vägde jag runt 42 kg. Idag är jag fortfarande lika lång, men väger ca 47 kg. När jag fyllde 40 började jag äntligen kunna gå upp lite i vikt, men det går ut över min hälsa. Har kommit på att rör jag på mig, behåller jag den lägre vikten. Vräker jag i mig fel mat och aldrig rör på mig, kan jag, om jag har tur, väga ca 47 kg och eventuellt kunna köpa en kjol eller ett par byxor som inte åker av mig, bara för att jag är för smal. Ska det behöva vara så här? Visst kan man sy in kjolar och byxor, men jag är ingen sömmerska och det blir dyrt att leja bort allt.

För 10 år sedan hittade jag en underbar dräkt i stretch på H&M i storlek 34. En sömmerska fick lägga upp ärmarna och kjolen, som är riktigt kortkort på en vanlig person, räckte till ovanför knäna på mig. Det är det enda riktigt snygga jag har och som inte kommer från barnavdelningen. Jag bryr mig inte om, om den är modern eller ej, det enda jag bryr mig om är att det är ett "vuxet" klädesplagg.

Min dotter är så mycket större och väger mera än vad jag gör och hon är så lycklig över detta. Hon kan gå på damavdelningen och köpa ett par snygga skor till sig, eller välpassande kläder. När vi köpte barnkläder till henne, var jag väldigt noga med att de skulle vara lite neutrala, för jag skulle ju ärva henne!

Någon gång har jag köpt svindyra skor i en specialbutik i Stockholm för personer som har extra små eller stora fötter. Jag tror att butiken heter "King size" eller något sådant...

Ibland har jag funderat på att starta en butik på nätet och sälja snygga och kvinnliga kläder för småväxta kvinnor, men det har inte blivit så ännu. Kan bara säga att många av mina kläder och skor är nu inköpta i USA, där mina systrar bor. Här i Sverige är vi ett U-land när det gäller bra kvinnokläder i rätt storlek!! Dessutom, när jag inte har på mig kläderna som är inköpta i USA, ser jag ut som en äldre kvinna som fortfarande vill vara i tonåren. Det är inte med vilje!

Good night!

(Foto av Fru Pusselbit)
Det verkar som om migränen börjar ge med sig. Nu har jag inte tagit in några tabletter och det känns fortfarande bra, så jag tänker alldeles strax dra mig tillbaka och försöka hitta kudden, utan att väcka min käre man... han ska upp vid klockan 05.30. Jag vet, det är väldigt tidigt (i alla fall för mig) och han gör det bra. Hoppas att han vaknar riktigt utvilad i morgon! Och ni också!!
 • lat: quiete recreatus
 • eng: well rested
 • ty: ausgeruht
 • fra: reposé
 • spa: descansado
 • it: riposato
 • fi: täysin levännyt

onsdag, oktober 22, 2008

Onödigt vetande

(Foto av Fru Pusselbit)
 • En människa kan ha max 5 liter blod i sina ådror och börjar må dåligt efter förlusten av 1,5 liter blod.
 • Det tar två veckor för den mänskliga kroppen att återskapa en liter blod.
 • En människa har i genomsnitt 100.000 hårstrån på huvudet.
 • Man nyser i en hastighet av ca 160 kilometer i timmen.
 • Under ett år sväljer du ca 15 insekter medan du sover.
 • I genomsnitt somnar man på 17 minuter.
 • En ko producerar hela 60 liter saliv per dag. Vi producerar 1-2 liter.
 • En ko väger lika mycket som 2,3 miljarder myror.
 • En katt har 32 muskler i varje öra.
 • Det tar ca 40 minuter att få ett strutsägg hårdkokt.
 • Sniglar kan sova i tre år.
 • Månen förflyttar sig cirka två meter längre från jorden varje år.
 • Nordamerika avlägsnar sig från Europa med 8 cm. om året.
 • 1894 fanns det bara fyra bilar i hela USA.
 • I Indien talar man över 140 huvudspråk och 845 dialekter.
 • En jordnöt innehåller lika mycket fett som en kilometer gurka.
(hämtat från onödig information)

Rekord i sniglar

(Ett dåligt snigelfoto av Fru Pusselbit. Den kröp snabbare än jag trodde att den kunde göra *harkel*...)

Denna pojke vill slå rekord med sniglar i ansiktet. Huvva!! Vad säger du om det, fröken Sparsmart?

Buller i skolan

(Foto av Fru Pusselbit)
Här om dagen hade dottern matematikprov och det gick tydligen bra. Imorgon har sonen prov i företagsekonomi och jag hoppas att det går bra. När jag kom in i hans rum och frågade om han ville ha hjälp med att läsa på, insåg jag att han önskade mig all världens väg utan att säga något rakt ut om det. Det var bara att säga att jag fanns utanför dörren om han skulle vilja ha hjälp med något. ;)

Nu ska jag snart gå och lägga mig, men jag får försöka bli lite mera trött först. Har tagit in ytterligare migräntabletter. Eftersom migränen kom igår vid denna tid och det måste gå 24 timmar tills man tar in nästa omgång tabletter, blir det lite jobbigt när det blir så sent på kvällen. Det är ju så mycket koffein i dem som håller en vaken ett tag...

Förstår inte vad en del rektorer och politiker tänker på nu för tiden. Elever har hörselkåpor på sig i skolan. Det är inte första gången jag läser om något liknande. För något år sedan läste jag om en undersökning som gjorts och som visade att många lärare och unga elever fick tinnitus och hörselskador redan i förskolan på grund av för stora elevgrupper och för dåliga lokaler.

Min dotter har en medfödd hörselskada som gör att hon har svårt att uppfatta vad som sägs, men inte andra ljud. Skolan har varit svår att gå i. Hon kan ha problem med att höra vad läraren eller vad andra elever säger, men om någon bläddrar i en bok, flyttar på en stol, visslar eller gör något annat, hör hon det väldigt bra. Ibland har vissa ljud blivit för höga för henne och hon har gråtit för att det gjort riktigt ont i öronen. Det är något man inte tänker på, för man tror ju att någon som hör dåligt, hör allting dåligt, men det behöver inte vara så.

Hög ljudvolym räknas som buller och buller blir man väldigt stressad av. Inte konstigt att många barn och lärare mår dåligt, när de vistas i en sådan arbetsmiljö varje dag.

tisdag, oktober 21, 2008

En migrändag...

(Foto av Fru Pusselbit)
Idag har jag inte gjort någonting. Migränen slog till rejält i natt och jag somnade inte förrän ca 03.30. Min man hade en 10-krona och betalade parkeringen, så att jag slapp gå ut och flytta på bilen. Jag sov till ca 11.45 och det var så skönt. Mår illa och är skakig, samt fruktansvärt trött. Har druckit en massa te, surfat runt på internet och haft tända ljus.

Naturligtvis har jag tittat lite i tyskaböcker, men det har nog inte fastnat något... Som ni förstår, mår jag inte alltför bra idag...

Hoppas att ni andra har haft det bättre!! Kram

Datorsäkerhet?

(Foto av Fru Pusselbit)
När jag för några år sedan (ca 5 år sedan) läste datasystemvetenskap på en högskola någonstans i Sverige, valde jag till datasäkerhet i studierna. Eftersom jag är en väldigt privat person, har jag alltid velat skydda mig så mycket som möjligt och varit intresserad av detta... även om jag kanske inte är så bra på det! ;)

Det var många intressanta saker som kom fram. Nu blev det inte så att jag gjorde min ex-uppsats, men det var väldigt nära. Jag hade redan valt ämnet jag skulle undersöka. Uppsatsen skulle behandla politikers totala okunskap om datasäkerhet i Sveriges kommuner. Det har nämligen funnits en del datorkunniga personer som lätt kunnat hacka sig in i kommuners datasystem och ändra på saker och ting till sin egen favör pga den väldigt dåliga datorsäkerheten de har. Vet en hel del om detta, men tänker inte skriva så mycket om det här...

Det verkar inte ha blivit så mycket bättre, trots att det gått ett antal år sedan jag slutade studera det. Varken med datorsäkerhet eller andra saker... Stora brister på viktiga nätsajter och Var tredje server har allvarliga fel.

Guten Nacht und Guten Morgen!

(Foto av Fru Pusselbit)
Japp, precis när jag skulle iväg och flytta på bilen började det snöa rejält framför mina ögon. Det betyder att ett migränanfall är på väg och det var bara att ta in tabletter mot det. Eftersom det är så mycket koffein i dem, är det först nu som jag börjar bli såpass trött att jag kan gå och lägga mig... ;)

Det blåser rejält här utanför och det positiva är att det inte blir så kallt då. Vilket betyder att jag kommer att slippa skrapa rutorna på bilen i morgon! Jippie!!

Tro det eller ej, men jag är med i facebook. Jag är inte speciellt aktiv där, men tillräckligt för att ha lite koll på olika kusiner och en del vänner... Ikväll lade jag till en vän som jag "tappade bort" vid en flytt för ca 11 år sedan och det var så roligt att kunna göra det. Måste erkänna att det roligaste är trots allt att blogga och titta in i andras bloggar!

Nu önskar jag er alla en god natt och sedan en god morgon! =)

måndag, oktober 20, 2008

Det finns alltid något man kan vara glad för

(Foto av Herr Pusselbit)
Idag är det fruktansvärt mulet, men regnet har ännu inte kommit. När jag flyttade på bilen blåste löven omkring, det känns nästan som om det är storm ute.

Sitter och längtar tillbaka till sommaren, då det fanns lite mera värme. Har druckit några muggar kardemummate och det är i alla fall varmt och skönt här inne.

Tvätten och disken sköter sig själva med hjälp av maskiner och jag ska snart fortsätta med tyskan. I slutet av november börjar alla tentor dyka upp och det är bäst att läsa på ordentligt, annars blir det omtentor och det är så trist!

Måste erkänna att jag just nu inte är på topp när det gäller humöret, men man får alltid göra det bästa utav allting och man får försöka att hitta ljuspunkterna i livet. Som att jag har en underbar familj!! =)

Jag vet inte hur många av er som har läst Pollyanna-böckerna, men något jag lärde mig utav dem är att leka vara-glad-leken. Det finns alltid något positivt som man kan glädjas över...

söndag, oktober 19, 2008

Lite av varje...

(Foto av Fru Pusselbit)
Det var min man och sonen som åkte och handlade, samtidigt som de också tankade bilen. Det var så skönt att inte behöva gå ut idag! Just nu är det 9 tända stearinljus, innan var det 10 stycken, men ett ljus slocknade alldeles nyss.

Dottern kom hem från karaten med ett rejält plåster om stortån där hon blivit riven av en annan kursdeltagare... Hon är verkligen olycksbenägen! ;)

Mannens arbetskläder torkas just nu och snart kommer vi att äta hamburgare och pomme frites. Min man köpte hem 3 kg. nötköttfärs för ca 35 kronor kilot och det är bra, för den billiga köttfärsen jag köpte tidigare i höstas, är nu slut.

Igår såg jag på så bra program på Kunskapskanalen. Först var det sista delen i "Kustspaning", "Från Jersey till Dover. Neil undersöker historien om kanalsimmaren Captain Webb och hans försök att vinna berömmelse. Vi får veta hur krigets England hölls vid liv genom konvojer av förrådsfartyg som trotsade Tyskland och hur Jersey förvandlades från ett tyskt fäste till ett mål för bröllopsresor." Har sett på den serien i några kvällar och har förundrats över Storbritanniens vackra kust!

På samma kanal såg jag sedan "Barnen som undkom nazisterna", "Brittisk dokumentär från 2007. Berättelser om och av de barn som överlevde judeförintelsen. Nu är de gamla, men deras minnen och smärta är fortfarande närvarande. En stark och gripande dokumentär om heroiska insatser, sorg och svek." Det blev lite sent, men det var det värt. Man kan aldrig se för mycket på sådana här dokumentärer!
(Hämtade info om dessa program här!)

En härlig höstsöndag

(Foto av Fru Pusselbit)
Det är en fantastisk höstdag utanför fönstret och ca 9 grader varmt. Snart ska jag och mannen i mitt liv åka iväg och införskaffa några viktiga saker som kan behövas här hemma, såsom mat, schampoo osv. Dottern ska på karaten lite senare i eftermiddag och sonen sitter just nu och spelar WOW.

Abbe är för tillfället på bra humör, men igår när vi åt kyckling och ris i köket och han var kvar i vardagsrummet, var han mycket upprörd. Om det beror på att vi åt kyckling, eller att han inte fick vara med oss, eller båda delarna, är svårt att veta...

Min man har varit så snäll denna helg. Han har låtit mig sova en hel del och jag känner mig lite piggare än innan, samt har ingen migrän och det är så skönt!

När det är helg, "slåss" vi allihopa om att få sitta vid datorerna, så det har inte blivit så mycket tid för min del. (Jag är trots allt kortast och svagast i familjen...) När jag nyss tittade in på bloggkoll såg jag att jag har 218 nya inlägg att gå igenom... puh!!!

Jag önskar er alla en riktigt härlig och solig höstsöndag! =)

lördag, oktober 18, 2008

Mycket att göra

(Foto av Fru Pusselbit)
Tittar bara in som hastigast mellan disken, städet, tvätten...

Det är rätt så kallt och blåsigt ute och min man ordnade med bilen igår och idag, så att jag äntligen kunde få sova lite längre. Det var så skönt, med tanke på den jobbiga förkylningen som kommit tillbaka.

Ska alldeles strax fotografera lite kläder som jag ska lägga ut på blocket och ev. tradera. Ska fota lite böcker också... har ju en del som jag nu beslutat att göra mig av med. Har ca 3000 stycken, så det blir ju en del! ;)

Önskar er alla en trevlig och bra lördag, nu måste jag tillbaka till alla måsten...

fredag, oktober 17, 2008

Fredag, jippie!! =)

(Foto av Fru Pusselbit)
Det är ett fantastiskt och underbart höstväder ute och här inne sitter jag med tända ljus och kardemummate. Jag lyckades komma upp och flytta på bilen i tid, men jag är så trött. Den här förkylningen verkar inte riktigt vilja ge med sig. Ibland märker man inte av den och ibland är man snuvig, tung i huvudet och fruktansvärt trött... Helst av allt skulle jag bara vilja sova bort dagen och bli piggare!

Klockan 13.30 ska jag och dottern träffa kuratorn på hörcentralen. Då måste jag vara mera vaken, för vi har en del att prata om. Sonen är just nu hemma, han har håltimma mellan 9.20-12.15. Min man och hans chef skulle träffa en handläggare på arbetsförmedlingen klockan 10.00 idag. Vi får väl snart veta hur allt har gått.

Mina föräldrar kommer inte upp nu i helgen, för de ska hjälpa min syster med man att få lite mera ordning på sitt hus. De vill kunna sätta in en vinterdörr och så småningom element, innan vintern kommer. Min systers man har också en mor som häromdagen ramlade och bröt lårbenshalsen...

Kanske att jag så småningom bakar en sockerkaka, som vi kommer att äta i kväll! =)
 • lat: placenta mollis in clibano cocta
 • eng: sponge cake
 • ty: Topfkuchen
 • fra: quatre-quarts
 • spa: bizcocho
 • it: pan di Spagna
 • fi: sokerikakku

torsdag, oktober 16, 2008

Folkskygg

(Foto av Fru Pusselbit)
Nu har min dotter slutat skolan och jag bara väntar på att hon ska komma hem! Ikväll är det föräldramöte på sonens gymnasium klockan 18.00 och jag har absolut ingen lust att gå dit och sitta av någon tid. Funderar på att hålla mig hemma, för idag är jag riktigt folkskygg...

Ha en fortsatt trevlig och bra torsdag!

Höstrusk!

(Foto av Fru Pusselbit)
Här sitter jag med min mugg kardemummate och önskar att ösregnet ville sluta och att solen ville titta fram istället. Abbe har fått några spaghettistrån och barnen är fortfarande hemma. Sonen börjar om 40 minuter och dottern om en timma och torsdagar brukar vara de bästa dagarna för dem.

På 80-talet gick en serie som man bara inte fick missa då. Den var fruktansvärt spännande och lite kuslig samtidigt... skräcködlorna kommer tillbaka!!! ;)

Jag ska nu sätta igång med allt här hemma och önskar er alla en riktigt fin torsdag, trots regnet!

God natt och sov så gott!!

(Foto av Fru Pusselbit)
Dottern har varit väldigt trött idag och gick och lade sig mycket tidigt för att vara henne. Klockan 21.30 lade hon sig i sin egen säng... Mannen gick och lade sig rätt så tidigt och sonen börjar lite senare i morgon och följde därför med mig när jag flyttade på bilen.

Efter allt väntande på sjukhuset, fick jag heller inte ätit ordentligt förrän jag kom hem vid 13.00-tiden (hann inte med en ordentlig frukost) och pga det kom migränen tillbaka och det med ett rejält illamående. Jag vet att det inte får gå för länge mellan måltiderna, för då dyker Mr. Migrän upp som brevet på posten. Fast det är ju inte så lätt när man trodde att det skulle gå så mycket snabbare än vad det gjorde. Vi hade faktiskt tid klockan 09.00 och hon kom in på den första audiologiska undersökningen vid 10.10... Min man tycker att jag hädanefter alltid måste ta med mig en liten matsäck, utifall att. Det är en mycket bra idé.

Nu önskar jag er alla en riktigt god natt och sov så gott!! =)

onsdag, oktober 15, 2008

Lång kö hos audionomen

(Foto av Fru Pusselbit)
Det är jobbigt när det byggs om överallt. Speciellt på ett sjukhusområde och det knappt finns någon parkering... Jag släppte av dottern utanför ingången och gav mig ut på jakt och utanför sjukhusområdet finns det en rätt så stor idrottsplats och där ställde jag bilen. Det var dessutom en bra affär, för med 10 kronor kan bilen stå där i 24 timmar! =)

Jag kom ca 20 minuter för sent, men dottern hade ju kommit i tid, så det var ingen större fara. Efter läkaren skulle hon genomgå två olika sorters undersökningar av audionomer och det tog tid. Det var sådana köer och vi fick inte plats i väntrummet, men vi hade tur och fick tag på en varsin stol i korridoren. Där fick vi sitta i ca 1 timma och vänta och den trötta dottern passade då på att sova, lutande sitt huvud mot min axel. När vi fick träffa läkaren igen, hade vi varit på sjukhuset i tre timmar!

Jag fick skriva en förklaring till dotterns skola om varför hon kom försent. Om det hade gått som planerat, hade det inte behövts, för hon började inte skolan förrän vid 10.30 idag.

Nu sitter jag och äter några ostsmörgåsar (naturligtvis har Abbe fått smakprov) och dricker grönt te. Det är 7 grader varmt ute och fantastiskt solskensväder!

tisdag, oktober 14, 2008

Natti, natti och Guten Morgen! =)

(Foto av Fru Pusselbit)
Dottern ska lämna in en engelskauppsats på högst 20 sidor i morgon. Hon är inte riktigt färdig med den ännu, men hon skriver på för glatta livet. Det gick bra på karateträningen och hon varken haltar, eller har handbandage ;)

Klockan 8.40 ska jag och dottern vara hos hennes öronläkare och därefter hos audionomen, så därför börjar det bli dags att gå och lägga sig så att man kommer upp imorgon.

Jag kommer inte att hinna blogga så mycket innan jag ger mig iväg dit, så jag önskar er än en gång en mycket trevlig och härlig onsdag! ;)

Jamen...

Ojdå! Hur kan det bli så att man tar så fel på dagarna? Det är ju tisdag idag!
(Foto av Fru Pusselbit)

En solskensonsdag!

(Foto av Fru Pusselbit)
Idag är det ett fantastiskt väder ute och bara 11 grader varmt. Det var så friskt och skönt och jag tog en del kort på vägen ifrån ishallen, där jag parkerade bilen.

Just nu sitter jag här med en het mugg grönt te med lemon och en massa värmeljus på ett ljusfat. Abbe äter goda solrosfrön och har också alldeles nyss fått friskt vatten att dricka. Diskmaskinen är på och snart kommer tvätten att tvättas.

Mr. Migrän är lite svagare idag. Jag har bra tabletter som jag tar in en gång/dygn när han kommer på besök...

Ska nu titta igenom alla 150 inlägg i bloggkoll och sedan börja med tyskan och jag önskar nu er alla en trevlig och bra onsdag! =)

måndag, oktober 13, 2008

En mulen måndag med migrän

(Foto av Fru Pusselbit)
För er som undrar över vilken kamera jag använder till mina bilder, vill jag säga att det är min vanliga sony ericsson mobiltelefon. Mobiltelefonen har en kamera med 3.2 megapixels och ibland önskar jag att jag hade en riktig kamera (med mera megapixels, ett objektiv och en riktig blixt), för man är lite begränsad när man tar kort med den här och jag har heller inte så stort minne på den. Fast man gör ju så gott man kan! =)

Sov rejält länge idag för att få bort migränen ordentligt och lyckades till viss del. Mådde så dåligt i förmiddags, så att jag var tvungen att ställa in träffen med min kompis klockan 11.00 och det var inte roligt. Sonen har kommit hem från skolan och spelar just nu "Go" via internet. Abbe trivs bra med sitt liv och sitter nöjt på sin pinne. Ute är det ca 11 grader varmt och mulet, men regnet har hållit sig borta.

Ska nu börja planera middagen, baka lite grand och köra någon tvätt och sitta med tyskan. Hur som helst ska jag ta det så lugnt som möjligt så att migränen försvinner helt.

Ha en så trevlig måndag! =)

Guten Nacht and Sleep Well! =)

(Foto av Fru Pusselbit)
Nu har den övriga familjen lagt sig och snart ska jag också göra det. Eftersom dottern börjar först vid 10.10 imorgon, följde hon med mig och flyttade på bilen. Det är ju inte så säkert att gå ute helt ensam som kvinna i detta bostadsområde runt midnatt... Ute är det kyligt och ca 9 grader varmt och månen är så vacker!

När jag tidigare ikväll såg på "Mord och inga visor" på kanal 4+, gjorde jag snabbt chokladbollar under en av pauserna. Jag blev så sugen på det, när en av mina bloggbesökare tänkte göra det åt sig...

Idag åt vi en underbar fiskgratäng under frasigt täcke med ris till!
 • lat: oryza
 • eng: rice
 • ty: Reis
 • fra: riz
 • spa: arroz
 • it: riso
 • fi: riisi

söndag, oktober 12, 2008

Lisa See, söndagskväll och migrän!

(Foto av Fru Pusselbit)
Jag berättade för någon månad sedan att jag höll på att läsa "Snöblomma och den hemliga solfjädern", av Lisa See. Den behandlar ett Kina, som vi inte vet så mycket om idag. Hur flickornas fötter bands, för att de senare skulle kunna gifta sig rikt... I Lisa Sees roman får huvudpersonerna, två flickor, lära sig kvinnornas språk nü shu, för att kunna hålla kontakt med varandra och bli varandras själsfränder. Här finns recensioner till boken... Naturligtvis tycker jag att boken är bra och läsvärd, jag gillar ju allt kinesiskt! ;)

Det gick bättre än väntat för dottern att träna karate och det är hon glad över. Sonen har lärt sig ett nytt spel på internet, som liknar dam, fast det heter "Go" och är japanskt. Först satt han i några dagar och gick igenom reglerna och spelade "övningsspel" och idag har han spelat mot riktiga motståndare över internet. Han tycker att det är lika fascinerande som schack.

Misstänker att mensen är på gång, för Mr. Migrän hälsade på förut idag. Efter att ha tagit in tabletter, känns det lite bättre.

Nu önskar jag er alla en trevlig och härlig söndagskväll! =)

Min man och gardiner

Min man är så märklig. När vi var nygifta ville jag ju inte inreda hemmet så att han skulle otrivas. Han fick vara med och tycka till om det mesta. Som färg och mönster på gardinerna...

En dag insåg jag sanningen: han kom aldrig ihåg hur våra gardiner såg ut när jag frågade honom om dem. Det gör han fortfarande inte. Så jag har vilka gardiner jag själv vill och struntar totalt i honom, han ser dem ju ändå inte.

Igår frågade jag honom om vilken färg vi har på gardinerna i vårt sovrum. Han sa att de var vita och gröna... det var bara det att de vitgröna gardinerna var i vardagsrummet, mitt framför ögonen på honom. Sedan frågade jag honom vilken färg det var på gardinerna i dotterns rum (gröna) och senare sonens (beiga). Han visste inte detta. Han visste inte heller vilken färg det var på duschdraperiet (ljust grå med vita prickar), dotterns golv (grönt) och sonens golv (blått). Köksgardinerna är röda och det kom han ihåg, bara för att han retat sig på att vi har haft dem uppe hela året och han tycker att de egentligen är julgardiner... ;)

Vilken färg det är på sovrumsgardinerna? Brunrosa med vit spets, naturligtvis! =)

God natt och sov så gott!!

(Foto av Fru Pusselbit)
Idag har vi haft fullt upp med att få ordning på köket och laga god mat + lite annat i lägenheten. Sedan tog vi det lugnt i tv-soffan och åt lite chips och bullar... Både dottern och sonen har ockuperat datorerna, så jag har inte hunnit besöka så många bloggar idag, men imorgon ska jag göra det!!

Jag och sonen har precis varit och flyttat på bilen och imorgon går min käre man upp och gör det! Det tyckte jag var en bra och rättvis deal! ;)
När vi gick emot ishallen höll jag på att blåsa bort och då sa jag till sonen att han måste se till att hålla fast mig så att jag inte blåser iväg...

Nu önskar jag er en trevlig natt och senare god morgon!!
(Min son vill tillbaka till datorn...)

lördag, oktober 11, 2008

Veckoplanering... och en mulen lördag

(Foto av Fru Pusselbit)
Idag har vi tagit det rätt så lugnt hittills, men snart ska vi köra igång med all tvätt, disk, mat, städning osv. Helst borde jag väl också sitta med tyskan en hel del!

Har nu gått igenom almanackan och insett att nästa vecka ändå blir rätt så lugn, jag behöver inte stressa mellan alla saker...
 • Måndag: Träffa en kompis klockan 11.00 och eventuellt tidigare eller senare ta mig till universitetet.
 • Tisdag: Dottern och jag ska vara 16.20 hos hennes tandläkare och sedan 19.00 tränar dottern karate
 • Onsdag: Dottern och jag ska klockan 8.40 till hennes öronläkare och sedan klockan 09.00 till hennes audionom.
 • Torsdag: Föräldramöte klockan 18.00 på sonens gymnasium.
 • Fredag: 13.30 ska jag och dottern träffa kuratorn på Hörcentralen.
 • Lördag: Nu kanske äntligen mina föräldrar kommer upp och firar min sons 18-årsdag.
 • Söndag: 15.30 ska dottern träna karate igen.
 • Någon gång under veckan ska jag också träffa sonens lärare i svenska och eventuellt engelska. Vi ska lägga upp en plan hur han ska kunna bli färdig med alla uppsatser och bokrecensioner innan julen...
 • Jag ska också någon gång under veckan försöka få en tid hos min handledare i min uppsatsskrivning i tyska.
 • Dessutom finns det en del viktiga samtal att ringa, men det kan man ju få in en del mellan alla luckor! =)
Jag önskar er alla en underbar och härlig lördag! =)

Good night!!

(Foto av Fru Pusselbit)
Nu börjar det bli riktigt sent och jag ska börja försöka ta mig till min sköna säng. Ikväll har vi ätit pizza och sedan njutit av lite choklad med chili och det var underbart gott!! =)

Jag och min man var också och handlade, så att sonen i morgon har sitt älskade müsli med mjölk till frukost och vi har lite annat. Dessutom kollade jag på "Tyst Vittne" på kanal 4+ och det verkade vara sista delen. Synd, för jag gillar det verkligen.

Dottern hade Kickboxning på idrotten idag och har haltat omkring här hemma. Det blev tydligen många sparkar... hon funderar på hur det kommer att bli på karaten på söndag ;)

Chokladbit
 • lat: socolatae quadrula
 • eng: chocolate
 • ty: Stückchen Schokolade
 • fra: friandise au chokolat
 • spa: chocolatina
 • it: cioccolatino
 • fi: suklaapala

fredag, oktober 10, 2008

Min väninna och sjukvården...

(Foto av Fru Pusselbit)
Jag tror att jag blev smittad av dotterns sömnsjuka. Imorse var det nästan lögn att komma upp ur sängen, men jag behövde ju ordna med bilen. När jag kom hem igen, gick jag raka vägen till sängen och lade mig igen.

Efter någon timma ringde en av mina bästa vänner som heter R. Det var ett tag sedan vi träffades och vi uppdaterade snabbt allt som hänt oss båda. Hennes vackra och modiga 15-åriga dotter har slagits mot leukemi en andra gång i sitt liv och av cortisonet skadat sin ena höft. Så länge den är skadad, kan man inte söva ned henne och ta de prover som behövs för att se hur det går med leukemin... Hon behöver antagligen operera den skadade höften och sätta in en ny höftkula i den. Just nu kan hon inte göra mycket själv och kan knappt gå över huvud taget, så hon åker färdtjänst till skola, sjukhus och överallt annars... min väninnna, som också har en liten baby som föddes i somras, får inte följa med i färdtjänsten, utan måste komma efter med hjälp av apostlahästarna eller buss. Hon har varken körkort eller bil.

De på sjukhuset säger att de inte tänker göra något nu, de tänker vänta tills det blir ännu sämre. Dessutom är det också 3-4 månaders väntetid på att få komma dit där de ska hjälpa henne med detta. Om de inte står ut längre och tar sig till akuten, skulle de få sitta där i minst 13-14 timmar och det blir lite väl jobbigt med hennes yngsta dotter, som hon fortfarande ammar. Min väninna tycker att det är tur i oturen att hon ändå är mammaledig och kan hjälpa sin dotter med allt, för annars skulle hon behöva en assistent till det mesta.

Ibland blir man bara så arg på hur sjukvården fungerar och allt annat också. Hoppas att det löser sig snabbt för hennes underbara dotter, jag önskar att hon någon gång skulle kunna få ett riktigt tonårsliv och ha lite roligt också!!

Nu ska jag dra igång här och försöka ha en trevlig fredag. Jag hoppas att ni andra också får en härlig fredag!

torsdag, oktober 09, 2008

Gäsp!!

(Foto av Fru Pusselbit)
I kväll träffades jag och en del andra kompisar hemma hos en tjej och fikade + hade kul. En av dem som kom hade med sig sin lilla söta dotter på tre månader och som var helt fascinerad av fiskarna i ett akvarium som fanns där i lägenheten...

Min dotter har sovit på soffan mest hela kvällen och nu har hon gått och lagt sig i sitt rum. Fast hon var vaken och såg på Fringe med oss andra och vi tycker att det är en lovande serie.

Nu ska jag ge den söte och rare lille Abbe rent vatten och frön och när det är 00.00, ska jag flytta på bilen. God natt och sov så gott!! =)

Paus

(Foto av Fru Pusselbit)
Abbe sitter och slumrar på sin pinne och regnet öser fortfarande ned utanför fönstret. Jag har hunnit dricka ytterligare två muggar grönt te med vilda körsbär och ska snart sitta lite mera med tyskan.

Det är glädjande att det går bättre på börsen idag, men mindre roligt att vartannat landsting går mot en förlust i år. Samtidigt ligger landstinget i Uppsala lite illa till. De bildar nu ett finansutskott för att bevaka sina placeringar i den isländska krisbanken Kaupthing... Vi får väl se hur allt slutar. Gårdagens varsel hos Volvo var lite chockartat och det allra jobbigaste är ju att det är så många underleverantörer som kommer att få varsla en hel del också. Allt som allt kan det faktiskt bli över 15000 människor som plötsligt står utan arbete... och då har vi ju inte räknat med andra företag som också kanske ser sig tvungna att göra sig av med folk för att klara den ekonomiska krisen.

Nej, nu ska jag fortsätta med tyskan och inte titta ut på regnet, eller i en del ekonomitidningar på nätet...

Jag har en hel chipspåse gömt i ett skåp, jag kanske hinner äta lite av det innan resten av familjen dyker upp här hemma... ;)

God förmiddag!!

(Foto av Fru Pusselbit)
Jag har precis varit ute i regnvädret och flyttat på bilen och det är ca 8 grader varmt. Innan dess hann jag med att ta en mugg te inne hos Myntdrottning och nu sitter jag med min andra mugg te vid datorn!

Ovanför oss borras det inte längre, utan nu hamras det. På vad vet jag inte... Barnen ligger och sover sött i sina sängar, men det är väl dags för dem att snart vakna till. Den käre Abbe är inte på något bra humör och tycker att jag gett honom alldeles för lite godbitar...

Jag tror att grannkillarna i dörren mitt emot oss i trappuppgången, fortfarande håller på med sina kaninburar. Eftersom vi inte har någon småbarnsfamilj i vår trappuppgång, har de lagt in en hel del burar i barnvagnsförrådet och någon kaninbur står på deras inglasade balkong...

Nu är det dags för mig att äta frukost, för jag är hungrig och törstig!
 • lat: esurio et sitio
 • eng: I´m hungry and thirsty
 • ty: ich habe Hunger und Durst
 • fra: j´ai faim et soif
 • spa: tengo hambre y sed
 • it: ho fame e sete
 • fi: minun on nälkä ja jano

onsdag, oktober 08, 2008

God natt!

(Foto av Fru Pusselbit)
Just nu har vi fullt av saker över hela vardagsrumsgolvet. Min man har fått för sig att nu har vi tillräckligt med datordelar för att kunna sätta ihop en till dator. Vi får se när det blir färdigt...

Imorgon blir det en bra dag för båda tonåringarna. Sonen börjar vid 10.30 och slutar kl 16.00 och dottern börjar först vid 11.00 och slutar kl 14.10.

Idag har jag läst igenom en C-uppsats i tyska på ca 30 sidor som handlar om speciella tyska ord, som bara används just i Österrike. "Wie sagt man in Österreich?", av Sara Ekman. Det är för att jag ska få lite känsla för hur jag själv ska lägga upp saker och ting och skriva ned allt i min egen C-uppsats.

Dessutom har jag kollat igenom "Dialektelemente in deutscher und schwedischer Literatur und ihre Übersetzung: von Schelch zu eka, von ilsnedu zu bösartig" av Gunhild Brembs. Det är författarens doktorsavhandling på Stockholms universitet och innehåller 390 sidor. Det är bara en av många böcker jag kommer att använda mig av i uppsatsskrivningen. Det är inte klokt vad mycket man måste göra, innan man kan börja skriva något på allvar. Hittills har jag gjort försättssidan och börjat på inledningen: mål, metod och material. Det är ju alltid något... Ja, jag har ju kommit en bra bit på analysen av de böcker jag ska grunda uppsatsen på också.

Nej, nu ska jag snart flytta på bilen och önskar er alla en riktigt god natt!! =)

Sötsugen

(Foto av Fru Pusselbit)
Borrandet ovanför oss har börjat igen och jag hoppas att det slutar snart! Jag önskar också att det fanns en tidning med bara bra och roliga nyheter, som motvikt åt allt annat som skrivs! Man kanske skulle starta en sådan själv...

Just nu är jag väldigt sugen på godis!
 • lat: dulciola
 • eng: sweets
 • ty: Süßigkeiten
 • fra: bonbons
 • spa: dulces
 • it: dolciumi
 • fi: karkki