tisdag, september 30, 2008

Förtjust...

(Foto av Fru Pusselbit)
Ska isäng alldeles strax, men sitter här med tända ljus. Har sett på "Främmande Fågel" ikväll och det var tredje delen. Funderar på att låna boken på biblioteket snarast möjligt...

Vi åt en snabbgjord soppa på potatis, morötter, paprika, purjolök, krossade tomater, varm korv och massor av chili och det var så gott. Vet inte varför, men jag är verkligen förtjust i chili!!
 • lat: magnopere delectatus
 • eng: delighted
 • ty: entzückt
 • fra: ravi
 • spa: encantado
 • it: incantato
 • fi: ihastunut

Mycket att göra...

(Foto av Fru Pusselbit)
Jag behövde inte åka till ungdomshabiliteringen, det räckte att prata med kuratorn via telefon och det var skönt! Min man jobbar i Stockholm idag och han åkte iväg mycket tidigt hemifrån, då han behövde vara där redan vid 07.00-tiden.

Dottern ligger just nu och sover, det verkar vara hennes tur med den trevliga förkylningen och jag har anmält hennes sjukfrånvaro via internet. Otroligt lätt och bra!

Ute är det ett fantastiskt höstväder, men det är lite mer kyligt och blåsigt än vad det var igår. Fast, så länge solen skiner, får det vara hur kallt som helst!

Det har varit lite svårt för min man att komma fram till vårdcentralen och ordna tid för sköldkörteln. När han ringer, säger deras telefonsvarare alltid att det nu är många som ringer och han får ringa imorgon igen. Jag frågade honom om jag skulle gå dit och ordna tid för honom, men han vill ordna med allt detta själv. Fast hur ska det gå till, när han inte ens kommer fram till någon som svarar?

Har läst runt i en massa olika tidningar om hur det är på börsen nuförtiden. Kan bara säga att det är lite för spännande tider vi lever i...

Om någon dag fyller min son 18 år. Då ska jag ha bakat en massa godsaker som vi kan festa på... det är bäst att sätta igång nu! Ha det så gott!! =)

måndag, september 29, 2008

God natt

(Foto av Fru Pusselbit)
Nu är det verkligen dags att sova, god natt och sov så gott!! =)

Berg- och dalbana

(Foto av Fru Pusselbit)
Ibland känns det som om mitt humör åker berg- och dalbana
 • lat: curriculum retroflexum
 • eng: roller coaster
 • ty: Achterbahn
 • fra: montagnes russes
 • spa: montaña rusa
 • fra: montagne russe
 • fi: vuoristorata

Tankar

Här sitter jag med mitt rabarber- och gräddte, solen skiner från en klarblå himmel och Abbe sitter och äter solrosfrön. Båda barnen har tagit sig till skolan och maken är på jobbet! Denna förkylning är envis. Den blev lite bättre, men är fortfarande kvar i kroppen och man blir så trött och huvudvärken är där ibland, fast det är i alla fall inte migrän...

Ska snart ta lite disk och tvätt innan jag sticker iväg till dotterns tandläkare, vi har bestämt träff med varandra utanför tandläkarens byggnad vid 12.55.

Jag pratade med min kära moder i går kväll för att ta reda på när de kommer och hälsar på oss, så att vi kan berätta vad vi har för oss någon gång. Det verkar som om de tänker åka upp under dagen, men de vet inte när. De har så mycket om sig och kring sig, egentligen har de väl inte tid att åka upp alls. Pappa håller på att hjälpa min syster med hennes och hennes mans hus och till helgen är hennes man ledig från sitt jobb och då har de tydligen tänkt få undan en hel del innan hösten och vintern är här på allvar. Samtidigt är mamma med i en kyrkokör och de ska sjunga på söndag. Hon brukar också spela där (har ännu inte kommit på om det är piano, orgel, gitarr eller dragspel eller alltihop, fast vid olika tillfällen...) Jag nämnde för henne att lördagen skulle väl vara bäst för vår del, eftersom hela familjen är hemma då. Om de kommer upp någon annan dag, blir det ju svårt att fira sonen när han är i skolan...

Hon pratade också om att vi kanske kunde äta ute på MAX eller McDonald´s (ca 250 kronor för vår familj), nu när han ändå fyller år. Jag tyckte att nu när han fyller 18 år och allting, kunde vi ju äta kinesisk buffé, för 18 år är ju speciellt. Fast det kostar en del (450 kronor bara för vår familj)... Annars kan vi ju vara hemma och äta utav dotterns underbara hemgjorda pizza, det blir väl allra billigast! Och då blir det också lättare att i lugn och ro säga dem det vi har på hjärtat. Ibland undrar jag om hon misstänker något och försöker undvika oss, bara för att få slippa höra det och säkert veta... eller så funderar de på att åka direkt till det ställe vi ska äta och träffa oss där och sedan åka hem igen. Har hört att de är lite rädda för att det ska hända bilen något, eftersom vi bor i ett väldigt tufft område. I värsta fall kan vi ju köra ut vår egen bil ur parkeringsgaraget och så kan de få ställa sin bil där, det kanske lugnar ned min far. Sedan bor vi faktiskt inte i det tuffaste området i staden, det tuffaste området ligger faktiskt i andra änden av sta´n... där min son har en kompis och där det fanns en utbränd bil ca 150 meter ifrån kompisens lägenhetsdörr när sonen var där sist...

söndag, september 28, 2008

Veckoplanering...

(Foto av Fru Pusselbit)
Maken och sonen har lagt sig och jag och dottern har flyttat på bilen. Det var lite kyligt ute ikväll, men luften var klar och ren! Snart ska tvätten hängas upp...

Än så länge vet jag om att vi ska göra detta under veckan som kommer (förutom arbete, skola och universitet), fast det brukar ju alltid dyka upp nya saker hela tiden:
 • Måndag: 13.00 ska dottern till en specialisttandläkare, för att se hur de ska göra med hennes "vampyrtänder". Antagligen blir det tandutdragningar och kanske tandställning...
 • Tisdag: 09.00 ska jag till ungdomshabiliteringen för att träffa en kurator angående sonen och en förnyad ansökan om vårdbidrag. Sedan ska dottern klockan 19.00 till karateträningen.
 • Onsdag: kl. 08.40 ska vi träffa dotterns öronläkare på Audiologen och klockan 09.00 ska vi träffa hennes audionom. Klockan 15.00 ska jag till tandläkaren...
 • Torsdag: Sonen fyller 18 år!!
 • Fredag: Sonen har friluftsdag på sin skola
 • lördag: fest för sonen?
 • söndag: 15.30 har dottern karateträning
Om jag ska orka med allt i veckan, är det bäst att jag går och lägger mig nu! Sov så gott! =)

En solig och trevlig höstsöndag!

(Foto av Fru Pusselbit)
Grannarna ovanför oss är tre studenttjejer och de hade födelsedagspartaj till ca 02.00. De hade också förvarnat oss andra grannar med en lapp om detta i trappuppgången och om vi ville fick vi komma och partaja med dem. Min dotter tyckte inte att det var en så bra idé att jag och hon skulle gå dit upp och vara med på slutet... jag förstår inte varför ;)

Idag är det ett fantastiskt höstväder och solen skiner från en blå himmel, fast lite blåsigt är det allt. Abbe är på ett mycket bra humör, vem kan sura efter lite pasta, knäckebröd och massor av paprika?

De nya ljusen är på plats och tända, en diskmaskin och en tvättmaskin är på och dottern har farit iväg till karateträningen. Hon börjar få en hel del blåmärken och under veckans gång har hon haft ett litet handbandage. Träningen verkar vara tuff, men hon stortrivs!

Nu ska jag gå och äta dagens middag, nudelsoppa med godsaker i! Ha det så gott!! =)

lördag, september 27, 2008

Buenas Noches, Guten Nacht, Good Night,

(Foto av Fru Pusselbit)
Just nu har våra grannar ovanför oss en högljudd och trevlig fest med musik som hörs ända ned till oss. Jag och dottern har inga problem, vi är nattmänniskor och min man somnade i soffan så jag tror inte att han har några problem heller... Jag väckte och skickade isäng honom nyss och sade till honom att jag och dottern går och flyttar på bilen vid 00.00-tiden. Han blev väldigt glad över det!

På Kunskapskanalen ser jag på "Kustspaning", som denna gång handlar om "från Berwick till Aberdeen". Det är en helt underbar natur där och jag skulle verkligen inte ha något emot att åka dit på semester!! =) Har alltid tyckt att Skottland är så vackert, men dialekten de har är inte lika härlig! ;)

Hela denna dag har jag haft stearinljusen tända och det har varit så avslappnande. Det bästa av allt är att jag har nya ljus att sätta dit så fort dessa har brunnit ned!

Musik
 • lat: musica
 • eng: music
 • ty: Musik
 • fra: musique
 • spa: música
 • it: musica
 • fi: musiikki

En mulen och grå lördag

(Foto av Fru Pusselbit)
Dottern är på benen, sonen sover, Abbe vill ha lite mer gott att äta för maken sitter framför WoW och äter blodpudding... men vi ger inte Abbe blodpudding och då blir han väldigt upprörd. Han vill smaka på det vi äter och det går ju inte alltid, så vi får ha lite andra saker i beredskap. Som spaghettistrån, knäckebröd, morötter, äpplen osv. Igår fick han lite ris och det var tydligen också väldigt gott.

Ute är det otroligt mulet och det har också regnat. Fast vi ska mest vara inne och röja och baka och... dessutom ha ett litet familjeråd. Det brukar vi ha ibland, men inte så ofta. Vi måste börja planera hur vi ska göra framöver.

Jag läste en bok i går kväll och helt plötsligt var klockan 02.30 och jag är helt fascinerad över hur snabbt tiden kan gå!

Blomma
 • lat: flos
 • eng: flower
 • ty: Blume
 • fra: fleur
 • spa: flor
 • it: fiore
 • fi: kukka

Guten Nacht

(Foto av Fru Pusselbit)
Så det kan gå om man inte loggar ut, det är bäst att göra det lite mera framöver... ;)

Igår fick jag ett sådant konstigt telefonsamtal. En okänd kvinna med utländsk brytning ringde och frågade om jag var intresserad av att köpa en persisk matta. Jag blev helt ställd, men efter ett tag sa jag att jag tyvärr inte kunde göra det just nu... idag fick jag reda på att det var min svägerska med granne (som kommer från Afghanistan) som hade busringt till mig! De hade haft väldigt roligt!! ;D

Jag hoppas att ni haft en riktigt trevlig fredag och att ni får en vilsam natt! (Imorgon ska jag läsa igenom ca 120 inlägg i bloggkoll...)

fredag, september 26, 2008

När Fru Pusselbit är borta så...

... Dansar Dotter Pusselbit på tangentbordet! Ja, eller nästan iallafall. Hörde för några månader sedan om en annan bloggares dotter/son som skrivit ett inlägg i deras blogg och tänkte hämnas på mamma, hon loggar ju inte ut från sin blogg utan lämnar den bara lite sådär.

Ja, jag tror mamma är på intågande så jag hälsar till alla bloggare från Dotter Pusselbit ;)

En mulen fredag

(Foto av Fru Pusselbit)
Idag är det mulet och trist ute, men inne hos oss lyser alla lampor och vi jobbar en hel del. Snart ska vi åka iväg och inhandla lite saker som fattas och efter det ska middagen och lite bakning göras. Tvättmaskinen och diskmaskinen går för fullt och jag har bett min son att göra lite saker... dottern ska följa med på inköpsturen.

Abbe är just nu på någorlunda bra humör, för min dotter sitter och småflirtar med honom. Imorse var han inte på bra humör och inte hjälpte det med spaghettistrån eller goda små smörgåsbitar heller...

Min man har varit väldigt trött de sista dagarna och jag misstänker att han fått en släng av det vi haft här hemma, så det är så skönt att det är fredag och att han kan få vila lite ...

Makaroner
 • lat: pasta tubulata
 • eng: macaroni
 • ty: Nudeln
 • fra: macaronis
 • spa: macarrones
 • it: maccheroni
 • fi: makaronit

torsdag, september 25, 2008

Lite skit rensar magen!?

Jag läste kemisk toxikologi, en mindre universitetskurs på distans en gång i tiden. Vi träffades en helg i månaden och någon kunnig person inom olika toxikologiska områden föreläste för oss. En sak som jag lärde mig är att allt kan vara giftigt, beroende på vilken mängd man utsätts för.

Vatten, salt, kanel... allt kan bli farligt. Men, att inte tvätta av ett äpple innan du äter det, är egentligen inte farligt. Ett enda äpple kan inte döda dig. Fast det finns andra ämnen som det i stort sett räcker för att bara inandas en kort stund, så dör du snabbt.

Många som jobbar inom vården är mycket noga med att få bort alla bakterier och det är bra. Fast det kan ju gå lite till överdrift också. Jag hade en gång en kompis som spritade ned allt och vägrade gå på offentliga toaletter. Inte ens jobbtoaletten dög, så hon försökte hålla sig i över 13 timmar... (det var då jag jobbade natt...) Hon städade varje dag hemma med starka medel för att få bort alla bakterier. Sedan hade hon också problem med vissa allergier, njurarna och astma också...

Här hemma har jag handsprit ifall det går magsjuka eller något liknande. Det var extra bra när min son låg i jobbig magsjuka och hade spytt ned hela sitt rum och vi andra i familjen lyckades, tack vare handspriten, hålla oss friska.

Sedan får man höra att det finns otroligt mycket bakterier på datorns tangenter, mobiltelefonen, trappräcken och i handväskan. Jag tror att man måste ta allt med en nypa salt, för man kan inte gå omkring och vara livrädd för bakterier. Bakterier är något som finns överallt runtomkring oss och vi kommer aldrig att bli av med allihop. Dessutom finns det sådana bakterier som vi behöver för att kunna leva... Kanske att man ska hålla sig till ordspråket: "Lite skit rensar magen"! Vad tycker ni?

Soligt och härligt höstväder!

(Foto av Fru Pusselbit)
Min dotter har precis kommit upp ur badet och jag tog ut en underbar chokladkaka ur ugnen, som hon bakat och ska ta med sig på sin utflykt till en annan stad idag. Hennes kompis tar med sig deras lunch och sent ikväll kommer hon tillbaka. Ibland kan det vara bra och trevligt med studiedagar!

Sonen och jag är fortfarande förkylda och Abbe är totalt uttråkad över bristen på action i vår familj nuförtiden... han klagar i högan sky och inga spaghettistrån hjälper.

Det är ett fantastiskt höstväder ute och man blir så glad av solen. =)

God natt!

(Foto av Fru Pusselbit)

Har druckit flera muggar Rooiboste med kaktus och apelsin i kväll och det var härligt!! Hoppas att ni alla får sova riktigt gott inatt, det tänker jag göra!
 • lat: thea
 • eng: tea
 • ty: Tee
 • fra: thé
 • spa:
 • it:
 • fi: tee

onsdag, september 24, 2008

Utmaning!

Jag har blivit utmanad av Gullan

Fem saker i frysen;

- Flera påsar infrysta kantareller
- Ett glasspaket (Krokant)
- Rostbiff, som jag köpte för 50 kronor kilot på Willys för några veckor sedan
- Massor av Köttfärs, som jag köpte billigt på Willys för några veckor sedan
- Frost

Fem saker i klädkammaren;

- Massor av påsar med avlagda kläder som ska säljas
- Tyger, som jag aldrig får tid att göra något av
- En pall, så att jag kan nå till alla kläder
- Mina och min mans kläder
- En byrå med strumpor och lite smått och gott i

Fem saker i min bil;

- CD-spelare
- Massor av kvitton på betald parkeringsplats
- Vinterdäck
- En tom karamellpåse
- En handbok om själva bilen, den ligger i handskfacket

Fem saker i min handväska

- Plånboken
- En burk med mina migräntabletter, ifall jag skulle få ett anfall när jag inte är hemma
- En massa nycklar
- Pennor, rensade ur minst 10 stycken häromdagen
- almanacka

Och nu utmanar jag;

- Maria (min syster)
- Lydia (min syster)
-Dumman (min kusin)
- Becks
- Lussan


-

En solskensonsdag!

(Foto av Fru Pusselbit)
Idag gick jag upp och flyttade på bilen från vårt bostadsområde till ishallen och sedan gick jag och lade mig och sov till klockan 14.00 och det var så underbart skönt! Nu är det lite bättre med förkylningen och jag har satt på en diskmaskin.

Ute är det ett fantastiskt höstväder med solsken och molnfri himmel och det har känts lite jobbigt att sova hela dagen, men det var det värt. Hoppas att det blir fint väder imorgon också!

Mina föräldrar kommer upp och hälsar på oss när sonen fyller 18 år istället. De ville inte bli smittade av förkylningen vi har här... ;)

Solsken
 • lat: solis lumen
 • eng: sunshine
 • ty: Sonnenschein
 • fra: soleil
 • spa: resplandor del sol
 • it: sole
 • fi: auringonpaiste

tisdag, september 23, 2008

Förkyld

(Foto av Fru Pusselbit)
Har lyckats släpa mig till datorn lite grand. Hela dagen har jag slumrat i soffan framför tv:n med ett täcke och en filt på mig. Sonen sov länge idag, men känner sig bättre. Dottern är just nu och tränar karate och min man har stuckit iväg till apoteket för att köpa lite medicin...

Ni andra därute får ha det så bra, nu ska jag ta det lite mera lugnt...

måndag, september 22, 2008

Gäsp och god natt!!

(Foto av Fru Pusselbit)
Då var det dags att gå och lägga sig. Jag och sonen är mycket förkylda, trötta och har rejält med huvudvärk. Måste erkänna att det också är vi som är de mest kinkiga i familjen och klagar mest vid sjukdom. Det har hänt att jag nästan med tvång fått hålla min make hemma från jobbet vid feber. När jag har feber, är jag halvdöd... ;)

Jag är i alla fall glad över att det inte är Galna ko-sjukan vi har!
 • lat: morbus vaccarum insanarum
 • eng: mad cow disease
 • ty: Rinderwahn
 • fra: maladie de la vache folle
 • spa: enfermedad de las vacas locas
 • it: malattia della mucca pazza
 • fi: hullun lehmän tauti

Kväll och Extreme Homemakeover

Familjen är samlad efter en gråmulen dag. Herr Pusselbit kom hem med ännu mera svamp och ikväll funderar vi på att frossa i stekt svamp. Fast det måste bli när bedövningen släppt i halva ansiktet, för jag har verkligen ingen lust att bita av mig tungan... ;) Jag var ju på ett trevligt tandläkarbesök vid 15.00.

Just nu ser vi på "Extreme Homemakeover" och de hjälper en familj som har 6 barn, varav 5 stycken med autism. Det är mycket intressant, inte bara med heminredning osv. utan också med barnens diagnoser och hur de löst saker och ting. Alla barnen är ju så olika och behöver olika hjälp!

En grå måndag med förkylning

(Foto av Fru Pusselbit)
Min son är hemma idag med en fruktansvärd förkylning och jag hoppas verkligen att det går över för honom snart. Ute är det grått och trist och Abbe tigger fler spaghettistrån. Jag dricker grönt te med vilda körsbär och är inne på min andra mugg.

Min svägerskas dotter trivs helt underbart i Barcelona och jag är så glad för hennes skull. Hon sökte ett nytt jobb i fredags och idag ska hon få reda på om hon får det eller inte. Hoppas verkligen att hon får det, för då blir hennes lön lite mera!! Min svägerskas son håller på att doktorera i matematik och var i New York med en kompis i somras. Han skickade ett kort till sina rara föräldrar och skrev bla. "Kära föräldrar, nu är jag och söker lyckan i Amerikat!"... Han bor fortfarande kvar i Sverige, om än inte i närheten av min svägerska och hennes man! ;)

I eftermiddag ska jag till tandläkaren och innan dess ska jag gå igenom några papper och också ringa viktiga samtal. Det är lika bra att få alla de där samtalen överstökade i början av veckan...

Imorgon ska jag till universitetet och i övermorgon kommer mina föräldrar och min son har studiedag. På torsdag och fredag har dottern studiedag och ska då åka och hälsa på några kompisar. Och jag ska på allvar börja med att skriva min uppsats, hittills har jag bara läst en del böcker som jag behöver ha för att skriva uppsatsen...

Släktingarna i norr verkar ha ätit mycket surströmming på sista tiden
 • lat: halecula fermentata
 • eng: fermented Baltic herring
 • ty: gegorener Ostseehering
 • fra: petit hareng fermenté
 • spa: arenque del Báltico fermentado
 • it: aringa del Baltico fermentata
 • fi: hapansilakka

söndag, september 21, 2008

En lugn och skön söndag

(Foto av Fru Pusselbit)
Idag har vi tagit det mycket lugnt, migränen sitter kvar och det är tur att det finns tabletter. Abbe sitter på en av sina pinnar i buren och halvslumrar. Dottern är och tränar Karate just nu och hon cyklar dit och hem. Antagligen slumrar sonen också, han är förkyld och sov inte så bra i natt och maken sitter framför den stationära datorn och spelar WoW.

Huvudvärk
 • lat: dolor capitis
 • eng: headache
 • ty: Kopfschmerzen
 • fra: mal de tête
 • spa: dolor de cabeza
 • it: mal di testa
 • fi: päänsärky

95 dagar kvar till Julafton

(Foto av Fru Pusselbit)
Nu är det dags att gå och lägga sig. Min man ska snart flytta på bilen igen, vi tänker inte få fler parkeringsböter. Dottern har varit hos en kompis idag och bakat tårta. De firade att det bara var 95 dagar kvar till Julafton!!

När hon kom hem igen, åt vi upp ett glasspaket som vi hade i frysen. Vi ville nämligen fira en sak som jag inte kan berätta om nu, men allt det vi jobbat för det senaste året, alla papper vi fyllt i och gått igenom osv. har blivit godkänt och vi är lite omtumlade, men lyckliga! =D

Någon gång nästa vecka åker mina föräldrar förbi här, när de åker från älgjakten i Västerbotten till västkusten och då tänkte jag berätta för dem vad som har hänt och vad vi har hållit på med. Efter det ska ni också få reda på det mesta!! Hoppas nu bara att de tar det på ett bra sätt och inte blir alltför upprörda. Min syster i Sverige ville att jag, min man och barnen skulle åka ned till dem i helgen och berätta allt i stället. Ja, åtminstone inte berätta det nu... men jag känner att jag vill berätta om det så fort som möjligt och inte vänta för länge med det och vi kan inte åka ned dit till helgen. Hon är så orolig för hur de ska ta det, men jag känner att även om man är orolig för det, så måste det berättas och det är bättre att göra det nu än längre fram...

Nästa vecka har min son studiedag på onsdag och min dotter har det på torsdag och fredag istället. På måndag ska jag till tandläkaren... usch, så hemskt! Sedan måste jag ta mig till universitetet och ordna med en massa saker inför höstens studier!

Nej, nu ska Abbe få sin mat och sitt vatten och sedan är det dags att sova. Gäääsp!!

lördag, september 20, 2008

Lördag och lite sol...

(Foto av Fru Pusselbit)
Som ni alla förstår, hade vi fullt upp med att ta reda på all svamp igår. Så fullt upp, att vi glömde av bilen som behövde flyttas innan en viss tid från ishallen och vi fick då en parkeringsbot på 350 kronor... Så retligt!!

Dottern har gått med i skolans teatergrupp och de var på Stadsteatern i la Stada under gårdagskvällen. Vid 20.30 ringde hon hem och berättade att det bara var halvtid och att det skulle bli senare än hon beräknat. Jag tyckte att det inte gjorde något, det var fredag och ingen skoldag dagen efter och hon skulle ju också ta bussen hem. Fast, jag blev väldigt glad över att hon ringde hem och berättade detta och att vi slapp vara oroliga. Vid 22.30 kom hon hem och när jag frågade vad teaterstycket handlade om, visade det sig att hon inte förstått så mycket utav det... ;) Fast roligt hade hon!!

Solen har varit framme lite grand, men skyms då och då av molnen. Abbe har fått spaghettistrån, jag dricker te och har migrän. Det kom igår, bara så... Min man är och flyttar på bilen just nu och båda barnen ligger och sover sött i sina sängar. De till och med gick och lade sig före mig och herr Pusselbit igår!

Svamp
 • lat: fungus
 • eng: mushroom
 • ty: Pilz
 • fra: champignon
 • spa: seta
 • it: fungo
 • fi: sieni

fredag, september 19, 2008

Svamp

Måste bara snabbt berätta att min förkylde man kommit hem lite tidigare från jobbet idag och hade med sig detta från en jobbarkompis:
(Foto av Fru Pusselbit)

Soligt och förkylt

(Foto av Fru Pusselbit)
Idag är det ett underbart soligt väder och i stort sett inga moln på himlen. När jag flyttade bilen till ishallen, passade jag på att stanna ute lite extra i det! =)

Både jag och min son är rejält förkylda och min son stannade hemma från skolan och jag tänker inte åka någonstans. Huvudvärk, trötthet, snuvig och halsont... Är ni säkra på att detta inte smittar via bloggarna?

Vi satt vid frukosten med varsin temugg och pratade lite om olika skolämnen och vad det är som gör att man har lättare för vissa, men så svårt för andra. Han har valt till Diskret Matematik och tycker väldigt mycket om det. Konstigt nog finns det inget ämne som han avskyr, utan han tycker om allt han läser och det är ju skönt!

Blodpudding
 • lat: sanguiculus
 • eng: black pudding
 • ty: schwedische Blutwurst
 • fra: boudin suédois
 • spa: budín de sangre
 • it: sanguinaccio
 • fi: verivanukas
Detta ska vi inte ha till lunch eller middag idag...

Guten Nacht!


Då har ännu en dag gått och naturligtvis blev det sent. Alltför sent. Det var underbart roligt att träffa min kompis igen och prata om ditten och datten. Eftersom hon är gravid, blev det också mycket prat om det! =)

Min dotter kom isäng väldigt sent och det var jag lite upprörd över. Hon börjar skolan klockan 08.00 prick imorgon och då är det allt bäst att hon är där och inte kommer en sekund för sent. Hon har en viss tendens att znooza larmet på mobiltelefonen och sedan stänga av det helt och hållet och sova vidare...

Imorgon ska jag ta mig förbi universitetet och se hur det har gått med allt. Jag har fått veta att översättningen inte gick så bra, men jag ska hämta ut tentan för att se vilka grova fel jag gjort. Den andra tentan kanske jag får reda på imorgon. Med tanke på att jag hade fruktansvärd migrän dagarna innan tentorna, kunde jag inte göra den slutliga "finishen" som är så viktig i tentaläsandet... men det kan ju bara gå bättre nästa gång!

Fika
 • lat: coffeae potionem sumere
 • eng: have coffee
 • ty: Kaffee trinken
 • fra: prendre un café
 • spa: tomar un café
 • it: prendere il caffè
 • fi: juoda kahvia

torsdag, september 18, 2008

Svåra tider

Japp, vi lever i en mycket spännande tid. Enligt alla tidningar har vi nu den värsta ekonomiska krisen sedan andra världskriget och ingen vet när det vänder. Både ekonomiska analytiker, politiker och vanliga Svenssons ser mörkt på framtiden. Det är nu man ska köpa aktier och investera i saker och ting, men hur gör man det utan pengar?

Denna tid är svår för många och det blir antagligen inte bättre framöver. Fast för oss som redan dragit åt svångremmen, blir det förhoppningsvis inte så mycket sämre, bara minst en vuxen i hushållet får behålla jobbet.

Det finns många saker att spara in på. Vi har tex. kommit på att det kostar dubbelt så mycket att köpa färdigt bröd, mot att man bakar det själv. Välkryddade soppor gjorda på grönsaker och rotfrukter är billigt att göra och att gå och cykla dit man kan är ekonomiskt bra och samtidigt välgörande för miljön, samt att man får gratis motion.

Eftersom jag redan har ett stort lager te och aldrig dricker saft, sparar jag in lite där. Böcker och tidskrifter kan man läsa eller låna gratis på bibliotek. Att träffa vänner hemma hos sig eller hos dem istället för att gå ut, sparar in en hel del. Jag har också kommit på att om man blandar ut sköljmedel med vatten (det är så tjockt), räcker det dubbelt så lång tid och då sparar man in pengar där också.

Att baka fikabröd istället för att äta chips och annat godis är billigare och man kan ändå unna sig lite gott. Ja, det finns många saker att spara in på och många bäckar små, blir till en stor å. Fast en sak skulle jag aldrig göra och det är att diska och återanvända plastpåsar och stryka och återanvända presentpapper...

Good night!!


Nu ska jag snart gå och lägga mig och hoppas på en fin och solig dag imorgon. Hörde ett rykte från SMHI att det ska bli lite värme till helgen och hoppas att det stämmer!

Imorgon ska en kompis komma och hälsa på vid 13.00-tiden och det ser jag fram emot. Vi har snubblat över varandra i staden som hastigast lite då och då, skickat sms till varandra, skrivit på varandras bloggar och surrat lite i telefon, men aldrig riktigt träffats ordentligt på över ett halvår...

Min dotter ska inte vara i skolan förrän vid 11.00 och sonen först vid 12.00. Fast det är bara torsdagar som är så extrema, men ändå!!

Drömma
 • lat: somniare
 • eng: dream
 • ty: träumen
 • fra: rêver
 • spa: soñar
 • it: sognare
 • fi: uneksia

onsdag, september 17, 2008

Föräldramöte och framtida taktikval

(Foto av Fru Pusselbit)
Hmm... idag är det lika grått och trist, som det varit de senaste dagarna, men denna dag blir inte lika hektisk som igår. Jag var helt slutkörd när jag gick och lade mig vid 23-tiden.

Diskmaskinen är på, ljusen tända, Abbe har fått några spaghettistrån och snart ska jag sätta igång och baka lite grand. Det är lika bra att få det gjort.

Jag har försökt pumpa sonen på vilka han vill bjuda hem på sitt kalas, men han har lite svårt att bestämma sig. Han säger att det kan bli många och då säger jag att det gör inget, bara han bjuder hem folk!

På föräldramötet igår tog de bla upp att från och med 2010 kommer det att bli ett annat intagningssystem på högskola och universitet. Betygspoängen kommer också att beräknas på ett annat sätt. Om man har MVG i alla ämnena, får man 20.0 poäng. Sedan kan man få 2.5 poäng till, beroende på vad man valt att studera på högstadiet och gymnasiet. En person som vill bli läkare, måste veta det redan när han/hon börjar högstadiet och taktikvälja ett tredje språk, som de sedan fortsätter att läsa på gymnasiet. Om engelska B och matte D krävs, bör de ha valt att läsa engelska C och matte E. Då kommer de extra poängen... Och detta gäller för alla kurser och linjer på universitet och högskola som söks.

Problemet är väl ändå att när man är i 13-14-årsåldern, vet man inte alltid vad man vill bli. Då kan det bli så fel. Och detta sker också nu när alla barn i min dotters ålder redan slutat högstadiet och inte visste om detta. Om någon inte taktikvalt ett tredje språk i högstadiet, eller om den personen tyckte att tex. franska var urtråkigt och börjat läsa spanska på gymnasiet istället, är det svårt att få ihop alla poäng som krävs.

En annan sak är att så länge man går på gymnasiet och får IG i ett ämne, har man chans att tenta upp det och få ett G gratis. Efter gymnasiet får man betala 500 SEK/ämne man vill tenta upp till ett G. Om man har ett G betyg, får man inte tenta upp det till ett högre betyg så länge man går på gymnasiet. Det nya kommer sedan att bli att de som tentar upp sitt ämne efter gymnasiet, hamnar i en särskild ansökningskvot till högskola och universitet och det blir tuffare att komma in. De som slutar gymnasieskolan med lägst godkända betyg i alla ämnen premieras och har lättare att komma in på högskola och universitet än vad de andra har. Om det kan man tycka vad man vill, men det blir lite svårare för tex. komvuxelever att komma in på universitet och det kanske de som bestämt detta vill. Fast, då gäller det verkligen att man vet redan från 7:e klass vad man vill läsa på högskola och universitet...

tisdag, september 16, 2008

God kväll!

(Foto av Fru pusselbit)
Då har jag och sonen varit på ungdomshabiliteringen och jag har fått en ny tid. Det börjar bli dags för att ansöka om vårdnadsbidrag igen... Vi hann med att snabbhandla lite mjölk, bröd och ost på hemvägen, för det var det ont om här hemma.

Just nu har min son förskansat sig på sitt rum med läxböckerna, mannen har kommit hem lite tidigare från jobbet och kan då följa med på föräldramötet som börjar om tre kvart. Jag själv har lite extra tid här framför datorn och lite nyinköpt choklad. Mmmmm!! =)

Efter föräldramötet blir det middagslagning och snabbstädning, innan dottern med kompis kommer hem från bion. Dessutom har jag fått sms från två kompisar, som jag måste besvara och tidigare idag hann jag prata med min syster som bor kvar i Sverige. Universitetet tänkte jag ta en annan dag...

Då var det dags att rusa vidare och jag hoppas att ni alla får en trevlig kväll!!

Inför resten av dagen

(Foto av Fru Pusselbit)
Ja, då sitter jag med mitt morgonte och har kommit på för längesedan att öppet hus på min dotters gymnasium får jag skippa. Då kommer jag att hinna med resten av det jag ska göra. Dessutom har det faktiskt dykt upp fler saker...

Min son har ett prov + läxor i flera ämnen till imorgon. Visst är det fantastiskt?! Och när min son kom hem från skolan igår, hade han fått punktering på cykeln igen och min dotter har också en punktering på sin cykel. Åtminstone sonens punktering lagades igår kväll, nu får vi bara hoppas att vi inte missade några hål och att det håller ett tag.

Abbe är nu inne på sitt tredje spaghettistrå, min förkylning har blivit sämre och inte bättre och snart ska jag flytta på bilen till ishallen. Ute är det lika mulet och grått som igår, men det känns som om det är lite mörkare... och det är 8 grader varmt. Brrr! Jag funderar på att ta fram min vinterkappa, jag vill ju inte frysa för mycket!!

Tvätten jag tvättade i förrgår har äntligen torkat och idag tänkte jag få undan det sista innan ikväll. Som dammsugning, det sista av disken och toaletterna...

Ungdomshabiliteringen ligger nära mitt universitet, så jag tänkte titta förbi där när jag ändå är i krokarna. Vi får väl se hur det går med alla planer, för de kan ju som bekant gå i stöpet! ;)

måndag, september 15, 2008

Guten Nacht and Sleep Well! =)

(Foto av Fru Pusselbit)
Denna dag har varit lugnet före stormen i morgon. Vädret var fruktansvärt mulet, grått och kallt och deprimerande. Mina ljus har varit tända i stort sett hela dagen och jag har suttit under flera filtar med tjocka strumpor och tröjor och druckit flera muggar hett te för att få upp värmen. Kunde också varva ned efter allt som varit, genom att läsa ut en bok i lugn och ro...
Jag har känt mig förkyld, men hoppas nu att det ger med sig, för jag har inte tid att vara det!

Har också pratat med min kära svägerska, som låg i en fruktansvärd migrän. Hon har det inte roligt just nu. Fast hennes dotter roar sig desto mera och hon har flyttat till Barcelona med sin colombianske pojkvän och igår låg hon och solade sig på en strand. Båda har fått jobb, samtidigt som han studerar och deras etta på 37 kvadratmeter kostar över 7000 SEK/månad och har två balkonger. Jag är så glad att det går bra för dem! =)

Imorgon finns lite att göra, så nu är det verkligen dags att säga god natt och sov så gott!!

15 september

 • Nationaldag i Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras och Nicaragua.
 • 1830 - Världens första järnvägsstation, Liverpool Street station, öppnas i London, Storbritannien.
 • 1854 - John Hanning Speke dör, brittisk upptäcktsresande och upptäckare av Victoriasjön och Nilens källa.
 • 1857 - tar Timothy Alder från New York patent på sättningsmaskinen, vilket skulle glädja tidningar och tidskrifter över hela världen, genom att det nu blev mycket enklare att trycka dem.
 • 1890 - Agatha Christie, brittisk författare av främst detektivromaner, föds.
 • 1916 - sätter engelsmännen som första nation in stridsvagnar (eng. tanks) vid Sommefronten.
 • 1928 - Alexander Fleming upptäcker penicillinet.
 • 1935 - Nürnberglagarna införs i Nazityskland och innebär rasbaserad lagstiftning; judarna fråntas sina medborgarskap.
 • 1940 - kulminerar slaget om Storbritannien. Denna dag skjuter det brittiska jaktflyget ned 48 tyska bombplan.
 • 1949 - Konrad Adenauer blir Förbundsrepubliken Tysklands första förbundskansler.
 • 1950 - Amerikanska och sydkoreanska trupper under befäl av general Douglas MacArthur landstiger i Inchon, som då hålls av nordkoreanska trupper.
 • 1967 - har James Bond-filmen "Man lever bara två gånger" urpremiär.
 • 1969 - framför Deep Purple, med de nya medlemmarna Ian Gillan: sång och Roger Glover: bas, "Concerto for Rock Band and Orchestra" tillsammans med Royal Philharmonic Orchestra, på Londons Royal Albert Hall.
 • 1972 - Flygkapningen på Bulltofta, utförd av tre kroater. Kapningen var den första i Sverige och bidrog till att riksdagen antog terroristlagen 1973.
 • 1973 - Kung Carl XVI Gustaf blir Sveriges statschef vid 27 års ålder och han efterträdde sin farfar Gustav VI Adolf.
 • 1990 - TV4 har premiärsändning, en sändning som drabbas av skoningslös kritik.
 • 2000 - Olympiska sommarspelen 2000 invigs i Sydney, Australien (och pågår till 1 oktober).
 • 2005 - TV-kanalen TV4 Fakta har premiär.
 • 2008 - Från den 15 september kommer hastighetsgränserna på närmare 400 mil europavägar och viktiga riksvägar att börja ändras. 110 mil får höjd hastighet. Bland annat höjs hastigheten till 120 km/tim på 30 mil motorväg. På 275 mil väg sänks hastigheten.
(Fakta från Wikipedia, Vägverket och Östran)

söndag, september 14, 2008

Hur det kan bli...

Jag har nu gått igenom almanackan för nästa vecka och jag börjar undra hur jag ska kunna klona mig på ett bra sätt...

Allt verkar hända just på tisdagen den 16 september:
 • Klockan 7.40-8.10, min man ska till tandhygienisten.
 • Klockan 11.15 börjar öppet hus på min dotters gymnasium och till en kostnad av 30 kronor kan man äta lunch tillsammans med dem. Man bör ha anmält sig till deras mentor innan.
 • Klockan 14.00 ska jag och sonen vara på Barn- och ungdomshabiliteringen.
 • Efter klockan 16.15 kan man få kaffe och te på dotterns gymnasium.
 • Klockan 16.30 börjar min dotters föräldramöte på hennes gymnasium.
 • På kvällen ska dottern på bio med en kompis (samma kompis som förra tisdagen, då det inte gick så bra...) och sedan ska kompisen sova över här...
Jag är verkligen fascinerad över att det kan bli så här, för de andra dagarna är lite mer "tomma" i almanackan. Jag bara väntar på att fler saker ska dyka upp och då på tisdagen naturligtvis! ;)

Var är solen??

(Foto av Fru Pusselbit)
Idag ska dottern ut i la Stada och träffa kompisar, Herr och son Pusselbit ska vara en hel del i köket, för det finns både disk och mat som ska göras. Jag själv ska sitta här framför datorn och ta det lugnt... nej, jag ska röja upp här i hemmet och ta hand om lite tvätt!

Vädret är supertrist, grått, mulet, kyligt, blåsigt... var är solen någonstans!?

Tänk, om detta hade hänt min mormor när hon reste med mina föräldrar till en av mina systrar som då bodde i Alaska, Mary Dahlström 85 år- och terroristanklagad...

Något som min man verkligen inte gillar är att Svarta Änkan nu verkar vara etablerad i Sverige. "På Naturhistoriska riksmuseet har man fått ett tiotal svarta änkor skickade till sig – bara i år. Och troligen finns det fler eftersom det bara är ett fåtal som upptäcks." Huvva!!

Pris

Olika priser jag fått för min blogg! =)
Jag blir så glad! Jag har den senaste tiden fått några priser för min blogg!! =D Ifrån Ankungen har jag fått detta pris och hon skrev: "Fru pusselbit (har inte läst hennes blogg så länge men gillar den mycket redan. Tycker om hennes sätt att skriva. Får vardagliga saker att låta kul.)"

Eftersom jag fått detta pris några gånger och jag faktiskt inte delat ut tillräckligt av dem till andra, gör jag det mycket lätt för mig och delar ut det till alla som läser min blogg. För det är ungefär så många jag skulle behöva dela ut det till!

Från Sessan har jag fått ett riktigt guldkort.
The rules of the award:

1. Only 5 people allowed.
2. 4 have to be dedicated followers of your blog.
3. one has to be someone new or recently new to your blog and live in another part of the world.
4. you must link back to whoever gave you the
Quite simple really it is a way of saying thank you to those who take time out for wonderful comments to boost your day.

Det här var svårt, men jag får göra så gott jag kan!
 1. Min syster Maria, för hon bor i en annan del av världen.
 2. Nippertippan, hon kan behöva ett guldkort, som hon kämpar med sina studier och lite till.
 3. *Tingeling*, som försöker få vardagen att gå ihop, trots en hel del värk.
 4. Erikas Härligheter, det är alltid roligt att komma in på hennes sida. Vad som än händer i hennes liv, försöker hon att vara så positiv som möjligt.
 5. Mickan, jag älskar hennes djur- och naturblogg!
Ni andra skulle också egentligen fått guldkortet, men jag fick ju bara ge det till fem stycken och det var inte lätt!

lördag, september 13, 2008

Good Night and Sleep Well! =)

(Foto av Fru Pusselbit)
Denna dag har gått så snabbt och vi har tagit det lugnt och sett på Spy Kids. När jag var över i USA med herr Pusselbit för några år sedan, köpte vi alla tre filmerna billigt på second hand. De är roliga att se på och dessutom blir det en bra övning i det engelska språket!

Dottern har inte ätit så mycket idag, för hon har haft en mycket dålig matlust, men vi andra åt makaronilåda med tomater och purjolök + ost. Underbart gott!! Ute var det mulet och rätt så kyligt. Hösten är verkligen här!

Har också pratat med båda mina systrar i USA och de mår bra. Nästa vecka (om jag uppfattade det rätt) kommer en av mina systrar (Maria) att ha garageförsäljning tillsammans med hela sitt bostadsområde. De brukar tydligen ha det varje september och det är så känt, att det kommer folk från andra stater för att hitta fynd där. Några vänner till dem kommer att sälja saker tillsammans med dem i deras garage och på garageuppfarten och männen i familjen ska grilla hamburgare som de ska sälja med dryck till. Hoppas att det kommer att gå bra för dem...

Tankar om lite av varje

(Foto av Fru Pusselbit)
Min dotter somnade vid klockan 18.00 igår och vaknade vid 08.00 idag. När jag kom upp satt hon framför den stationära datorn och spelade WoW helt inlindad i vår största filt. Hon nämnde något om att hon inte mått så bra på sistone...

Abbe har fått sitt tredje bandspaghettistrå och det verkar som om han vill ha fler. Idag tänkte jag och dottern ha riktigt roligt, för vi ska nämligen städa hans bur. Det kan ju bli intressant...

Min kusin har ju fått skjuta någon älg på älgjakten. Min fars jaktlag uppe i norrland har också fått skjutit någon älg, men det har tydligen inte varit så lätt, för det är ovanligt många bärplockare ute i skogarna så här års. Dels skrämmer bärplockarna bort älgarna, men jägarna är också lite oroliga för att de ska råka skjuta någon bärplockare av misstag. Björnarna har hittills hållit sig borta, tack och lov! Det skulle vara intressant att veta hur många människor per kvadratmeter som är ute i skogarna där uppe just nu...

Läser i tidningarna att nu har Orkanen Ike slagit till mot Texas. Hoppas verkligen att det inte blir alltför allvarligt och att det går upp i Oklahoma till mina systrar i Tulsa. Jag tycker allt att det räcker med alla olika tornados de får ibland och isstormen de hade i vintras... När man själv inte är där blir man så orolig. Dessutom tänker man ju förstås också på alla som bor i Texas och hoppas att alla där klarar sig. Vad som än händer är ju människors liv det viktigaste, men det är inte heller roligt att bli av med det hus och de ägodelar man har.

God natt!!

(Foto av Fru Pusselbit)
Då var vi hemma igen och kan ni tänka er, tonåringarna ligger redan och sover! Jag och maken gav Abbe mat och vatten och "nattade" honom. Nu ska vi snart själva gå och lägga oss.

Kvällen har varit underbart härlig med många trevliga människor och god mat. Vi var nog ca 20 personer och det var så roligt! När jag skulle köra därifrån, råkade jag köra på en trädstam och det var inte så bra för bilen. Det är så typiskt att göra det nu, jag har aldrig gjort något sådant förut och en del av kofångaren där fram åkte av och vi märkte det inte förrän vi kommit hem och parkerade bilen. Min man tröstade mig med att det inte var så farligt och gav mig en stor kram. Det känns så skönt att han tar det på det sättet!!

Gääsp! Nu är det verkligen dags att sova!!

fredag, september 12, 2008

Snart så är det fest!! =)

(Foto av Fru Pusselbit)
Värdinnan ska ikväll bli en lycklig ägare till ett chiliträd med svart kruka till. Naturligtvis kan man äta upp chilifrukten om man vill! Jag köpte hem en till mig också när jag ändå höll på.

Om ca en halv timma åker vi iväg och nu ska jag försöka "spackla" mig vacker. Barnen får vara hemma med varsin pizza och dataspel och det tror jag att de tycker om. Ha en så trevlig fredagskväll!! =)

Detta har hänt!

(Foto av Fru Pusselbit)
Bilen är flyttad, min son börjar först vid 12.00, Abbe har fått sina spaghettistrån och här sitter jag med kanel- och äppelte.

Det är ett fantastiskt väder ute! Solen skiner från en klarblå himmel, det är 9 grader varmt och riktigt iskalla höstvindar blåser runt husknutarna!

Detta har hänt den 12 september:
 • 1683 - den turkiska belägringen av Wien hävs av kejserliga styrkor och med hjälp av bla. den polske kungen Johan III Sobieski, i slaget vid Kahlenberg.
 • 1745 - Ostindiefararen Götheborg går på grund utanför Göteborg och sjunker.
 • 1848 - Schweiz blir en federal stat.
 • 1873 - Börjar den första praktiska skrivmaskinen att säljas i USA.
 • 1906 - Den första flygningen i Norden, en 42 meter lång flygning, görs av dansken Jacob Ellehammer.
 • 1933 - Leo Scilárd, som väntar på rött ljus i Southhampton Row i Bloomsbury, kommer på ideen om kärnkraftsreaktionen.
 • 1940 - upptäcktes grottmålniningarna i Lascaux, Frankrike.
 • 1943 - Den fångne Benito Mussolini fritas från Gran Sasso d´Italia av den österrikiske Waffen-SS-officeren Otto Skorzeny.
 • 1959 - Sovjetunionen skickar iväg en stor raket till månen, Lunik II.
 • 1972 - sänker en isländsk kanonbåt två brittiska trålare ute på Nordsjön. Det här är den första allvarliga incidenten i det som senare skulle kallas torskkriget mellan de två länderna.
 • 1980 - Militärkupp i Turkiet.
 • 1989 - Inleds rättegången mot den för mordet på Olof Palme Christer Pettersson i Svea hovrätt. Pettersson frikändes och frigavs den 12 oktober.
 • 1992 - Nasa skickar iväg Space Shuttle Endeavour. Ombord är Mae Carol Jemison, den första Afro-amerikanska kvinnan i rymden.
 • 2001 - Australiens flyg, Ansett Australia, gör bankrutt och lämnar 10 000 anställda arbetslösa.
 • 2003 - Johnny Cash, amerikansk countrysångare och kompositör, dör.
(Fakta från Wikipedia, den svenska och den engelska, samt från lokaltidningen Östran)

torsdag, september 11, 2008

God natt och sov så gott!!

(Foto av Fru Pusselbit)
Har ikväll tittat på "Flight of the Phoenix" på kanal 6 och den var riktigt intressant och lite spännande på en del ställen. Fast mest av allt var den mycket psykologisk och det gillar jag! =)
Den handlade om några som störtar med ett flygplan i Gobiöknen och tänk, att öknen kan vara så vacker med bara sand och solen som skiner på den, men samtidigt så farlig att vara i! Visste ni att Gobiöknen heter Taklamakan på kinesiska och att det betyder "öknen man kommer in i men aldrig ut ur"? Visst var det ett hoppingivande namn?! ;)

Snart ska dottern gå igenom kvällsritualen med Abbe. Ge honom mat och vatten, kela lite grand och sedan själv gå och lägga sig. Mannen har precis hämtat bilen från ishallen och parkerat bilen ett kvarter härifrån, för i vårt kvarter fanns ingen parkeringsplats ledig...

I morgon kväll är det firmafest hos min mans chef. Vad ska man ha för kläder på sig? Eftersom det är hemma hos honom, ska man ha med sig en blomma till frun också? Vad jag har förstått tycker hon väldigt mycket om blommor... antagligen får jag bege mig till Plantagen under morgondagen och se vad jag kan hitta!

Nu önskar jag er alla en underbar natt och jag hoppas att ni sover riktigt gott!!

Bilder

Min dotter har precis kommit hem från skolan. Idag började hon klockan 10.30, men var där tidigt i alla fall. Så mycket tycker hon om att gå på den skolan! =)

Häromdagen var jag och min man ute och promenerade och vi tog lite bilder med våra mobilkameror och här kommer några av de jag tog:
Jag önskar er alla en riktigt god, trevlig och härlig kväll!! =)

Visad personlighet genom sin inredning


Vi har ett virrvarr av möbler och saker i vår lägenhet. Det enda vi har köpt alldeles själva är sängarna, de flesta bokhyllorna, datorerna, tv:n, två hurtsar och den stora frysen i köket. Resten är så kallat "arvegods". Vi har absolut inte kunnat välja någon som helst "egen smakstil" i vårt hem.

Hörnsoffan har vi fått från min kära svägerskas dotter, soffbordet fick vi för 19 år sedan av min mans ena syster och redan då var det rejält skamfilat. Köksbordet gjorde min mans morfar och stolarna till det håller på att falla isär. Vitrinskåpet vi har är från mina föräldrar, sonens bokhylleskrivbord är retro och ett arv från en av mina systrar som de hade när de precis flyttat hemifrån. Mitt skrivbord i sovrummet hade jag när jag växte upp, en bokhylla bredvid vår säng hade min ena syster innan hon flyttade till USA och bokhyllan på andra sidan är från en kompis som flyttade till en annan stad. Från samma kompis har vi ett litet ljusblått, handgjort vitrinskåp som hänger på köksväggen, där vi har vår "finservis".

Nu skriver SVD om att hemmet alltmer blivit som en tavla, som vi målar för att visa upp för andra människor. Vi försöker möblera hemmet och visa det vi vill att andra ska se och det vi inte vill att de ska se, försöker vi dölja. Om man skulle vilja veta hur vi är som personer i vår familj, kanske det är lättare att komma fram till det genom att titta på våra böcker i de sju bokhyllorna, för de har vi inhandlat själva och efter tycke och smak. Våra möbler är som sagt ett enda stort ihopplock och egentligen inget val som vi själva skulle ha gjort... fast helst skulle vi väl vilja bo i en stor herrgård med en fantastisk park utanför. (Men bara om vi slapp städa det själva och slapp det mesta utav trädgårdsarbetet...). Vad säger det om oss?

onsdag, september 10, 2008

Good afternoon!! =)


När klockan var ca 16.15 ringde jag min man och undrade om han var på väg hem från jobbet eller inte, för lasagnen stod på bordet och bara väntade på att bli uppäten. Salladen var också färdig. Min man blev så väldigt glad, det är ju så sällan detta händer! ;) Jag ringde dottern och hon var på väg hem med bussen och blev lika glad hon. Sonen var redan hemma och var mycket lycklig över att det skulle bli varm mat så tidigt... Med tanke på att jag gör lasagne ungefär vart tredje år, var den riktigt god...

Jag har precis tittat på NCIS och jag gillar den serien skarpt. Alla har så trevliga och intressanta personligheter =)

Abbe har varit på riktigt bra humör idag och vi har flirtat hej vilt med varandra. Vi har också lyssnat på musik tillsammans och det var nästan som om han sjöng med ibland!

Sedan bara måste jag berätta om vilket gissel som hemsöker Färöarna - Risk för kackerlacksinvasion på Färöarna! Usch så hemskt!! Jag vill inte ha dem någonstans, jag vill inte se dem, jag vill inte ha dem runtomkring mig och jag vill helst inte vara i samma stad och land som de. Synd bara att de överlever det mesta, de är så otroligt svåra att utrota... *ryser*

En mulen och grå eftermiddag

(Foto av Fru Pusselbit)
Nu har varit och storhandlat, jag har redan börjat tänka på att min son fyller 18 år den 2 oktober och måste börja baka till dess. Har också köpt hem två goda glasspaket, men jag misstänker att åtminstone ett paket försvinner innan september är slut.

Idag tänkte jag ha lasagne, så vi får se hur det går. Insåg nu att när storätaren Abbe är här, försvinner pastan i en så snabb fart, att jag var tvungen att köpa hem massor av den varan idag! ;)
Det var också halva priset på rostbiff, så jag inhandlade det för 50 kronor kilot. Vi får väl se när vi ska ha det...

Bilen står borta vid ishallen, en tvätt är i tvättmaskinen och disken har helt plötsligt blivit en stor hög i köket... Det är dags att dra igång ordentligt med allting!! Ha en så trevlig eftermiddag! =)

God morgon och mulet väder, igen!!

(Foto av Fru Pusselbit)
Jag vet inte vad som hänt med vädret. Idag är det också mulet, regnigt och 12 grader varmt ute. Det verkar bara finnas ett enda läge och vad synd att solen försvunnit bakom alla moln!

Abbe har fått lite hårda bandspaghetti (måste göra allt för att hålla honom på bra humör...), stearinljusen är tända och rooibosteet med apelsin och kaktus är urdrucket. Det verkar som om migränen inte är lika stark idag! =)

Jag ska snart hoppa ned i badet och sedan åka och handla. Min stackars son hade inte mjölk till müslin i morse.

Varför skrev Expressen inte denna artikel "Fun Light - inget kul för myror", när det var lite mera aktuellt, som tex. nu i sommar? Varför just nu? Och jag skulle verkligen vilja veta hur aspartam (ett nervgift) påverkar oss i längden, inte bara vilka doser som är tillåtna. För kan vi verkligen lita på de tillåtna doserna?

tisdag, september 09, 2008

God natt...

(Foto av Fru Pusselbit)
När jag nu gått hela dagen och varit lite halvilsken, frusit och varit ljudkänslig, får min kära dotter för sig att skicka sms vid 20.25 och säga att bion börjar 20.45 och undra om hennes kompis kan ligga över hos oss, för hon bor i en stad ca 1 1/2 timma härifrån. Vilken underbar timing!!

Efter många om och men lyckades vi få dem att byta ut biobiljetterna, så att de skulle gälla en annan dag. Hur smart är det att gå på en senare föreställning och sedan komma hem till en asocial moder och ett rätt så ostädat hem??? Ha, man bara undrar!! Man kan ju få för sig att de är självmordsbenägna! ;)

Maken fick agera mellanhand och han lyckades gjuta olja på vågorna. Nu sitter han i köket och försöker få i sig kvällsmaten i lugn och ro. Sonen har gått till sängs och dottern sitter och chattar med några kompisar. Innan hon lägger sig ska hon få ge Abbe mat och vatten.

Ikväll eller i natt, kommer en av mina systrar i USA att ringa och till dess ska jag se på "Skenet bedrar" som börjar 22.55 på kanal 4+. De är helt sanslösa i den serien och man får sig många glada skratt!! =D

Grrr!


Min man och sonen har kommit hem, men dottern kommer hem ikväll, efter att ha varit på bio med en kompis.

Sitter fortfarande här med migrän, men Abbe har skött sig. Ett tag trodde jag att han skulle bli på ett riktigt dåligt humör och börja gapa och skrika, men det vände antagligen när han fick våra sista spaghettistrån...

Jag har druckit en massa rooiboste med apelsin och kaktus, men fryser i alla fall väldigt mycket. Jag sitter med vanliga strumpor och helle hansen-strumpor, men fötterna är otroligt kalla. Ljudet från datorerna är så irriterande, att jag har hörselsuddar i öronen... och humöret är inte bättre. Grrrr!

Migränhumör...

(Foto av Fru Pusselbit)
Vi var rätt så trötta när vi kom hem från Stockholm igår och nej, allt är inte färdigt ännu och det gör att vi faktiskt inte mår så bra... Det finns lite kvar att göra, men ordnar det sig går resten som på räls.

Min man är på jobbet, barnen är i skolan och jag sitter här med migrän och tända ljus. Idag ska jag ta det mycket lugnt, för allt snurrar runt rejält! Ute är det grått, mulet, regnigt och ca 12 grader varmt.

Tror att jag ska titta på en massa komedier idag, man kan behöva få skratta emellanåt. Är alldeles för okoncentrerad för att läsa en bok. Igår kväll gick jag som på nålar och kunde inte göra någonting alls, hade för många tankar i huvudet. Försökte varva ned genom att spela lite "Heroes of Might and Magic", men hur roligt är det att förlora hela tiden på grund av dålig koncentration?

Jag vet, jag har nu hamnat i det här underbara "migränhumöret", då jag känner mig rastlös, asocial och fruktansvärt otrevlig och helst inte skulle sticka näsan utanför lägenheten. Antagligen kommer det att vara bättre imorgon...

I vilket fall som helst verkar det gå bra för den svenska truppen i Paralympics. Det är ju alltid något! =)

söndag, september 07, 2008

Förberedelser...


Idag åt vi min berömda restsoppa. Resterna från igår (bandspaghetti och köttfärs) och sedan två stycken gröna paprikor, två stycken salladslök, en burk krossade tomater, två pressade vitlökar, lite chili och köttbuljong och voilá, så har vi min fantastiska soppa!! Allt blev uppätet! =)

Av alla kommentarer som trillat in i förra inlägget, förstår jag att ni också tycker att det är väldigt spännande med allt och jag är verkligen ledsen över att behöva hålla er över en öppen eld på detta vis (bara lite...), men just nu kan jag inte säga så mycket mera än att imorgon så gäller det.

Under tiden som vi nu ordnar med allt, sneglar jag lite på Kalenderflickorna på tv4+. Jag tycker att den är helt underbar!! =)

Jag hoppas att ni kommer att sova underbart i natt och att måndagen blir en trevlig dag för er. Jag personligen ska låna en av min mans sömntabletter, jag vill inte ligga vaken och tänka på allt spännande...
(Foto av Fru Pusselbit)